Čekati ili ne?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Čekati ili ne?

• User
  • Posjetitelj
24.10.2010 | 14:11
Mislim da ću sad više-manje sam sebi dati odgovor, al me zanima vaše mišljenje...

Imam sredstva za kupnju MacBook Pro-a, ali kako su 15" i5-ice koje pikiram izašle još u travnju, vjerojatno bi trebao neki refresh past u iduća dva mjeseca?

E sad, ta dva mjeseca + 2-3 tjedna dok to dođe do nas, pa dok prođe onaj period kad se manifestiraju dječje bolesti itd... Na kraju se to sve ipak oduži na bar 3-4 (ako ne i više) mjeseci

Nije da mi je sad toliko hitno, ali opet nije to ni tako malen period pa eto...
24.10.2010 | 14:38
Uzimao bi ga u RH ili?

Ako da, onda si osuđen na to čekanje, ako ne možeš ga i prije dobit, a da ne spominjem stariji model po manjim cijenama.

Poanta je, ako ti treba sada, kupi sada, ako moš čekat, čekaj
24.10.2010 | 15:05
a uglavnom se drži ovog buyersguide.macrumors.com/ ali kao što john kaže zavisi koliko možeš čekat..Ali mislim da nećeš fulat ako uzmeš i sad..lagano ubaciš SSD unutra kad budu cijene pale..
  • User
  • Posjetitelj
24.10.2010 | 15:07
A mogu i ne mogu, al cu ipak pricekat.

Hvala na odgovorima svakako, dosta mi je ljudi savjetovalo cekanje pa ce tako i bit... Pomogli ste
24.10.2010 | 17:05
Tako možeš do besvjesti. Sve ovisi za što buš koristio komp. Ako ti treba super brzi, pričekaj novu seriju. Ja nisam imao tih dilema. i5 procesor je OK za prijenosno računali. Pogledaj kaj su Miniju napravili, pojačali su sve i smanjili memoriju, tako da ne bude konkurencija iMacu. Možda se desi i s MBP-om. 15" je mislim optimum i to u Apple-u znaju, pa sve nešto prtljaju. Recimo izbaciti FW400, a ostaviti FW800. USB na jedan bok, u stvari sve konektore na jedan bok i to lijevi. Nemreš ni miša uštekati jer je kabel prkreatki (ljevaci su u prednosti).
Moj savjet je kupuj sad, pa ne buš ga vječito imal, za 4-5 godine bude došel novi i tako ukrug.
Eto, meni je žao one srebrne tipkovnice, na crnu se navikavam jer mi ne izgleda tako elegantno i u mraku mora biti upaljeno ono ozadinsko svjetlo (bitno za dužinu trajanja baterije). I sjajni ekran je loš (imao sam zadnji MBP s mat ekranom). Znam da je opcija mat ekran, ali u RH je pitanje koliko to funkcionira.
  • User
  • Posjetitelj
24.10.2010 | 20:33
Ima smisla to sta kazes, al po meni je svaki refresh MBP-ova evolucijski korak naprijed. Mini je totalno drugi segment trzista. Eventualno bi radije matt ekran ali to mi nije toliko bitno jer mi se interesi ne doticu s grafickim ili video trzistem, a novi MBP-ovi ionako imaju opet bolji display od starog bez obzira na "finiš".

Tvrdnja "ionako ce za godinu dana opet novi" je logicna za nekoga tko prije sredine ciklusa refresha dvoumi hoce li cekati, ali ova konkretna serija je vec pri kraju i sad sve ovisi o isplativosti. Kako me moj vjerni MacBook2,1 još dobro sluzi (jedino sto su mu krepale vec 2 baterije), izdrzat cu s njim jos do Nove godine valjda
  • User
  • Posjetitelj
24.10.2010 | 20:47
A i konkretno se nadam da će rezolucija od 1680x1050 postat nativna za 15" modele
25.10.2010 | 10:06
User je napisao:
A i konkretno se nadam da će rezolucija od 1680x1050 postat nativna za 15" modele

Samo se bojim da i oni ne pređu na 16:9 ekrane u prijenosnicima.
  • User
  • Posjetitelj
25.10.2010 | 10:42
Drky je napisao:
User je napisao:

Samo se bojim da i oni ne pređu na 16:9 ekrane u prijenosnicima.

I ja se nadam da neće, al nekako i ne vjerujem u to. Laptopi su ipak premali za takve ekrane. iMac i Cinema su drugo...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, alenc, Beli, Ender, robee, Tomek, zvone, Anonimci (521)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO