Messages i Facetime - ne radi login
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Messages i Facetime - ne radi login


01.10.2019 | 20:53
Danas su me na mobitelu prebacili s bonbon na A1 (dakle, mijenjao sam u jednom času SIM karticu u mobitelu). To je sve prošlo OK. Nakon zamjene kartice sve mi na mobitelu normalno radi, kao i prije, i Messages, i FaceTime, preko telefonskog broja.

Međutim, više mi ne radi, niti na mobitelu, niti na Macu, ni Messages, ni FaceTime preko AppleID. Kad pokušam login (bilo na Macu, bilo na iPhoneu) javlja mi grešku "Došlo je do greške tijekom aktivacije. Pokušajte ponovno."

Usluge nisu down (provjerio sam).

AppleID uredno radi na svim drugim mjestima (login na icloud preko Safarija ili Firefoxa, login na icloud preko system preferences na Macu, login na AppleID glavni na mobitelu, za AppStore...).

Koji Q?

Je li se nekom nešto slično dogodilo?
01.10.2019 | 22:18
Očito se radi o bug-u koji je Apple navodno odavno riješio-
Probaj nešto od ovoga:

toomanyadapters.com/imessages-switch-sim-cards/
01.10.2019 | 23:44
Ne, nije to taj problem. Rekoh - i Messages, i FaceTime uredno rade preko telefonskog broja, ali ne rade preko AppleID.

Dakle, mogu korisiti FaceTime i Messages na mobitelu, ali na Macu više ne. A do jučer su mi i FaceTime, i Message između Maca i iPhonea bili povezani. Poruke sam dobivao i slao bilo s Maca, bilo s iPhonea i sve u svugdje bile vidljive.
02.10.2019 | 08:09
Pokušaj na telefonu ići na (na hrvatskom): Postavke - Poruke - Proslijeđivanje tekst. poruka - i tu onda imaš popis macova kojima dozvoljavaš primanje i slanje poruka.

FaceTime ne koristim pa ne znam da li je i on ovako nekako povezan.
02.10.2019 | 11:32
Ne nalazim "Prosljeđivanje tekst. poruka" pod "Postavke - Poruke". iOS je 12.3.1
02.10.2019 | 13:09
Jesi probao Settings - messages - text message forwarding? Meni su tamo navedena tri uređaja na koje se forwardiraju poruke, dva Maca i jedan iPad.
Isto tako Settings - Facetime... Tamo mi je navedeno preko kojih mail adresa me se može dobiti facetimeom.
02.10.2019 | 13:50
Da, imam isti slučaj, isto kod A1, to mi je već dugo tako, kako to ne koristim na Macu nije mi bilo bitno, pa se nisam time bavio. Mislim da bih za početak nazvao 0800 Apple broj, pa neka oni kažu što je i je li do njih ili do providera.
02.10.2019 | 14:41
Borostef kaže:
Jesi probao Settings - messages - text message forwarding? Meni su tamo navedena tri uređaja na koje se forwardiraju poruke, dva Maca i jedan iPad.
Isto tako Settings - Facetime... Tamo mi je navedeno preko kojih mail adresa me se može dobiti facetimeom.

Upravo to, tako je i meni samo na hrvatskom
02.10.2019 | 14:42
smayoo kaže:
Ne nalazim "Prosljeđivanje tekst. poruka" pod "Postavke - Poruke". iOS je 12.3.1

Ja sam na iOS 12.2.
Ovako je to kod mene:

IMG_2542.PNG


IMG_2543.PNG
02.10.2019 | 16:58
Renzo, dobro, to je kod mene malo drugačije, ali imam samo naveden telefonski broj i, kad pokušam uključiti opciju da koristim i AppleID, onda mi javi grešku koju sam naveo.
02.10.2019 | 17:06
Ma lijepo obrni 0800 222 427 i neka Apple sredi!
02.10.2019 | 17:28
Eh, da Apple sredi. Evo me već 18 minuta drže na telefonu (a je li ovo, a je li ono... tek su sad iscrpili sve što sam i sam probao ) i sad me lik stavio na čekanje.
Ugodna novost u odnosu na zadnji put je da lik govori hrvatski. Kuži se da mu nije to prvi jezik, ali mu tečno ide. Ali slaba korist. Očito je zbunjen i ne zna što dalje pa sad nekog tamo vuče za rukav...
02.10.2019 | 17:54
Osim (naravno) savjeta da preporučaju da je sve na zadnjoj verziji OS-a (bez obzira što je jučer ujutro sve uredno radilo), na kraju im je ostalo da isključim (potpuno) iMessage i FaceTime na mobitelu na 24 pa onda probam ponovno uključiti usluge i vidjeti što se događa.
03.10.2019 | 19:51
Elem... evo epiloga priče...
Savjet da se odjavim kompletno i s iMessage, i s Facetime na 24h bio je zapravo i rješenje.
Naime, kad sam se danas ponovno prijavio (s iPhonea) na jedno i drugo, ono što je radilo i prije (da radi preko telefonskog broja), proradilo je odmah, a ovo što jučer nije radilo, nije radilo ni danas, ali je danas, za razliku od jučer poruka pogreške bila jasna i konkretna.

Jučer je poruka bila "Došlo je do greške prilikom aktivacije. Pokušajte ponovno."

(Takve me greške uvijek sjete jednog profesionalnog softvera radi kojeg bih sigurno postao masovni ubojica, samo da su mi njegovi autori dopali šaka. U jednoj konkretnoj, vrlo čestoj situaciji prijavio bi "Error #62. Please refer to help for more details". Klikneš na Help, a on izbaci alert "There is no help. [OK]" )

E, a sada maloprije sam dobio poruku da je za prijavu na iMessage (FaceTime) potrebno imati verificiranu E-mail adresu.

Elem, problem je, dakle, bio u tome što je moj AppleID davno upokojena mail adresa u domeni za Apple korisnike iz vremena prije iPhonea i cloud s*anja, dakle Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . I tu mail adresu nikad nisam koristio za E-mail. Pa ona, logično, nije uopće verificirana (osim što su je kreteni mogli sami verificirati kad su je sami i generirali).

Sasvim je drugo sad pitanje zašto je do prekjučer sve super radilo s neverificiranom adresom, i to GODINAMA.

Uglavnom, rješenje, svima koji imaju taj problem, je

1. odsurfati na appleid.apple.com i prijaviti se tim svojim problematičnim AppleIDom
2. sasvim na vrhu će se pojaviti sekcija "Račun" (meni sve piše na hrvatskom pa tako ovdje navodim, a vjernici koji se užasavaju hereze korištenja hrvatskog u digitalnim tehnologijama neka brzo skupe drva za lomaču ) gdje desno, pod "kontaktne informacije" vjerojatno piše samo taj neverificirani apple id i eventualno broj telefona za dvofaktorsku autentifikaciju
3. još desno od toga klik na gumb "UREDI"
4. pojavit će se nova stranica, na vrhu vaš AppleID (koji se ne može mijenjati), ispod njega redom 4 rubrike za ime, srednje ime i prezime te datum rođenja, a ispod toga lista prijavljenih e-mail adresa i brojeva telefona
5. nemam pojma kako bi (kad bi i koristio tu adresu) natjerao sustav da mi pošalje verifikacijski kod za samu appleID email adresu, ali to nije ni potrebno. Klik na link "dodajte još" (odmah ispod liste) i upišite makar jednu (ja sam upisao 3, jednu po jednu) svoju valjanu E-mail adresu, provjerite inbox, u pristiglom mailu pročitajte 6-znamenkasti broj za verifikaciju i utipkajte ga u rubriku koju vam web aplikacija izbaci. Kad to odradite, imate jednu verificiranu E-mail adresu
6. OBAVEZNO klik na plavi gumb "GOTOVO" gore desno i odjava s appleid.apple.com servisa

Nakon toga moći ćete se prijaviti na iMessage i FaceTime usluge pomoću svojeg AppleID, i s iPhonea/iPada, a i s Maca. Doduše, više nećete moći primati poruke i pozive baš na svoj AppleID, nego samo na onu jednu (ili više njih) verificiranu adresu i na broj telefona, ali to je vjerojatno već manji problem.

Na Macu (10.13.6), nakon prijave AppleIDom na iMessage, kad se ode na Podešenja pa na korisničke račune, bit će u listi valjanih kontakata za dolazne poruke naveden broj telefona i sve verficirane adrese koje ste unijeli, a na dnu će, bez kvačice i zasivljen stajati AppleID (jer nije verificiran, jel...) te će kraj njega pisati "nije uspjelo" i pokraj toga link "detalji", ali na njega ne možete kliknuti jer je opcija zasivljena. Ful su pametni ti njihovi UI/UX dizajneri, sve mi suze idu na oči.

Tako da - enigma ostaje - ako je AppleID neka adresa koja nije nekad ranije bila verificirana - kako je uopće naknadno verificirati, jer appleid.apple.com ne nudi tu mogućnost. Čak ni na onaj glupi način (da adresu obrišemo pa opet upišemo) jer se appleID adresa ne može obrisati.

Ako netko drugi ima volje provesti pola sata na telefonu s njihovim ljubaznim supportom, prepuštam štafetu!
03.10.2019 | 21:46
Zbrčkali su to dobrano, a sve to je posljedica Microsoftovog "DOS sindroma", možda u manjem obimu, ali to je isti problem: kada desetljećima dograđuješ jednu stvar na drugu i pokušavaš zadržati kompatibilnost, accounte... Evo, sjetio si se .mac mail adresa, a onda je kasnije tu bila i Mobile Me usluga koju su isto napustili, a svi ti accounti su se samo taložili, mutirali, prebacivali... i onda još pucanje samom sebi u nogu s tim što su ljude tjerali da rade duple US accounte samo jer pola toga nisu dali za download u lokalnim App Storeovima... i sada opet možemo završiti s kukanjem "da je Jobs živ, on bi sve to potaracao i napravio nešto novo i čisto što radi kako treba". A to je vjerojatno i istina.
03.10.2019 | 23:36
A što bi tek bilo da je Walter živ, a? Eeeee...

youtu.be/BDZ3jUB0C1M?t=94
22.05.2021 | 14:29
Pozdrav, nisam našao drugu temu ali je problem sličan.

Ne mogu slati poruke preko iMessage, mail mi je registriran ali broj nije. Pokušava se registrirati već danima ali ne uspjeva, isto i FaceTime.

Koristio sam prije par dana turističku karticu sa netom u HR i od tada je ovaj problem.

U prilogu foto.
Prilozi:
22.05.2021 | 15:37
Isključi i opet uključi imessage, i to kad ti je daj redovni broj aktivan
22.05.2021 | 17:00
Uradio sam to vise puta i ništa, samo vrti aktivaciju za broj, već 10 dana.
Šta će biti kad istekne ovih 20 dana?
22.05.2021 | 17:54
Jesi li ti sada s tim brojem u roamingu? Možda je u tome problem. Jesi li probao zvati apple korisničku podršku?
22.05.2021 | 17:57
Nisam u romingu već 10 dana. Probat ću sa podrškom, hvala.
22.05.2021 | 20:45
Nakon što si se vratio iz roaminga, jesi li ugasio i upalio mobitel? I onda nakon toga isključio i ponovno uključio iMessage?
22.05.2021 | 22:30
I to sam napravio, tako je pisalo na nekoj stranici pa sam pokušao ali ništa.
23.05.2021 | 00:13
Onda nemam više ideja. Sorry. Zovi korisničku podršku.
23.05.2021 | 17:19
Nema problema, hvala.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 20 sati, 1 minute
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...
  • Gjuroo: Moj talent za poeziju nije skriven :)
  • Air: ...možda bi se razvili skriveni talenti za poeziju :)
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis... brzo bi se reducirao broj vojnih stratega, predsjednika, trenera... :)
  • smayoo: @Air: :D
  • imjasminh: u biti cmd r xD
  • imjasminh: updatane slike mobitela u oglasniku - cmd f5 ako vidite stare slike...
  • imjasminh: Apple iPhone 14, 128GB, Midnight Blue - 89% - Spuštam na 450 EUR - [link]
  • Air: Da uredništvo ima smisla za biznis uvelo bi porez na političke teme, 1c za čitanje, 2c za pisanje po postu.
  • Gjuroo: "Smayoo: 25x je vrlo optimistična procjena :)
  • Bertone: Otvorena tema "Zero-day" pa se slobodno možete maknuti od politike i rata
  • Bertone: Ma znam, ali tko će to čitati :(
  • smayoo: Svatko je slobodan otvoriti kakvu god želi temu koja ne krši opća pravila. Zar je uredništvo krivo što vi, članovi, pokazujete 25 puta veći interes za političke teme, nego za stručne? :)
  • Bertone: ... no u pravu si, lakše je mlatiti o politici nego o stručnim hardversko-softverskim temama :)
  • Bertone: Kad si stavio video, malo sam bacio oko na forum no nisam našao zasebnu temu o sigurnosti u koju bi se mogle staviti vijesti ili linkovi na iste no tražiti ću još malo
  • Gjuroo: Apple teme nam se svele na vikalicu, a forum preuzela politika...
  • Bertone: Još malo o sigurnosti (ako nekoga zanima), [link] i [link]
  • Gjuroo: Upozorenje Apple korisnicima glede moguće krađe identiteta: [link]
  • Gjuroo: @drlovric: Sviđaju mi se oznake što nisu šareni... Taj grb sa zoo vrtom je uvijek nekako kao šaka u oko, al ajd.
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.33 Seconds

Provided by iJoomla SEO