Printer/skener + 10.6, aktualni modeli -preporuke?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Printer/skener + 10.6, aktualni modeli -preporuke?

14.09.2010 | 11:06
Prijatelji kupuju iMaca i MacBook Pro, pa me pitaju koji printer i skener preporučam... Nešto za po doma, a da radi tip top na 10.6...

Ne bih im preporučio All-in-one jer s njihovim driverima imam loša iskustva, uvijek nešto prestane raditi nakon dolaska novije verzije OSa...

Za printer sam mislio na Canon Pixma modele, kako oni stoje sa 10.6?
Skener, neki Epson? Mali su, jeftini i čini mi se da ima drivera...

Ja sam u Pro vodama i ne pratim baš consumer sektor u tim granama, pa zato pitam - ima li preporuka dakle, koja firma marljivo i brzo izdaje updejte za svoje uređaje, a za Mac OS X?

Hvala!
14.09.2010 | 11:42
Sa Canonom nećeš pogriješiti, ja bi preporučio osim printera i Canonov scanner i to neki od LED modela (ak je za po doma)
14.09.2010 | 13:51
Još jedan glas za canon. Imam doma MP210 pixma all in one i radi ko grom. Dapače, čim je izašel 10.6 imali su odmah i drajver za njega. Nasuprot njemu, hp laserjet P1006 je čekal na svoj drajver više od pol godine.
Moja iskustva govore da je canon puno ažurniji po pitanju drajvera i da su puno, puno, puno bolje napisani i, kaj nije nebitno, canon radi i preko USB huba, hp samo ako je zaštekan DIREKT u komp
14.09.2010 | 15:38
Dakle Canon, što se tiče inkjeta. A jeftiniji laseri, odnosno kolor laseri? Ima tko preporuku?

Ja za posao preporučam Kyoceru, prezadovoljan, no laser za po doma mi je nepoznanica
14.09.2010 | 16:17
Canon Pixma iP3600 printer, prezadovoljan sam njime na kućnoj bazi, čak tu i tamo koju fotku bez problema isprinta s nelošim prikazom.

Što se tiče skenera, to bi i mene zanimalo obzirom da moj stari Canon više nije driver-ski podržan na 10.6
14.09.2010 | 20:23
Ja imam scanner Canon N670U (star cca 8-9 godina) i uredno Canon Driveri rade na 10.6.x
14.09.2010 | 20:37
Ja imam taj isti skener, ako može link na te drivere? Nedavno sam se poprilično pomučio da pronađem iste, ali ni jedne nisam uspio natjerati da rade...
14.09.2010 | 22:40
Ja dajem negativan glas za HP, i kao printer, i kao scanner. Živo smeće, a k tome još i traljavo podržano na Macu. Vučem ga još od prije nego sam nabavio Maca i govno nikako da krepa, ali od drugog dana po isteku garancije zaje...
14.09.2010 | 23:26
Lexmark slovi kao problematičan, i na 10.5 sam imao problema s njim zbog skeniranja. Malo je radio , malo nije, pa ponovno instaliranje itd. Sad na 10.6 radi stabilno, a i piše po forumima da su se popravili i to dosta s podrškom za OS X. Da ne zaboravim All In One X5470 model. Za kućnu upotrebu dovoljan a ni tinte nisu preskupe. Sad bih kupio laserski i to vjerovatno Samsunga, jer su se pokazali dobri,( doduše poznam samo one koji ih koriste na Win platformi) , samo ako provjereno radi na Macu.
15.09.2010 | 01:38
serafin je napisao:
Ja imam taj isti skener, ako može link na te drivere? Nedavno sam se poprilično pomučio da pronađem iste, ali ni jedne nisam uspio natjerati da rade...

software.canon-europe.com/products/0000475.asp

Odabereš OS X i skineš si CanoScan Toolbox i ScanGear CS za OS X (i tim redom instaliraš) ..... eh da, trebaš imati instaliranu Rozettu jer je PPC software no ja za sada zbog toga nemam nikakvih problema na 10.6.4 Intel Miniju....
15.09.2010 | 11:29
Nešto sam i ja načuo da su mali Samsungovi laseri ok, ali samo od windows korisnika. Mene zanimaju Macovci
15.09.2010 | 11:30
To je to Rosetta je rješenje, nisam probavao s njom. Hvala
15.09.2010 | 13:15
Idu Canoni nekako preko Rosette ali po meni je to kriminalno lose rjesenje i nikakav support s njihove strane tako da znam da moj slijedeci uredjaj sigurno nece biti Canon.
Ja isto trazim cb laser/scanner opciju i vec dosta dugo gledam neke Samsung modele ali nikako da se odlucim za kupnju, moram prvo napravit mjesta na stolu
15.09.2010 | 17:13
Canoni su ocito prijatelji Mac-a. HP nebu tak skoro krepal, izdrzljivo je to ali programi koji dojdu su koma. Imam printer i550 i skener MF 8800 oboje Canon i rade ko grom na 10.6. Kako i preko cega ne znam. jedino sam trebal skinuti nove drivere za SL jer oni originalni nisu radili. Rosettu nisam instalirao (ne da sam ciljani, mozad se sama instalirala).
04.10.2010 | 12:03
Jel saznao netko nesto pametno u medjuvremenu?
Ja gledam malo Samsungove laser/scannere (scx-3200, 4300, 4600) ali nailazim na razne informacije od toga da radi sve super pod OSXom do toga da ne radi nista. Nevjerojatno mi je da niti jedan proizvodjac ne moze napisati dobre drivere za OSX?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 2 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, jura22, skunic, temeljnik, Anonimci (892)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO