06.04.2010 | 10:13
Krekati telefon je legalno, a krekati aplikacije nije? U cemu je razlik? Nema ostecenih. U jednom slucaju je T-Com dobio razliku u cijeni kroz pretplatu, a u drugom valjda kroz kazne koje se naplacuju onima koje se uhvati.
Pitam, zasto onda ne kupiti tvornicki otkljucani telefon (pa makar i u Italiji po 500€)? Zato jer je to skupo! Isto je i s programima, jeftinije je od lokalmog svercera uzeti za par desetaka kuna, nego original.
O tome sam prical i mislim da nisam nigdje fulal.
Da li ce netko koristiti ilegalne radnje ili ne stvar je osobne odluke.
Inace imam na VIP-u pretplatu i najvjerojatnije je ukidam kad istekne ugovor, jer su vece govno od T-Coma (onda si mozete misliti koje su veliko govno). Par puta sam ih uhvatil "s rukama u vreci" kako mi hoce uzeti novce, to je ono kaj sam uspio vidjeti, a bojim se da ima i onih skrivenih naplata koje se ne daju dokazati, bez detaljne analize i zapisivanja trajanja svakog poziva (sto je velika gnjavaza). Kod T-Coma nisam primjetil nepravilnosti u racunu (ne mogu tvrditi da ih nema, valjda ih ima, ali ih nisam primjetio). Ostale dvije mreze su jad i bjeda i nisu vrijsdne spomena.