Condition: Replace soon
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Condition: Replace soon

13.11.2010 | 23:18
Danas se na mom voljenom MBP 4,1 prvi put pojavila poruka o stanju baterije. Tj. o losem stanju iste. Pise Replace Soon.

Coconut kaze da je Battery capacity 78%, tj, 4403mAh od tvornicki deklariranih 5600 mAh, nakon 304 loadcycles.

Dali je vrijeme za paniku, tj. za hitnu zamjenu iste? Kakva su vasa iskustva s ovom situacijom?

Postoji li neko okvirno vrijeme kada ce nakon ovog stadija postati skroz neupotrebljiva. Previse mi je drag ovaj MBP da bi ga se odrekao zbog "neke tamo dotrajale baterije"

Btw, gdje se kod nas ima kupiti baterija za ovaj laptop ili je bolje naruciti sa Macsales?

Hvala svima na pomoci!

Btw, ako neko ima prodati mozda ispravnu bateriju sa nekog razbijenog MBP moze se javiti
13.11.2010 | 23:56
Mislim da možeš još izdržati 6 mjeseci do godine dana. Naravno ovisno o količini korištenja i za što ga koristiš. Kod mene je originalna baterija prošla 553 ciklusa, što je 138%, maksimalni kapacitet je 1,526 mAh i traje oko 15-20 minuta, pa sam naručio novu.
14.11.2010 | 09:47
Meni stari MBP ima 70% capaciteta i to me nije briga, ali se gasi nakon 1/2 sata kad ga maknem s napajanja. To me zivcira, a ne smanjeni kapacitet.
14.11.2010 | 10:18
Ako ti dobro traje nakon punjenja, i to ti ne ide na živce onda bez panike.
Ja bi napravijo 2 Kalibriranja za redom možda se popravi.
Kod mene se Current capacity uvjek malo poravi nakon kalibriranja.

Ako stanje postane ne izdržljivo onda nova.
14.11.2010 | 10:22
zabac je napisao:
Meni stari MBP ima 70% capaciteta i to me nije briga, ali se gasi nakon 1/2 sata kad ga maknem s napajanja. To me zivcira, a ne smanjeni kapacitet.

Zašto ti se gasi nakon 1/2 sata?
14.11.2010 | 15:46
Valjda zato jer je jedna (ili vise) celija u bateriji vrisnula (ja si to tako tumacima). To je vec druga i isti simptomi. Traju po dvije godine. MBP 2.2 model.
Znaci, gore u traci je baterija i komp veli da ima energije recimo za 1:30 sati, a recimo nakon 0:30 sati crkne komp. Ima slucajeva da ne krepa, vec se isprazni do kraja kao da se nista nije desilo. Naravno, kapacitet se neda nadoknaditi. Eto.
Komp je stari i kod zene je, ja imam novi i bum videl kak se ponasa baterija, jer se iz novoga ne da izvaditi, dok se kod starog to dalo elegantno zamijeniti.
14.11.2010 | 16:18
Da li je moguce reparirati te baterije?? Mislim da netko zamijeni celije unutar same baterije ali da ostane original kuciste itd.

To je mozda zanimjivo rjesenje ako ima netko da to radi.

Pitao sam i saznao da nova baterija dodje blizu 1000kn + PDV. Nije jeftino
14.11.2010 | 16:58
Sam svoj majstor powerbook g4 drug i ja rastavili izvadili ubacili i sastavili

picasaweb.google.com/TarikUstalic/BaterijaRepack#
14.11.2010 | 18:26
baterijski centar u zg u đorđićevoj. Potraži, spominjali smo ga na forumu već 5-6 puta. Ali isto ispadne skupo.
14.11.2010 | 20:55
Svaka cast na inventivnosti Pitao sam se kako doci od ovih celija unutar baterije, a nisam uopce razmisljao da su sve te baterije unutra jako slicne

Kada mi ova skroz rikne mozda se i poigram na ovaj vas nacin, cisto da imam jednu backup bateriju, kada sam duze na terenu.

Dobro ste ovo odradili, svaka cast!
15.11.2010 | 11:18
Nakon kalibracije baterije, stanje se znatno poopravilo

Nisam to nikada do sada odradio, niti sam znao da treba :/
15.11.2010 | 19:23
baterijski centar u zg ,
slaganje baterije za macbook 13" , bez garancije 588 kn.
mislim da je ipak bolja solucija ebay.
15.11.2010 | 21:05
Mislim da Baterijski centar naplacuje 98kn po clanku. MBP 2.2 model ima mislim 8 celija. Ja sam se odlucio ipak kupiti novu jer je razlika 200kn. S druge strane ne resetiraju ti elektroniku i onda imas nepravilno prikazivanje baterije na kompu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, zvone, Anonimci (352)

Novo na Jabučnjaku

Teme