Printer/skener + 10.6, aktualni modeli -preporuke?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Printer/skener + 10.6, aktualni modeli -preporuke?

14.09.2010 | 11:06
Prijatelji kupuju iMaca i MacBook Pro, pa me pitaju koji printer i skener preporučam... Nešto za po doma, a da radi tip top na 10.6...

Ne bih im preporučio All-in-one jer s njihovim driverima imam loša iskustva, uvijek nešto prestane raditi nakon dolaska novije verzije OSa...

Za printer sam mislio na Canon Pixma modele, kako oni stoje sa 10.6?
Skener, neki Epson? Mali su, jeftini i čini mi se da ima drivera...

Ja sam u Pro vodama i ne pratim baš consumer sektor u tim granama, pa zato pitam - ima li preporuka dakle, koja firma marljivo i brzo izdaje updejte za svoje uređaje, a za Mac OS X?

Hvala!
14.09.2010 | 11:42
Sa Canonom nećeš pogriješiti, ja bi preporučio osim printera i Canonov scanner i to neki od LED modela (ak je za po doma)
14.09.2010 | 13:51
Još jedan glas za canon. Imam doma MP210 pixma all in one i radi ko grom. Dapače, čim je izašel 10.6 imali su odmah i drajver za njega. Nasuprot njemu, hp laserjet P1006 je čekal na svoj drajver više od pol godine.
Moja iskustva govore da je canon puno ažurniji po pitanju drajvera i da su puno, puno, puno bolje napisani i, kaj nije nebitno, canon radi i preko USB huba, hp samo ako je zaštekan DIREKT u komp
14.09.2010 | 15:38
Dakle Canon, što se tiče inkjeta. A jeftiniji laseri, odnosno kolor laseri? Ima tko preporuku?

Ja za posao preporučam Kyoceru, prezadovoljan, no laser za po doma mi je nepoznanica
14.09.2010 | 16:17
Canon Pixma iP3600 printer, prezadovoljan sam njime na kućnoj bazi, čak tu i tamo koju fotku bez problema isprinta s nelošim prikazom.

Što se tiče skenera, to bi i mene zanimalo obzirom da moj stari Canon više nije driver-ski podržan na 10.6
14.09.2010 | 20:23
Ja imam scanner Canon N670U (star cca 8-9 godina) i uredno Canon Driveri rade na 10.6.x
14.09.2010 | 20:37
Ja imam taj isti skener, ako može link na te drivere? Nedavno sam se poprilično pomučio da pronađem iste, ali ni jedne nisam uspio natjerati da rade...
14.09.2010 | 22:40
Ja dajem negativan glas za HP, i kao printer, i kao scanner. Živo smeće, a k tome još i traljavo podržano na Macu. Vučem ga još od prije nego sam nabavio Maca i govno nikako da krepa, ali od drugog dana po isteku garancije zaje...
14.09.2010 | 23:26
Lexmark slovi kao problematičan, i na 10.5 sam imao problema s njim zbog skeniranja. Malo je radio , malo nije, pa ponovno instaliranje itd. Sad na 10.6 radi stabilno, a i piše po forumima da su se popravili i to dosta s podrškom za OS X. Da ne zaboravim All In One X5470 model. Za kućnu upotrebu dovoljan a ni tinte nisu preskupe. Sad bih kupio laserski i to vjerovatno Samsunga, jer su se pokazali dobri,( doduše poznam samo one koji ih koriste na Win platformi) , samo ako provjereno radi na Macu.
15.09.2010 | 01:38
serafin je napisao:
Ja imam taj isti skener, ako može link na te drivere? Nedavno sam se poprilično pomučio da pronađem iste, ali ni jedne nisam uspio natjerati da rade...

software.canon-europe.com/products/0000475.asp

Odabereš OS X i skineš si CanoScan Toolbox i ScanGear CS za OS X (i tim redom instaliraš) ..... eh da, trebaš imati instaliranu Rozettu jer je PPC software no ja za sada zbog toga nemam nikakvih problema na 10.6.4 Intel Miniju....
15.09.2010 | 11:29
Nešto sam i ja načuo da su mali Samsungovi laseri ok, ali samo od windows korisnika. Mene zanimaju Macovci
15.09.2010 | 11:30
To je to Rosetta je rješenje, nisam probavao s njom. Hvala
15.09.2010 | 13:15
Idu Canoni nekako preko Rosette ali po meni je to kriminalno lose rjesenje i nikakav support s njihove strane tako da znam da moj slijedeci uredjaj sigurno nece biti Canon.
Ja isto trazim cb laser/scanner opciju i vec dosta dugo gledam neke Samsung modele ali nikako da se odlucim za kupnju, moram prvo napravit mjesta na stolu
15.09.2010 | 17:13
Canoni su ocito prijatelji Mac-a. HP nebu tak skoro krepal, izdrzljivo je to ali programi koji dojdu su koma. Imam printer i550 i skener MF 8800 oboje Canon i rade ko grom na 10.6. Kako i preko cega ne znam. jedino sam trebal skinuti nove drivere za SL jer oni originalni nisu radili. Rosettu nisam instalirao (ne da sam ciljani, mozad se sama instalirala).
04.10.2010 | 12:03
Jel saznao netko nesto pametno u medjuvremenu?
Ja gledam malo Samsungove laser/scannere (scx-3200, 4300, 4600) ali nailazim na razne informacije od toga da radi sve super pod OSXom do toga da ne radi nista. Nevjerojatno mi je da niti jedan proizvodjac ne moze napisati dobre drivere za OSX?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 28 minuta
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!