HALO
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

HALO

14.12.2003 | 17:25
Evo, nabavio sam Halo za Maca!
Igra radi odlicno na Powermacu G4 1Ghz sa 768 Mb RAMa i Geforce4 MX 440.
Samo sta je grafika naspram PC verzije KATASTROFA!!!!
More nije niti sjena onome na PC-u, trava je...a u biti...koja trava?
Inace, optimizacija je vrhunska, igra radi meni puuuuno brze nego mom prijatelju sa P4 2Ghz sa Radeon9200 Pro.
14.12.2003 | 20:37
Pero, ne vidim razloga za razliku u grafici - da li si siguran da su ti detalji uključeni na kompleksnije postavke?
14.12.2003 | 22:15
Gledaj, Shadere mi neda da ukljucim, zatamnjeno mi je u izborniku, tako da nemam prikaz kvalitetan kao na PC-u sta se tice detalja za koje su zaduzeni pixel i vertex shaderi. Svi detalji su mi na high i igram je u 1024 * 768 i radi jako dobro. Mozda bi za Multyplayer stavio malo manje detalje radi brzine...
Anyway, mozda ja jedem svasta pa mi izgleda malo cudno ali igra definitivno nema sve sta i PC verzija (sta se grafike tice).
Da li su to nekakve posebne stvari u DirectX-u, a OpenGL ih nema (ili ih nisu portali) neznam.
Probaj ti sutra pa pogledaj, neznam sto drugo da ti kazem.
Ili ja moram mijenjat kuharicu?
14.12.2003 | 23:42
Hm, možda je stvar u grafičkoj... MX 4 i nije nešto... možda su zato te opcije isključene. Isto tako, vidim da je već najavljen 1.03 update - možda on ima sređeno te stvari.
Ja sam ga igrao na Windowsima s Radeonom 9600 na P4 2.4, pa ću ti reći vidim li kakve razlike... jedino što je tamo blokirao stroj svakih 10-15 minuta... nadam se da će Mac verzija biti stabilna.
15.12.2003 | 03:02
Mac verzija je stabilna, definitivno provjereno!
A sta se tice graficke, mislim da si u pravu.
16.12.2003 | 00:33
Evo, na Inside Mac Games Halo je dobio 9/9/10/9 - to je vrhunska ocjena! I u prikazu piše da se koriste pixel i vertex shaderi... dakle - ili to tvoja kartica ne podržava ili to nije final verzija, nego možda kakva beta?
16.12.2003 | 03:10
Ne, ne, finalna je verzija.
Ocito mi onda kartica ne podrzava.
Iako, ja sam ti tipicna splitska lincina i neda mi se citat readme.nesto...
A morao bih, morao...
20.12.2003 | 03:06
OK, evo mene s prvim dojmovima. Riba i ja smo ga probali na iMacu 1 GHz, GF MX 4, 768 RAM... pukli smo ga u wide rezoluciju (1024x640) kako bi iskoristili iMacov 17" monitor i stvar radi lijepo, ali još uvijek ima sekvenci u međuanimacijama koje nisu potpuno glatke - no, to nije toliko bitno za samu igru. Što se tiče grafike - istina je ono što je Pero rekao - ne rade vertex i pixel shaderi bez potrebnog hardvera, a to znači imati neku od kartica iz visoke klase. One player misije izgledaju ok - imaju onaj stari dobri Bungie osjećaj, a multiplayer nismo imali prilike probati, ali jamačno je on ono zbog čega je ova igra i stekla toliku famu.

No, onda mi vrag nije dao mira, pa sam želio provjeriti te priče kako je igra stravično spora na nekim strojevima i kako u najmanju ruku moraš imati dual G5 da bi radila ok... pokazalo se da su to priče vrlo razmaženih. Instalirao sam je na Beige G3/542 MHz, 768 RAM, Radeon PCI 32 mega i bez ikakvih problema je sasvim mekano vrtio u 1024x768 uz low setinge. Sama igra se bunila na početku (kao nema barem 700 MHz i AGP), ali stvar se može zaobići i igra radi sasvim prihvatljivo ako ne očekujemo "svemirsku" grafiku. E sada, ipak ću ostati rezerviran dok je ne probam u mreži - vjerojatno se stvar uspori kada se pojavi hrpa igrača na ekranu, ali možda nije toliko kritično da bi narušilo igru... za sada toliko...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.
  • drlovric: Ja sam zadnji put cuo nikada da mi neko kaze, jao jest mi spor SSD na Mac :) To samo forsiraju ovi YT recenzenti. Nama normalnim smrtnicima totalno nebitna stavka na modernim M Macovima...
  • Yonkis: Zato jer mac diktira koliko će brzo SSD raditi. Ako radi max onda ce se i trošiti max. Ovako radi laganica pa traje dulje. Ovo pričam iz guzice. Možda ima smisla.
  • ZoPaj: mjerim s blackmagic disk speed test: mac studio m4 1tb disk 6380 mb/s read, 5200 write vanjski tb5 samsung 9100pro 4tb u acasis 80gps 6430 mb/s read, 6000 write znači vanjski brži od ugrađenog mac ssd
  • jura22: Uz TB5 i dobro kućište dobiju se velike brzine prijenosa podataka, ne kao interni SSD (otprilike duplo manje).
  • jura22: RAM se ne da "odlemiti" jer je sastavni dio SoC-a.
  • Ender: @cavarovobrdo: ... ili barem SSD.
  • cavarovobrdo: Nadam se da će novi CEO odlemiti RAM ;)
  • cavarovobrdo: Muštuluk: John Ternus to become Apple CEO
  • imenso: John Ternus novi CEO
  • CoffeePod: @yonkis jos me macOS 26 nije vidio a tko zna hoce li 27. Sequioa mi je toliko dobra da nemam razloga updejtati, a cijela prica sa Liquid Glass mi je odvratna.
  • Yonkis: The upcoming macOS 27 release will be compatible with Apple silicon Macs only.
  • dpasaric: Možeš uz search naći svaki
  • dpasaric: Pa zadnji intervju je na naslovnici, a ostali raspršeni tijekom godina
  • Ender: @dpasaric: a gde su ti razgovori? mislim gde se mogu naci?
  • Performita: Omogućuje lako postavljanje novih uređaja, sigurnost podataka i poslovni email bez velikog IT odjela. Cilj je da tvrtke rade jednostavnije i sigurnije na Apple uređajima.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.52 Seconds

Provided by iJoomla SEO