Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19


21.04.2022 | 20:31
dpasaric, dobronamjerno, prestani se sramotit.
21.04.2022 | 21:24
kupus kaže:
dpasaric, dobronamjerno, prestani se sramotit.


Ne vidim kao sramotu biti skeptik i kritički razmišljati. Uvijek poslušam informacije sa svih strana, pa sam procijenim što ima logike, a što ne.

Nedostatak javnog dijaloga o ovim temama, cenzura znanstvenika koji zastupaju drugačije mišljenje i najviše od svega - tajnost podataka i ugovora, meni su dovoljni alarm da preispitam "službeni narativ". Kao štreberu meni mnogo toga u ovoj pandemiji "nije na mjestu".

Kada onda još pitam stručnjake koje poznajem i dobijem potvrdu da je cijela situacija "pod političkim pritiskom", onda ću svakako biti maksimalno na oprezu i do kraja skeptičan.

Nitko sretniji od mene da sam u ovom slučaju u krivu i da se "osramotim".

A tko nikada ništa ne propituje, niti ne može biti u krivu.
21.04.2022 | 21:38
dpasaric kaže:
kupus kaže:
dpasaric, dobronamjerno, prestani se sramotit.

Uvijek poslušam informacije sa svih strana, pa sam procijenim što ima logike, a što ne.


Kako to procjenjuješ što ima logike?
21.04.2022 | 21:56
A kako ti to procjenjuješ? Na svu argumentaciju ti svisoka odgovoriš jednim "nemoj se sramotit". Što misliš, tko se tu više osramotio?
21.04.2022 | 22:17
kupus kaže:
dpasaric kaže:
kupus kaže:
dpasaric, dobronamjerno, prestani se sramotit.

Uvijek poslušam informacije sa svih strana, pa sam procijenim što ima logike, a što ne.


Kako to procjenjuješ što ima logike?


Odlično pitanje! To je svakako kompleksan proces:

- prvo razmislim je li neka teza uopće teoretski moguća,
- onda provjerim kredibilitet izvora,
- zatim provjerim kredibiltet onih koji podržavaju ili osporavaju taj izvor,
- onda pokušam složiti "tijek novca" i što on govori, gdje leži čiji interes,
- tada prođem argumentaciju s klasičnom listom "pogrešaka u dokazu", sociologija, prva godina faksa,
- onda pronađem eksperte koje osobno poznajem iz te domene i pitam ih za mišljenje,
- ako dobijem potvrdu da teza ima smisla, onda kreće strpljivo popunjavanje ogromne matrice podataka s argumenta za i protiv neke teze, to je dugotrajan proces jer novi podaci stalno dolaze, ali na kraju se iz te matrice vidi na koju stranu preteže moguća istina.

I ovo je i pojednostavljeno, jer nije mala stvar "otežati" pojedine podatke, jer nisu svi jednake važnosti. Npr. kod mene je veliku prevagu značilo mišljenje specijalista epidemiologije kojeg znam 30 godina.
21.04.2022 | 23:22
prvo razmislim je li neka teza uopće teoretski moguć


Evo, da me ne napadate, samo par stvari>


kada ga provode legitimna demokratski izabrana tijela,

nikad ga ne provode, niti jesu provodila

Saznalo se i da se cjepivo zapravo uopće "ne bavi virusom", nego samo reakcijom na protein koji je nusproizvod kovid infekcije. Zato cjepivo i nije spriječilo širenje, pa su "covid potvrde" bila potpuna laž i glupost.

bome se saznalo, uf kakva tajna! iz navedenog se vidi da ne znas kako cjepivo radi i sto je cjepivo.

btw, jesi svjestan da

tajni!) iz kojih je vidljivo da je prirodni imunitet jednako dobar, a često i bolji od cjepiva.

je rijec o imunitetu preboljelih?

Mogu i dalje, ali nema smisla
21.04.2022 | 23:39
kupus kaže:
btw, jesi svjestan da je rijec o imunitetu preboljelih?


Podataka ima 11.000 stranica - i to samo u zadnjoj objavi s početka travnja.

Preboljeli su jednako ne/sigurni kao preboljeli cijepljeni, nema razlike. A razlika u smrtnosti kod "nevinih", nikada zaraženih, između cijepljenih i necijepljenih je u toj grupi koja je osjetljiva. A važno je da će se oni jednako zaraziti i jednako širiti virus kao i necijepljeni, ali cijepljeni će lakše proći kroz bolest ako su u grupi koja je osjetljiva ili narušenog imunosustava.

Ukratko, netko tko je lako prebolio covid nema razloga za biti cijepljen, dapače, time samo kompromitira svoj imunosustav - to kaže sama Pfizerova dokumentacija, a o tome se naravno šuti jer su upumpali preko 5 milijardi $ u lobiranje kod medija i političara.

Prebolio sam i nisam cijepljen, moja žena je preboljela, ali se cijepila jer je morala zbog rada u školi. Kasnije je OPET dobila covid, a ja, do nje, necijepljen, nisam. Naravno, naći će se i nekih suprotnih primjera, ali malo, većina su upravo ovakvi slučajevi i stvar se sasvim logično uklapa u tu slagalicu.
22.04.2022 | 00:40
Ne razumijem, sto je tako skriveno u tom dokumentu?
22.04.2022 | 07:18
Uzmi pa pročitaj.
  • Daddo
  • Posjetitelj
22.04.2022 | 08:56
Nego kad već drvite o dokumentima, što kažu ti vaši izvori o istraživanjima objavljenim za Sinovac i Sputnik, obzirom da uredno u narativu koristite snimke iz Kine kao argument?

Ima li još koji novi encefalitičan na 300k ljudi? Jel se netko od susjeda vam obogatio naglo? Netko ima još kojeg tetka viška?
22.04.2022 | 11:25
Tocno Davore. Medicinski eksperiment su na nama radili. Cak se i Markoticka izlajala da je sada red na EU djecu koja trebaju biti pokusni kunici a ne neka tamo u trecem svijetu.
22.04.2022 | 15:59
Ima još, pa koga zanima izjava tajnika zdravstva USA: komentar s moje strane je suvišan !:
odysee.com/@SaltyCracker:a/biden-officia...vax-killing-blacks:4
22.04.2022 | 20:23
kupus kaže:
Ne razumijem, sto je tako skriveno u tom dokumentu?


Skriveno je mnogo toga što nije odgovaralo pohlepi korporacije koja je željela prodati što više cjepiva, što više testova i da cijela situacija potraje što duže - ili kako je FDA dužnosnik na famoznoj tajnoj snimci priznao "želimo od toga napraviti dugoročni business". Tijek novca to potvrđuje - nikada u povijesti nisu zaradili više!

No, najbitnija stvar o kojoj se lagalo je to da cjepivo sprječava širenje virusa. To je onda bila osnova za slogane tipa "misli na druge, cijepi se" i kulisa cijele priče sa segregacijom građana na cijepljene i necijepljene jer su necijepljeni proglašavani "bioteroristima", a sve to s nula znanstvenih dokaza ili bilo kakve javne rasprave znanstvenika o svemu.

Tko god se suprotstavio "službenom narativu" postao je "antivakser", "ravnozemljaš", "primitivac" i slično. Znastvenici koji su mislili drugačije i imali petlje to javno reći bili su cenzurirani. Niz liječnika je govorio da su "pod političkim pritiskom" i da ako kažu što misle riskiraju gubitak posla.

To je učinilo i nemjerljivu društvenu štetu i nagrizlo samo tkivo ljudskih odnosa, od obitelji do prijatelja, umjetna podjela dostojna KKK-a ili progona ljudi temeljem religije, nacije, boje kože... ukratko zlodjelo za koji bi trebalo odgovarati. Ostaje otvoreno je li učinjen u neznanju i u slijepom vjerovanju dokazano korumpiranim lažovima iz big-pharme - ili je činjen namjerno nakon primljene "podmazice".

Mediji su kao ovce ponavljali jednu te istu mantru kao glavni dokaz da je cjepivo jedini ispravan put za rješenje pandemije - "u cijepljenim društvima manje je mrtvih" - što jest bila istina samo za sebe, ali sada znamo zašto je to bilo tako, a je time skrivena druga istina - da cjepivo ne utječe na širenje virusa.

Lagalo se da je cjepivo "provjereno, sigurno i efikasno" jer postoje jasna pravila kako neko cjepivo to postaje. Svi liječnici od reda su mi rekli isto - to je proces koji traje barem 4 godine i ima vrlo rigorozne provjere. Privremena dozvola koju je cjepivo dobilo ne može biti temelj da se ikoga ucjenjuje cijepljenjem - što se činilo svuda, u nekim državama ekstremno, kod nas blaže, ali i dalje dovoljno da ruši ljudska prava i dogovorene konvencije.

Lagalo se i o nuspojavama, svatko tko ima poznanike koji su ozbiljnije stradali od cjepiva (npr. CLS sindrom), znat će što govorim, a drugi obično ne vjeruju dok se ne dogodi nekom njima bliskom. Kako je poznanica rekla: "U želji da zaštitim roditelje cijepila sam se na nagovor doktorice. To mi je bila najgora odluka u životu." Da se nije skrivalo sve što je bilo u FDA dokumetnima možda bi i njena obiteljska liječnica znala za moguće rizike za osobe koje imaju neke autoimune bolesti i možda joj ne bi preporučila cijepljenje i tako sačuvala zdravlje. Sada se jedna free-climberica koja je cijeli život po planimama jedva sama popne na drugi kat.

Lagalo se o prirodnom imunitetu i tjeralo se i ljude koji su preboljeli da se cijepe - čime bi se kod većine koja je lako preboljela covid zapravo bila učinjena šteta slabljenjem imunosustava. Znači, namjerno im se činila šteta za zdravlje jer se ljude tjeralo da slabe svoj imunosustav i postanu skloniji drugim bolestima - ili ponovnoj covid infekciji (što je npr. bio slučaj kod moje žene).

I bilo bi genijalno da je cjepivo zaista bilo efikasno u suzbijanju pandemije, ali nije. Pomoglo je spasiti one koji su rizična skupina kojoj vlastiti imunosustav to nije mogao hendlati. Vjerujem da su mnogi čak u to i vjerovali na početku, ali znanstvenici koji su dali "hitnu i privremenu dozvolu" su to dobro znali temeljem tih istraživanja, a je cijeli lanac bio masno potplaćen da šuti. U EU su novinari iskopali da se trošili milijun € dnevno na "lobiranje", a u SAD je utrošeno gotovo 5 milijardi $ na "lobiranje". Ispalo je da je to za njih smiješan novac, tek džeparac.

Uostalom pogledaj samo to da svi naši, i velika većina globalnih, mainstream medija dandanas šuti o FDA suđenju i sudskoj objavi tih dokumenta važnih za zdravlje cijelog čovječanstva! To su trebali biti "Breaking News" naslovi na svim vodećim portalima, ali svi su samo okrenuli glavu jer ih hrani upravo ta ruka. Tebi je to normalno? Meni je to znak da živimo Orwellovu 1984.
  • Air
  • Korisnik
  • 64
22.04.2022 | 20:49
@dpasaric Iijepo sročeno.

Nedostaje dio o krunskoj odgovornosti kompletne medicinske struke koja je to sve svjesno, otvorenih očiju dopustila. Političari i mediji su odavno dokazali da su sposobni i spremni takvo što učiniti. Ali, iskreno nisam očekivao baš toliku dvoličnost i bešćutnost gotovo kompletne medicinske struke.

jzelko i ja smo upozoravali na na samom opčetku na tu "Orwellovu 1984." ali i danas mnogi zatvaraju oči na tim i mnogim drugim činjenicama koje nazivaju "teorijama zavjere".
22.04.2022 | 22:13
Air kaže:
@dpasaric Iijepo sročeno.

Nedostaje dio o krunskoj odgovornosti kompletne medicinske struke koja je to sve svjesno, otvorenih očiju dopustila. Političari i mediji su odavno dokazali da su sposobni i spremni takvo što učiniti. Ali, iskreno nisam očekivao baš toliku dvoličnost i bešćutnost gotovo kompletne medicinske struke.


Pokušat ću ih opravdati!

Mnogi od liječnika jednostavno nisu stručnjaci za taj uski dio struke. Medicina je na toj kompleksnoj razini vrlo "u nišama" i broj ljudi koji zaista razumije kako ova konkretna cjepiva funkcioniraju je malen, broji se u možda par stotina ljudi na planetu. A i tih par stotina može nešto zaključiti samo ako ima pristup podacima i rezultatima istraživanja.

Oni koji jesu stručni - nisu imali podatke na osnovu kojih bi mogli doći do vlastitih znanstvenih zaključaka - jer su podaci proglašeni "tajnim". I to je onaj "red flag" gdje su političari trebali reagirati i zaustaviti da se to provede na taj način, da se nešto od tolike važnosti, od pitanja javnog zdravlja, prepusti na volju nekakvog "black boxa" za kojeg, dokazano korumpirane i višestruko osuđivane, korporacije kažu: "Majke nam, sve je ok!".

No, političare je uhvatio strah da ih se optuži da "ne čine ništa, a ljudi umiru". Nije im bilo sumnjivo čak niti to da "Majke nam, sve je ok!" uvjetuju isporuku cjepiva potpisom ugovora koji je opet - tajan! I iz kojeg se vidi (jer je naravno i to došlo do javnosti) da su se toliko ogradili od apsolutno ikakve odgovornosti i da još uvjetuju da države ne mogu odustati od cjepiva čak i ako se u međuvremenu pronađe lijek! Nitko pošten to ne bi potpisao pod tim uvjetima.

Kada bi netko postavio pitanje tajnosti svega - razni "progresivci" bi te napali, proglasili teroristom jer "ljudi umiru, a ti brineš o tajnosti" i jednostavno sve pravdali ležernim "ma big-pharma tako radi, to je kod njih normalno". Pa nije normalno! I ne mora biti normalno kada se radi o nečemu kao što je pandemija!

Svi liječnici s kojima sam pričao (znači da mogu pričati neslužbeno, "na kavi") su mi rekli isto - "pod političkim smo pritiskom", "bojimo se za posao", "ako kažem što mislim izgubit ću poziciju", "nešto ovdje ne štima jer se ne poštuju osnove kojima su nas učili cijeli život", itd... Znači svi oni su znali da nešto ne štima, ali ih je bilo strah da ih se proglasi opasnim u toj histeriji i da im bude nanesena profesionalna šteta ili da čak izgube posao.

A sada, kada se došlo i do suda, big-pharma će reći: "Ali nismo ništa lagali, sve je u tim istraživanjima, evo sudski su objavljena, vidite da smo sve napisali kako jest!" - ali istovremeno su u milijunima $ "lobirali" kod FDA da se na sve to zažmiri i da se "zbog hitnoće" da privremena dozvola - i to je meni sasvim OK, da se izda brza prviremena dozvola! Jer zaista je bila frka i malo toga se znalo, ali ono što je neoprostivo je da se kasnije nastavilo tako umjesto da se stalo na loptu, proučilo podatke i onda antipandemijske mjere donosilo u skladu s istraživanjem, a ne u skladu s interesom korporacija.
  • Air
  • Korisnik
  • 64
22.04.2022 | 22:53
dpasaric kaže:
Air kaže:
@dpasaric Iijepo sročeno.

Nedostaje dio o krunskoj odgovornosti kompletne medicinske struke koja je to sve svjesno, otvorenih očiju dopustila. Političari i mediji su odavno dokazali da su sposobni i spremni takvo što učiniti. Ali, iskreno nisam očekivao baš toliku dvoličnost i bešćutnost gotovo kompletne medicinske struke.


Pokušat ću ih opravdati!

Mnogi od liječnika jednostavno nisu stručnjaci za taj uski dio struke. Medicina je na toj kompleksnoj razini vrlo "u nišama" i broj ljudi koji zaista razumije kako ova konkretna cjepiva funkcioniraju je malen, broji se u možda par stotina ljudi na planetu. A i tih par stotina može nešto zaključiti samo ako ima pristup podacima i rezultatima istraživanja.

Oni koji jesu stručni - nisu imali podatke na osnovu kojih bi mogli doći do vlastitih znanstvenih zaključaka - jer su podaci proglašeni "tajnim". I to je onaj "red flag" gdje su političari trebali reagirati i zaustaviti da se to provede na taj način, da se nešto od tolike važnosti, od pitanja javnog zdravlja, prepusti na volju nekakvog "black boxa" za kojeg, dokazano korumpirane i višestruko osuđivane, korporacije kažu: "Majke nam, sve je ok!".
....

Svi liječnici s kojima sam pričao (znači da mogu pričati neslužbeno, "na kavi") su mi rekli isto - "pod političkim smo pritiskom", "bojimo se za posao", "ako kažem što mislim izgubit ću poziciju", "nešto ovdje ne štima jer se ne poštuju osnove kojima su nas učili cijeli život", itd... Znači svi oni su znali da nešto ne štima, ali ih je bilo strah da ih se proglasi opasnim u toj histeriji i da im bude nanesena profesionalna šteta ili da čak izgube posao.


Ovo italic je točno ali to nije sporno.

Ovo boldano je meni ta sporna činjenica.
Kada sam ja kao laik od prvih početak vidio "nelogičnosti", "da nešto ne štima" kako ti navodiš, a ja bi rekao da je prava riječ "medicinski kriminal" od strane medicinskih radnika koji su svjesno odradili taj prljavi dio posla gazeći po vlastitoj struci a na štetu sebe, svojih bližnjih i cijelog čovječanstva.
22.04.2022 | 23:43
Air kaže:
Kada sam ja kao laik od prvih početak vidio "nelogičnosti", "da nešto ne štima" kako ti navodiš, a ja bi rekao da je prava riječ "medicinski kriminal" od strane medicinskih radnika koji su svjesno odradili taj prljavi dio posla gazeći po vlastitoj struci a na štetu sebe, svojih bližnjih i cijelog čovječanstva.


Upravo tim riječima je to nazvao Robert Malone; upravu Pfizera je otvoreno nazvao "kriminalcima", pa je taj famozni Joe Roganov intervju s njim objavljen 31. 12. 2021. vrlo brzo zabranjen.

I još bi čovjek na prvu pomislio "ma to je neki šarlatan koji izmišlja teorije zavjere", ali kada shvatiš da je to jedan od znanstvenika koji je život posvetio razvoju mRNA cjepiva i kada vidiš da Pfizer ima preko 2,4 milijarde $ odšteta koje plaća zbog mita liječnicima i sličnih zlodjela, onda vidiš da čovjek govori istinu i da je on za big-pharmu jednako opasan kao što su Snowden i Assange opasni za vojni i državni vrh. I zato ga svuda cenzuriraju i pokušavaju ga ocrniti.

Svijet je sve manje demokracija, a sve više vladavina korporacija koje mitom (tj. kako kažu "lobiranjem") upravljaju svime. Ovo kako su zlorabili pandemiju da se obogate našim poreznim novcem im je do sada najsmjeliji pothvat i sada su samo ohrabreni da idu dalje, još bezobzirnije i drskije, bez ikakvog poštovanja za ljudske živote.
23.04.2022 | 20:11
Sjajan razgovor s profesorom sa Stanforda na temu kako se cijela antipandemijska kampanja krivo vodila - i ne u interesu javnog zdravlja i ljudi, već u interesu korporacija:



Dugačko je, ali ako ćete gledati nešto, pogledajte dio od 49:30 nadalje...
24.04.2022 | 00:11
Ludilo ide dalje - u Americi žele oduzeti dozvole doktorima koji se ne slažu sa "službenim narativom".

24.04.2022 | 00:55
Osiguravajuće kuće ne izmišljaju, njih zanima samo matematika, a brojke su loše:

24.04.2022 | 09:57
Poduži zanimljiv članak, s jasnim zaključcima o fenomenu i ovog "virusa":
www.logicno.com/hrana-zdravlje/virus-na-...odmoru-prvi-dio.html
24.04.2022 | 13:17
Ovak kako danas gledamo na koronu i istinu koja se ne može zaustaviti i izlazi na površinu, tako čemo sutra gledati na događajeu u Ukrajini i doznavati istinu o ratu.
Jedan nazivnik je isti, zlo dolazi s istog mjesta već preko pola stoljeća!
26.04.2022 | 20:43
Lažljivi Fauci je sada uznemiren odlukom suda da se može putovati bez maski jer tvrdi da takve odluke ne mogu biti u domeni vrhovnog suda(!), već samo CDC-a (njihov Stožer). On bi najradije sam bio vrhovna vlast koju svi moraju slušati bez ikakve kritike i provjere.

Naravno, istraživanja nisu išla u prilog nastavku zabrane, zato je sud i donio takvu odluku.

27.04.2022 | 01:40
Koliko je Pfizer profitirao tijekom pandemije i kako upravlja financiranjem FDA - koji na kraju daje sve dozvole... kakva korupcija, a sve iz poreznog novca građana!

27.04.2022 | 15:20
dpasaric kaže:
Lažljivi Fauci je sada uznemiren odlukom suda da se može putovati bez maski jer tvrdi da takve odluke ne mogu biti u domeni vrhovnog suda(!), već samo CDC-a (njihov Stožer). On bi najradije sam bio vrhovna vlast koju svi moraju slušati bez ikakve kritike i provjere.

Naravno, istraživanja nisu išla u prilog nastavku zabrane, zato je sud i donio takvu odluku.


Pričaš o odluci jedne sutkinje, koju je Trump postavio mimo zakona, a koje je pritom bez ikakvog iskustva i doslovno marioneta? O tome?
27.04.2022 | 15:38
Evo njega opet...
Jesi li ti svjestan, Vanjuška, da je SVAKA tvoja argumentacija u ovakvim diskusijama UVIJEK ad hominem? Zar je to jedino što znaš? Nemaš protuargument, nego samo znaš pljunuti na navedeni izvor. Stvarno te žalim. Rekao bih da uopće nisi svjestan koliko se time srozavaš u svačijim očima...
27.04.2022 | 18:37
Vanjuška kaže:
dpasaric kaže:
Lažljivi Fauci je sada uznemiren odlukom suda da se može putovati bez maski jer tvrdi da takve odluke ne mogu biti u domeni vrhovnog suda(!), već samo CDC-a (njihov Stožer). On bi najradije sam bio vrhovna vlast koju svi moraju slušati bez ikakve kritike i provjere.

Naravno, istraživanja nisu išla u prilog nastavku zabrane, zato je sud i donio takvu odluku.


Pričaš o odluci jedne sutkinje, koju je Trump postavio mimo zakona, a koje je pritom bez ikakvog iskustva i doslovno marioneta? O tome?


Ma nije uopće sada stvar da li maske zadržati u avionima ili ne, vjerujem da se ta odluka donosi po nekim podacima koji su sudu dostavljeni, sud mora takve odluke donositi temeljem činjenica koje dostave stručnjaci i vještaci.

Stvar je u Fauciju koji je dokazani lažljivac i koji ne radi u interesu zdravlja građana, nego u interesu korporacije od koje prima "sponzorstvo", a vjerojatno ima i značajne udjele u tim tvrtkama, kao i njegov dobar prijatelj Gates.

Pustimo stvari koje su još nedokazane (npr. je li porezni novac koji je slao u Wuhan bio s dobrom namjerom ili ne), nego recimo samo ono dokazano - šutio je o tome da su Pfizerovi podaci koji su išli u FDA da bi se dobila privremena dozvola jasno govorili da cjepivo ne spriječava širenje virusa i zarazu! Lagao je da je sasvim sigurno (dok postoji xy nuspojava koje nisu iskomunicirane s liječnicima jer je dokument bio tajan) i mudro je šutio o tome da se prirodni imunitet nakon oboljenja pokazao daleko bolji od cjepiva.

I kvaka je sada što takav korumpirani lažljivi tip želi da njegov CDC bude "zakon iznad zakona" da oni uvjetuju kako će ljudi živjeti, raditi, što će primati u sebe po njegovom naputku i za interese koje lobira.

O tome se radi.

I zaista me grozi to koliko ljudi danas nemaju vremena (što dijelom razumijem) da ne stignu sve to popratiti i kritički promisliti o svemu. Ljudi kao ovce slušaju što im serviraju polupismeni i nestručni političari koji su kod nas još posebno korumpirani, ne pale im se "red flagovi" na stvari kao "tajni podaci", "tajni ugovor" i vjeruju dokazano korumpiranoj korporaciji višestruko osuđenoj za mito, prevare i zlorabe, da ona sve to čini za "opće dobro i zdravlje ljudi".

Teško mi je to objasniti osim da smo životinje koje tako reagiraju kada im se pritisne "the fear button".
  • Air
  • Korisnik
  • 64
27.04.2022 | 19:25
dpasaric kaže:
I zaista me grozi to koliko ljudi danas nemaju vremena (što dijelom razumijem) da ne stignu sve to popratiti i kritički promisliti o svemu. Ljudi kao ovce slušaju što im serviraju polupismeni i nestručni političari koji su kod nas još posebno korumpirani, ne pale im se "red flagovi" na stvari kao "tajni podaci", "tajni ugovor" i vjeruju dokazano korumpiranoj korporaciji višestruko osuđenoj za mito, prevare i zlorabe, da ona sve to čini za "opće dobro i zdravlje ljudi"


Ako se sjećaš početka pademije i dijela rasprave o tome kako treba ili ne treba slijepo vjerovati nekome (primjerice medicinskoj struci koja je financirana od farmaceutske ind.), apropo toga ispostavilo se kako ne treba slijepo vjerovati medicinskoj struci.

Odnosno, nisu samo političari krivi za situaciju oko pandemije nego i medicinska struka jer je ona bila njihova desna ruka..
27.04.2022 | 21:52
Air kaže:
Ako se sjećaš početka pademije i dijela rasprave o tome kako treba ili ne treba slijepo vjerovati nekome (primjerice medicinskoj struci koja je financirana od farmaceutske ind.), apropo toga ispostavilo se kako ne treba slijepo vjerovati medicinskoj struci.

Odnosno, nisu samo političari krivi za situaciju oko pandemije nego i medicinska struka jer je ona bila njihova desna ruka..



Slažem se, ali pazi u kojoj nezahvalnoj poziciji su liječnici bili:

1) većina uopće nije epidemiološke specijalizacije, ako bi nešto i rekli, bili bi diskreditirani kao "nije vaša domena",

2) oni koji su profesori na fakultetima i generalno imaju širi pregled situacije su ušutkivani do razine da im se prijetilo gubitkom posla,

3) pravi specijalisti epidemiologije su bili u strahu da budu razapeti kao Lauc i tko je imao priliku privatno razgovarati s njima mogao je čuti "pod političkim smo pritiskom",

4) ako bi kao pravi stručnjaci koji polaze od znanstvenih ispitivanja i kliničke prakse željeli doći do podataka - nisu mogli - jer su podaci proglašeni tajnom(!) na 75 godina(!),

5) oni malobrojni koji su bili dovoljno jaki, samostalni, bez straha za vlastitu egzistenciju, oni su postali glasni kada su shvatili da nešto tu "smrdi", ali takvi su onda cenzurirani i sustavno proglašavani "šarlatanima", "ravnozemljašima" i "teoretičarima zavjere". Ako bi sami krenuli u objave putem društvenih mreža - računi su im bili suspendirani.

Dobro je Lauc to sažeo u "covid mafija".
27.04.2022 | 22:39
Problem je sto epidemiologija proucava bolest, a ne virus.
Epidemiolozi su se samoprozvali kao najstrucniji u sticenju javnog zdravlja i to su redovito bili ljecnici koji malo znaju o ponasanju virusa i njegovom sirenju.
I bas ti ljecnici su zagovarali mjere (ogranicenja i zatvaranja) u suzbijanju sirenja virusa a dobar dio ih uopce ne barata tom tematikom, ali ljudi vjeruju lijecniku i to je sustav iskoristio.
Biologe nitko nije slusao.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata
  • Bertone: Ma znam, ali tko će to čitati :(
  • smayoo: Svatko je slobodan otvoriti kakvu god želi temu koja ne krši opća pravila. Zar je uredništvo krivo što vi, članovi, pokazujete 25 puta veći interes za političke teme, nego za stručne? :)
  • Bertone: ... no u pravu si, lakše je mlatiti o politici nego o stručnim hardversko-softverskim temama :)
  • Bertone: Kad si stavio video, malo sam bacio oko na forum no nisam našao zasebnu temu o sigurnosti u koju bi se mogle staviti vijesti ili linkovi na iste no tražiti ću još malo
  • Gjuroo: Apple teme nam se svele na vikalicu, a forum preuzela politika...
  • Bertone: Još malo o sigurnosti (ako nekoga zanima), [link] i [link]
  • Gjuroo: Upozorenje Apple korisnicima glede moguće krađe identiteta: [link]
  • Gjuroo: @drlovric: Sviđaju mi se oznake što nisu šareni... Taj grb sa zoo vrtom je uvijek nekako kao šaka u oko, al ajd.
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO