Imac cpu error
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Imac cpu error

04.01.2011 | 03:13
Poštovanje svima evo novi sam ovdje a vec imam pitanje za pomoć.
Ovako imam imac g5 20-inch model prije aluminija
E sad tu krece moj problem kad ubacim tiger da se boota da digne os napise mi ovaj error:
panic cpu 0 caller 0x002e54bc i nezeli dalje progoglao sam skoro cijeli net i nisam uspio rijesiti proble,
Ako imate bilo kakav savijet glede toga POMAGAJTEEEE.....
Unaprjed se zahvaljujem.
04.01.2011 | 10:13
Za početak (nisam siguran koliko je to na iMacu uopće izvedivo) bilo bi dobro probati promijeniti RAM. Odnosno, ako imaš više keksa, izvaditi jedan, pa probati, pa izvaditi drugi, pa probati, itd. Ako problem nestane kad jednog od keksa nema, onda je problem u njemu, ili u njegovoj banci (konektoru u koji se u iMacu šteka ram).
04.01.2011 | 11:26
on samo ima jedan utor za memoriju odispod i kad stavim ram u nju isto mi dodje onaj error ili kad nema dodatni ram nema razlike.......... luud sam.
04.01.2011 | 19:39
Tu grešku baca kad se boota s install DVD-a. A ako se boota s harda? Ili s drugog install DVD-a?
04.01.2011 | 20:29
A koji je sistem bio gore i koji je iMac točno u igri.

Može biti problem i sa sistemom koji je bio na njemu, možda ga treba prvo upgrade pa tek onda na Tiger, a može biti i problem sa lošim medijem na kojem je Tiger, dali imaš priključene kakve USB dodatke, itd itd... U svakom slučaju ova šifra iz Kernel panic ukazuje na problem driver-a sa platformom koju koristiš.
04.01.2011 | 21:35
E, pa da, prijatelju, a jel to Tiger install DVD *baš* od tog stroja ili retail DVD, ili je uzet od nekog drugog stroja?
05.01.2011 | 00:31
Evo ovako uspio sam rijesiti problem errora bilo je do dvd-a namucio sam se al sad sam rijesio
Ali se pojavila sljedca greska kad pocne instalacija prvi step je da se nacrta jabuka i ispod njese vrti mali krug u smjeru kazaljke na satu sto je normalno nakon 2 minute se jabuka makne i pojavi se krug s kosom crtom u njemu kao znak za zabranjeno parkiranje a ispod njega i dalje vrti onaj mali kruzic i to tako moze tajat cijelu noc i nista se ne desava.
Malo sam naporan znam al ovo mi je prvi susret u zivotu sa mac-ovima i nemam blage veze o njima a zelio bih nauciti.
05.01.2011 | 00:53
Ja mislim da se tu malo pobrkao firmware pa samo me zanima kako da ga upgrejdam ili ponovo flesham to je inace model Imac g5 2082
05.01.2011 | 08:18
Moraš doći do njegovog originalnog sistema (10.4.2), digni stroj sa njime i instaliraj taj sistem, nakon toga digni sve update koje ti Apple nudi i tek nakon toga kreni sa Tiger sistemom jer on traži 10.4.6 - čini mi se
05.01.2011 | 16:38
Aco koliko sam shvatio moram doc do mac os 10.4.2 to je isto tiger ili ?
Ei jos nesto jel postoji kakav program ili nesto kako bih saznao ako meni uopce radi sata kontroler na maticnoj ploci jer sve se to pocelo desavati kad je krepao stari hdd i kad sam stavio novi hdd od 500 gb i poslje toga nikako na zelenu granu a original mac-os dvd nebih nasao ni za ljek a sad jedino sto sam skino s torenta su oni crni dvd-i koji su za sve macove s motorolinimprocesrom ili ti ga ppc.
05.01.2011 | 17:05
Možda nema veze, ali kako su postavljeni "jumperi" na disku, master ili slave?
Mislim da bi trebalo biti master.
05.01.2011 | 17:08
to je sata disk on nema jumpere
05.01.2011 | 19:30
Zvone sory, u pravu si 10.4 je Tigar, a ja sam mislio na 10.5 običan Leopard za PPC. Očito je da ove CD-ove koje imaš skinute nisu dobri, znači dođi do originala, najmanje 10.4.2 sistema i onda idi dalje, ima ih i na Torentima. Kažeš da si stavio i novi disk, može biti i problem u tome da si ga trebao predhodno formatirati sa sistemskim CD-om na Journaled format, jer ako si sve dobro složio ne bi smjelo biti problema, nadam se da si obratio pažnju i na termalni konektor na disku. Ovaj stroj je imao problema i sa napuhanim kondezatorima, koji isto mogu biti uzrok, znači ono, nisu skroz riknuli, ali su na izdisaju, itd itd.... ko što vidiš ima dosta materijala i treba biti oprezan i temeljit u radu da ne propustiš štogod
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 11 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa