Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19

• Dijete
  • Posjetitelj
14.08.2022 | 23:23
jura22 kaže:

Sada se tjese oni koji su za(na)govarali cijepljenje ovdje na forumu kako nisu znali ili su se jednostavno povukli u zvoju kaljuzu lazi i obmama.

Meni i dalje jako drago da sam cjepljen.
15.08.2022 | 00:16
Cijela poanta koju bismo trebali naučiti iz ove pandemije bi trebala biti da je ta odluka trebala biti na izbor svakom građaninu ovisno o savjetu njegova liječnika. Bez prisile, bez ucjena, bez polarizacije i segregacije građana, bez erodiranja povjerenja u obiteljske liječnike.

Ugovori i podaci temeljem kojih je cjepivo odobreno su morali biti javni i svima dostupni, svaki liječnik ih je trebao dobiti i proučiti i temeljem toga donositi odluke što je za čovjeka manji rizik - cijepiti se ili ne.

Ako nisi prebolio, ne znaš u kojoj si skupini i kako će na virus reagirati tvoj imunosustav, tada ima smisla cijepiti se i smanjiti rizik ozbiljnog oboljenja. To je smislen rizik koji je podržala i statistika. No, ako si prebolio i to lagano, onda cjepivo nema smisla jer samo stišava imunosustav i čini ga ranjivijim. No, taj dio je preskočen u interesu korporacije i profita.

Ono što je također bilo krivo je to "cjepivo" nazivati cjepivom i time mu davati toliku važnost, jer zapravo i nema nikakve odlike pravih cjepiva, ponaša se tek kao privremeni antialergijski medikament.
15.08.2022 | 07:46
Davor u sridu!

@Dijete, to je tvoja odluka i samo tvoja. Kakve ce dugorocne posljedice cijepivo imati po tvoj organizam ne znas, ali si svjesno ili nesvjesno preuzeo rizik.
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.08.2022 | 08:47
jura22 kaže:
Davor u sridu!

@Dijete, to je tvoja odluka i samo tvoja. Kakve ce dugorocne posljedice cijepivo imati po tvoj organizam ne znas, ali si svjesno ili nesvjesno preuzeo rizik.

Ne znam. Svjesno i bez ikakve prisile.
15.08.2022 | 09:46
Da, to je ispravan put, a ne silovanja, zatvaranja i segregacija.
15.08.2022 | 20:17
Ono s američkim Ministarstvom obrane se nastavlja i odmotava dalje...

Sada vojna liječnica pod zakletvom svjedoči da joj je bilo naređeno da laže o nuspojavama cjepiva!

thefirstlightreport.com/2022/07/24/milit...up-vaccine-injuries/
15.08.2022 | 21:40
Facebook zabranio #diedsuddenly hashtag, možemo pretpostaviti zbog čega i u kojoj mjeri se to počelo pojavljivati...

16.08.2022 | 03:51
Sjećaš se, iz Hitchhiker's Guide to the Galaxy, sunčanih naočala koje se automatski zacrne kad predvide opasnost, tako da onaj tko ih nosi ne vidi tu opasnost, da se ne uzrujava bezveze? E, to je to.
16.08.2022 | 05:43
Jesmo sigurni da je Joseph Goebbels mrtav?
16.08.2022 | 08:31
smayoo kaže:
Sjećaš se, iz Hitchhiker's Guide to the Galaxy, sunčanih naočala koje se automatski zacrne kad predvide opasnost, tako da onaj tko ih nosi ne vidi tu opasnost, da se ne uzrujava bezveze? E, to je to.

Ajme da! To je to, genijalan je bio Adams!
16.08.2022 | 11:19
A968E182-F564-4BBE-8B28-29DFE48B264C.jpeg
16.08.2022 | 19:50
Sjećate se izvješća Kim Iversen o poražavajućim rezultatima istraživanja o nuspojavama na Tajvanu?

Tjedan dana kasnije dr. Campbell je došao do podataka i detaljno ih analizira. I nije dobro:

17.08.2022 | 00:26
Kako se nije dogodio intervju Kim Iversen s Faucijem...

17.08.2022 | 08:09
Evo što je prolazilo u medijima pred dvije godine... ostavljam ovdje tako da ne zaboravimo svo etiketiranje koje smo doživjeli svi mi koji smo se usudili propitivati "službeni narativ", svi koji su kritički razmišljali, mi koji smo intuitivno vidjeli da u toj priči nešto ne štima, mi koji smo slušali svoje liječnike od povjerenja koji su nam govorili pravu istinu "ispod tezge" - jer su morali šutjeti da ih se javno ne razapne.

A danas dobivamo samo tišinu i "prevaziđenu temu", "taboo", "živiš u prošlosti", "ti i tvoje teorije zavjera" od većine tih ljudi koji su nas prozivali. Malobrojni su došli i rekli: "Oprosti što sam ti naivno rekao da si antivakser, bio si u pravu cijelo vrijeme".

Prvi koji mi je to priznao je prijatelj koji radi u Italiji kao vozač kamiona, a on je tamo zaista prošao cijeli kaos.
17.08.2022 | 10:49
Jedino se nadajmo da “teorija zavjere” nije tocna, a to je da ustvari cjepivo sadrzi otrov koji izaziva razne tumore, kardio vaskularne probleme i tko-za-sto-sve-ne.
17.08.2022 | 12:05
Već sam napisao i neću više : "U službi Eugenike" !
17.08.2022 | 22:47
Kako izlaze novi Pfizer FDA papiri, tako se stalno otkriva nešto novo, a gotovo uvijek loše...

"According to Dr. Naomi Wolf, who runs a crowdsourced project to analyze 300,000 Pfizer documents released via a FOIA request, 44 percent of pregnant women who participated in the drug maker’s COVID-19 vaccine trial lost their babies."

Vidjet ćemo je li to netko samo krivo tumači te podatke ili se radi o skandalu koji bi se mogao nazvati i zločinom da se sve to nije izvodilo "u hitnoj situaciji", ali opet - pitanje je koliko su oni znali, moguće i sve, pa su samo huškali/plaćali medije da izvode dramu radi veće zarade...
17.08.2022 | 23:25
Russel je dao vrlo lijepu (i duhovitu) sintezu Pfizerovog načina rada:

18.08.2022 | 14:32
Evo i priče kako su "razvodnili" cjepivo s 5 na 6 doza za vial potpuno istog sadržaja nakon što su imali previše nuspojava:

www.bitchute.com/video/snXAm37Cx9p2/

Nevjerojatno je da je sve to prolazilo ispod radara i da se baš sve toleriralo, nitko da postavi pitanja oko toga. Sjetim se Capaka kada je ležerno vašarski rekao: "Ma može se izvući i 6 doza iz bočice..." - kao da barmen miksa koktel na plaži, pa je to svejedno.
18.08.2022 | 17:02
Davore, gdje su sada Jabučari koji su objašnjavali nama, koji smo se protivili cijepljenju, da smo bakoubojice, da cemo napuniti intenzivnu, da ce biti kolaps zdravstvenog sustava, da nam treba naplatiti respiratore?
Vjerojatno u glibu društva.
18.08.2022 | 20:00
Ja evo još čekam horde mrtvih od cijepljenja, i prepune bolnice oboljelih od nuspojava, sa raznoraznim dijagnozama, ali još ništa,

Izgleda da sadržaj cjepiva nije bio dovoljno "otrovan", ili su ovi youtube stručnjaci malo zakazali u svojim procjenama.
18.08.2022 | 20:32
Otišao Mislav Bago.
Počivao u miru.

Nitko ne piše o uzroku smrti.
Da li je i on jedan od onih koji pripadaju u skupinu #diedsuddenly?
Da li je bio cjepljen?

A koliko je onih nepoznatih javnosti koji su u "tišini" napustili ovaj svijet a pripadaju grupi #diedsuddenly?
18.08.2022 | 21:38
m@xym kaže:
Ja evo još čekam horde mrtvih od cijepljenja, i prepune bolnice oboljelih od nuspojava, sa raznoraznim dijagnozama, ali još ništa,

Izgleda da sadržaj cjepiva nije bio dovoljno "otrovan", ili su ovi youtube stručnjaci malo zakazali u svojim procjenama.

Dok nemaš oboljelih od miokarditisa i iznenadno mrtvih u nekom bližem krugu, možeš ovako govoriti, nadam se samo da neće biti "pregriz'o jezik"...
18.08.2022 | 21:41
Air kaže:
Otišao Mislav Bago. Da li je i on jedan od onih koji pripadaju u skupinu #diedsuddenly? Da li je bio cjepljen?

A koliko je onih nepoznatih javnosti koji su u "tišini" napustili ovaj svijet a pripadaju grupi #diedsuddenly?

Navodno je samoubojstvo. S obzirom na to koliko se u pandemiji tražilo od novinara da gaze svoj etički kodeks i da lažu u ime ruke koja ih hrani, ne bi bilo nemoguće nagađanje da mu je možda samo bilo dosta te prljave igre, a možda su bili i osobni razlozi. Tko zna hoće li se ikada saznati. A je li bio cijepljen, vjerojatno jest, većina novinara je to morala biti inače bi teško obavljali posao. Ah, koja je ovo "možda" poruka - sve je nagađanje i špekulacija, gotovo da mogu pisati vijesti za žute novine... tragedija je jedino što su danas i žute tiskovine manje lažljive od koporativnih medija.
18.08.2022 | 21:44
Navodno droga i alkohol. To se zna odavno.

m.youtube.com/watch?v=Pr4CkGoVf18

www.jutarnji.hr/scena/domace-zvijezde/vi...-priopcenjem-6686523

Nece pa nece link na YT
18.08.2022 | 21:54
Dijete kaže:
Ne znam. Svjesno i bez ikakve prisile.

Ne znam jesi li vidio ovo? Jesu li to neki vaši lokalni šarlatani željni pažnje?

Vidjeli smo ti istu priču u već par navrata od raznih labova iz EU (sjećam se Španjolske i Austrije), ali čak sam i oprezan i skeptičan ja to stavio na listu "ok, ovo je malo too far fetched", ali sada nakon i Novog Zelanda, ovo je možda pitanje koje treba službeno znanstveno ispitati i da Pfizer lijepo objasni o čemu se radi i da se zaustave dalje teorije zavjera oko ovoga?

Jer ovaj doktor mi se čini stručan i korektan - i jedino što traži je da regulatori provjere o čemu se radi i da objasne tu pojavu.

.
.
.

Dopuna:

Stari dobri dr. Campbell je malo prije objavio video - razgovor upravo s tim dr. Sheltonom, a to znači da to nije baš neki "lokalni šarlatan" nego doktor kojeg vrijedi poslušati!

18.08.2022 | 21:58
dpasaric,

Živim u gradu sa 42.000 stanovnika, od kojih je većini omiljni hobby, znati što mu je susjed pojeo za ručak.

U takvoj selendri, praktično je nemoguće sakriti bilo šta, i bilo kakav porast broja bolesnika, gužve u bolnici, ili naglo povećanje sprovoda, bi bile više nego očito.

Za sada nema niakvih naznaka povećanje broja pacijenata, ili umrlih.
18.08.2022 | 22:08
m@xym kaže:
dpasaric,

Živim u gradu sa 42.000 stanovnika, od kojih je većini omiljni hobby, znati što mu je susjed pojeo za ručak.

U takvoj selendri, praktično je nemoguće sakriti bilo šta, i bilo kakav porast broja bolesnika, gužve u bolnici, ili naglo povećanje sprovoda, bi bile više nego očito.

Za sada nema niakvih naznaka povećanje broja pacijenata, ili umrlih.

Odlično, neka tako i ostane, zaista!

U mojoj okolini je loše - kolega nam je obolio od miokarditisa i imao srčani udar, jedva ostao živ. Kolega iz Applea u Zagrebu je umro ovu subotu od iznenadog srčanog udara, a čovjek s kojim sam surađivao je umro od srčanog udara dva tjedna nakon boostera ovo proljeće. Možda je sve to "slučajno", a možda baš i nije ako pogledamo nove podatke nezavisnog istraživanja s Tajvana - prema njihovim podacima 1 od 43 u testnoj skupini je dobio miokarditis.

Također, frendica mi ima prijateljicu koja je ravnateljica groblja u jednom istarskom gradiću, neću prenositi što joj je rekla, ali nije dobro.
19.08.2022 | 12:15
Air kaže:
Otišao Mislav Bago.
Počivao u miru.

Nitko ne piše o uzroku smrti.
Da li je i on jedan od onih koji pripadaju u skupinu #diedsuddenly?
Da li je bio cjepljen?

Da, zanimljiva je medijska šutnja, da se ne radi o novinaru sad bi mediji bili puni prljavog veša, ovako jbg
  • Daddo
  • Posjetitelj
19.08.2022 | 12:19
Pa ono, zna se. Ali o mrtvima sve najbolje.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 2 minuta
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi