Pozdrav iz kužine! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz kužine! :)


28.07.2013 | 10:42
Obitelj mi se vraća s kontinenta pa ih dočekujem finim arbunima, svaki po 70 dag u prosjeku, i onim što uz to ide. Još se dvoumim da li gradele ili peka...

Što vi kažete, kako da ih pripremim?
Prilozi:
28.07.2013 | 10:49
Photo_28.jpg
28.07.2013 | 10:56
Imam osjecaj da si odlucio. Ja navijam za peku.
28.07.2013 | 11:22
Nema ribe do ribe s gradela ...dobar tek...
28.07.2013 | 12:37
peka, gradele su stalno u djiru, peka je posebna
28.07.2013 | 12:47
Meni je svejedno,kada zavrsis prebaci porciju u Sarajevo
28.07.2013 | 13:01
Peka je za teleći mulam, gradele su stvorene za ribu!!
28.07.2013 | 13:38
Moja kcerka od 5 godina bi te blijedo pogledala i pitala ima li kakvog mesa za rucak

I da, moj glas za gradele. Kada ispeces ribu, uvijek mozes nesto "konkretno" ispeci na vrelim gradelama
28.07.2013 | 14:34
Da je riba meso, vukovi bi roni u moru.
28.07.2013 | 16:20
john_st kaže:
Peka je za teleći mulam, gradele su stvorene za ribu!!


X!
  • campo
  • Posjetitelj
28.07.2013 | 17:45
Ja bi to spremio lešo, blitva i mladi krumpir garantiraju vrhunski prilog ,..prvo jelo juha naravno
28.07.2013 | 20:41
Bila je peka. Zaključio sam da mi je prevruće da dadiljam oko gradela. Peka je ipak "fire & forget".
Lešo - da, meni je lešada najdraža, ali od neke druge ribe mi je puno bolja. Od pišmolja, oslića, ili pak od piraka, kanjaca i sl. Od oborite ribe isto valja lešada, ali nije najbolja, a gradele ili peka su najbolji.
30.07.2013 | 03:05
30.07.2013 | 07:49
30.11.2014 | 18:31
Osvježavanje teme. Kako je još uvijek sezona gljiva, malo hvarskih vrganja za činit vodu ustima.

IMG_0437.jpg
30.11.2014 | 18:57
Aaaaaaaaaaa! Mjkmi, sad bi krenuo ravno za Hvar!
30.11.2014 | 19:14
Prijatelju, nije u redu ovako se poigravati osjećajima gladnog čovjeka... Zavidim...
30.11.2014 | 19:17
Već ih ima solidna količina narezana i u dubokom zamrznuta. Još par dana će ih biti ako vrijeme posluži. Ako dođeš možeš dobiti dio tih iz dubokog.
30.11.2014 | 20:25
Druze smayoo, kako tek sada vidim ovu temu,eto sa malim zakasnjenjem da te pitam, si to ti i ulovio ???

Uf ala volim gradel

smayoo kaže:
Obitelj mi se vraća s kontinenta pa ih dočekujem finim arbunima, svaki po 70 dag u prosjeku, i onim što uz to ide. Još se dvoumim da li gradele ili peka...

Što vi kažete, kako da ih pripremim?
30.11.2014 | 20:37
Na kontinentu je sezona vrganja odavno završila.

Ali ima ih spremljenih i smrznutih.
30.11.2014 | 20:58
Sada je sezona gica prasica. Ja u petak-subotu odradio 5 komada od 180-220kg. Ubio se od posal, rakije i gemista...jedva cekam ponedjeljak da idem raditi. U petak nova gicokolja i nove rane po prstima od nozeva.
30.11.2014 | 21:42
dxdandy kaže:
Druze smayoo, kako tek sada vidim ovu temu,eto sa malim zakasnjenjem da te pitam, si to ti i ulovio ???


Nisam, nažalost. Ali sam dobio friško ulovljeno, ostima.
17.12.2014 | 15:05
Svinjska obrazina sa hrskavom kožicom :

Obrazina.JPG


sa domaćim kruhom, crnim, pečena paprika, feferoni, češnjak i luk te tegla sa kiselim krastavcima i zelenom rajčicom. Gemišt se vidi u pozadini. Bio nam je jako dobar tek.
17.12.2014 | 18:44
Ajme meni, kakva bezočna provokacija!!!

17.12.2014 | 19:26
@ Riba, možeš doći jer još ima a nekima je hladna bolj od tople.
17.12.2014 | 19:28
AAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
17.12.2014 | 19:32
jzelko kaže:
Svinjska obrazina sa hrskavom kožicom :

...
sa domaćim kruhom, crnim, pečena paprika, feferoni, češnjak i luk te tegla sa kiselim krastavcima i zelenom rajčicom. Gemišt se vidi u pozadini. Bio nam je jako dobar tek.



E, TU ribu najviše volim!
17.12.2014 | 19:36
Sve ima svoje. I sve volim jednako. Da jedem janje ili odojka svaki dan, za 3 dana bi poželio obične frigane srdelice.
17.12.2014 | 19:50
20.12.2014 | 13:14
Danas sam ja spremao objed, a supruga je bila zadužena za slastice...

Predjelo - salata od mrkača

Photo20.12.2014.130715.jpg


Onda - brodet (ono konkretno za zagristi su fete od palamide)
K tome blitva divlja riga za salatu...


Photo20.12.2014.130728.jpg


A za poslije - domaći prhki linzeri.


Photo20.12.2014.130731.jpg


Te ćemo, kad nam dođu kumovi na kavu popodne, uz njih kušati i vino od višanja što nedavno dobih od nekog...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 8 minuta
  • hal9000: Linus VOLI novi Mac Mini! Hihihi! [link]
  • Beli: Počivaj u glazbi kume. My Hand Over My Heart...
  • smayoo: RIP. Ostaješ u sjećanju, Švec!
  • smayoo: Stvarno prerano. :/
  • smayoo: O, jebote... :(
  • FiFi: RIP Siniša Švec
  • Borisone: [link]
  • Lihto: prije prodaje
  • Lihto: Jel treba uključiti file vault pa onda formatirati Mac M1 ili je dovoljno erase all content and settings?
  • Beli: Prošla akcija ...
  • Beli: Aplikacija Funkey koja proizvodi zvuk mehaničke tipkovnice od sada je besplatna: [link]
  • dpasaric: Kakav entuzijast!!!
  • zoranowsky: Ajme mrak...
  • Gjuroo: Ludo.
  • hal9000: Izuzetno lijepo za pogledati: [link]
  • cariblanco: Sretan imandan Nikolama...jel vam kapnulo što u čizmu ;)
  • hal9000: Anketa bi trebala imati checkboxes, a ne radio buttons. Za nas koji koristimo više mac-ova. Just sayin'.
  • Yonkis: Kradljivci našli nov način krađe Apple proizvoda [link]
  • zoranowsky: Al me ložite :)
  • Yonkis: zoranowsky - kako reče jedan korisnik M1Pro-a: I think the sweet spot is M2 Pro as of right now. I really don't see a reason to get M3 Pro - it has lower memory bandwidth, less P-cores , and it costs more. But if you're on M1 Pro... Just don't upgrade, there is no point.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky, u krivu sam
  • accom: Mislim, da je baš M2Pro najslabiji od svih M Pro procesora, sa više energy efficiency jezgri...
  • accom: Ako često obradjuješ video, onda pro. Sam bi preferirao novije gen. CPU.
  • accom: [link]
  • accom: @zoranowsky Za sve DTP programe dosta ti je air:
  • kupus: protonvpn na 3 dolara mjesečno
  • drlovric: [link]
  • drlovric: Jako zanimljiva i pregledna lista korisnih Mac aplikacija.
  • zoranowsky: Znam, u pravu si. Imam thunderbolt 27
  • drlovric: Ako imas vanjski monitor u svakodnevnom radu, uzmi 14". Ja sam pogrijesio sa 16". Ogroman je to laptop :)
  • zoranowsky: Dilema je taj M2Pro ili odriješiti kesu i uzeti M4Pro ali s 14" ekranom (24GB/1TB)
  • zoranowsky: @accom - Affinity, Adobe CC, DaVinci Resolve. Imam trenutno 512GB u 2 MBPro-a tak da sam se navikao.
  • drlovric: Ja imam MBP sa 512 MB, nemam problem sa prostorom. Oko 300GB je puno mozda.
  • accom: @zoranowsky Sve ovisi o tome, što želiš radit s njim.
  • zoranowsky: Nije jedini stroj, to je neka donja granica, za sve ostalo imam externe ssd-e i synology
  • Yonkis: Ne nađoh jeftiniju cijenu (u RH) od toga.. A hoće li ti 512 biti dovoljno?
  • zoranowsky: Zaboravih napisati, trenutno je u HGShopu na akciji
  • zoranowsky: Jel se isplati uzeti MBPro M2pro 16" 16/512 za 2100eur?
  • gladhr2: zna netko neko rjesenje?
  • gladhr2: [link] problem sa bluetoothom i 4. uređajem :D
  • JOHN: Hvala na info
  • Yonkis: Imaš na adidas.hr ali do 28.11 stoga požuri
  • stefanjos: affinity je na 50%
  • JOHN: Ja jučer u CCOne kupio kćeri tenisice. Bile su čitavih 20% na akciji. :) Takva akcija je ustvari neka uobičajena koja se pojavi gotovo svaki mjesec tako da i ovaj put teški bulšit..
  • drlovric: Imal kakvih Black Friday popusta? :) Neko vidio nesto zanimljivo?
  • ^SuperUnknown^: Jel to samo meni potrgan layout Oglasnika? :)
  • smayoo: Nije to baš besplatan način. To sve tako radi kako si opisao, ali windowsi te upozoravaju da nisu aktivirani
  • ping: @VanjusOS ima. Downloadiraj DEMO version parallelsa za M procesrore. To će ti downloadirati windows for arm kao .iso file. Instaliraj UTM virtual machine i windowse koje si skinuo.
  • JOHN: izuzev telekom operatera i sl.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.36 Seconds

Provided by iJoomla SEO