Airport problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport problem

08.11.2010 | 23:02
Uredno sam se spajao preko airporta na net, ali odjednom mi stvara probleme. Piše da traži mrežu, a kada nađe moj router, i kada upišem šifru neće da se spoji, piše time out. U ćemu bi mogao biti problem? Preko Iphonea se uredno spojim na isti router.

Imam zadnji Macbook ako je to bitno!?
08.11.2010 | 23:27
Probaj malo KisMac-om vidjeti stabilnost signala. Prebaci na grafički prikaz i odaberi "signal" umjesto "bytes" ili "packets" pa prati što se dešava pri pokušaju spajanja.
08.11.2010 | 23:43
Kad pokrenem KisMac ne pokazuje nikakav signal!? Sad sam spojen preko kabela na net, ali kad ga iskopčam i klinkem na airport, stoji kvačica pored mojeg routera, ali piše da traži mrežu i ne mogu na net. Sve je uredno radilo do prije nekih sat vremena!?
09.11.2010 | 18:13
Odi s Macom u neko drugo okruženje i pokušaj se spojiti na neki drugi WLAN.
09.11.2010 | 19:37
koji ruter imaš, nekad jednostavne banalne stvari kao restart kompa i gašenje i paljenja rutera mogu riješit stvar jesi probao
09.11.2010 | 19:44
i da kad te traži da upišeš šifru za svoj ruter ima više enkripcija za izabrat moraš znat koja ti je postavljena, najbolje je probat sve kombinacije sa svojom šifrom, imao sam isti problem prije dva dana, neće se macbook konektat na airport a iphone hoće i kad bi se konekto to bi bilo na pola minute i onda bi pukla veza a preko kabela sve uredu, riješio sam problem da sam otišao u postavke rutera ono 192.168.... i tamo odznačio pa ponovo označio kvačicu za wlan i tad mi je proradilo.
btw. imam zyxel ruter
09.11.2010 | 21:27
Problem riješen...u postavkama routera, pod kanale, umjesto automatic stavio sam kanal br.1, i sada sve radi!!

Svejedno, hvala na savjetima!!

P.S. Zvao sam Powercom, servis, i između ostalog, predložili su mi da to napravim. Kažu da do toga dolazi ako se u mojoj blizini "pojavio" neki novi router, i tako dolazi do miješanja kanala. Sve pohvale za Powercom, i momka u servisu koji je bio jako susretljiv i strpljiv !!
09.11.2010 | 22:16
Glavno da si riješio...
10.11.2010 | 15:10
Damirst je napisao:
Problem riješen...u postavkama routera, pod kanale, umjesto automatic stavio sam kanal br.1, i sada sve radi!!

meni je bio na kanalu 1 pa je radio kako je stigao, na kanalu 2 ne radi, a na kanalu 3 radi do kada ne znam

Svejedno, hvala na savjetima!!

P.S. Zvao sam Powercom, servis, i između ostalog, predložili su mi da to napravim. Kažu da do toga dolazi ako se u mojoj blizini "pojavio" neki novi router, i tako dolazi do miješanja kanala. Sve pohvale za Powercom, i momka u servisu koji je bio jako susretljiv i strpljiv !!

živim na selu, imam dva susjeda i ne znaju što je internet, pregazilo ih vrijeme, i samo ja imam router ostali su 1 km udaljeni tako da ne vjerum da je kod mene taj slučaj

imam problem sa smetnjama na liniji pa kad je južina nemam interneta dok se ne stabilizira situacija, 1 km sam od centrale ali imam 5 km kablova do kuće i brdo spojeva
10.11.2010 | 16:48
mene opet počelo zezat i više mi ne pomaže ono što sam naveo u prijašenjem postu, ni restart što kompa što rutera,mijenjanje kanala,brisanje airport fajlova u library/preferences, uninstall najnovijeg flip4mac, ništa nije pomoglo, uglavnom wifi se spoji na ruter na 15 sekundi i onda se odspoji i na ikoni gdje se vidi jačina signala pokaže se uskličnik, preko kabla radi, baš je frustrirajuće
10.11.2010 | 18:10
Kad sam zvao servis i kad sam im rekao da mi se pojavi taj uskličnik kao imkod tebe, rekli su mi da je to najvjerojatnije zbog kanala, i da to promijenim. Tvoj problem je isti kao i moj!
10.11.2010 | 19:37
kad sam prije mijenjao kanal nisam valjda saveao, sad sam resetirao ruter i promijenio kanal na 4 i zasad radi, nadam se da će i dalje,da kucnem u drvo odnosno unibody:S
17.11.2010 | 01:37
meni se to dogodi poneki put. restart mac-a i routera riješi problem.
18.11.2010 | 00:03
ja sam problem za sada otkolonio, zvao T-com i oni došli provijeriti liniju, mjenjali parice na centrali i u još nekoj kutiji. srećom dečki (kooperanti ) bili raspoloženi i dobrovoljno odradili posao bez da ih molim. Inače ih moram moliti i stalno prijavljivati kvar pa nakon 3-4 mjeseca gospoda se udostoje ukloniti kvar na liniji. Imam 5 km kabla i svakakvih spojeva. Najgore im je što ne mogu autom po liniji već pješice. A da ne spominjem da znam i sam prošetat po liniji dignuti kabel sa zemlje vezat ga za stup ili neko obližnje stablo jer je pao sa stupa. To prijaviš i dignu ga uredno nakon godinu i pol dana. Znam se popeti i na stup u selu otvorim kutiju očistim ono što je oksidiralo i vozi dalje

Kod nas na Balkanu stvari funkcioniraju tako da moraš znati svoj i tuđi posao, jer u protivnom svoj nećeš napraviti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi