20.04.2016 | 09:17
smayoo kaže:
I, za kraj:
"Kolega, šalabahter vam se vidi na koljenu, bolje ga stavite među papire od ispita."
"Profesore, nije to moje, to je valjda ispalo od ispod klupe"
"A, i bolje, vidim da su većinom kriva rješenja."
"Pa kako, jebote, rekao mi je (nnn) da je sve provjerio!"
Neznanje nije mana, ali prepotencija jest.
Nije mi namjera da te uvrijedim, nego ćisto kolegijalno i dobronamjerno sugeriram.
Kolegijalno i dobronamjerno sugeriraš da sam prepotentan. Hvala ti na dobronamjernoj sugestiji, primam je na znanje.
, odmah ću se ogradit da te nisam direktno 'proglasio' prepotentnim već sam napomenuo da ovako čitajući ovo prepucavanje tvoj odgovor je bio dosta 'grub' i zvučao prepotentno.
Zato sam se odmah i ogradio s '...Nije mi namjera da te uvrijedim, nego ćisto kolegijalno i dobronamjerno sugeriram...'
.
Dapače, gostujući na ovom forumu i sam sam imao prilke da od tebe dobijem direktno ili indirektno dobar savjet ili sugestiju.
Nažalost, ne poznajemo se osobno pa eto, ako treba nije problem da se ispričam ako sam se nespretno izrazio te da ponovim da mi cilj nije bila uvreda. Ako treba svoju ispriku ću uvjek popratiti dobrom kafom, čakulom ili pićem kada ti ili netko od forumaša bude šetao Splitom.
Ponuda vrijedi za sve i otvorena je dok god egzistira ovaj forum.
Sad nakon tapšanja po ramenima....
Pročitao sam detaljno tvoj zadnji komentar, te recimo da mogu relativno dobro usporediti tvoja i svoja iskustava u radu s mladim inžinjerima.
Recimo da se s jedne strane slažem s tobom, dosta je tu osoba koje bi 'htjele odmah/sad' bez osnova i sa podcjenjivačkim stavom za sve što ne razumiju niti imaju volje razumjeti.
Dok s druge strane tu i tamo dobiješ priliku raditi s osobama (bez obzira na predznanje) koje te jednostavno oduševe drugačijim razmišljanjem, kontriranjem pa ćak i trudom koji ulože kada u startu nemaju osnove da savladaju materiju koju obrađuju.
Stoga sam i dalje za to da u motivaciji pri radu s ljudima prvo ide 'mrkva' pa tek na kraju ako stvarno nema druge 'batina'.
Mislim da u tvom stavu ima dosta gorčine koja je prirodna kada imaš dosta radnog iskustva, pogotovo kada se nagomila kritična masa rada s ljudima koji tu jednostavno ne pripadaju, rekli bi kod nas kad se 'štufaš'.
Malo sam pogledao unatrag po forumu te vidim da ti je @Kapetanica već par puta uspila 'ispritiskat botune' pa je tvoj odgovor, na koji sam se referencirao, bio kolateralna posljedica prethodne komunikacije.
Siguran sam da bi u nekom drugom slućaju odgovor bio možda malo 'mekši' ali ne previše
.
S druge strane komentar za @Kapetanicu, definitivno imaš krivi stav i naćin na koji komuniciraš.
@Kapetanica, kada razgovaraš s kolegama a pri tome se u nečemu ne slažeš, onda argumentiraj svoja razmišljanja ili pričekaj s odgovorom dok ne budeš spremna što i na koji naćin želiš reći.
Koliko sam uspio pročitati @Samyoo ti nije uputio ni jednu ružnu uvredljivu riječ ili imenicu, dok s druge strane ti si ih u samo jednom postu ispalila par.
Sad ne želeći tebe (@Kapetanicu) uvrijediti, sugeriram da malo promjeniš pristup i vokabular jer to više govori o tebi nego o onom što bi trebala biti tema rasprave.
Moraš malo očvrsnuti naučiti se primiti kritiku jer ako češ na ovaj naćin reagirati svaki put kada nešto nije po tvom guštu tada nitko neće htjeti s tobom surađivati.
Eto raspisao sam se, nije mi bila namjera, ispričavam se svima koji čitaju ovako dugi post.
Lp svima i kako bi kralj De Niro rekao (op.a. slika u prilogu).....