Što je bolje kupiti - iMac 21,5" 3,2 ili 27" 2,8?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Što je bolje kupiti - iMac 21,5" 3,2 ili 27" 2,8?

01.09.2010 | 11:22
Riba je napisao:
Volio bi da mi netko navede jednu situaciju, (izuzev gledanja filmova) radi koje je bas neophodan 27"inch monitor, ima neki dobrovoljac?

diagono, u načelu se slažem s tobom. Ja već godinama imam stari prozirni 23" cinema display i stvarno mi nikad nije bio premalen. Kako većinu stvari ionako radim na 15" laptop ekranu, taj 23" mi je pravo čudo.
U konačnici sve ovisi o režimu korištenja, veliki ekran ima smisla sa ljude koji koriste softver za stotinu toolbarova i paleta ja nisam među njima iako redovno moram imati nekoliko vidljivih prozora otvorenih.

evo ja na 24" Imac-u slikan, radin u Painteru kolore stripova, ilustracije, art ... i planiran kupit još jedan monitor sa strane da na njemu posložin toolbarove, palete za mišanje boja, reference i sl.

... nisan mislija da ce mi ova mrcina od 24" bit mala, ali hmm...

... meni bi 27" bija taman .... ili 30" ..
01.09.2010 | 12:15
Diagono:

Vodjen tvojom (ne kazem pogresnom) logikom, onda niko ne bi trebao kupovati Audi A8 (ili nedaj boze S8) jer na posao moze ici i sa Skodom Fabiom

Taj Audi je ogroman overkill za 99,99% ljudi koji ga svejedno kupuju. Oni to znaju, ali ne mare...

Tako isto i ovaj monitor.

Tipican scenarij jednog webmastera:

1. Otvori 3-4 browsera, poreda ih jedan pored drugog i gleda kako njegova web stranica izgleda u svakom od njih...bez prebacivanja medju prozorima....cijelo vrijeme mu otvoren Skype, jos ostane mjesta sa strane za Severinin kratkometrazni film recimo

Da ne pominjem ljude koji se bave obradom fotografije ili videa, pa oni vecinom i rade na vise monitora, jer im je jedan malo...

Meni 27" nije preveliko, ali opet svako ima pravo na svoj stav i misljenje.

Ne slazem se jedino da bi ga trebalo okaciti na zid, jer je onda kut gledanja totalno freak i nekako neprirodan, a trebao bi bi biti normalan jer ipak gledas ravno ispred sebe
01.09.2010 | 12:21
po meni, idealno bi bilo da ima cinema od 21.5 i onda uparit sa manjin imacon
01.09.2010 | 15:55
A8 ljudi ne kupuju, ne zato jer je overkill nego nemaju milijon i kusur kuna za auto, kad otplaćuju stan cijeli život za te novce.
Stvarno ljudi, dajte malo s tim paralelama...dammit.
02.09.2010 | 00:49
Nije to bas dobar primjer, mislim opcenito sa autima...Ovisi i gdje zivis. Npr. BMW 7 u Americi ne ostavlja dojam tako golemog auta kao na nasim cestama...drugim rijecima 21" je u ovom slucaju sedmica bmw-a, bar iz moje perspektive, a 27" bi bio valjda Hummer, ili onaj kamion od čistoće tako nekako ja to vidim... 21" definitivno nije mali monitor, velik je. Ja sam pokusao generalno odgovoriti, a generalno na "21 bi se dalo napraviti sve, i to bez veceg gubitka komfora, pa radilo se o fotografiji, filmu ili bilo cemu drugom. E, sad...vidis kako smo razliciti...mene je samo iz jednog razloga privlacio "27, upravo radi mogucnosti ugradnje na zid. Ovako sam uvijek u frci kad dodjem s kavom do racunala da se ne prolije po njemu, moguce glupav primjer, ali svakodnevan definitivno...Kad je na zidu nekako je izoliraniji od svega, a i onda moze biti nesto veci jel si automatski nesto dalje od monitora, to je u stvari nekakvo opravdanje "27 inchnog monitora kad se radi o kucnoj uporabi, izuzmimo prezentacije u prostorima i sl. fore... Sto se navika tice sedam godina sam radio (doma) na "19, i kada je riknuo imao sam privremeno "15...bio mi je totalni šok!!! Skoro pa sam usao glavom u njega heh...ali i na to sam se navikao, i to u dosta kratkom roku, ali je zaista mali, to je mali monitor, bez obzira na navike. BTW, Nakon preko 15god. velikog auta meni je svaki mali, nedavno sam vozio novu 5icu i bila mi je nekako mala, uska u kabini, vrata blize, sicevi manji...ali nije to mali auto!!! O tome ja govorim, mislim da je 21" pogodjena dimenzija, ne volim inace generalizacije jel osobno smatram da nema nista sto je za narodne mase, ali bi se stvarno usudio reci da je 21" sasvim dovoljno velik za bilo koga, ne dovoljan, nego upravo dovoljno velik. P.S. Nisam nikada probao jabukovacu! Jel se to moze kupiti ovdje u sklopu ovog sajta, tako da bude potpuni dozivljaj
02.09.2010 | 00:59
diagono je napisao:
P.S. Nisam nikada probao jabukovacu! Jel se to moze kupiti ovdje u sklopu ovog sajta, tako da bude potpuni dozivljaj

Pa bio je pokušaj izrade domaćeg cidera, a nešto se mislio za ovogodišnji iParty okupiti proizvođače jabučnih proizvoda.
02.09.2010 | 01:22
Haaa, to bi bio zanimljiv spoj Bilo bi isto tako zanimljivo vidjeti izraze lica ekipe iz US Apple nakon sto vide snimku jednog balkanskog opijanja rakijom, recimo na prezentaciji novih Apple racunala u HR heh...
02.09.2010 | 14:38
Ako novac nije pretežak problem, iMac 27". Duže će biti aktualan stroj. Ne manje od pet godina.
02.09.2010 | 15:22
27" bez razmisljanja
02.09.2010 | 23:48
Jel ima 50" ? E, ako ima onda taj, uopce nemoj razmisljat...
U stvari jos bolje, dodji tamo (u ducan) i pitaj koji je najveci i taj kupi, nemas kaj razmisljat !!!
Oh yeah
02.09.2010 | 23:54
P.S. A jos ce biti i godinama aktualan:lol:
BTW, Ovdje je ekipa mrak, žele pomoci, dati iskreni savjet... ima bar deset ljudi koji cine ovaj forum boljim od mnogih drugih, to sam u kratkom roku shvatio.
E, sad kojih je to deset...
03.09.2010 | 00:48
Ja sam odavno napisao da čim naprave 42" iMac, ja ga odmah kupujem umjesto televizora u dnevnoj sobi. Ozbiljan sam. Nema smileya. Ali za radni stol - 21.5" je više nego dovoljno za kućnu uporabu, 24" je dobro došlo za određeni profesionalni rad, preko toga je meni osobno puno preveliko.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 11 minuta
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.86 Seconds

Provided by iJoomla SEO