iPhone slusalice na MBP - mikrofon RADI!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iPhone slusalice na MBP - mikrofon RADI!!

11.12.2010 | 04:04
Malo sam (napominjem: malo) prokopao po forumu i primjetio da nema informacije koja me je odusevila prija petnaestak minuta:

Ako koristite iPhone slusalice sa mikrofonom na MBP, taj isti mikrofon mozete i koristiti!

Slusalice se umecu u prvi (headphones/line out) jack, dakle ne umece ih se u kombinirani input/output jack!

Ludilo!

Mac rules!
11.12.2010 | 11:09
Fino za znati

Ali MBP vec ima svoj vlastiti mikrofon, zar ne?
11.12.2010 | 17:21
Ma ima, da, ali sam opako odusevljen razinom integracije Mac hardware-a!
Povrh toga, nema onih switchanja recording devicea/hardware setup-a kad se upiknu slusalice (U windozama bi to bio rad od najmanje cetri klika osim ako nemas ukljucen jack sensing koji, meni bar, nikada nije zazivio kako treba. Promijenih 6 (slovima: sest) razlicitih MBO-a za PC koji nazivno imaju jack sensing i kujac dragi gledaoci... OK, malo njamke (kenjam na shatrovackom ), na Toshibi mi je sve radilo kako je bilo i reklamirano, sto je u PC svijetu, ipak, iznimka).

Odusevljava me razina lakoce zivljenja sa mac-om.

Mac rules!
12.12.2010 | 02:50
Radi i volume control sa slušalica tako da ne moraš previše pružati ruku ako treba smanjiti ili pojačati zvuk
12.12.2010 | 20:03
Na koji ste točno način sigurni da koristite upravo mikrofon od iPhone slušalica, a ne ugrađeni mikrofon od MBP?
22.12.2010 | 16:57
Sad sam shvatio da nisam odgovorio na sma(r)yinoo pitanje pa da ne bude da smo se pokunjili u neznanju:
Dakle, mikrofon od iPhone slusalica je provjereno taj koji radi audio pick-up jer sam, prilikom snimanja probnih zvucnih fileova, isti pokrivao i otkrivao prstom, strugao po njemu sa noktom, puhao drito u rupicu, lupkao po kucistu od MBP kod built-in mikrofona... Zvucni zapis je primjerenim dokazima upucivao na to da je snimljen sa mikrofonom na slusalicama.
22.12.2010 | 17:23
Svaka cast na entuzijazmu i CSI analitickom pristupu problemu
22.12.2010 | 17:36
Da slažem se da je entuzijazam za svaku pohvalu, no kad smo već kod CSI-ja trebalo je samo provjeriti pod: System preferences -> Sound -> Input pa bi vidio da se "Internal microphone" zamijenio sa "External microphone".

Daklem, definitivno to sa slušalicama od iPhonea radi, ali ne samo na MBP, nego vjerojatno na svim Apple proizvodima. Zasigurno radi na iMac-u jer sam provjerio upravo dok ovo pišem. Vjerujem da nije potrebno posebno naglasiti da rade i volume tipke

Apple rulez

P.S.
Neke bi moglo zbuniti što i za External microphone piše da je Built-in, ali i na Outputu za Headphones isto tako piše Built-in. Žašto, treba pitat Steveja
  • Dijete
  • Posjetitelj
22.12.2010 | 18:02
Ne radi na svim...

al mislim da na radi od Aluminijum Macbooka pa nadalje.. al nisam u spio nac info, ali se sjecam kad sam prvi put pročitao da su to omogućili..

nekak mi se čini da je to bilo tada kada su predstavljene te nove sluške (jel to bilo sa iphoneom 3gs? hm.. )
22.12.2010 | 21:51
Sank je napisao:
Da slažem se da je entuzijazam za svaku pohvalu, no kad smo već kod CSI-ja trebalo je samo provjeriti pod: System preferences -> Sound -> Input pa bi vidio da se "Internal microphone" zamijenio sa "External microphone".

Nasmijao sam se oko glave svojem low-tech pristupu!!

Svaka cast Sank, od sad na dalje necu kuckati po mikrofonu!
22.12.2010 | 22:51
@dijete: imaš pravo, mislio sam na svim novijim Macovima, ali radi se o pretpostavci, a sad možda bi mogli oni koji imaju takve slušalice i kakav Mac potvrdit pretpostavku. U svakom slučaju na novom (glanc, preuzet prije 3 dana) iMacu 27" i5 to sa iPhone slušalicama definitivno šljaka.

@tarik: drago mi je da sam te nasmijao. Ja sam ti glanc novi iMac korisnik pa kopam po sistemu uzduž i popreko i tako sam došao i do postavki za zvuk Inače, oduševljen sam MAC OS-om

Ja Mac OS X
22.12.2010 | 23:07
Bravo sank

Covjek ima Mac citava dva dana, a vec je u stanju davati korisne savjete drugima. Thumbs Up

I karma od mene.

Keep doing that way man )
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 15 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa