Pomoc trazim za test napajanja PowerBooka G4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pomoc trazim za test napajanja PowerBooka G4

23.10.2010 | 23:40
Pozdrav svima!

Trazim nekog korisnika Maca koji bi htio odvojiti nekoliko minuta da se nadjemo i njegovim ispravnim kabelom probam napajati svoj laptop PowerBook G4. Kako vidite, to je jos onaj stariji Mac (negdje iz 2003. ili 2004.) kojega kabel zavrsava onom iglom kou se utakne u comp.

Meni se Mac ne napaja mojim kabelom. Mislim da nije baterija, jer je relativno nova, a i sacuvao sam prethodnu, koja se takodjer ne puni. Mac mi ne pokazuje da prima struju niti kada izravno prikljucim kabel tj. kada uklonim bateriju. Kabel mi je takodjer prilicno nov i neostecen i ne vjerujem da je prekid u kablu, ali ipak bih htio provjeriti. Moja je pretpostavka da je otkazala ipak neka komponenata u kompu zbog cega mi ne puni bateriju, niti moze izravno raditi.

Ako je netko imao takvo iskustvo pa vec ima dobru ideju kakav bi to kvar bio, takodjer cu biti zahvalan da mi napise o tome.

Ukratko, nekoga tko ima takav stariji kabel za laptop, zamolio bih da se nadje sa mnom na nekoliko minuta da probam hoce li preko njegovoga/njezinoga kabela laptop dobivati struju i time otklonim sumnju na svoj kabel.
Bio bih vec otisao u servis da ga imamo u Rijeci, ali do ZG nisam stizao.

Hvala!
24.10.2010 | 02:46
Eh, da si u Zagrebu ja bih se javio.

Ovako ti mogu samo napisati da je napajanje za taj PowerBook isto kao i za bijele iBookove. Ja imam bijeli iBook i PowerBook G4 i još jedno starije napajanje, ono okruglo kakvo je išlo uz prvu generaciju bijelog iBooka (ali opet drukčije od onih šarenih iBookova) i sva tri koristim na oba stroja.

Nedavno mi je na tom okruglom otišao strujni kabl i baš kad sam mislio da se pokvario sam ispravljač ispalo je da za cca 30 kuna mogu riješiti cijelu stvar.

Ovo je okrugli:
www.urcoollaptopbattery.us/apple-genuine...r-24v-18-p-3746.html

Ovo je kockica:
www.urcoollaptopbattery.us/apple-genuine...-24v-265-p-3747.html

Oba ova adaptera imaju isti priključak u komp. Dakle, bilo tko sa bijelim iBookom ti može pomoći.
24.10.2010 | 07:28
Ja ti imam napajanje za komp. Okolica Zagreba. Kako ih imam nekoliko, poklonim ti jedno. Kineski klon, ali radi.... Javi se na PM, ako ne riješiš stvar
24.10.2010 | 21:37
Ok. Hvala na ponudi. Cijenim! Najkorisnije bi mi bilo da mi se ponudi netko iz Rijeke za isprobati prima li mi comp struju s njegovim kabelom pa onda znati hocu li morati u servis - u ZG.
24.10.2010 | 21:38
Hvala za info! Nadam se da cu naci nekoga u Rijeci s iBookom ili PowerBookom. Pozdrav!
24.10.2010 | 22:27
Imam napajanje od Titaniuma - možeš ovaj tjedan navratiti do mene u Kreativni odjel pa ćemo probati. Javi mi se na mail (gp at jabucnjak hr) da dogovorimo vrijeme radnje.
  • aco
  • Korisnik
  • 7
25.10.2010 | 17:58
Najvjerovatnije ti je otišao Sound/DC IN Board
29.11.2010 | 15:03
Imao sam potpuno isti problem sa PowerBook G4 laptopom, baterija mi se praznila i nije se više punila, te mi je kabel bio ukopčan, ali kad se baterija potpuno ispraznila, Powebook G4 se ugasio. Sa kabelom ga više nisam mogao upaliti, niti sa novim koji sam kupio u Njemačkoj. Tako sam saznao da kabel nije problem. Probao sam ga resetirati za napajanje, jer kabel mi ipak svijetli naranđasto, niti to nisam uspio. Jedino sam ga sutradan od toga dana malo uspio aktivirati sa tom ispraženjenom baterijom, ali se odmah ugasio. pretpostavljam da kad bih stavio punu bateriju, a ne mogu doći do nje, jer ako kupim i novu, prazna je, pretpostavljam da bi radio te bi ga tada mogao restartati u napajanju, da mi kabel profunckionira. Drugi problem bi bio da je unutar samog laptopa nešto otišlo hardwerski.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, zvone, Anonimci (317)

Novo na Jabučnjaku

Teme