Imac cpu error
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Imac cpu error

04.01.2011 | 03:13
Poštovanje svima evo novi sam ovdje a vec imam pitanje za pomoć.
Ovako imam imac g5 20-inch model prije aluminija
E sad tu krece moj problem kad ubacim tiger da se boota da digne os napise mi ovaj error:
panic cpu 0 caller 0x002e54bc i nezeli dalje progoglao sam skoro cijeli net i nisam uspio rijesiti proble,
Ako imate bilo kakav savijet glede toga POMAGAJTEEEE.....
Unaprjed se zahvaljujem.
04.01.2011 | 10:13
Za početak (nisam siguran koliko je to na iMacu uopće izvedivo) bilo bi dobro probati promijeniti RAM. Odnosno, ako imaš više keksa, izvaditi jedan, pa probati, pa izvaditi drugi, pa probati, itd. Ako problem nestane kad jednog od keksa nema, onda je problem u njemu, ili u njegovoj banci (konektoru u koji se u iMacu šteka ram).
04.01.2011 | 11:26
on samo ima jedan utor za memoriju odispod i kad stavim ram u nju isto mi dodje onaj error ili kad nema dodatni ram nema razlike.......... luud sam.
04.01.2011 | 19:39
Tu grešku baca kad se boota s install DVD-a. A ako se boota s harda? Ili s drugog install DVD-a?
04.01.2011 | 20:29
A koji je sistem bio gore i koji je iMac točno u igri.

Može biti problem i sa sistemom koji je bio na njemu, možda ga treba prvo upgrade pa tek onda na Tiger, a može biti i problem sa lošim medijem na kojem je Tiger, dali imaš priključene kakve USB dodatke, itd itd... U svakom slučaju ova šifra iz Kernel panic ukazuje na problem driver-a sa platformom koju koristiš.
04.01.2011 | 21:35
E, pa da, prijatelju, a jel to Tiger install DVD *baš* od tog stroja ili retail DVD, ili je uzet od nekog drugog stroja?
05.01.2011 | 00:31
Evo ovako uspio sam rijesiti problem errora bilo je do dvd-a namucio sam se al sad sam rijesio
Ali se pojavila sljedca greska kad pocne instalacija prvi step je da se nacrta jabuka i ispod njese vrti mali krug u smjeru kazaljke na satu sto je normalno nakon 2 minute se jabuka makne i pojavi se krug s kosom crtom u njemu kao znak za zabranjeno parkiranje a ispod njega i dalje vrti onaj mali kruzic i to tako moze tajat cijelu noc i nista se ne desava.
Malo sam naporan znam al ovo mi je prvi susret u zivotu sa mac-ovima i nemam blage veze o njima a zelio bih nauciti.
05.01.2011 | 00:53
Ja mislim da se tu malo pobrkao firmware pa samo me zanima kako da ga upgrejdam ili ponovo flesham to je inace model Imac g5 2082
05.01.2011 | 08:18
Moraš doći do njegovog originalnog sistema (10.4.2), digni stroj sa njime i instaliraj taj sistem, nakon toga digni sve update koje ti Apple nudi i tek nakon toga kreni sa Tiger sistemom jer on traži 10.4.6 - čini mi se
05.01.2011 | 16:38
Aco koliko sam shvatio moram doc do mac os 10.4.2 to je isto tiger ili ?
Ei jos nesto jel postoji kakav program ili nesto kako bih saznao ako meni uopce radi sata kontroler na maticnoj ploci jer sve se to pocelo desavati kad je krepao stari hdd i kad sam stavio novi hdd od 500 gb i poslje toga nikako na zelenu granu a original mac-os dvd nebih nasao ni za ljek a sad jedino sto sam skino s torenta su oni crni dvd-i koji su za sve macove s motorolinimprocesrom ili ti ga ppc.
05.01.2011 | 17:05
Možda nema veze, ali kako su postavljeni "jumperi" na disku, master ili slave?
Mislim da bi trebalo biti master.
05.01.2011 | 17:08
to je sata disk on nema jumpere
05.01.2011 | 19:30
Zvone sory, u pravu si 10.4 je Tigar, a ja sam mislio na 10.5 običan Leopard za PPC. Očito je da ove CD-ove koje imaš skinute nisu dobri, znači dođi do originala, najmanje 10.4.2 sistema i onda idi dalje, ima ih i na Torentima. Kažeš da si stavio i novi disk, može biti i problem u tome da si ga trebao predhodno formatirati sa sistemskim CD-om na Journaled format, jer ako si sve dobro složio ne bi smjelo biti problema, nadam se da si obratio pažnju i na termalni konektor na disku. Ovaj stroj je imao problema i sa napuhanim kondezatorima, koji isto mogu biti uzrok, znači ono, nisu skroz riknuli, ali su na izdisaju, itd itd.... ko što vidiš ima dosta materijala i treba biti oprezan i temeljit u radu da ne propustiš štogod
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 28 minuta
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.78 Seconds

Provided by iJoomla SEO