Firewire 800 na 400 kabel
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Firewire 800 na 400 kabel

12.10.2010 | 18:56
Zna li netko gdje se u Zagrebu moze nabaviti kabel koji ce mi omoguciti da spojim svoj WD eksterni HD na novi MBP?

Pretpostavljam da mi treba kabel koji s jedne strane ima FW400 a s druge FW800?

Pretragom stranica nasih trgovina el. robom nisam pronasao takav kabel...

Fala
12.10.2010 | 20:09
www.diskont24.com/search.php?mode=search
Treba cesce gledati, jer ih koji put ima, koji put nema.
13.10.2010 | 11:47
tnx, pregledat cu taj link, ima brdo toga
  • BB
  • Korisnik
13.10.2010 | 15:01
Ja sam kupila FW kablove u Chipoteci u Vukovarskoj.
Samo moraš znati točno što tražiš i to naći, mene je tip uvjeravao da je FW 400 kabel kojeg sam držala u ruci FW 600, jer ne postoji 400 i 800, a oni imaju i FW 600 i 660

I nisu znali što je ethernet, imaju kablove samo za adsl

13.10.2010 | 16:34
odlično, tnx!
13.10.2010 | 16:46
Ja sam ih u Chipoteci zvao za kabel koji s jedne strane ima FW400 (6 polni), a sa druge strane FW800.
Sa zvanjem na telefon nisam imao sreće jer se više puta na njihov broj nitko nije javljao.
Za par sati mi je poslan eMail u kojem se kaže da će ga idućeg tjedna dobiti.
Moram probati na Diskontu...
13.10.2010 | 22:40
Mislim da su to FireWire 400 kablovi, meni treba FW400 na FW800.
14.10.2010 | 07:51
Je, sad sam bolje pogledal, imaš pravo. Sori, iako ja bih svejedno pital. Saša je iznimno poslovan i bude ti nabavil, ako si ozbiljan
14.10.2010 | 08:26
Prije mjesec, dva su ih u Hami u Frankopanskoj imali 15-ak u dučanu.

www.hama.hr/_cro/pages.asp?category=3
FireWire400_800.jpg
14.10.2010 | 09:24
Problem s kabelom (onim iz Diskont24, a valjda i ovi Hamini) je da su dosta kruti. Mozda Finder www.finder.hr/search.cfm?search=firewire...=2935560120101014859
14.10.2010 | 09:44
samo da stavim bolji link
ovo su LaCievi flat kabeli (kao dizajnerski) i imamo ih na lageru
www.finder.hr/proizvodi.cfm?id=2299&proizvodac_id=10
14.10.2010 | 11:23
@Djuro
Poslao mi je poruku Saša i rekao mi je da nema FW kablova.
Ja sam na webu vidio da ih ima, ali nema konekciju između FW400 na FW800.
Čudno...
96kn košta kabel od 2m u Hami u Frankopanskoj
14.10.2010 | 17:27
Evo u Chipoteci sam nabavio FW800 ADAPTER za postojeci FW400 kabel koji imam. Stvar odlicno radi, pa preporucam. Cijena 22kn.
19.10.2010 | 21:21
Ono što sam prije 5 dana shvatio je da u prodaji jednostavno nema kabek koji spaja FW800 sa FW400 (6 licni, kao na slici od Josipa)!
Pitao sam u Chipoteci, Hami, Diskont24, M-computers...
U stvari, našao sam ga u Finderu, ali malo previše košta (150+pdv)
19.10.2010 | 21:56
Kako onda - "jednostavno nema"? To što ti je skup - sasvim je nešto drugo...

Ja sam sebi kupio 800 na 400 adapter na E-bayu za par dolara. I običan FW 400 kabel od 2 m za 30-40 kn.
20.10.2010 | 08:34
ja sam neki dan u Finderu kupio onaj narančasti za 183kn. Ima, samo se ne trudis.
i u Diskont24 su ih dobili, 57,41kn. Tesko ti je pomoci kad si sam necas pomoci.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 58 minuta
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!