28.10.2020 | 11:42
Ma apsolutno, to je i Musk rekao. Kao nešto u stilu, takvi će kamioni jednostavno ostaviti druge poslove za ljude u toj branši. Ali da, tvoju poziciju ne može zamijeniti.
No, nemoj misliti da će tako biti predugo, možda baš 20 godina koliko si ti napisao.
To mislim zato što mi je sestra prvo bila upravni referent, pa pravnica (znači ima i višu Upravnu i četiri godine Pravnog fakulteta). E vidiš, u toj sekciji jako puno posla na sudskim parnicama, kakve god one bile (nasljedstvo, rastave, tužbe, krivično pravo...) odrađuju referenti, prelistavaju knjige, u SAD-u traže amandmane (prijašnje slučajeve na koje će se pozvati da je ista fora upalila na slučaju tom i tom tada i tada, sve znaš).
Uglavnom, predviđa se da će AI preuzeti sve poslove toga tipa, i da će jako puno asistenata u odvjetničkim uredima ostati bez posla, a zamijenit će ih roboti ili kompovi koji će isto obraditi u 10x manje vremena.
Što se videa oko PS5 tiče, bijeli dio ti je hrapav i na konzoli i na controlleru, i ne kužiš dok ne pogledaš jako blizu da je prepun randomly otisnutih X, square, O, triangle oblika, što mu daje zanimljivu (pogotovo gamepadu) hrapavu površinu.
Dobiješ i onaj krug, koji iza ima kao dvije kukice koje možeš nasloniti da ti konzola stoji na tom okruglom postolju vodoravno ili okomito.
A što se tvog nadanja za Novu tiče, možda ti i uspije, ali navodno da prva isporuka ide skroz do trećeg mjeseca. 15 milijuna konzola su obećali isporučiti do tada, ovi tech novinari im nisu ni za to vjerovali zbog Korone i manjka potrebnih djelova, ali su iz SONY-a rekli da će tu količinu isporučiti.
E sada, hoće li je poslati odmah diljem svijeta, pa četiri mjeseca ništa, ili to nekako rasporediti - to stvarno ne znam.
U krajnem slučaju, imat ćeš ove preprodavače koji će preko oglasa prodavati konzolu od prvog dana, ali za duplo više para. Na tebi je da odlučiš želiš li izdvojiti za nju 6000 kuna (to je maksimalna cijena koju sam vidio na Njuškalu).
Eto, kada nećeš pogledati video.
Sve sam ti rekao. Kako bilo, sretno i sa poslom i sa konzolom!
EDIT:
www.sancta-domenica.hr/gaming/igrace-konzole.html
Ovo ti je stranica za PS5 preorder od zastupnika za PS5 u HR, Sancta Domenice. Trenutno nema dostupnih, ali su prije pisali da ukoliko uloviš, dopišeš ime i da će ti se javiti po sistemu "tko prvi, njegova djevojka". Ako nemaš drugog izbora osim Zagreba, a meni si svojedobno napravio uslugu obojica znamo koju, uspije li ti, ja imam njihov dućan dva kvarta dalje ukoliko ti nemaš negdje u blizini. Pa ti pristajem to uzeti ukoliko uloviš koju slobodnu, da ti se nekako odužim za ono. (Naravno, ne bih ništa dirao, otvarao najlon i slične gluposti - odmah da znaš). Sumnjam da ćeš me iskoristiti jer je navala ogromna, ali čisto da znaš da imaš opciju da ti to netko pokupi u ZG i da te pričeka kada ti možeš doći ili ti pošalje poštom doma.
Eto frende, budi mi dobro!