Ati Radeon HD 5770 vs NVIDIA GeForce GT 120
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ati Radeon HD 5770 vs NVIDIA GeForce GT 120

26.04.2011 | 17:46
Posjedujem Mac Pro s Nvidia GeForce GT 120 grafickom karticom, zanima me ako istu zamjenim s ATI Radeon HD 5770 - da li cu osjetiti poboljsanja (ubrzanja) u radu prilikom video editinga u Final Cut Prou i radu s After Effectima, znaci konkretno da li mi se islati ili ne mijenjati dosadasnju GT 120 s obzirom na moju vrstu posla? Unaprijed hvala na odgovorima i savjetima.
26.04.2011 | 19:01
Za sada nema razlike. Biti će u onom trenu kada FCP i Afteri počnu koristiti GPU putem OpenCL-a. Pročitaj priču o tome na naslovnici.
26.04.2011 | 21:00
Znaci novi Final Cut... Onde se ne bi bilo lose na vrijeme pripremiti lipanj je blizu
26.04.2011 | 22:23
Koliki monitor imas? Ja sam primjetio da mi je gt120 poceo "kasljucati" od kad sam na njega nakacio 27" Cinemu. Prije sam imao 24+20 a sad imam 27+20 i bas u Afterima jako cesto nemam zalockan realtime na 25fps sto mi se prije nikada nije dogadjalo
26.04.2011 | 22:24
Imas mozda kakav output interface, tipa AJA, Blackmagic? Oni znaju rusiti fps u Afterima...
26.04.2011 | 22:25
Monitor je Dell U2711 - 27"

kad smo vec kod monitora, da li se, za istu cijenu, vise isplati kupiti novi cinema 27 (s garancijom) ili polovni (navodno 2 godine) Cinema 30" ?
26.04.2011 | 22:32
Ovisi pase li ti 16:9 format ili ne.
26.04.2011 | 22:52
Joj ja bih Cinemu 30", panel je mat i super kvalitete. A možda čekati objavu FCP X-a, navodno Apple priprema i novi pro monitor u toj kombinaciji, nešto s horizontalom 3000 piksela!
26.04.2011 | 22:59
Dobiti panel s toliko piksela bez ijednog mrtvog ce biti ravno dobitku na lutriji
26.04.2011 | 23:01
Nazalost, nisam nikada imao prilike raditi na Cinemi 30, ali ono sto znam da mi je slika na mom bivsem alu iMacu 24 i sada na novom kcerkinom iMacu 21.5 puno "ljepsa i svjetlija" od mog Dell-a U2711. Nekako su ga full zamatirali na Dellu
26.04.2011 | 23:05
Efekt glossy ekrana, nis cudno
26.04.2011 | 23:10
Jedino ne znam da li Cineme 27 imaju onaj problem sa "zavlacenjem prasine - flekama na ekranu" kao iMac-ovi, postavljam pitanje procitavsi slijedeci oglas:

www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/apple-ma...-fleke-oglas-2333037
27.04.2011 | 02:12
Cinema 30" je meni i dalje najbolji monitor koji sam ikada vidio. Savršeno ugodan i kvalitetan. Generalno Cineme nemaju problem s prašinom, izgleda da je kvaka kod iMaca to što je on cijeli zamišljen kao "dimnjak" i vuče zrak od dolje preko cijelog stroja gore, a izgleda da u toj priči te mikročestice nađu put u matricu. Na monitorima gdje nema toga, nema niti problema zavlačenja prašine.

Ono što se vidi na slikama na linku koji si poslao nije to - ono je obična prašina na staklu. To je glupost, uzmeš sisaljke, odvojiš staklo, obrišeš i vratiš nazad - 10 minuta posla!
27.04.2011 | 12:54
^SuperUnknown^ kaže:
Imas mozda kakav output interface, tipa AJA, Blackmagic? Oni znaju rusiti fps u Afterima...

Imam Blackmagic i znam da ne pleja dobro ako je krivo podeseno ali ne radi se o tome sigurno jer je prije radilo sve kako treba. Jednostavno mi se cini da grafa nije u stanju tjerati 2560x1440+1280+1024
Morat cu jos malo bolje istestirati ali probao sam iskljuciti taj mali monitor i onda sve radi kako treba. Problem je sto se to ne dogadja uvijek ali prije se nije dogadjalo nikada a promijenjen je jedino monitor.
27.04.2011 | 14:38
Kaj ne spojis Cinemu na Quadricu? Zbog Resolvea?
27.04.2011 | 14:58
Da, Quadrica sluzi jedino za Resolve a gt120 je za GUI
Htjeli smo mi vec zamijeniti iz drugog stroja za probu ali problem je sto je vecina novih kartica dual slot i to mi ne stane u masinu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!