Messages i Facetime - ne radi login
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Messages i Facetime - ne radi login


01.10.2019 | 20:53
Danas su me na mobitelu prebacili s bonbon na A1 (dakle, mijenjao sam u jednom času SIM karticu u mobitelu). To je sve prošlo OK. Nakon zamjene kartice sve mi na mobitelu normalno radi, kao i prije, i Messages, i FaceTime, preko telefonskog broja.

Međutim, više mi ne radi, niti na mobitelu, niti na Macu, ni Messages, ni FaceTime preko AppleID. Kad pokušam login (bilo na Macu, bilo na iPhoneu) javlja mi grešku "Došlo je do greške tijekom aktivacije. Pokušajte ponovno."

Usluge nisu down (provjerio sam).

AppleID uredno radi na svim drugim mjestima (login na icloud preko Safarija ili Firefoxa, login na icloud preko system preferences na Macu, login na AppleID glavni na mobitelu, za AppStore...).

Koji Q?

Je li se nekom nešto slično dogodilo?
01.10.2019 | 22:18
Očito se radi o bug-u koji je Apple navodno odavno riješio-
Probaj nešto od ovoga:

toomanyadapters.com/imessages-switch-sim-cards/
01.10.2019 | 23:44
Ne, nije to taj problem. Rekoh - i Messages, i FaceTime uredno rade preko telefonskog broja, ali ne rade preko AppleID.

Dakle, mogu korisiti FaceTime i Messages na mobitelu, ali na Macu više ne. A do jučer su mi i FaceTime, i Message između Maca i iPhonea bili povezani. Poruke sam dobivao i slao bilo s Maca, bilo s iPhonea i sve u svugdje bile vidljive.
02.10.2019 | 08:09
Pokušaj na telefonu ići na (na hrvatskom): Postavke - Poruke - Proslijeđivanje tekst. poruka - i tu onda imaš popis macova kojima dozvoljavaš primanje i slanje poruka.

FaceTime ne koristim pa ne znam da li je i on ovako nekako povezan.
02.10.2019 | 11:32
Ne nalazim "Prosljeđivanje tekst. poruka" pod "Postavke - Poruke". iOS je 12.3.1
02.10.2019 | 13:09
Jesi probao Settings - messages - text message forwarding? Meni su tamo navedena tri uređaja na koje se forwardiraju poruke, dva Maca i jedan iPad.
Isto tako Settings - Facetime... Tamo mi je navedeno preko kojih mail adresa me se može dobiti facetimeom.
02.10.2019 | 13:50
Da, imam isti slučaj, isto kod A1, to mi je već dugo tako, kako to ne koristim na Macu nije mi bilo bitno, pa se nisam time bavio. Mislim da bih za početak nazvao 0800 Apple broj, pa neka oni kažu što je i je li do njih ili do providera.
02.10.2019 | 14:41
Borostef kaže:
Jesi probao Settings - messages - text message forwarding? Meni su tamo navedena tri uređaja na koje se forwardiraju poruke, dva Maca i jedan iPad.
Isto tako Settings - Facetime... Tamo mi je navedeno preko kojih mail adresa me se može dobiti facetimeom.

Upravo to, tako je i meni samo na hrvatskom
02.10.2019 | 14:42
smayoo kaže:
Ne nalazim "Prosljeđivanje tekst. poruka" pod "Postavke - Poruke". iOS je 12.3.1

Ja sam na iOS 12.2.
Ovako je to kod mene:

IMG_2542.PNG


IMG_2543.PNG
02.10.2019 | 16:58
Renzo, dobro, to je kod mene malo drugačije, ali imam samo naveden telefonski broj i, kad pokušam uključiti opciju da koristim i AppleID, onda mi javi grešku koju sam naveo.
02.10.2019 | 17:06
Ma lijepo obrni 0800 222 427 i neka Apple sredi!
02.10.2019 | 17:28
Eh, da Apple sredi. Evo me već 18 minuta drže na telefonu (a je li ovo, a je li ono... tek su sad iscrpili sve što sam i sam probao ) i sad me lik stavio na čekanje.
Ugodna novost u odnosu na zadnji put je da lik govori hrvatski. Kuži se da mu nije to prvi jezik, ali mu tečno ide. Ali slaba korist. Očito je zbunjen i ne zna što dalje pa sad nekog tamo vuče za rukav...
02.10.2019 | 17:54
Osim (naravno) savjeta da preporučaju da je sve na zadnjoj verziji OS-a (bez obzira što je jučer ujutro sve uredno radilo), na kraju im je ostalo da isključim (potpuno) iMessage i FaceTime na mobitelu na 24 pa onda probam ponovno uključiti usluge i vidjeti što se događa.
03.10.2019 | 19:51
Elem... evo epiloga priče...
Savjet da se odjavim kompletno i s iMessage, i s Facetime na 24h bio je zapravo i rješenje.
Naime, kad sam se danas ponovno prijavio (s iPhonea) na jedno i drugo, ono što je radilo i prije (da radi preko telefonskog broja), proradilo je odmah, a ovo što jučer nije radilo, nije radilo ni danas, ali je danas, za razliku od jučer poruka pogreške bila jasna i konkretna.

Jučer je poruka bila "Došlo je do greške prilikom aktivacije. Pokušajte ponovno."

(Takve me greške uvijek sjete jednog profesionalnog softvera radi kojeg bih sigurno postao masovni ubojica, samo da su mi njegovi autori dopali šaka. U jednoj konkretnoj, vrlo čestoj situaciji prijavio bi "Error #62. Please refer to help for more details". Klikneš na Help, a on izbaci alert "There is no help. [OK]" )

E, a sada maloprije sam dobio poruku da je za prijavu na iMessage (FaceTime) potrebno imati verificiranu E-mail adresu.

Elem, problem je, dakle, bio u tome što je moj AppleID davno upokojena mail adresa u domeni za Apple korisnike iz vremena prije iPhonea i cloud s*anja, dakle Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . I tu mail adresu nikad nisam koristio za E-mail. Pa ona, logično, nije uopće verificirana (osim što su je kreteni mogli sami verificirati kad su je sami i generirali).

Sasvim je drugo sad pitanje zašto je do prekjučer sve super radilo s neverificiranom adresom, i to GODINAMA.

Uglavnom, rješenje, svima koji imaju taj problem, je

1. odsurfati na appleid.apple.com i prijaviti se tim svojim problematičnim AppleIDom
2. sasvim na vrhu će se pojaviti sekcija "Račun" (meni sve piše na hrvatskom pa tako ovdje navodim, a vjernici koji se užasavaju hereze korištenja hrvatskog u digitalnim tehnologijama neka brzo skupe drva za lomaču ) gdje desno, pod "kontaktne informacije" vjerojatno piše samo taj neverificirani apple id i eventualno broj telefona za dvofaktorsku autentifikaciju
3. još desno od toga klik na gumb "UREDI"
4. pojavit će se nova stranica, na vrhu vaš AppleID (koji se ne može mijenjati), ispod njega redom 4 rubrike za ime, srednje ime i prezime te datum rođenja, a ispod toga lista prijavljenih e-mail adresa i brojeva telefona
5. nemam pojma kako bi (kad bi i koristio tu adresu) natjerao sustav da mi pošalje verifikacijski kod za samu appleID email adresu, ali to nije ni potrebno. Klik na link "dodajte još" (odmah ispod liste) i upišite makar jednu (ja sam upisao 3, jednu po jednu) svoju valjanu E-mail adresu, provjerite inbox, u pristiglom mailu pročitajte 6-znamenkasti broj za verifikaciju i utipkajte ga u rubriku koju vam web aplikacija izbaci. Kad to odradite, imate jednu verificiranu E-mail adresu
6. OBAVEZNO klik na plavi gumb "GOTOVO" gore desno i odjava s appleid.apple.com servisa

Nakon toga moći ćete se prijaviti na iMessage i FaceTime usluge pomoću svojeg AppleID, i s iPhonea/iPada, a i s Maca. Doduše, više nećete moći primati poruke i pozive baš na svoj AppleID, nego samo na onu jednu (ili više njih) verificiranu adresu i na broj telefona, ali to je vjerojatno već manji problem.

Na Macu (10.13.6), nakon prijave AppleIDom na iMessage, kad se ode na Podešenja pa na korisničke račune, bit će u listi valjanih kontakata za dolazne poruke naveden broj telefona i sve verficirane adrese koje ste unijeli, a na dnu će, bez kvačice i zasivljen stajati AppleID (jer nije verificiran, jel...) te će kraj njega pisati "nije uspjelo" i pokraj toga link "detalji", ali na njega ne možete kliknuti jer je opcija zasivljena. Ful su pametni ti njihovi UI/UX dizajneri, sve mi suze idu na oči.

Tako da - enigma ostaje - ako je AppleID neka adresa koja nije nekad ranije bila verificirana - kako je uopće naknadno verificirati, jer appleid.apple.com ne nudi tu mogućnost. Čak ni na onaj glupi način (da adresu obrišemo pa opet upišemo) jer se appleID adresa ne može obrisati.

Ako netko drugi ima volje provesti pola sata na telefonu s njihovim ljubaznim supportom, prepuštam štafetu!
03.10.2019 | 21:46
Zbrčkali su to dobrano, a sve to je posljedica Microsoftovog "DOS sindroma", možda u manjem obimu, ali to je isti problem: kada desetljećima dograđuješ jednu stvar na drugu i pokušavaš zadržati kompatibilnost, accounte... Evo, sjetio si se .mac mail adresa, a onda je kasnije tu bila i Mobile Me usluga koju su isto napustili, a svi ti accounti su se samo taložili, mutirali, prebacivali... i onda još pucanje samom sebi u nogu s tim što su ljude tjerali da rade duple US accounte samo jer pola toga nisu dali za download u lokalnim App Storeovima... i sada opet možemo završiti s kukanjem "da je Jobs živ, on bi sve to potaracao i napravio nešto novo i čisto što radi kako treba". A to je vjerojatno i istina.
03.10.2019 | 23:36
A što bi tek bilo da je Walter živ, a? Eeeee...

youtu.be/BDZ3jUB0C1M?t=94
22.05.2021 | 14:29
Pozdrav, nisam našao drugu temu ali je problem sličan.

Ne mogu slati poruke preko iMessage, mail mi je registriran ali broj nije. Pokušava se registrirati već danima ali ne uspjeva, isto i FaceTime.

Koristio sam prije par dana turističku karticu sa netom u HR i od tada je ovaj problem.

U prilogu foto.
Prilozi:
22.05.2021 | 15:37
Isključi i opet uključi imessage, i to kad ti je daj redovni broj aktivan
22.05.2021 | 17:00
Uradio sam to vise puta i ništa, samo vrti aktivaciju za broj, već 10 dana.
Šta će biti kad istekne ovih 20 dana?
22.05.2021 | 17:54
Jesi li ti sada s tim brojem u roamingu? Možda je u tome problem. Jesi li probao zvati apple korisničku podršku?
22.05.2021 | 17:57
Nisam u romingu već 10 dana. Probat ću sa podrškom, hvala.
22.05.2021 | 20:45
Nakon što si se vratio iz roaminga, jesi li ugasio i upalio mobitel? I onda nakon toga isključio i ponovno uključio iMessage?
22.05.2021 | 22:30
I to sam napravio, tako je pisalo na nekoj stranici pa sam pokušao ali ništa.
23.05.2021 | 00:13
Onda nemam više ideja. Sorry. Zovi korisničku podršku.
23.05.2021 | 17:19
Nema problema, hvala.
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 minuta
 • Bertone: A zato si ti takav :D:D
 • Daddo: Plavi momci su me prvo sumnjjčavo gledali, nakon treće takve su samo došli pitat jel sad vrijeme za normalnu neku? :D
 • Daddo: Vjerujem ti na riječ. Imao sličnu situaciju s nekoliko bivših… al cura.
 • smayoo: Ilija Č. je milo janje za neke moje bivše kolege :D
 • Daddo: Smayoo nisam znao da ti je Ilija Č. bivši kolega :D
 • smayoo: Kako je rekao jedan moj bivši kolega, "Ma nisam ja paranoičan. Mislim... ne bih bio paranoičan. Da me ne prate..." :D
 • Riba: Pfff, moja gospodja ima naljepnicu preko kamere.
 • accom: [link]
 • accom: I Safari:
 • Dijete: QNAP i DEADBOLT ransomware…
 • Dijete: Decki, oprez [link]
 • jura22: Recimo, stari Harley Davidson motori ili Fiat 500 "Topolino" još uvijek imaju podršku.
 • jura22: 7 godina je minimalno. Nije isključano da bude i duže.
 • zvone: Nisam upoznat s tim. Moram pogledati.
 • ^SuperUnknown^: zvone, moze uz OpenCore Legacy :)
 • zvone: Ti bi bilo 7 godina. Makar valjak macpro može.
 • zvone: Mom MBP iz 2014. ne moze na Monterrey koliko sam shvatio.
 • Kloba: I za mobitele je tako. Barem mislim da jest. Uvijek smo tu pisali o sedam godina.
 • Kloba: Sedam godina podrške ima Apple proizvod, samo da dodam. Znači, reervni djelovi u ovlaštenim dućanima, softwareski updatei - taj paket. Znam jel imam laptop iz 2013.
 • Kloba: Jbt, MAK u Jutarnjem... [link]
 • dpenava: Bilo je 5 godina do sada, ali 6S još uvijek dobiva nadogradnje. Nešto sam načuo da će EU natjerati proizvođače na minimum 7 godina podrške.
 • invictus: Negdje sam pročitao taj podatak, ali više ne mogu ga naći. Koliko godina nakon izbacivanja određenog iPhone-a, on dobiva najzadnji iOS sustav? Mota mi se po glavi 5 ili 7? Jel zna netko taj podatak?
 • Riba: BigMac, otvori temu u Jabucnjak forumu i daj vise detalja, ja korisrtim Operu i sve je ok
 • BigMac: riba, još uvijek na operi ne pamti mi pass
 • ZeljkoB: Zgodan app za kontrolu punjenja baterije [link]
 • stefanjos: zato sam ja uzeo base model. sa 512 gb :( ali kod mene je :D
 • catalina: Naručio 16" M1 Max 32-core 64GB, 2TB 28.10. u jednog od naših resellera, još nema apsolutno nikakve novosti...
 • dino82: babinho, da vjerujem da bi moglo! moj je u ducan stigao 12.1. pa su ga poslali isti dan GLS-om u ZG.
 • babinho: Ja sam narucio isto kao Dino 3 dana kasnije, znaci postoji nada da bi moj mogao doci ovaj tjedan
 • dino82: Pro 10 16 jezgri, 32GB RAM, 1TB disk, US tipkovnica, presao sa MBP 2013 15''. Osjetna razlika u svakom pogledu :)
 • catalina: Dino koja konfiguracija?
 • dino82: stigao jucer 14'' BTO narucen 28.10. u iStore
 • frki: 16 M1 BTO čekam od kraja 11 mjeseca
 • babinho: Nego, je li ikome stigao 14" BTO MB pro? Cini mi se da ce prije izaci M2 nego mi dobijemo M1
 • babinho: @ivan.ocd necu ti savjetovati da koristis laznu adresu nekog McDonaldsa u npr. Bostonu kao svoju. Isto tako nemoj napraviti paypal account s tom adresom na kojem bi ti moglo proci placanje HR karticom :)
 • ivan.ocd: Ma ništa od toga, hvala ti. Gledao sam malo i tražio po internetu: prekomplicirano je to za mene.
 • smayoo: Piši u forum. Pitanje će ti odavde iscuriti prije nego ga vidi netko tko ti zna odgovoriti
 • ivan.ocd: Pozdrav svima! Imam jedno pitanje: koji bi bio najbolji način da mogu koristiti sve Apple usluge u Hrvatskoj? Je li preporučljivo (i kako) napraviti američki Apple ID ili neki europski?
 • Kloba: Ovu sam ti prepisku preveo
 • Kloba: I had the same problem. Drove me nuts. Go to settings. Go to cellular. Scroll down to find music. Toggle off. Good luck!
 • Kloba: Ljude to živcira koliko vidim pa pokušavaju to ugasiti. Ovo sam ti našao. Odi u settings, nađi cellular, to scrollaj dolje dok ne nađeš Music - i to stavi na on jer da ti se ne pali treba biti na off što je u tvom mobitelu slučaj. Javi kako je prošlo..
 • Lennon12: Pozdrav, zna li netko isključiti opciju kada upalim airpods da mi se u iphoneu u pozadini odmah ne uključi apple music app? nisam uspio na netu naći..
 • Kloba: Koga zanima slučaj Periš; iako svi znamo da je momak vrlo vjerojatno mrtav - MUP Srbije objavio je 10-minutnu video rekonstrukcije njegova kretanja zbog netočnih navoda medija. Pa koga zanima: [link]
 • nihad: svo pakiranje ima i folije, nema ogrebotine nijedne
 • nihad: plus i magic keyboard 2
 • nihad: Da li je OK cijena za iMac Late 2015 (2.8Ghz 4 jezgre) 8GB RAM i 256SSD, 550eura ?
 • zoranowsky: @zmay, poslao sam ti pm
 • igorsumonja: @catalina uzeo u iStyle pred par dana M1 Max
 • zvone: Jedini minus je sto nisam uzo BTO i do barem 2TB diska. Ostalo je OK.
 • zvone: Za sada sam jako zadovoljan. Tipkovnica je jako ugodna a o ekranu da ne pricam. Brz za svakodnevnu uporabu, sve Blizzardove igre rade brzo na nativnoj rezoluciji.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.03 Seconds

Provided by iJoomla SEO