Pozdrav iz kužine! :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav iz kužine! :)


28.07.2013 | 10:42
Obitelj mi se vraća s kontinenta pa ih dočekujem finim arbunima, svaki po 70 dag u prosjeku, i onim što uz to ide. Još se dvoumim da li gradele ili peka...

Što vi kažete, kako da ih pripremim?
Prilozi:
28.07.2013 | 10:49
Photo_28.jpg
28.07.2013 | 10:56
Imam osjecaj da si odlucio. Ja navijam za peku.
28.07.2013 | 11:22
Nema ribe do ribe s gradela ...dobar tek...
28.07.2013 | 12:37
peka, gradele su stalno u djiru, peka je posebna
28.07.2013 | 12:47
Meni je svejedno,kada zavrsis prebaci porciju u Sarajevo
28.07.2013 | 13:01
Peka je za teleći mulam, gradele su stvorene za ribu!!
28.07.2013 | 13:38
Moja kcerka od 5 godina bi te blijedo pogledala i pitala ima li kakvog mesa za rucak

I da, moj glas za gradele. Kada ispeces ribu, uvijek mozes nesto "konkretno" ispeci na vrelim gradelama
28.07.2013 | 14:34
Da je riba meso, vukovi bi roni u moru.
28.07.2013 | 16:20
john_st kaže:
Peka je za teleći mulam, gradele su stvorene za ribu!!


X!
  • campo
  • Posjetitelj
28.07.2013 | 17:45
Ja bi to spremio lešo, blitva i mladi krumpir garantiraju vrhunski prilog ,..prvo jelo juha naravno
28.07.2013 | 20:41
Bila je peka. Zaključio sam da mi je prevruće da dadiljam oko gradela. Peka je ipak "fire & forget".
Lešo - da, meni je lešada najdraža, ali od neke druge ribe mi je puno bolja. Od pišmolja, oslića, ili pak od piraka, kanjaca i sl. Od oborite ribe isto valja lešada, ali nije najbolja, a gradele ili peka su najbolji.
30.07.2013 | 03:05
30.07.2013 | 07:49
30.11.2014 | 18:31
Osvježavanje teme. Kako je još uvijek sezona gljiva, malo hvarskih vrganja za činit vodu ustima.

IMG_0437.jpg
30.11.2014 | 18:57
Aaaaaaaaaaa! Mjkmi, sad bi krenuo ravno za Hvar!
30.11.2014 | 19:14
Prijatelju, nije u redu ovako se poigravati osjećajima gladnog čovjeka... Zavidim...
30.11.2014 | 19:17
Već ih ima solidna količina narezana i u dubokom zamrznuta. Još par dana će ih biti ako vrijeme posluži. Ako dođeš možeš dobiti dio tih iz dubokog.
30.11.2014 | 20:25
Druze smayoo, kako tek sada vidim ovu temu,eto sa malim zakasnjenjem da te pitam, si to ti i ulovio ???

Uf ala volim gradel

smayoo kaže:
Obitelj mi se vraća s kontinenta pa ih dočekujem finim arbunima, svaki po 70 dag u prosjeku, i onim što uz to ide. Još se dvoumim da li gradele ili peka...

Što vi kažete, kako da ih pripremim?
30.11.2014 | 20:37
Na kontinentu je sezona vrganja odavno završila.

Ali ima ih spremljenih i smrznutih.
30.11.2014 | 20:58
Sada je sezona gica prasica. Ja u petak-subotu odradio 5 komada od 180-220kg. Ubio se od posal, rakije i gemista...jedva cekam ponedjeljak da idem raditi. U petak nova gicokolja i nove rane po prstima od nozeva.
30.11.2014 | 21:42
dxdandy kaže:
Druze smayoo, kako tek sada vidim ovu temu,eto sa malim zakasnjenjem da te pitam, si to ti i ulovio ???


Nisam, nažalost. Ali sam dobio friško ulovljeno, ostima.
17.12.2014 | 15:05
Svinjska obrazina sa hrskavom kožicom :

Obrazina.JPG


sa domaćim kruhom, crnim, pečena paprika, feferoni, češnjak i luk te tegla sa kiselim krastavcima i zelenom rajčicom. Gemišt se vidi u pozadini. Bio nam je jako dobar tek.
17.12.2014 | 18:44
Ajme meni, kakva bezočna provokacija!!!

17.12.2014 | 19:26
@ Riba, možeš doći jer još ima a nekima je hladna bolj od tople.
17.12.2014 | 19:28
AAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!
17.12.2014 | 19:32
jzelko kaže:
Svinjska obrazina sa hrskavom kožicom :

...
sa domaćim kruhom, crnim, pečena paprika, feferoni, češnjak i luk te tegla sa kiselim krastavcima i zelenom rajčicom. Gemišt se vidi u pozadini. Bio nam je jako dobar tek.



E, TU ribu najviše volim!
17.12.2014 | 19:36
Sve ima svoje. I sve volim jednako. Da jedem janje ili odojka svaki dan, za 3 dana bi poželio obične frigane srdelice.
17.12.2014 | 19:50
20.12.2014 | 13:14
Danas sam ja spremao objed, a supruga je bila zadužena za slastice...

Predjelo - salata od mrkača

Photo20.12.2014.130715.jpg


Onda - brodet (ono konkretno za zagristi su fete od palamide)
K tome blitva divlja riga za salatu...


Photo20.12.2014.130728.jpg


A za poslije - domaći prhki linzeri.


Photo20.12.2014.130731.jpg


Te ćemo, kad nam dođu kumovi na kavu popodne, uz njih kušati i vino od višanja što nedavno dobih od nekog...

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 57 minuta
  • Riba: Necu jer su mi ga metnuli, a kako je krenulo cini mi se da nece jos njih...
  • tino1: @riba, oćeš i ti ove godine kući za božić?
  • tino1: ko iole do sebe drži ima rezervu.
  • smayoo: Koliko sam ja upratio, ima nju i još dvije-trii sa strane, ali te su rezervne :P
  • tino1: @smayoo znam, ali jeli on tu oženijo ili neku? Žmigo je u metropoli poznat kao ženskaroš.
  • smayoo: @tino1: bila je već stefanjosova draga s njim na jabučnjak druženju, u Kokolu, a bio si i ti tada. Krečana, a? ;)
  • smayoo: @tino1: ne, to samo kažu svake godine (“a zašto ne organizirate ništa u Zagrebu?”), a kad netko organizira, ne dođe skoro nitko :P
  • Riba: rusty, hvala na informaciji i isprika...moguce je vezano uz selidbu na novi host iako je to napravljeno tek nedavno. Provjerit cemo u svakom slucaju.
  • tino1: Žmigo, dovedi obavezno ženu da možemo ocjenjivati.
  • tino1: ne putuju ti baš rado. osim na more.
  • tino1: oni očekuju da mi idemo tamo.
  • smayoo: U Metropoli su se uvijek dosad pokazali jaki samo na riječima, ali kad je trebalo doći, bili su kardinalno nezainteresirani. :)
  • tino1: u Rijeci ili Metropoli?
  • stefanjos: post napravit. :)
  • stefanjos: Ja se nadam. Uskoro sam mislio
  • tino1: Žmigo, oćemo li ovu godinu? Negdje?
  • VanjusOS: @drlovric jel prodaješ stari Macbook
  • Jedro: Ajme katastrofa se desila; došao update za Tweetbot i više nema dark mode :/ ( ili sam ja zaboravio kako da se podesi :) )
  • stefanjos: haha, neka neka. mora netko :)
  • tino1: na početku je to. vidjet ćeš kad krene. Žmigo.
  • drlovric: Base model, M1 Pro. Mislim oko 2700 da sam ga platio.
  • JOHN: Koji 16 si uzeo i koliko USD?
  • drlovric: I da kupio sam MBP 16 Pro. Jedva sam ga nasao u Apple store. Dobiju par komada na kapaljku. Ako se ne proda taj dan, istu noc salju online kupcima.
  • drlovric: Rafal je strasan stroj. Lijepa vijest. Trebalo je davno, nego blamirati se sa onim Mig 21, ali bolje ikada :)
  • JOHN: :-)
  • JOHN: Jeste ziher da će na kraju biti samo 101 milijun razlike. Ja očekujem barem 300, ako ikada stignu u hangar u voznom stanju i predviđenoj borbenoj spremi
  • rusty: zadnju sam dobio 25.10, tada je sve još radilo, ali eto u zadnjih mjesec dana, ništa.
  • rusty: @riba - opet ne prolaze PM notifikacije na mail. Sada sam došao na site i vidim u zadnjih tjedan dana nekoliko PMa a niti jedan notifikator...
  • zoranowsky: Ne znam samo, jel to uračunato u ovih 101 milju eura razlike :)
  • zoranowsky: Opaki su ovak u niskom preletu...
  • cariblanco: Vidio sam ih par puta u naletu, ali osim ptica mislim da nisu nikome smetali
  • cariblanco: Rafali su proletjeli...neka pati koga smeta :)
  • cariblanco: @Borisone ja sam kupio macbook s M1 i imao sam ga jedno tjedan tana, bez otvaranja...znači ja sam pola Čak Norisa :D
  • stefanjos: uff, ovaj dizajn mi je pogodne top. onako utilitarian. :)
  • ZeljkoB: [link]
  • ZeljkoB: Tko koristi MS Teamse nek isprobao
  • Borisone: Ni Chuck Norris ne bi izdržao dva tjedna držati novi MacBook zapakiranog u kutiji.
  • smayoo: Ružnjikav mi je nekako, štojaznam... :) Daj malo više naglaska na tipkovnicu, pls!
  • dpasaric: Evo ga, konačno sam ga danas izvadio iz kutije, sutra ću odraditi testove! :) [link]
  • stefanjos: Nema tuce. Samo ljubav :P
  • tino1: I tuče li te već, Žmigo?
  • stefanjos: Nisam jedini nezadovoljan. Ali trenutno koristim situaciju kao sredstvo za krajnji cilj :)
  • jzelko: @JOHN, tješi se , kao što vidiš ima i nesretnijih od tebe! :-)
  • JOHN: Da nema potrebe za obilascima gradilišta i laboratorija za ispitivanja, mogao bi raditi od bilo kuda na svijetu. Neopisivo sam ljubomoran prema onima koji mogu raditi od bilo kuda na svijetu. Da je meni tako, bio ni valjda najsretniji radnik na svijetu. Ovako sam djelomično sretan.:-)
  • JOHN: Ima i gadnih dana, kao što je recimo bio prošli tjedan gdje smo znali ostati na poslu do ponoći. Ali takvi se dani brzo zaborave kada se podvuće crta. Ja na posao dođem i odem po želji, nitko me ne ganja, rekao bih da imamo potpunu slobodu. Bitna je samo jedna stvar, da se posao završi u dogovorenom roku i da se o tome nikada ne raspravlja. Stvar savršeno funkcionira 15 godina.
  • JOHN: Kod nas je stav takav da se ne gazimo, ako želimo ostati normalni. Petak je u 75% slučajeva opuštajući radni dan, a inicijativu ponekad trebaju preuzeti djelatnici ako već nisu šefovi/gazde.
  • JOHN: U svojoj firmi bi recimo petkom, od 10 do 12, na sat vremena uveo obaveznu šetnju tržnicom i gablec na otvorenom. To bi bio kao trenutak bez razgovora o poslu.
  • smayoo: @stefanjos, razmisli jesi li dovoljno plaćen da te netko kao inženjera tretira kao da si vozač tramvaja
  • JOHN: Ja uzmem bar 4-5 vrsta povrća, preuzmem pržene lignje ili ribice, a on je tek na pola puta.
  • JOHN: Pa ja sa direktorom odem na plac i moram ga požurivat jer zna zaglibit.:-)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO