USB hub problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

USB hub problem

27.11.2010 | 22:01
Pa ja ti pišem kako ga spojiti. Ako ti je već spojen na minija onda drugi iz napajača dodaš u postolje. Ja ne vidim postolje da je spojeno na komp, to ti znaš.
27.11.2010 | 22:06
Uglavnom ti ostane još jedan slobodan USB priključak na stalku kada sve spojiš. Ionako nemožeš ništa zeznuti pa probaj.
27.11.2010 | 22:09
napisao sam gore kako su stvari spojene: stalak je svojim usb kabelom spojen na minija, onda sam stalak preko jednog od tri usb utora spojio s Y kabelom na usb napajač. tako ne radi.
ne znam je li problem možda u tome što sam u napajač prvo utaknuo produžni usb kabel, pošto mi je struja predaleko, pa sam onda u taj produžni utaknuo Y kabel.
27.11.2010 | 22:11
jzelko je napisao:
Uglavnom ti ostane još jedan slobodan USB priključak na stalku kada sve spojiš. Ionako nemožeš ništa zeznuti pa probaj.

ionako nemam doma nijedan "običan" usb kabel, pa ne mogu ništa probat. ti "obični" su, pretpostavljam, kabeli s dva "muška" kraja, ne?
27.11.2010 | 22:24
Znači nemaš s čega skinuti pa probat?
viewProductImage.jpg

-na 1 spojiš minija
- na 2 ide napajač ( točkasto sam dodao kao Y kabel)
- na 3 napajač , a 4 ti je slobodno.
27.11.2010 | 22:32
Sorry, preporučio sam ti taj y-kabel jer nisam u životu nikad vidio USB hub koji ima upstream konektor koji nije mini USB. Assumption is the mother of all fuckups.

Problem nije u produžnom. Koliko vidim, ovaj stalak ima svoj vlastiti USB kabel za koji je zamišljeno da se ušteka u Mac. Kao na ovoj fotki:

31r72iPF6VL.jpg

Upstream konektor USB huba (koji se šteka u kompjuter) i downstream konektor (u koji se šteka stick, miš, itd) nisu zamjenjivi, pogotovo ne što se napajanja tiče. Napajanje ti, dakle, mora doći na upstream stranu, na taj bijeli kabel što se vidi na fotki.

U svakom slučaju, ovaj Y-kabel što imaš ti je krivi, prodaj ga nekom. Ako ne nađeš nikog, kupit ću ti ga ja pa neka mi stoji u ladici. Zatreba svako toliko. U Chipoteci vidim da nude (i kaže da im je raspoloživ na stanju):

http://www.chipoteka.hr/artikl/7500000473

po opisu, to bi trebalo biti to što ti trebaš - Y-kabel s 2 muška tip A na jedan ženski tip A - ali odi tamo sa svime skupa što imaš i provjeri na licu mjesta, da ne bude opet greške.

Dakle, ako je to - to što opis kaže, onda kupiš to.

1. Bijeli kabel što ide iz USB huba uštekaš u ženski kraj Y- kabela

2. Od ona dva muška konektora na Y-kabelu, iz jednog izlaze 2 kabela, a od toga tanji ide u onaj drugi muški (deblji ide do ženskog). Tanji kabel je samo napajanje, a deblji je napajanje i podaci.

3. Muški konektor na (na Y-kabelu) s tanjim kabelom uštekaj u produžni koji već imaš, a drugu stranu produžnog u USB napajač pa u struju.

4. Muški konektor (na Y-kabelu) s debljim kabelom uštekaj u Mac

Ako nakon toga stick ne radi, onda vuče previše struje (više od USB specifikacije). Prije nego odustaneš, probaj s više stickova, i drugih USB periferija.
27.11.2010 | 22:42
hvala ti puno na trudu, zaista, ali očito se ne uspijevamo razumjeti...

neću te više maltretirat, pitat ću nekoga uživo.

hvala još jednom. ciao.

edit:
ovo je bilo upućeno jzelku, sada sam tek vidio da je i smayoo odgovorio...
27.11.2010 | 22:45
Bravo, smayoo, nisam ni znao da ima ugrađen kabel. To kao što kažeš mijenja situaciju.
27.11.2010 | 22:49
ok, ipak nisam baš glup - barem ne toliko koliko je ispalo da jesam. ovo ima više smisla. i ja bih tako nešto zaključio, ali ovaj y-kabel mi je stvarao probleme, činilo mi se da nešto s tim ne valja.
kad nabavim potrebne žice, spajam, pa ćemo vidjeti.

hvala obojici.

p.s.
smayoo, ovaj "krivi" kabel ti mogu dati ako hoćeš, ali ti ga neću prodavati.
27.11.2010 | 22:51
jzelko je napisao:
Bravo, smayoo, nisam ni znao da ima ugrađen kabel. To kao što kažeš mijenja situaciju.

pa zato se nikako nismo mogli skužiti. mislio sam da si shvatio da stalak ima svoj kabel, to sam stalno govorio...

jebate, internet komunikacije...
27.11.2010 | 22:55
Još samo jedno, jesi li probao mijenjati USB izlaze na miniju. Ima ih 3 ili 4 možda jedan radi. Ako ne, onda sumnjam u stalak. Miš i tipkovnica bi morali raditi ovako kako si spojio s njegovim kablom, jer ne troše gotovo ništa. Ako ne rade onda je stalak ili kabel neispravan i da provjeri da nema možda neki prekidač na stalku tj tipka.
27.11.2010 | 23:02
testirat ću s mišem, ali našao sam nedavno na netu podatak da stalak može imat problema s napajanjem. to je napisao tip u recenziji stakla na iLoungeu. prema tome, sumnjam u stalak...
27.11.2010 | 23:32
Finn je napisao:
p.s.
smayoo, ovaj "krivi" kabel ti mogu dati ako hoćeš, ali ti ga neću prodavati.

Hvala na ponudi, ali uzet ću ga samo ako mi dozvoliš da platim piće.
27.11.2010 | 23:52
jedan dan u Pikiju kod Toze, može?
28.11.2010 | 11:19
Dogovoreno!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 27 minuta
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO