Imac cpu error
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Imac cpu error

04.01.2011 | 03:13
Poštovanje svima evo novi sam ovdje a vec imam pitanje za pomoć.
Ovako imam imac g5 20-inch model prije aluminija
E sad tu krece moj problem kad ubacim tiger da se boota da digne os napise mi ovaj error:
panic cpu 0 caller 0x002e54bc i nezeli dalje progoglao sam skoro cijeli net i nisam uspio rijesiti proble,
Ako imate bilo kakav savijet glede toga POMAGAJTEEEE.....
Unaprjed se zahvaljujem.
04.01.2011 | 10:13
Za početak (nisam siguran koliko je to na iMacu uopće izvedivo) bilo bi dobro probati promijeniti RAM. Odnosno, ako imaš više keksa, izvaditi jedan, pa probati, pa izvaditi drugi, pa probati, itd. Ako problem nestane kad jednog od keksa nema, onda je problem u njemu, ili u njegovoj banci (konektoru u koji se u iMacu šteka ram).
04.01.2011 | 11:26
on samo ima jedan utor za memoriju odispod i kad stavim ram u nju isto mi dodje onaj error ili kad nema dodatni ram nema razlike.......... luud sam.
04.01.2011 | 19:39
Tu grešku baca kad se boota s install DVD-a. A ako se boota s harda? Ili s drugog install DVD-a?
04.01.2011 | 20:29
A koji je sistem bio gore i koji je iMac točno u igri.

Može biti problem i sa sistemom koji je bio na njemu, možda ga treba prvo upgrade pa tek onda na Tiger, a može biti i problem sa lošim medijem na kojem je Tiger, dali imaš priključene kakve USB dodatke, itd itd... U svakom slučaju ova šifra iz Kernel panic ukazuje na problem driver-a sa platformom koju koristiš.
04.01.2011 | 21:35
E, pa da, prijatelju, a jel to Tiger install DVD *baš* od tog stroja ili retail DVD, ili je uzet od nekog drugog stroja?
05.01.2011 | 00:31
Evo ovako uspio sam rijesiti problem errora bilo je do dvd-a namucio sam se al sad sam rijesio
Ali se pojavila sljedca greska kad pocne instalacija prvi step je da se nacrta jabuka i ispod njese vrti mali krug u smjeru kazaljke na satu sto je normalno nakon 2 minute se jabuka makne i pojavi se krug s kosom crtom u njemu kao znak za zabranjeno parkiranje a ispod njega i dalje vrti onaj mali kruzic i to tako moze tajat cijelu noc i nista se ne desava.
Malo sam naporan znam al ovo mi je prvi susret u zivotu sa mac-ovima i nemam blage veze o njima a zelio bih nauciti.
05.01.2011 | 00:53
Ja mislim da se tu malo pobrkao firmware pa samo me zanima kako da ga upgrejdam ili ponovo flesham to je inace model Imac g5 2082
05.01.2011 | 08:18
Moraš doći do njegovog originalnog sistema (10.4.2), digni stroj sa njime i instaliraj taj sistem, nakon toga digni sve update koje ti Apple nudi i tek nakon toga kreni sa Tiger sistemom jer on traži 10.4.6 - čini mi se
05.01.2011 | 16:38
Aco koliko sam shvatio moram doc do mac os 10.4.2 to je isto tiger ili ?
Ei jos nesto jel postoji kakav program ili nesto kako bih saznao ako meni uopce radi sata kontroler na maticnoj ploci jer sve se to pocelo desavati kad je krepao stari hdd i kad sam stavio novi hdd od 500 gb i poslje toga nikako na zelenu granu a original mac-os dvd nebih nasao ni za ljek a sad jedino sto sam skino s torenta su oni crni dvd-i koji su za sve macove s motorolinimprocesrom ili ti ga ppc.
05.01.2011 | 17:05
Možda nema veze, ali kako su postavljeni "jumperi" na disku, master ili slave?
Mislim da bi trebalo biti master.
05.01.2011 | 17:08
to je sata disk on nema jumpere
05.01.2011 | 19:30
Zvone sory, u pravu si 10.4 je Tigar, a ja sam mislio na 10.5 običan Leopard za PPC. Očito je da ove CD-ove koje imaš skinute nisu dobri, znači dođi do originala, najmanje 10.4.2 sistema i onda idi dalje, ima ih i na Torentima. Kažeš da si stavio i novi disk, može biti i problem u tome da si ga trebao predhodno formatirati sa sistemskim CD-om na Journaled format, jer ako si sve dobro složio ne bi smjelo biti problema, nadam se da si obratio pažnju i na termalni konektor na disku. Ovaj stroj je imao problema i sa napuhanim kondezatorima, koji isto mogu biti uzrok, znači ono, nisu skroz riknuli, ali su na izdisaju, itd itd.... ko što vidiš ima dosta materijala i treba biti oprezan i temeljit u radu da ne propustiš štogod
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 dana, 1 sat
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, baka, Gjuroo, imenso, m@xym, tino1, VanjusOS, Anonimci (409)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO