Condition: Replace soon
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Condition: Replace soon

13.11.2010 | 23:18
Danas se na mom voljenom MBP 4,1 prvi put pojavila poruka o stanju baterije. Tj. o losem stanju iste. Pise Replace Soon.

Coconut kaze da je Battery capacity 78%, tj, 4403mAh od tvornicki deklariranih 5600 mAh, nakon 304 loadcycles.

Dali je vrijeme za paniku, tj. za hitnu zamjenu iste? Kakva su vasa iskustva s ovom situacijom?

Postoji li neko okvirno vrijeme kada ce nakon ovog stadija postati skroz neupotrebljiva. Previse mi je drag ovaj MBP da bi ga se odrekao zbog "neke tamo dotrajale baterije"

Btw, gdje se kod nas ima kupiti baterija za ovaj laptop ili je bolje naruciti sa Macsales?

Hvala svima na pomoci!

Btw, ako neko ima prodati mozda ispravnu bateriju sa nekog razbijenog MBP moze se javiti
13.11.2010 | 23:56
Mislim da možeš još izdržati 6 mjeseci do godine dana. Naravno ovisno o količini korištenja i za što ga koristiš. Kod mene je originalna baterija prošla 553 ciklusa, što je 138%, maksimalni kapacitet je 1,526 mAh i traje oko 15-20 minuta, pa sam naručio novu.
14.11.2010 | 09:47
Meni stari MBP ima 70% capaciteta i to me nije briga, ali se gasi nakon 1/2 sata kad ga maknem s napajanja. To me zivcira, a ne smanjeni kapacitet.
14.11.2010 | 10:18
Ako ti dobro traje nakon punjenja, i to ti ne ide na živce onda bez panike.
Ja bi napravijo 2 Kalibriranja za redom možda se popravi.
Kod mene se Current capacity uvjek malo poravi nakon kalibriranja.

Ako stanje postane ne izdržljivo onda nova.
14.11.2010 | 10:22
zabac je napisao:
Meni stari MBP ima 70% capaciteta i to me nije briga, ali se gasi nakon 1/2 sata kad ga maknem s napajanja. To me zivcira, a ne smanjeni kapacitet.

Zašto ti se gasi nakon 1/2 sata?
14.11.2010 | 15:46
Valjda zato jer je jedna (ili vise) celija u bateriji vrisnula (ja si to tako tumacima). To je vec druga i isti simptomi. Traju po dvije godine. MBP 2.2 model.
Znaci, gore u traci je baterija i komp veli da ima energije recimo za 1:30 sati, a recimo nakon 0:30 sati crkne komp. Ima slucajeva da ne krepa, vec se isprazni do kraja kao da se nista nije desilo. Naravno, kapacitet se neda nadoknaditi. Eto.
Komp je stari i kod zene je, ja imam novi i bum videl kak se ponasa baterija, jer se iz novoga ne da izvaditi, dok se kod starog to dalo elegantno zamijeniti.
14.11.2010 | 16:18
Da li je moguce reparirati te baterije?? Mislim da netko zamijeni celije unutar same baterije ali da ostane original kuciste itd.

To je mozda zanimjivo rjesenje ako ima netko da to radi.

Pitao sam i saznao da nova baterija dodje blizu 1000kn + PDV. Nije jeftino
14.11.2010 | 16:58
Sam svoj majstor powerbook g4 drug i ja rastavili izvadili ubacili i sastavili

picasaweb.google.com/TarikUstalic/BaterijaRepack#
14.11.2010 | 18:26
baterijski centar u zg u đorđićevoj. Potraži, spominjali smo ga na forumu već 5-6 puta. Ali isto ispadne skupo.
14.11.2010 | 20:55
Svaka cast na inventivnosti Pitao sam se kako doci od ovih celija unutar baterije, a nisam uopce razmisljao da su sve te baterije unutra jako slicne

Kada mi ova skroz rikne mozda se i poigram na ovaj vas nacin, cisto da imam jednu backup bateriju, kada sam duze na terenu.

Dobro ste ovo odradili, svaka cast!
15.11.2010 | 11:18
Nakon kalibracije baterije, stanje se znatno poopravilo

Nisam to nikada do sada odradio, niti sam znao da treba :/
15.11.2010 | 19:23
baterijski centar u zg ,
slaganje baterije za macbook 13" , bez garancije 588 kn.
mislim da je ipak bolja solucija ebay.
15.11.2010 | 21:05
Mislim da Baterijski centar naplacuje 98kn po clanku. MBP 2.2 model ima mislim 8 celija. Ja sam se odlucio ipak kupiti novu jer je razlika 200kn. S druge strane ne resetiraju ti elektroniku i onda imas nepravilno prikazivanje baterije na kompu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 50 minuta
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava