Instalacija mreznog printera na OS x 10.4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Instalacija mreznog printera na OS x 10.4

08.09.2010 | 11:26
Evo mene opet...
Dal netko zna gdje da nastelamo kako da generalno izgleda ispis, naime iz bilo koje aplikacije kad printamo ispis je pomaknut na sam vrh stranice, ko da ide po nekakvom printer defaultu maksimalno visoko...ima svega dva-tri milimetra prostora od ruba papira..
hvala
08.09.2010 | 18:55
u page setupu (page formatu) od aplikacije iz koje printaš
10.09.2010 | 15:46
Mozda ja nesto totalno krivo radim, al cinjenica je da sam u Page Setupu prije printa nasao postavku gornje margine, ali kako god ja to podesim ispis je uvijek pri vrhu...
jel moguce da imam krivi driver ili postoje negdje neke generalne postavke pomocu kojih bi podesio sve ispise...taj problem se javlja na Samsung laserskom printeru, koliko smo isprobali Epson ink jet prita dobro...no epson ima i svoj utility, a samsung nema
hvala
10.09.2010 | 18:31
Ne bi smjelo imati veze s utilityjem od printera. Prije printanja u print dijalogu uklikaj onaj trokutić s desna da ti se otvore podešenja pa pročešljaj malo kroz njih (možda pod layout, možda pod page handling, ili tako nešto) da nema neka čudna kvačica (tipa "borderless printing" ili tako nešto...)
14.09.2010 | 06:16
ajd kad ste već svi tu da pitam pokušavam instalirati drivere za canon ip 4600 za 0s x (10.5) i kad dodam printer na + ne nudi mi te instalirane drivere nigdje?! kada ih pronađem ručno ne želi ih pokupiti. auto select mi je zatamnio..driveri su skinuti sa canonove stranice kako za mac tako i za pc. na pc-u radi bez beda a na macu ne želi (čudom se čudim) radim li nešto krivo?
14.09.2010 | 13:59
Ne, tvoj je postupak ispravan. Jesi li ulogiran kao admin? O kojim se drajverima radi? Da nisu neki za 10.6? Moja je preporuka uvijek, ako ih ima, skinuti CUPS drivere za Mac. Ajde provjeri jesi skinul dobre drivere. Ako jesi, unaprijed se ispričavam
jesi probal obrisati printer iz postavku (kliknuti na minus) i onda od nule krenuti?
14.09.2010 | 22:42
Ja sam instaliravao 10.5.x drivere za Canon mrežni printer u firmi. Postupak je bio takav da sam skinuo .mpkg koji je trebalo pokrenuti da bi se driveri instalirali. Nakon toga ih se moglo odabrati prilikom dodavanja novog printera.
16.10.2010 | 22:00
Evo mene opet s istom mukom...printeri rade, sve je OK, ali i dalje imam neki glupi ispis na laserskom, sve razmake medju redovima makne, uvijek pomakne ispis na vrh stranice i nikako da to rijesim.
Pokusao sam ponovno skinuti driver sa Samsungove stranice, ali stvar je ista. Igrao sam se s podesavanjem i nisam uspio, koliko god da stavim marginu uvijek je isto....moram naglasiti da na Epson printeru apsolutno nista nije trebalo podesavati, sad cura stalno na njega printa, a to je ipak malo suplji nacin...
Nasao sam neki CUPS driver za Samsunga, ali je za OS 10.5, da li je moguce napraviti update sa 10.4 na 10.5 bez da se napravi reinstalacija, tj. bez da se sve obrise?
thanks
16.10.2010 | 23:29
Da, bez beda. Samo ubaci instalacijski DVD od Leoparda i bootaj s njega. Sam će ti ponuditi update (ili tako nekako) i clean install. Ti odaberi ovo prvo.
26.10.2010 | 19:56
Pozdrav....
izgubio sam volju....kako je moguce da je to toliko komplicirano i nedefinirano...nisam radio update OS-a jer mislim da je nepotrebno, ne vjerujem da je u tome problem...kako Epson radi dobro, a i taj Samsung je radio odlicno na PC-u...sutra popodne/navecer sam u ZG, pa mogu uzeti mac mini i doci do nekoga ako postoji netko voljan da mi to pokaze...ako treba uzet cu i printer...
u slucaju da je netko voljan rijesiti mi taj problem koji me izludjuje nek se slobodno javi na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

hvala
26.10.2010 | 21:21
Ja sam se samo jednom sreo sa Samsungom, i to je bio neki office all in one fax-skener-printer spojen na mrežu (LAN). To je radilo bez kostiju. Sys prefs, printers, klik na plusić, Bonjour i eno ga, tamo je bio.

Naglašavam da je to na Snow Leopardu. Koliko sam imao prilike vidjeti, na Tigru (kojeg imam na Lampi) je sve skupa puno veći problem, pogotovo kad se radi o starijim printerima (koji ne podržavaju Bonjour). Ako sam proizvođač printera nije predvidio podršku za Mac OS X, jbg, onda je komplicirano.

Nažalost, ja sam u Rijeci pa ti ne mogu pomoći. Ako si voljan nešto malo platiti, ima lik koji pruža daljinsku podršku preko Team Viewera. Pogledaj ovamo:

www.jabucnjak.hr/vazno/macme-tehnicka-podrska.html
27.10.2010 | 12:14
Pa valjda je predvidio ako ima driver za mac os x na stranici (samsung)....pokusat cu napraviti update OS-a...nadam se da cu uspjeti to uciniti bez da zeznem podatke i morphOS na drugoj particiji...

poslije 10tog 11tog...draga i ja idemo u Rijeku
04.11.2010 | 11:06
e sad radi napokon...
jest da ne zeli pokazati koliko jos ima tonera i sl informacije, ali bar printa kak treba...slijedeci korak je sharanje...al to ima vremena, glavno da draga ima autonomiju..
04.11.2010 | 19:38
A što si učinio da proradi?
09.11.2010 | 08:21
stavio sam Leoparda i opet nije radilo, onda sam stavio neki drugi driver i sad radi...nevjerojatno mi je da firma poput samsunga moze imati krivi driver na stranici..
uglavnom sad radi i printer i imam Leoparda, koji se doista i meni mac laiku cini dosta napredniji...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 minuta
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.85 Seconds

Provided by iJoomla SEO