Pucanje wi-fi sinhronizacije
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pucanje wi-fi sinhronizacije

26.02.2013 | 00:05
dešava mi se da mi svaki treći-četvrti puta wi-fi sinhronizacija "pukne", tj. kad otvorim iTunese ne može pronaći iPad nego ga moram ponovo spojiti i sinhronizirati preko žice. može li se to riješiti, da mi se stalno synca bežično?
26.02.2013 | 00:09
Meni pomaze ovo:

Turn WiFi off pa onda odmah Turn WiFi On na kompu. Trebao bi ga odmah pronaci.
26.02.2013 | 10:22
to se i meni stalno događa i s ipadom i s iphonom. Onda ugasim itunese, ručno zaustavim apple mobile device servis pa ga ponovo pokrenem i onda upalim itunes. Uglavnom pomogne, ako ne onda ponovim proceduru ili potražim kabel. Uglavnom, wifi sync je drek
26.02.2013 | 11:29
Može mi neko objasniti prednost WiFi sinkronizacije jer ja ju ne vidim kao korisnik iClouda. Kad sam već pored mog računala i moram pokrenuti iTunes za sinkronizaciju brže ide kabelom nego WiFijem. Dakle, ne vidim prednost za one korisnike koji koriste iCloud pa se sve važnije ionako sinkronizira preko njega, a glazba, aplikacije i ostali veći sadržaji definitivno putuju brže žicom nego zrakom.

Dakle, prednost WiFi sinkronizacije je za one korisnike koji ne žele koristiti blagodati iClouda, a s druge strane ne prebacuju neke veće multimedijalne datoteke.

iTunesi preporučuju da je iUređaj spojen na punjač za vrijeme WiFi sinkronizacije. Premda to zaista nije nužno ipak je preporučljivo. Kad sam se ja igrao s tom opcijom, prvo bih iPad stavio na punjenje, zatim bih ga probudio i tek onda pokrenuo iTunese i svaki put bi mi ga odmah pronašli. Ako bih iPad pustio da zaspi, onda bi nakon nekog vremena jednostavno nestao iz iTunesa. Nakon ponovnog buđenja iTunes ga ne bi uvijek ponovo prikazao. Meni je to bilo dovoljno da odustanem od te zafrkancije, prije svega što mi iCloud sasvim lijepo radi, a i kad sinkroniziram onda često prebacujem veće količine nula i jedinica pa mi je kabelom puno brže.
26.02.2013 | 19:25
pa ja još ne koristim iCluod i puno mi je praktičnije syncati preko wi-fija nego stalno ubadati kabel.
ova fora s punjačm je tipična Appleova glupost i ne pada mi na pamet to raditi.
26.02.2013 | 19:29
a ako se koristi iCloud, onda se ne treba sikronizirati na ovaj standardni način ili...
27.02.2013 | 02:20
Tko ima Maca, iCloud sinkronizira sve najvažnije, kontakte, kalendare, bilješke, podsjetnike, Numbers, Pages, Keynotes, pa ne treba sinkronizirati preko iTunesa. Zapravo kad je iCloud uključen, u iTunesima je posivljena sinkronizacija kontakata, kalendara, podsjetnika i ne može se uključiti. Ko se ne igra puno s aplikacijama ni njih ne treba nadograđivati preko iTunesa jer sve može direktno preko WiFi. I tako na kraju ostane sinkronizacija multimedije i knjiga preko iTunesa, ali i to samo zato jer mi to još ne možemo kupovati online, već moramo kemijati preko računala.

PCjaši znam da mogu sinkronizirati kontakte i kalendare sa MS Outlookom preko iClouda, za ostalo nisam siguran.
28.02.2013 | 21:59
ne koristim iWork, a sinhronizacija mi treba najviše zbog dokumenata (preko Dropboxa), to je ono svakodnevno i zato mi je praktičniji wi-fi nego žica. za ostale stvari (kalendar, kontakti, multimedija i sl.) mi nije potrebna sinhronizacija češće od jednom mjesečno pa mi to nije neki faktor.
šta onda, prijeći na iCloud ili...?
28.02.2013 | 22:32
Upali iTunes na Macu.
Upali iphone/ipad.
Opcija sync over wifi mora biti ukljucena unutar iTunes.

Ako ne nalazi iphone...preko WiFi-ja, onda...

Turn Airport Wifi off na Macu gore desno
Pa odmah turn Airport on na Macu
i iphone bi se trebao pojaviti preko Wifi-ja lijevo u izborniku iTunesa.

Kod mene to uvijek proradi na opisani nacin, a imam iste probleme sa nekoliko uredjaja koje redovito syncam preko WiFi-ja.

Javi kako je proslo.

Sto se tice iCloud syncanja, ako ne govorimo o iCloud backupu, onda mozes skinuti app koji se zove iFiles. U njemu imas opciju linkanja sa Dropbox-om, iCloud.om, Skydrive-om, Google Drive i ostalim cloud servisima.

Ne trebas skidati iWork app-ove, jer su skupi a opet preko njih nemas podrsku za pdf-ove na iphone/ipad uredjaju.
Dovoljno je preko iFiles pospremiti dokumente u iCloud.
Dokumenti koje si na iphone uredjaju tamo pospremio na Mac racunalu se nalaze u folderu Users/User/Library/Mobile documents/~ifiles/Documents koji se promptno kreira pri setup-iranju iCloud accounta unutar aplikacije na uredjaju.
Taj Library ifiles/Documents folder mozes pospremiti kao alias negdje na Mac racunalu da ti je uvijek pri ruci, te svaki dokument koji pospremis u njega biti ce promptno vidljiv na iphone i obratno kao i kod Dropboxa.
Podrzava sve vrste datoteka, pdf, ppt , xls, doc (kao i novije inacice office dokumenata).
Uz to u istoj aplikaciji mozes koristiti i druge cloud servise jednostavno linkajuci ih.
28.02.2013 | 23:27
Finn kaže:
ne koristim iWork, a sinhronizacija mi treba najviše zbog dokumenata (preko Dropboxa), to je ono svakodnevno i zato mi je praktičniji wi-fi nego žica. za ostale stvari (kalendar, kontakti, multimedija i sl.) mi nije potrebna sinhronizacija češće od jednom mjesečno pa mi to nije neki faktor.
šta onda, prijeći na iCloud ili...?

Ček, ček, da li ti imaš problem sa iTunes preko WiFi sinkronizacijom ili sa Dropbox preko WiFi sinkronizacijom?
02.03.2013 | 12:12
problem je s iTunesima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 24 minuta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO