Printer/skener + 10.6, aktualni modeli -preporuke?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Printer/skener + 10.6, aktualni modeli -preporuke?

14.09.2010 | 11:06
Prijatelji kupuju iMaca i MacBook Pro, pa me pitaju koji printer i skener preporučam... Nešto za po doma, a da radi tip top na 10.6...

Ne bih im preporučio All-in-one jer s njihovim driverima imam loša iskustva, uvijek nešto prestane raditi nakon dolaska novije verzije OSa...

Za printer sam mislio na Canon Pixma modele, kako oni stoje sa 10.6?
Skener, neki Epson? Mali su, jeftini i čini mi se da ima drivera...

Ja sam u Pro vodama i ne pratim baš consumer sektor u tim granama, pa zato pitam - ima li preporuka dakle, koja firma marljivo i brzo izdaje updejte za svoje uređaje, a za Mac OS X?

Hvala!
14.09.2010 | 11:42
Sa Canonom nećeš pogriješiti, ja bi preporučio osim printera i Canonov scanner i to neki od LED modela (ak je za po doma)
14.09.2010 | 13:51
Još jedan glas za canon. Imam doma MP210 pixma all in one i radi ko grom. Dapače, čim je izašel 10.6 imali su odmah i drajver za njega. Nasuprot njemu, hp laserjet P1006 je čekal na svoj drajver više od pol godine.
Moja iskustva govore da je canon puno ažurniji po pitanju drajvera i da su puno, puno, puno bolje napisani i, kaj nije nebitno, canon radi i preko USB huba, hp samo ako je zaštekan DIREKT u komp
14.09.2010 | 15:38
Dakle Canon, što se tiče inkjeta. A jeftiniji laseri, odnosno kolor laseri? Ima tko preporuku?

Ja za posao preporučam Kyoceru, prezadovoljan, no laser za po doma mi je nepoznanica
14.09.2010 | 16:17
Canon Pixma iP3600 printer, prezadovoljan sam njime na kućnoj bazi, čak tu i tamo koju fotku bez problema isprinta s nelošim prikazom.

Što se tiče skenera, to bi i mene zanimalo obzirom da moj stari Canon više nije driver-ski podržan na 10.6
14.09.2010 | 20:23
Ja imam scanner Canon N670U (star cca 8-9 godina) i uredno Canon Driveri rade na 10.6.x
14.09.2010 | 20:37
Ja imam taj isti skener, ako može link na te drivere? Nedavno sam se poprilično pomučio da pronađem iste, ali ni jedne nisam uspio natjerati da rade...
14.09.2010 | 22:40
Ja dajem negativan glas za HP, i kao printer, i kao scanner. Živo smeće, a k tome još i traljavo podržano na Macu. Vučem ga još od prije nego sam nabavio Maca i govno nikako da krepa, ali od drugog dana po isteku garancije zaje...
14.09.2010 | 23:26
Lexmark slovi kao problematičan, i na 10.5 sam imao problema s njim zbog skeniranja. Malo je radio , malo nije, pa ponovno instaliranje itd. Sad na 10.6 radi stabilno, a i piše po forumima da su se popravili i to dosta s podrškom za OS X. Da ne zaboravim All In One X5470 model. Za kućnu upotrebu dovoljan a ni tinte nisu preskupe. Sad bih kupio laserski i to vjerovatno Samsunga, jer su se pokazali dobri,( doduše poznam samo one koji ih koriste na Win platformi) , samo ako provjereno radi na Macu.
15.09.2010 | 01:38
serafin je napisao:
Ja imam taj isti skener, ako može link na te drivere? Nedavno sam se poprilično pomučio da pronađem iste, ali ni jedne nisam uspio natjerati da rade...

software.canon-europe.com/products/0000475.asp

Odabereš OS X i skineš si CanoScan Toolbox i ScanGear CS za OS X (i tim redom instaliraš) ..... eh da, trebaš imati instaliranu Rozettu jer je PPC software no ja za sada zbog toga nemam nikakvih problema na 10.6.4 Intel Miniju....
15.09.2010 | 11:29
Nešto sam i ja načuo da su mali Samsungovi laseri ok, ali samo od windows korisnika. Mene zanimaju Macovci
15.09.2010 | 11:30
To je to Rosetta je rješenje, nisam probavao s njom. Hvala
15.09.2010 | 13:15
Idu Canoni nekako preko Rosette ali po meni je to kriminalno lose rjesenje i nikakav support s njihove strane tako da znam da moj slijedeci uredjaj sigurno nece biti Canon.
Ja isto trazim cb laser/scanner opciju i vec dosta dugo gledam neke Samsung modele ali nikako da se odlucim za kupnju, moram prvo napravit mjesta na stolu
15.09.2010 | 17:13
Canoni su ocito prijatelji Mac-a. HP nebu tak skoro krepal, izdrzljivo je to ali programi koji dojdu su koma. Imam printer i550 i skener MF 8800 oboje Canon i rade ko grom na 10.6. Kako i preko cega ne znam. jedino sam trebal skinuti nove drivere za SL jer oni originalni nisu radili. Rosettu nisam instalirao (ne da sam ciljani, mozad se sama instalirala).
04.10.2010 | 12:03
Jel saznao netko nesto pametno u medjuvremenu?
Ja gledam malo Samsungove laser/scannere (scx-3200, 4300, 4600) ali nailazim na razne informacije od toga da radi sve super pod OSXom do toga da ne radi nista. Nevjerojatno mi je da niti jedan proizvodjac ne moze napisati dobre drivere za OSX?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 15 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Maxxy, Piko, robee, Tito, zvone, Anonimci (476)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.92 Seconds

Provided by iJoomla SEO