Airport problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport problem

08.11.2010 | 23:02
Uredno sam se spajao preko airporta na net, ali odjednom mi stvara probleme. Piše da traži mrežu, a kada nađe moj router, i kada upišem šifru neće da se spoji, piše time out. U ćemu bi mogao biti problem? Preko Iphonea se uredno spojim na isti router.

Imam zadnji Macbook ako je to bitno!?
08.11.2010 | 23:27
Probaj malo KisMac-om vidjeti stabilnost signala. Prebaci na grafički prikaz i odaberi "signal" umjesto "bytes" ili "packets" pa prati što se dešava pri pokušaju spajanja.
08.11.2010 | 23:43
Kad pokrenem KisMac ne pokazuje nikakav signal!? Sad sam spojen preko kabela na net, ali kad ga iskopčam i klinkem na airport, stoji kvačica pored mojeg routera, ali piše da traži mrežu i ne mogu na net. Sve je uredno radilo do prije nekih sat vremena!?
09.11.2010 | 18:13
Odi s Macom u neko drugo okruženje i pokušaj se spojiti na neki drugi WLAN.
09.11.2010 | 19:37
koji ruter imaš, nekad jednostavne banalne stvari kao restart kompa i gašenje i paljenja rutera mogu riješit stvar jesi probao
09.11.2010 | 19:44
i da kad te traži da upišeš šifru za svoj ruter ima više enkripcija za izabrat moraš znat koja ti je postavljena, najbolje je probat sve kombinacije sa svojom šifrom, imao sam isti problem prije dva dana, neće se macbook konektat na airport a iphone hoće i kad bi se konekto to bi bilo na pola minute i onda bi pukla veza a preko kabela sve uredu, riješio sam problem da sam otišao u postavke rutera ono 192.168.... i tamo odznačio pa ponovo označio kvačicu za wlan i tad mi je proradilo.
btw. imam zyxel ruter
09.11.2010 | 21:27
Problem riješen...u postavkama routera, pod kanale, umjesto automatic stavio sam kanal br.1, i sada sve radi!!

Svejedno, hvala na savjetima!!

P.S. Zvao sam Powercom, servis, i između ostalog, predložili su mi da to napravim. Kažu da do toga dolazi ako se u mojoj blizini "pojavio" neki novi router, i tako dolazi do miješanja kanala. Sve pohvale za Powercom, i momka u servisu koji je bio jako susretljiv i strpljiv !!
09.11.2010 | 22:16
Glavno da si riješio...
10.11.2010 | 15:10
Damirst je napisao:
Problem riješen...u postavkama routera, pod kanale, umjesto automatic stavio sam kanal br.1, i sada sve radi!!

meni je bio na kanalu 1 pa je radio kako je stigao, na kanalu 2 ne radi, a na kanalu 3 radi do kada ne znam

Svejedno, hvala na savjetima!!

P.S. Zvao sam Powercom, servis, i između ostalog, predložili su mi da to napravim. Kažu da do toga dolazi ako se u mojoj blizini "pojavio" neki novi router, i tako dolazi do miješanja kanala. Sve pohvale za Powercom, i momka u servisu koji je bio jako susretljiv i strpljiv !!

živim na selu, imam dva susjeda i ne znaju što je internet, pregazilo ih vrijeme, i samo ja imam router ostali su 1 km udaljeni tako da ne vjerum da je kod mene taj slučaj

imam problem sa smetnjama na liniji pa kad je južina nemam interneta dok se ne stabilizira situacija, 1 km sam od centrale ali imam 5 km kablova do kuće i brdo spojeva
10.11.2010 | 16:48
mene opet počelo zezat i više mi ne pomaže ono što sam naveo u prijašenjem postu, ni restart što kompa što rutera,mijenjanje kanala,brisanje airport fajlova u library/preferences, uninstall najnovijeg flip4mac, ništa nije pomoglo, uglavnom wifi se spoji na ruter na 15 sekundi i onda se odspoji i na ikoni gdje se vidi jačina signala pokaže se uskličnik, preko kabla radi, baš je frustrirajuće
10.11.2010 | 18:10
Kad sam zvao servis i kad sam im rekao da mi se pojavi taj uskličnik kao imkod tebe, rekli su mi da je to najvjerojatnije zbog kanala, i da to promijenim. Tvoj problem je isti kao i moj!
10.11.2010 | 19:37
kad sam prije mijenjao kanal nisam valjda saveao, sad sam resetirao ruter i promijenio kanal na 4 i zasad radi, nadam se da će i dalje,da kucnem u drvo odnosno unibody:S
17.11.2010 | 01:37
meni se to dogodi poneki put. restart mac-a i routera riješi problem.
18.11.2010 | 00:03
ja sam problem za sada otkolonio, zvao T-com i oni došli provijeriti liniju, mjenjali parice na centrali i u još nekoj kutiji. srećom dečki (kooperanti ) bili raspoloženi i dobrovoljno odradili posao bez da ih molim. Inače ih moram moliti i stalno prijavljivati kvar pa nakon 3-4 mjeseca gospoda se udostoje ukloniti kvar na liniji. Imam 5 km kabla i svakakvih spojeva. Najgore im je što ne mogu autom po liniji već pješice. A da ne spominjem da znam i sam prošetat po liniji dignuti kabel sa zemlje vezat ga za stup ili neko obližnje stablo jer je pao sa stupa. To prijaviš i dignu ga uredno nakon godinu i pol dana. Znam se popeti i na stup u selu otvorim kutiju očistim ono što je oksidiralo i vozi dalje

Kod nas na Balkanu stvari funkcioniraju tako da moraš znati svoj i tuđi posao, jer u protivnom svoj nećeš napraviti.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 26 minuta
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!