Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19


04.05.2022 | 07:39
Orwellova "Zivotinjska farma" mi je jedno od najdrazih djela, pa tako osobno uopce nemam interesa biti neciji idejni vodja kao niti neciji sljedbenik. Slicno kao Brian u Life of Brian.

Nazovimo to apoliticnoscu, mirenjem sa situacijom ili jednostavno nezainteresiranoscu, ali kada kada uhvatiom sat slobodnog vremena slobodno ja radje budem skromni ucenik sviranja na banju u katakombi nego borac za svjetske slobode na drustvenim mrezama. Ako nista, to me cini puno sretnijim.
04.05.2022 | 07:52
Suštinski, razlog zašto se slažem s Ribom je taj što nije problem u pokvarenoj vlasti, nego u tome da, globalno, najmanje 80% svjetske populacije ŽELI takvu vlast. Da je ne želi, ne bi bila takva. Kako reče Churchill, svaki narod ima upravo onakvu vlast kakvu zaslužuje.

To je početak i završetak svake priče o zloj vlasti i oduzimanju sloboda. Ogromna većina ljudi (a) ne zna što bi sa slobodom, (b) ne želi slobodu jer ona podrazumijeva odgovornost i aktivno promišljanje o svojim željama, djelima i vlastitoj ulozi u svijetu i (c) redovito pobrka vlastitu slobodu s bolesnom željom da nekom drugom ograničava njegovu slobodu.
04.05.2022 | 08:26
U sridu.
04.05.2022 | 11:01
Slažem se s Ribom. Ako i da je to tako kako teoretičari silnih zavjera to crtaju (u što čisto sumnjam) onda su protagonisti toliko jaki i moćni da im ništa ne možemo, ali sve je sad za sad u redu. Što me to toliko ugrožava u tom insceniranom životu?
Ali da ima prostora za kritiku, ima.
U moje aktivno doba, smo se borili protiv svega i svačega. Bili osuđivani od strane ”normalosa”. Tad se moglo i nešto promijeniti ali nije bilo kritične mase. Sad je sve otišlo u k...c, a mi bi ispravljali krivu Drinu.
Po gotovo mi idu na živce kad se javljaju neki s nekim polu znanjima i misle da sad mogu davati ekspertize i analize jer su u 3 min na internetu saznali pravu istinu i sad je njima kao pametnim dosta.

Populizam čisti!
04.05.2022 | 15:19
smayoo kaže:
Čuj, ako se dobro sjećam, i ti si jedan od onih koji je na izborima glasao za jednu polovicu duopola da bi drugu polovicu maknuo s vlasti pa si postigao - ništa - jer su oni (obje polovice duopola) zapravo politička simbioza. Međusobno su si nasušno potrebni, skupa sa svim djetinjastim prepucavanjima i vrijeđanjima kroz medije, da bi zaglupljeni i zaslijepljeni elektorat, umjesto da bira "ZA", birao "PROTIV" i tako cijeli duopol održavao na vlasti. Jer, zapravo je svejedno jesu li trenutno na vlasti ovi ili oni, njima je jednako dobro. Čak im je udobnije u onim periodima kad nisu na vlasti.

Takvim razmišljanjem ne možeš birati manje zlo, jer su oba jednako loša. Jedno je plavo, a drugo crveno, ali oba su jednako loša.

A u vezi Ministarstva istine, dobro jutro ti želim. Hoćeš najprije kavicu ili doručak? Sve je to tako isto već desetljećima, najmanje njih 5 do 7, samo nije institucionalizirano. I - ne - nije to baš Orwellov model, više je Huxleyev. Pretpostavljam da znaš u čemu je razlika? U Orwellovom ljude guze, a oni su nesretni, a u Huxleyevom ih guze, ali su oni time - sretni i zadovoljni.


Dobro se sjećaš, ja sam to gledao kao "manje zlo" čisto matematički i po nekom setu varijabli koje su meni bile bitne - ili brojačno po broju afera i dokazano ukradenog novca. Nakon zadnje dvije godine, sigurno neće dobiti moj glas. Kada postoje političke opcije van tog sadašnjeg duopola vlasti, onda biram njih ako barem približno odgovaraju mojem svjetonazoru. Slažem se da je to loše, da je sam izborni sustav loš jer dopušta ovakvo stanje, ali ne vidim da je ignoriranje cijelog problema bolje rješenje. Bilo bi kada bi postojala neka kvaka da ispod nekog razumnog broja glasova izbori ne važe i da se traži izlaznost od barem 75% uz razne druge zakone koji bi mogli utjecati na razinu očekivane političke etike.

Ne slažem se da je pitanje nadzora i cenzure isto desetljećima. Tehnolgija čini svoje, nisi mogao prije par desetljeća jednim digitalnim potezom elegantno zablokirati političke neistomišljenike - ili uvjetovati kretanje ljudima uz QR kontrolu temeljem enkriptiranih certifikata, pratit ih računalno i nadzornim kamerama s prepoznavanjem lica, itd. A Huxleyev tragični "Đuro Divljak" je vjerojatno bliži stanju kojem nam civilizacija ide, to se mogu složiti, ali niti jedan od tih scenarija meni se ne sviđa i ne mogu to tek tako ležerno ignorirati.
04.05.2022 | 15:35
Riba kaže:
Orwellova "Zivotinjska farma" mi je jedno od najdrazih djela, pa tako osobno uopce nemam interesa biti neciji idejni vodja kao niti neciji sljedbenik. Slicno kao Brian u Life of Brian.

Nazovimo to apoliticnoscu, mirenjem sa situacijom ili jednostavno nezainteresiranoscu, ali kada kada uhvatiom sat slobodnog vremena slobodno ja radje budem skromni ucenik sviranja na banju u katakombi nego borac za svjetske slobode na drustvenim mrezama. Ako nista, to me cini puno sretnijim.


To razumijem, ja samo pozivam na političku budnost i odbacivanje letargije kao političkog principa (ne)djelovanja. No, sada vidim da za to nema plodnog tla.

Ako smatrate da su ovakve rasprave uzaludno utrošeno vrijeme - za što svakako imamo vrlo dobre argumente koje moram priznati, ako 80% populacije želi ovakvu vlast, onda čemu ovo na našem opskurnom Jabučnjaku?

Radije otvorimo "Svirajte bendžo" ili "Lego i Star Warsi" temu i budimo sretni u nekom užem kontekstu.

Evo, predlažem Uredništvu da pobrišemo teme "Ukrajina" i "Covid" (i ako imamo neke slične političke teme od prije) i ubuduće to činimo sa svim političkim temama koje eskaliraju u beskonačne rasprave koje su besciljne i, čini se, nikome neće promijeniti mišljenje.

Brišemo sve?
04.05.2022 | 16:09
169 stranica bi ti obrisao? Zamisli koliko je to u vjetar bačenog tipkanja...
04.05.2022 | 16:15
dpasaric kaže:
Ne slažem se da je pitanje nadzora i cenzure isto desetljećima. Tehnolgija čini svoje, nisi mogao prije par desetljeća jednim digitalnim potezom elegantno zablokirati političke neistomišljenike


Upravo suprotno. Prije si to mogao puno, puno lakše nego danas. Internet nijedna politička sila ne može zaista kontrolirati. Razne vlasti se trude postaviti razne blokade, ali to sve nije ni 1% uspješno kao što su nekad vlasti mogle kontrolirati tokove informacija. Zamisli da si nekad s ovim svojim porukama, analizama i zaključcima pokušao kroz medije (ili na bilo koji drugi način) doprijeti do javnosti. Sjeti se ekipa s ilegalnim radiostanicama. Koji im je bio doseg i koliko dugo su opstali? Uključivo i naš zajednički poznanik DC koji im je, kad mu je narodna milicija došla na vrata, dao stari pokvareni programator od gorenje vešmašine i rekao da je to ta njegova ilegalna radiostanica, a oni su zadovoljno s tim u rukama otišli svom šefu. Čak je i njegov doseg bio manji od tvog, na ovom "opskurnom" forumu.

Da, metode kontrole su jače i efikasnije nego nekad, ali su i metode zaobilaženja te kontrole također jače i "bogatije" nego nekad.
04.05.2022 | 16:27
smayoo kaže:
169 stranica bi ti obrisao? Zamisli koliko je to u vjetar bačenog tipkanja...


Da, zašto ne ako je besmisleno?

A vidimo i da to nikoga ne čini sretnim. Zato lijepo možemo u kontekstu Huxleyja i njegovog modernog praktičara Klausa Schwaba zaključiti s WEF-ovom idejom vodiljom - "You will own nothing and be happy”.

Takve rasprave nemaju veze s temom Jabučnjaka, nisu čak niti tehnološki vezane s računalima, možda tek negdje u trećem koljenu mogućeg grananja rasprave.

Obje rasprave se na kraju svode na čistu politiku, dovode do polarizacije, ne dovode do promjene ičijeg mišljenja i svi su zapravo ostali na svojim početnim pozicijama - koju god temu uzmemo.
04.05.2022 | 16:40
smayoo kaže:
Upravo suprotno. Prije si to mogao puno, puno lakše nego danas. Internet nijedna politička sila ne može zaista kontrolirati. Razne vlasti se trude postaviti razne blokade, ali to sve nije ni 1% uspješno kao što su nekad vlasti mogle kontrolirati tokove informacija.

..

Da, metode kontrole su jače i efikasnije nego nekad, ali su i metode zaobilaženja te kontrole također jače i "bogatije" nego nekad.


Da, razumijem što želiš reći, ali kompliciranije je od toga. Džabe što ti možeš širiti "svoju pravdu" preko društvenih mreža koje nisu pod državnom kontrolom (ili kontrolom nekog lobija), takve su obično opskurne, ili što možeš preko proxyija čitati zabranjene sadržaje ili u enkripitiranoj komunikaciji dijeliti info sa svojim "informacijskim ćelijama"... sve to gubi značaj ako vlast drži ključne poluge života, a sve brže i brže idemo i dalje u tom smjeru.

Ono što je Trudeau izveo u Kanadi s prosvjednicima ne bi prošlo u doba kada su naši roditelji dolazili doma s plaćama u kuvertama i kada si svuda sve mogao platiti gotovinom. Blokadom kartica prema želji i guranjem ideje programabilnog digitalnog novca vlast će imati bezgraničnu kontrolu nad egzistencijom pojedinca.

Nekada, tko je bio politički nepoželjan, mogao je dići novac, otići u emigraciju i živjeti dalje. Sada bi mu izblokirali sve u trenu, a putem prepoznavanja lica (ili čak hoda) bi ga skužili i u Argentini.

Ključni alati kontrole i represije nisu nikada bili moćniji, a u rukama su korumpiranih i zlih.
04.05.2022 | 16:54
dpasaric kaže:
Ključni alati kontrole i represije nisu nikada bili moćniji, a u rukama su korumpiranih i zlih.


I oni prije njih su bili korumpirani i zli, samo smo mi bili indoktrinirana djeca pa su nas (puno lakše nego danas) uvjerili kako su oni naši anđeli čuvari. Danas je godišnjica Titove smrti. Sjeti se sveopćeg plača i narikanja kad je objavljeno da je umro. I oni su tada imali itekakve alate kontrole i represije, a bilo ih je puno teže zaobići. Ovo s gotovim novcem je i tada bila vrlo ograničena sloboda. Sjeti se depozita koje je trebalo plaćati za prijelazak granice i odlazak u Trst, a koji je bio uveden da bi se ljude prisililo da kupuju kod kuće, gdje izbora nije bilo, ili gore, uopće nije bilo.

Izvori znanja su bili užasno teško dostupni. Ja se sjećam da sam neke knjige (o digitalnoj elektronici) tražio mjesecima, pa i godinu, i na kraju su mi ih drhteći švercali iz komande vojnog odsjeka, kao "vojnu tajnu". Neke druge su bile toliko skupe da se nisam niti usudio pitati starce za taj novac. Stajao sam kraj police u "Mladosti" satima poslije škole i čitao ih tamo, na stojećki, pokušavajući napamet upamtiti bitne stvari jer kad sam pokušao prepisivati iz njih, prodavačice bi me izbacile van.
04.05.2022 | 17:03
dpasaric kaže:
Riba kaže:
Orwellova "Zivotinjska farma" mi je jedno od najdrazih djela, pa tako osobno uopce nemam interesa biti neciji idejni vodja kao niti neciji sljedbenik. Slicno kao Brian u Life of Brian.

Nazovimo to apoliticnoscu, mirenjem sa situacijom ili jednostavno nezainteresiranoscu, ali kada kada uhvatiom sat slobodnog vremena slobodno ja radje budem skromni ucenik sviranja na banju u katakombi nego borac za svjetske slobode na drustvenim mrezama. Ako nista, to me cini puno sretnijim.


To razumijem, ja samo pozivam na političku budnost i odbacivanje letargije kao političkog principa (ne)djelovanja. No, sada vidim da za to nema plodnog tla.


Nisi mi predlozio sto bi bilo uputno napraviti osim brundanja po forumima i ostalim mrezama jer ja zaista mislim da to ne sluzi nicemu. Jedini prihvacen oblik je da osnujem svoju politicku stranku ili se pridruzim nekoj postojecoj ali me to jos manje interesira jer svi odreda degeneriraju ispod razine koja je meni prihvatljiva.

Preostaje jos terorizam.
04.05.2022 | 17:35
Kvalitetno usmjeren terorizam je vjerojatno najviše ispunjavajuća mogućnost , ali nažalost i vrlo sebična kod nas ljudi s obiteljima.

Predlažem biranje manjeg zla gdje to ima smisla i matematike, a ovdje brisanje toksičnih političkih tema i bavljenje bendžom i drugim hobijima.

Onda, brišemo sve?
04.05.2022 | 17:42
Alati prisile i kontrole u totalitarnim drustvima je obavezan.
Problem su ti isti alati u demokratskim drustvima.
Mozda demokracija znaci totalitarmo?
04.05.2022 | 18:10
dpasaric kaže:
Kvalitetno usmjeren terorizam je vjerojatno najviše ispunjavajuća mogućnost , ali nažalost i vrlo sebična kod nas ljudi s obiteljima.

Predlažem biranje manjeg zla gdje to ima smisla i matematike, a ovdje brisanje toksičnih političkih tema i bavljenje bendžom i drugim hobijima.

Onda, brišemo sve?


Brisi ako te smeta, buduci da vec drugi put to spominjes.
04.05.2022 | 18:35
Ne znam što piše u statutu, ali takva odluka bi trebala biti odlučena sa najmanje 2/3. Jer je to značajan rez, ravan ustavnoj izmjeni.

Evo nešto na tu temu od jednog našeg:

Nazdravimo luđacima

Nazdravimo luđacima,
Neprilagođenima.
Pobunjenicima,
Nezgodnima.
Okruglim kajlama uguranima u četvrtaste rupe.

Onima koji misle svojom glavom.

Nisu oduševljeni pravilima.
I ne poštuju status quo.

Možete ih slaviti, svađati se s njima, citirati ih,
nevjerovati im, obožavati ih ili ponižavati.

Jedino ne možete je - ignorirati ih.

Jer oni mijenjaju svijet.

Oni izumljuju. Oni maštaju. Oni liječe.
Oni istražuju. Oni stvaraju. Oni nadahnjuju.
Oni guraju ljudski rod naprijed.

Možda moraju imati crtu ludosti.

Kako bi drukčije na praznom platnu vidjeli umjetninu?
Ili u tišini čuli još nenapisanu pjesmu?
Ili na crvenom planetu vidjeli laboratorij na kotačima?

Za takve ljude mi stvaramo alat.

I dok ih neki doživljavaju kao luđake,
mi u njima vidimo genije.

Jer, ljudi koji su dovoljno ludi da misle
kako mogu izmijeniti svijet,
- oni su koji to i čine.

Mislite svojom glavom.
04.05.2022 | 19:45
Malo dodatka razmišljanjima:
www.logicno.com/zivotni-stil/kriza-covid...ranja-misljenja.html
04.05.2022 | 20:12
tino1 kaže:
Ne znam što piše u statutu, ali takva odluka bi trebala biti odlučena sa najmanje 2/3. Jer je to značajan rez, ravan ustavnoj izmjeni.


Zaista aktivno uredništvo je spalo na tri osobe tako da se slažem da bi prije takve odluke trebalo napraviti barem neko informativno istraživanje, možda anketu da li brisati sve političke rasprave s Jabučnjaka koje nisu, evenutalno, vezane uz sam Apple?
04.05.2022 | 23:11
dpasaric kaže:
Kvalitetno usmjeren terorizam je vjerojatno najviše ispunjavajuća mogućnost , ali nažalost i vrlo sebična kod nas ljudi s obiteljima.

Predlažem biranje manjeg zla gdje to ima smisla i matematike, a ovdje brisanje toksičnih političkih tema i bavljenje bendžom i drugim hobijima.

Onda, brišemo sve?


Na "usmjeren terorizam" niti na bilo koji drugi terorizam ne treba ni pomisliti, jer bi onda bili isti kao i oni protiv kojih sada lamentiramo ... nenasilni otpor kakav je uveo Gandhi ili nešto slično bi trebao biti način...

Nekad, na specijaliziranim forumima nije bilo politike, ali vremena se mijenjaju a samim tim i način na koji vladajući teroriziraju zdrave umove koji ne prihvaćaju npr. apele za cijepljenje, ne prihvaćaju kvazi objašnjenja zašto je cijepljenje dobro i korisno, jer s druge strane vidimo da i ti cijepljeni oboljevaju i umiru, dok je jako puno antivaksera (i ja sam jedan od takvih) koji su oboljeli, preboljeli i preživjeli ... a onda je logično da se i način borbe protiv njih mora promijeniti i prilagoditi trenutnom ratištu, pa makar dizali glas protiv samo na nekom opskurnom forumu ... trebamo se podsjetiti ove izreke:

“Never underestimate the power of stupid people in large groups.” ― George Carlin

Moj odgovor vladajućima je kratak i jasan:"Please don't teach me how to be stupid"

Vjerujem da je i vaš odgovor isti ...

I da, nisam za ukidanje ovih političkih rasprava, jer vidi se da ovdje ima ljudi koji vide i razmišljaju drugačije ... znači da nisu svi indoktrinirani ... odnosno nije sve onako kako nam govore u njihovim neistinama ... jednim dijelom govore neistine zbog toga što ne znaju što je istina, a drugim dijelom što nam pravu istinu ne smiju reći jer govori protiv njih ... a istina je samo jedna ...
05.05.2022 | 05:38
dpasaric kaže:
tino1 kaže:
Ne znam što piše u statutu, ali takva odluka bi trebala biti odlučena sa najmanje 2/3. Jer je to značajan rez, ravan ustavnoj izmjeni.


Zaista aktivno uredništvo je spalo na tri osobe tako da se slažem da bi prije takve odluke trebalo napraviti barem neko informativno istraživanje, možda anketu da li brisati sve političke rasprave s Jabučnjaka koje nisu, evenutalno, vezane uz sam Apple?


Organiziraj anketu ako misliš da je potrebno. U međuvremenu, možeš pogledati i koje teme imaju koliko pogleda, valjda je i to isto neki pokazatelj (koliko imaju postova nije nužno toliko relevantno jer neke specijalističke teme imaju disproporcionalno više pogleda, nego postova, dok ove "političke" imaju i puno pogleda, i puno postova). Kako god bilo, očito je interes uvijek velik za svjetonazorske, dnevnopolitičke i općedruštvene teme. Ovdje, kao i drugdje.
05.05.2022 | 07:57
Zasto bi se brisale teme? koga ne zanima ovo moze jednostavno ne otvarati
05.05.2022 | 08:09
dpasaric kaže:
Zaista aktivno uredništvo je spalo na tri osobe tako da se slažem da bi prije takve odluke trebalo napraviti barem neko informativno istraživanje, možda anketu da li brisati sve političke rasprave s Jabučnjaka koje nisu, evenutalno, vezane uz sam Apple?

Za ovo što si napisao o aktivnom uredništvu ne može se naći niti krivo slovo, i tu vam se mora skinuti kapa.
Pogotovo od strane mene koji sam završio tamo u dobroj vjeri vas trojice koju na koncu nisam ispunio.
Nazovimo to pravim imenom - razočarao sam vas i to je ljaga na meni.
Za to se iskreno ispričavam, ako me želite maknuti - slobodno to učinite.
No, imam samo jedno pitanje što se ograničavanja tema na Apple proizvode i usluge tiče - mislim da je Smayoo još onomad napisao da je najčitanija rubrika u ovom forumu "Razno".
Ako sam krivo zapamtio (kao onda sa Wikipedijom) unaprijed se ispričavam čovjeku.
Uglavnom, želim reći - vi ćete napraviti što se vi dogovorite.
I to je OK, jer vas trojica ulažete vlastito slobodno vrijeme da ova stranica liči na nešto i da svi volimo pogledati što ima novo.
Moja malenkost ipak voli pročitati što jedan autozaljubljenik i strojar Djuro Genijalac ima za reći o tehničkom aspketu rata (bilo kojega rata da se razumijemo), što Smayoo ima za poručiti o svojim iskustvima van Apple priče, pa tako možemo redom.
No, vi učinite kako hoćete.
Htio sam samo podsjetiti na taj dio cijele priče.
Ovdje se ipak dobiva malo dublja analiza nego na Twitteru, Facebooku i ostalim masmedia socijalnim stranicama zagušenim bukom neznalica.
Tu se nalaze ljudi koji ipak znaju, ako ništa barem za dva koplja više od ranije spomenutih, o čemu pišu.
No to je moje mišljenje.
Ne morate ga uvažiti uopće.
05.05.2022 | 08:21
marioart kaže:
Zasto bi se brisale teme? koga ne zanima ovo moze jednostavno ne otvarati


Evo par mogućih argumenata:

- polarizacija korisnika
- negativna i napeta atmosfera
- odmak od teme foruma
- korisnici troše vrijeme na jalove rasprave
- 80% svijeta ne želi bolji svijet od ovoga koji imamo
- nitko do sada nije promijenio svoje početne stavove
05.05.2022 | 08:22
Koga zanimaju FDA sudski dokumenti, ovdje je skupljeno dosta toga na jednom mjestu:

www.icandecide.org/pfizer/
05.05.2022 | 08:34
dpasaric kaže:
marioart kaže:
Zasto bi se brisale teme? koga ne zanima ovo moze jednostavno ne otvarati


Evo par mogućih argumenata:

- polarizacija korisnika
- negativna i napeta atmosfera
- odmak od teme foruma
- korisnici troše vrijeme na jalove rasprave
- 80% svijeta ne želi bolji svijet od ovoga koji imamo
- nitko do sada nije promijenio svoje početne stavove


Ja imam samo jedan argument, a to je da je smayoo ulagao dodatno vrijeme u moderiranje tih tema i popratne drame, i to mu svakako ne treba uz trud i vrijeme koje vec besplatno investira.

No u zadnje vrijeme su ljudi pristojniji, no to se uvijek moze promijeniti. Polarizirajte se do besvjesti sve dok to radite kulturno.
05.05.2022 | 08:40
dpasaric kaže:
marioart kaže:
Zasto bi se brisale teme? koga ne zanima ovo moze jednostavno ne otvarati


Evo par mogućih argumenata:

- polarizacija korisnika
- negativna i napeta atmosfera
- odmak od teme foruma
- korisnici troše vrijeme na jalove rasprave
- 80% svijeta ne želi bolji svijet od ovoga koji imamo
- nitko do sada nije promijenio svoje početne stavove


ja sam promjenio ... bio sam poptuno na strani mainstreama dok nisam malo dublje usao u tematiku na poticaj ove teme..

polarizacija i negativna atmosfera vjerojatno dolazi od manjka kulture dijaloga pa je opet dobro da se i kroz ovakve teme to malo vjezba...

svaki tematski forum ima neku "razno" temu ... mislim da je to i najveca vrijednost jabucnjaka sto ljudi nisu fah idioti nego imaju siroki raspon znanja... kao sto kloba kaze, rado se citaju i auto teme pa i ove pandemijsko ratne...


za mjenjanje svijeta nemam argumenata
06.05.2022 | 16:09
Izvrstan Peterson papreno kritizira Trudeaua po pitanju tiranskih mjera protiv truckera koji su se borili protiv suludih mjera i obaveznog cijepljenja.

07.05.2022 | 01:50
Ono što WHO sprema je noćna mora, vuk iz Crvenkapice koji glumi dobroćudnu bakicu, a ima najpodlije namjere.

Ne, nije nikakava "teorija zavjere", možete pogledati i Gatesov TED koji sam prije linkao, on sam to govori, samo preskače to da namjera nije dobronamjerna, već lukavo podla.

jamesroguski.substack.com/p/wake-up-and-smell-the-burning-of

Sve na danom linku je izvučeno iz javnih dokumenata koje pohlepna ekipa "tiho provodi", a sve ide u smjeru totalne kontrole putem nekakve forme nove globalne medicinske unije (nazovimo to globalnim Stožerom), izmjenama međunarodnih zdravstvenih regulacija, a to je zapravo stvaranje tijela iznad zakona koje bi kod svake pandemije (koju bi oni sam proglašavali kada to požele po parametrima koje sami određuju) mogli manipulirati cijelim državama koje su pristale na te uvjete!

To tijelo niti je demokratsko, niti je nezavisno, dapače, 100% je financirano od big-pharme koja bi tako legalizirala reket i silom prodavala svoja cjepiva i druge lijekove - nakon što cjepiva naprave štetu jer nisu dovoljno testirana.

Uglavnom, imamo Black Mirror klasu scenarija, samo nije šala i pretjerivanje, nego se sada odvija.

Ako vas i za to nije briga, ako lakovjerno vjerujete da Bill Gates to čini za vaše dobro, onda smo zaista prokleti i zaslužujemo da prave ovco-majmune od nas.
07.05.2022 | 08:30
Ti si nešto pobrkao, Davore. Ja nisam rekao da vjerujem kako itko od njih to čini za naše dobro i nisam rekao da me za to nije briga. Ono za što me zaista nije briga - nije me briga za sudbinu indolentne populacije mentalnih zombija koji sve to puše i onda automatski reže i laju na svakog tko pokušava misliti slobodno i samostalno. To što ne znam kako izgleda svaki od protagonista te koruptivne klike, ne znači da me nije briga što rade i da ne vidim kamo to ide. Što u vezi toga mogu učiniti? Ne baš puno. Mogu, na primjer, na izborima glasati ZA, a ne PROTIV. A to radim već skoro 20 godina.
07.05.2022 | 08:43
S obzirom da je vecini valjda jasno da je vecina 'mjera' bila potpuno promasena, ja se nadam i vjerujem da iduci slican pokusaj nece proci tako glatko.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 3 minuta
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.51 Seconds

Provided by iJoomla SEO