Imac cpu error
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Imac cpu error

04.01.2011 | 03:13
Poštovanje svima evo novi sam ovdje a vec imam pitanje za pomoć.
Ovako imam imac g5 20-inch model prije aluminija
E sad tu krece moj problem kad ubacim tiger da se boota da digne os napise mi ovaj error:
panic cpu 0 caller 0x002e54bc i nezeli dalje progoglao sam skoro cijeli net i nisam uspio rijesiti proble,
Ako imate bilo kakav savijet glede toga POMAGAJTEEEE.....
Unaprjed se zahvaljujem.
04.01.2011 | 10:13
Za početak (nisam siguran koliko je to na iMacu uopće izvedivo) bilo bi dobro probati promijeniti RAM. Odnosno, ako imaš više keksa, izvaditi jedan, pa probati, pa izvaditi drugi, pa probati, itd. Ako problem nestane kad jednog od keksa nema, onda je problem u njemu, ili u njegovoj banci (konektoru u koji se u iMacu šteka ram).
04.01.2011 | 11:26
on samo ima jedan utor za memoriju odispod i kad stavim ram u nju isto mi dodje onaj error ili kad nema dodatni ram nema razlike.......... luud sam.
04.01.2011 | 19:39
Tu grešku baca kad se boota s install DVD-a. A ako se boota s harda? Ili s drugog install DVD-a?
04.01.2011 | 20:29
A koji je sistem bio gore i koji je iMac točno u igri.

Može biti problem i sa sistemom koji je bio na njemu, možda ga treba prvo upgrade pa tek onda na Tiger, a može biti i problem sa lošim medijem na kojem je Tiger, dali imaš priključene kakve USB dodatke, itd itd... U svakom slučaju ova šifra iz Kernel panic ukazuje na problem driver-a sa platformom koju koristiš.
04.01.2011 | 21:35
E, pa da, prijatelju, a jel to Tiger install DVD *baš* od tog stroja ili retail DVD, ili je uzet od nekog drugog stroja?
05.01.2011 | 00:31
Evo ovako uspio sam rijesiti problem errora bilo je do dvd-a namucio sam se al sad sam rijesio
Ali se pojavila sljedca greska kad pocne instalacija prvi step je da se nacrta jabuka i ispod njese vrti mali krug u smjeru kazaljke na satu sto je normalno nakon 2 minute se jabuka makne i pojavi se krug s kosom crtom u njemu kao znak za zabranjeno parkiranje a ispod njega i dalje vrti onaj mali kruzic i to tako moze tajat cijelu noc i nista se ne desava.
Malo sam naporan znam al ovo mi je prvi susret u zivotu sa mac-ovima i nemam blage veze o njima a zelio bih nauciti.
05.01.2011 | 00:53
Ja mislim da se tu malo pobrkao firmware pa samo me zanima kako da ga upgrejdam ili ponovo flesham to je inace model Imac g5 2082
05.01.2011 | 08:18
Moraš doći do njegovog originalnog sistema (10.4.2), digni stroj sa njime i instaliraj taj sistem, nakon toga digni sve update koje ti Apple nudi i tek nakon toga kreni sa Tiger sistemom jer on traži 10.4.6 - čini mi se
05.01.2011 | 16:38
Aco koliko sam shvatio moram doc do mac os 10.4.2 to je isto tiger ili ?
Ei jos nesto jel postoji kakav program ili nesto kako bih saznao ako meni uopce radi sata kontroler na maticnoj ploci jer sve se to pocelo desavati kad je krepao stari hdd i kad sam stavio novi hdd od 500 gb i poslje toga nikako na zelenu granu a original mac-os dvd nebih nasao ni za ljek a sad jedino sto sam skino s torenta su oni crni dvd-i koji su za sve macove s motorolinimprocesrom ili ti ga ppc.
05.01.2011 | 17:05
Možda nema veze, ali kako su postavljeni "jumperi" na disku, master ili slave?
Mislim da bi trebalo biti master.
05.01.2011 | 17:08
to je sata disk on nema jumpere
05.01.2011 | 19:30
Zvone sory, u pravu si 10.4 je Tigar, a ja sam mislio na 10.5 običan Leopard za PPC. Očito je da ove CD-ove koje imaš skinute nisu dobri, znači dođi do originala, najmanje 10.4.2 sistema i onda idi dalje, ima ih i na Torentima. Kažeš da si stavio i novi disk, može biti i problem u tome da si ga trebao predhodno formatirati sa sistemskim CD-om na Journaled format, jer ako si sve dobro složio ne bi smjelo biti problema, nadam se da si obratio pažnju i na termalni konektor na disku. Ovaj stroj je imao problema i sa napuhanim kondezatorima, koji isto mogu biti uzrok, znači ono, nisu skroz riknuli, ali su na izdisaju, itd itd.... ko što vidiš ima dosta materijala i treba biti oprezan i temeljit u radu da ne propustiš štogod
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 50 minuta
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava