Što je bolje kupiti - iMac 21,5" 3,2 ili 27" 2,8?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Što je bolje kupiti - iMac 21,5" 3,2 ili 27" 2,8?

01.09.2010 | 11:22
Riba je napisao:
Volio bi da mi netko navede jednu situaciju, (izuzev gledanja filmova) radi koje je bas neophodan 27"inch monitor, ima neki dobrovoljac?

diagono, u načelu se slažem s tobom. Ja već godinama imam stari prozirni 23" cinema display i stvarno mi nikad nije bio premalen. Kako većinu stvari ionako radim na 15" laptop ekranu, taj 23" mi je pravo čudo.
U konačnici sve ovisi o režimu korištenja, veliki ekran ima smisla sa ljude koji koriste softver za stotinu toolbarova i paleta ja nisam među njima iako redovno moram imati nekoliko vidljivih prozora otvorenih.

evo ja na 24" Imac-u slikan, radin u Painteru kolore stripova, ilustracije, art ... i planiran kupit još jedan monitor sa strane da na njemu posložin toolbarove, palete za mišanje boja, reference i sl.

... nisan mislija da ce mi ova mrcina od 24" bit mala, ali hmm...

... meni bi 27" bija taman .... ili 30" ..
01.09.2010 | 12:15
Diagono:

Vodjen tvojom (ne kazem pogresnom) logikom, onda niko ne bi trebao kupovati Audi A8 (ili nedaj boze S8) jer na posao moze ici i sa Skodom Fabiom

Taj Audi je ogroman overkill za 99,99% ljudi koji ga svejedno kupuju. Oni to znaju, ali ne mare...

Tako isto i ovaj monitor.

Tipican scenarij jednog webmastera:

1. Otvori 3-4 browsera, poreda ih jedan pored drugog i gleda kako njegova web stranica izgleda u svakom od njih...bez prebacivanja medju prozorima....cijelo vrijeme mu otvoren Skype, jos ostane mjesta sa strane za Severinin kratkometrazni film recimo

Da ne pominjem ljude koji se bave obradom fotografije ili videa, pa oni vecinom i rade na vise monitora, jer im je jedan malo...

Meni 27" nije preveliko, ali opet svako ima pravo na svoj stav i misljenje.

Ne slazem se jedino da bi ga trebalo okaciti na zid, jer je onda kut gledanja totalno freak i nekako neprirodan, a trebao bi bi biti normalan jer ipak gledas ravno ispred sebe
01.09.2010 | 12:21
po meni, idealno bi bilo da ima cinema od 21.5 i onda uparit sa manjin imacon
01.09.2010 | 15:55
A8 ljudi ne kupuju, ne zato jer je overkill nego nemaju milijon i kusur kuna za auto, kad otplaćuju stan cijeli život za te novce.
Stvarno ljudi, dajte malo s tim paralelama...dammit.
02.09.2010 | 00:49
Nije to bas dobar primjer, mislim opcenito sa autima...Ovisi i gdje zivis. Npr. BMW 7 u Americi ne ostavlja dojam tako golemog auta kao na nasim cestama...drugim rijecima 21" je u ovom slucaju sedmica bmw-a, bar iz moje perspektive, a 27" bi bio valjda Hummer, ili onaj kamion od čistoće tako nekako ja to vidim... 21" definitivno nije mali monitor, velik je. Ja sam pokusao generalno odgovoriti, a generalno na "21 bi se dalo napraviti sve, i to bez veceg gubitka komfora, pa radilo se o fotografiji, filmu ili bilo cemu drugom. E, sad...vidis kako smo razliciti...mene je samo iz jednog razloga privlacio "27, upravo radi mogucnosti ugradnje na zid. Ovako sam uvijek u frci kad dodjem s kavom do racunala da se ne prolije po njemu, moguce glupav primjer, ali svakodnevan definitivno...Kad je na zidu nekako je izoliraniji od svega, a i onda moze biti nesto veci jel si automatski nesto dalje od monitora, to je u stvari nekakvo opravdanje "27 inchnog monitora kad se radi o kucnoj uporabi, izuzmimo prezentacije u prostorima i sl. fore... Sto se navika tice sedam godina sam radio (doma) na "19, i kada je riknuo imao sam privremeno "15...bio mi je totalni šok!!! Skoro pa sam usao glavom u njega heh...ali i na to sam se navikao, i to u dosta kratkom roku, ali je zaista mali, to je mali monitor, bez obzira na navike. BTW, Nakon preko 15god. velikog auta meni je svaki mali, nedavno sam vozio novu 5icu i bila mi je nekako mala, uska u kabini, vrata blize, sicevi manji...ali nije to mali auto!!! O tome ja govorim, mislim da je 21" pogodjena dimenzija, ne volim inace generalizacije jel osobno smatram da nema nista sto je za narodne mase, ali bi se stvarno usudio reci da je 21" sasvim dovoljno velik za bilo koga, ne dovoljan, nego upravo dovoljno velik. P.S. Nisam nikada probao jabukovacu! Jel se to moze kupiti ovdje u sklopu ovog sajta, tako da bude potpuni dozivljaj
02.09.2010 | 00:59
diagono je napisao:
P.S. Nisam nikada probao jabukovacu! Jel se to moze kupiti ovdje u sklopu ovog sajta, tako da bude potpuni dozivljaj

Pa bio je pokušaj izrade domaćeg cidera, a nešto se mislio za ovogodišnji iParty okupiti proizvođače jabučnih proizvoda.
02.09.2010 | 01:22
Haaa, to bi bio zanimljiv spoj Bilo bi isto tako zanimljivo vidjeti izraze lica ekipe iz US Apple nakon sto vide snimku jednog balkanskog opijanja rakijom, recimo na prezentaciji novih Apple racunala u HR heh...
02.09.2010 | 14:38
Ako novac nije pretežak problem, iMac 27". Duže će biti aktualan stroj. Ne manje od pet godina.
02.09.2010 | 15:22
27" bez razmisljanja
02.09.2010 | 23:48
Jel ima 50" ? E, ako ima onda taj, uopce nemoj razmisljat...
U stvari jos bolje, dodji tamo (u ducan) i pitaj koji je najveci i taj kupi, nemas kaj razmisljat !!!
Oh yeah
02.09.2010 | 23:54
P.S. A jos ce biti i godinama aktualan:lol:
BTW, Ovdje je ekipa mrak, žele pomoci, dati iskreni savjet... ima bar deset ljudi koji cine ovaj forum boljim od mnogih drugih, to sam u kratkom roku shvatio.
E, sad kojih je to deset...
03.09.2010 | 00:48
Ja sam odavno napisao da čim naprave 42" iMac, ja ga odmah kupujem umjesto televizora u dnevnoj sobi. Ozbiljan sam. Nema smileya. Ali za radni stol - 21.5" je više nego dovoljno za kućnu uporabu, 24" je dobro došlo za određeni profesionalni rad, preko toga je meni osobno puno preveliko.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rusty, tino1, ^SuperUnknown^, Anonimci (662)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO