Ati Radeon HD 5770 vs NVIDIA GeForce GT 120
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ati Radeon HD 5770 vs NVIDIA GeForce GT 120

26.04.2011 | 17:46
Posjedujem Mac Pro s Nvidia GeForce GT 120 grafickom karticom, zanima me ako istu zamjenim s ATI Radeon HD 5770 - da li cu osjetiti poboljsanja (ubrzanja) u radu prilikom video editinga u Final Cut Prou i radu s After Effectima, znaci konkretno da li mi se islati ili ne mijenjati dosadasnju GT 120 s obzirom na moju vrstu posla? Unaprijed hvala na odgovorima i savjetima.
26.04.2011 | 19:01
Za sada nema razlike. Biti će u onom trenu kada FCP i Afteri počnu koristiti GPU putem OpenCL-a. Pročitaj priču o tome na naslovnici.
26.04.2011 | 21:00
Znaci novi Final Cut... Onde se ne bi bilo lose na vrijeme pripremiti lipanj je blizu
26.04.2011 | 22:23
Koliki monitor imas? Ja sam primjetio da mi je gt120 poceo "kasljucati" od kad sam na njega nakacio 27" Cinemu. Prije sam imao 24+20 a sad imam 27+20 i bas u Afterima jako cesto nemam zalockan realtime na 25fps sto mi se prije nikada nije dogadjalo
26.04.2011 | 22:24
Imas mozda kakav output interface, tipa AJA, Blackmagic? Oni znaju rusiti fps u Afterima...
26.04.2011 | 22:25
Monitor je Dell U2711 - 27"

kad smo vec kod monitora, da li se, za istu cijenu, vise isplati kupiti novi cinema 27 (s garancijom) ili polovni (navodno 2 godine) Cinema 30" ?
26.04.2011 | 22:32
Ovisi pase li ti 16:9 format ili ne.
26.04.2011 | 22:52
Joj ja bih Cinemu 30", panel je mat i super kvalitete. A možda čekati objavu FCP X-a, navodno Apple priprema i novi pro monitor u toj kombinaciji, nešto s horizontalom 3000 piksela!
26.04.2011 | 22:59
Dobiti panel s toliko piksela bez ijednog mrtvog ce biti ravno dobitku na lutriji
26.04.2011 | 23:01
Nazalost, nisam nikada imao prilike raditi na Cinemi 30, ali ono sto znam da mi je slika na mom bivsem alu iMacu 24 i sada na novom kcerkinom iMacu 21.5 puno "ljepsa i svjetlija" od mog Dell-a U2711. Nekako su ga full zamatirali na Dellu
26.04.2011 | 23:05
Efekt glossy ekrana, nis cudno
26.04.2011 | 23:10
Jedino ne znam da li Cineme 27 imaju onaj problem sa "zavlacenjem prasine - flekama na ekranu" kao iMac-ovi, postavljam pitanje procitavsi slijedeci oglas:

www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/apple-ma...-fleke-oglas-2333037
27.04.2011 | 02:12
Cinema 30" je meni i dalje najbolji monitor koji sam ikada vidio. Savršeno ugodan i kvalitetan. Generalno Cineme nemaju problem s prašinom, izgleda da je kvaka kod iMaca to što je on cijeli zamišljen kao "dimnjak" i vuče zrak od dolje preko cijelog stroja gore, a izgleda da u toj priči te mikročestice nađu put u matricu. Na monitorima gdje nema toga, nema niti problema zavlačenja prašine.

Ono što se vidi na slikama na linku koji si poslao nije to - ono je obična prašina na staklu. To je glupost, uzmeš sisaljke, odvojiš staklo, obrišeš i vratiš nazad - 10 minuta posla!
27.04.2011 | 12:54
^SuperUnknown^ kaže:
Imas mozda kakav output interface, tipa AJA, Blackmagic? Oni znaju rusiti fps u Afterima...

Imam Blackmagic i znam da ne pleja dobro ako je krivo podeseno ali ne radi se o tome sigurno jer je prije radilo sve kako treba. Jednostavno mi se cini da grafa nije u stanju tjerati 2560x1440+1280+1024
Morat cu jos malo bolje istestirati ali probao sam iskljuciti taj mali monitor i onda sve radi kako treba. Problem je sto se to ne dogadja uvijek ali prije se nije dogadjalo nikada a promijenjen je jedino monitor.
27.04.2011 | 14:38
Kaj ne spojis Cinemu na Quadricu? Zbog Resolvea?
27.04.2011 | 14:58
Da, Quadrica sluzi jedino za Resolve a gt120 je za GUI
Htjeli smo mi vec zamijeniti iz drugog stroja za probu ali problem je sto je vecina novih kartica dual slot i to mi ne stane u masinu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 15 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa