Muke s updateom na 9.0.2
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Muke s updateom na 9.0.2

16.10.2015 | 08:35
Dakle, iphone 5s 16gb, bio na 9.0, sve radilo ko urica.
Syncam ga s dva kompa, najvise s kucnim lapom, a povremeno i s desktopom na poslu, s kojeg i pisem.
Jucer skinuo (ispravni, cdma) ipsw za 9.0.2 i stavio ga na stik da si doma to updateam pa da probam novi JB.
Pa si mislim, ma daj da odmah ovdje to na poslu rijesim. Ionako sam htio isprobati Shift+Update, do sada sam samo Shift+Restore radio.
I spojim ja mob na komp, dignem itunes (zadnji, updatean), syncam, napravim backup i odem na Shift+Update. Odma mi otvori file manager, odaberem ipsw i on krene s updateom.
I negdje na pol updatea javi neki error i stane.
A mob na pol crte updatea, ostao tamo ni vrit ni mimo.
Prekrasno, bas prekrasno.
I sta, nema druge no Home+Sleep pa u DFU.
Prepozna ga itunes i naravno kaze da moram restorat. Ajde, restoraj ga.
Mislim si, syncao jesam, backup imam, nemam sto izgubit, bit ce sve ok.
I sad si on krene sam skidat 9.0.2, pustim ga, mozda ce skinut "bolji" nego ja.
Nakon skidanja krenuo restorat i odradio sve do kraja. Tad me pita ocu li backup vratit, ocu i krene vracat.
I na kraju je momak posao napravio vrlo polovicno.
Instalirao mi je mozda 15 posto app-ova koji su bili prije.
I nikako zavrsit proces syncanja, stalno je na "Waiting for changes to be applied".
Pa sam ga odstekao s tog kompa i isao kuci jer mi je bio gotov posao.
Putem prosao kod staraca na rucak i tamo kad je ulovio wifi, odmah krenuo downloadat neke appove koji su bili zasjenjeni, jer nisu instalirani. Ali ne sve. Nakon pol sata sam otisao kuci, gdje trenutno nemam internet.
I onda nis do jutros kad sam dosao na posao i opet ga ustekao u isti komp od jucer.
Upalim iTunes i opalim sync, nis pametno nije napravio. Odem na Apps i odaberem 5-6 appova (koji su zadjenjeni na mobu) da ih instalira, i instalira ih. Pa odaberem jos 5-6, i kao krene ih instalirat, no nije i opet je u "Waiting for changes to be applied" petlji, vec 40 minuta.

Eto, ako netko zna sto se ovdje dogodilo i kako to sredit...bit cu jako zahvalan.
BTW, koji je odnos appova i backupa? Jel itunes u backup spremi samo podatak da je neki app bio instaliran i njegove podatke, ili sto? Mislim, ja sam ocekivao da ce nakon restorea apsolutno sve biti kao prije, dakle svi appovi, sa svojim dokumentima, u svojim folderima itd, a ne ovakav picvajz.

Recimo, ezaba i mtoken su instalirani i aktivirani, ali ne prihvaca mi vise moj pin, tako da cu i njih morati reinstalirati i ponovo aktivirati.
30.10.2015 | 09:04
Aplikacije, glazbu, video se ne sprema u backup nego samo lista, a kod vraćanja backupa ako se to radi na drugom računalu onda može doći do takve zavrzlame naročito ako na tom računalu nema tih aplikacija i mutimedije. S time da treba naglasiti da se mutimedija ne pamti čak ni lista ako je RUČNO (MANUAL SYNC) prebačena na iPhone, pa se nakon restorea i vraćanja backupa mora nanovo ručno vući na uređaj, ali to je zapravo i normalno da je tako. Doduše, kod spajanja i syncanja iTunes je trebao javiti da na iPhoneu imaš neke aplikacije koje nisu na tom računalu pa ih prebaciti na njega, ali to se očito nije dogodilo što ide na dušu Appleovim programerima i toj najnovijoj verziji iTunesa. Interesantno je kako uvijek u novoj verziji nešto poprave ili dodaju, a nešto što je odlično radilo useru... Iako je doduše moguće da se to nije dogodilo jer ti to računalo nije autorizirano s tvojim Apple ID ili pak nisi bio prijavljen u trgovinu sa svojim Apple ID?

Na žalost "neki error" može biti bilo što, da si ga barem zapamtio koji je bio. Ovako ti nitko ne može sa sigurnošću reći što se dogodilo.

ezaba i mtoken je normalno da te pitaju ponovnu aktivaciju nakon restorea i ne bi bilo niti dobro da nije tako!

Uvjeren sam da si sve to radio na svom kućnom lapu s kojim ga zapravo najčešće sinkroniziraš da ne biš uletio u takve probleme.
30.10.2015 | 10:16
Ne ljutite se što upadam, a što je ipsw, shift+update i shift+restore te zašto meni ništa od toga nikad nije trebalo i sve mi radi ok?
30.10.2015 | 10:36
smayoo kaže:
Ne ljutite se što upadam, a što je ipsw, shift+update i shift+restore te zašto meni ništa od toga nikad nije trebalo i sve mi radi ok?

Kada kliknes UPDATE, iTunes ce odraditi download sustava i instalirati to na tvoj uredjaj. Medjutim ako drzis SHIFT, onda mozes iskoristiti IPSW file koji imas na HDD lokalno spremljen.

Korisno ako imas puno uredjaja koje treba nadograditi, a sporu internet vezu recimo.

Koristili smo to cijelo vrijeme u ratnim zonama. Jedan skine update, pa svi instalirmo... Tada ti je dovoljan i EDGE, samo da aktivacija prodje.
30.10.2015 | 10:53
evo za skinuti da ne čekaš ako ti bude problem...
smayoo no comment

9.0.2 (JB moguć)
iosindex.com/iphone/5s-global/9.0.2-13A452

9.1 (JB trenutno nije moguć)
iosindex.com/iphone/5s-global/9.1-13B143
30.10.2015 | 11:17
Hvala na objašnjenju. A kako uopće skineš taj ipsw file da ga imaš lokalno spremljenog?
30.10.2015 | 12:19
9.0.2 mozete zaboravit.
Apple ga je prestao potpisivat.
01.11.2015 | 06:15
smayoo kaže:
Hvala na objašnjenju. A kako uopće skineš taj ipsw file da ga imaš lokalno spremljenog?

Imaš na netu linkova s kojih se IPSW može skinuti kao npr ovaj:

www.iclarified.com/750/where-to-download...-firmware-files-from

Naravno, starije se inačice svejedno ne mogu instalirati kad ih Apple prestane potpisivati. Kod normalne upotrebe uređaja to je posve nepotrebno, ali je zgodno za posebne slučajeve koje je naveo drlovric.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 51 minuta
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!
  • Maxxy: RIP Matija Dedić :(
  • smayoo: RIP :(
  • dpasaric: Umro Bill Atkinson! :(
  • drpongrac23: @Zdravac - Nemoj ići lijevo ako semafor je desno :) :)
  • Zdravac: hahahah
  • Zdravac: A da se, umjesto palac dolje/gore, uvede palac lijevo/desno?!
  • tino1: Gjuro, bola, Mazlum i to s veliko "M".
  • Gjuroo: Možda "mamlaz"?
  • tino1: Mazlum- na Herceg- Bolansanski- Budala.
  • Yonkis: Mazlum - Mazlum (maẓlūm) is an Arabic term for "oppressed, ill-treated, injured, sinned-against" (the antonym being ẓālim "oppressor"; root ẓlm "to oppress";).
  • tino1: Riba! Vraćaj karmu! Ej ne ćeš se imat kamo vratit.
  • tino1: Ej ukinuo Mazlum Karmu!! Šta vam je odmah vraćaj karmu Riba!!
  • smayoo: :(
  • drpongrac23: Napustio nas je Ivan Piko Stančić. RIP
  • Borisone: Logika kaže da bi verzija trebala biti od godine u kojoj se izdaje. Ima smisla godina plus jedan jer u posljednjih nekoliko godina obećanja dolaze s bar nekoliko mjeseci odmaka (ili nikad).

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO