Instalacija mreznog printera na OS x 10.4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Instalacija mreznog printera na OS x 10.4

08.09.2010 | 11:26
Evo mene opet...
Dal netko zna gdje da nastelamo kako da generalno izgleda ispis, naime iz bilo koje aplikacije kad printamo ispis je pomaknut na sam vrh stranice, ko da ide po nekakvom printer defaultu maksimalno visoko...ima svega dva-tri milimetra prostora od ruba papira..
hvala
08.09.2010 | 18:55
u page setupu (page formatu) od aplikacije iz koje printaš
10.09.2010 | 15:46
Mozda ja nesto totalno krivo radim, al cinjenica je da sam u Page Setupu prije printa nasao postavku gornje margine, ali kako god ja to podesim ispis je uvijek pri vrhu...
jel moguce da imam krivi driver ili postoje negdje neke generalne postavke pomocu kojih bi podesio sve ispise...taj problem se javlja na Samsung laserskom printeru, koliko smo isprobali Epson ink jet prita dobro...no epson ima i svoj utility, a samsung nema
hvala
10.09.2010 | 18:31
Ne bi smjelo imati veze s utilityjem od printera. Prije printanja u print dijalogu uklikaj onaj trokutić s desna da ti se otvore podešenja pa pročešljaj malo kroz njih (možda pod layout, možda pod page handling, ili tako nešto) da nema neka čudna kvačica (tipa "borderless printing" ili tako nešto...)
14.09.2010 | 06:16
ajd kad ste već svi tu da pitam pokušavam instalirati drivere za canon ip 4600 za 0s x (10.5) i kad dodam printer na + ne nudi mi te instalirane drivere nigdje?! kada ih pronađem ručno ne želi ih pokupiti. auto select mi je zatamnio..driveri su skinuti sa canonove stranice kako za mac tako i za pc. na pc-u radi bez beda a na macu ne želi (čudom se čudim) radim li nešto krivo?
14.09.2010 | 13:59
Ne, tvoj je postupak ispravan. Jesi li ulogiran kao admin? O kojim se drajverima radi? Da nisu neki za 10.6? Moja je preporuka uvijek, ako ih ima, skinuti CUPS drivere za Mac. Ajde provjeri jesi skinul dobre drivere. Ako jesi, unaprijed se ispričavam
jesi probal obrisati printer iz postavku (kliknuti na minus) i onda od nule krenuti?
14.09.2010 | 22:42
Ja sam instaliravao 10.5.x drivere za Canon mrežni printer u firmi. Postupak je bio takav da sam skinuo .mpkg koji je trebalo pokrenuti da bi se driveri instalirali. Nakon toga ih se moglo odabrati prilikom dodavanja novog printera.
16.10.2010 | 22:00
Evo mene opet s istom mukom...printeri rade, sve je OK, ali i dalje imam neki glupi ispis na laserskom, sve razmake medju redovima makne, uvijek pomakne ispis na vrh stranice i nikako da to rijesim.
Pokusao sam ponovno skinuti driver sa Samsungove stranice, ali stvar je ista. Igrao sam se s podesavanjem i nisam uspio, koliko god da stavim marginu uvijek je isto....moram naglasiti da na Epson printeru apsolutno nista nije trebalo podesavati, sad cura stalno na njega printa, a to je ipak malo suplji nacin...
Nasao sam neki CUPS driver za Samsunga, ali je za OS 10.5, da li je moguce napraviti update sa 10.4 na 10.5 bez da se napravi reinstalacija, tj. bez da se sve obrise?
thanks
16.10.2010 | 23:29
Da, bez beda. Samo ubaci instalacijski DVD od Leoparda i bootaj s njega. Sam će ti ponuditi update (ili tako nekako) i clean install. Ti odaberi ovo prvo.
26.10.2010 | 19:56
Pozdrav....
izgubio sam volju....kako je moguce da je to toliko komplicirano i nedefinirano...nisam radio update OS-a jer mislim da je nepotrebno, ne vjerujem da je u tome problem...kako Epson radi dobro, a i taj Samsung je radio odlicno na PC-u...sutra popodne/navecer sam u ZG, pa mogu uzeti mac mini i doci do nekoga ako postoji netko voljan da mi to pokaze...ako treba uzet cu i printer...
u slucaju da je netko voljan rijesiti mi taj problem koji me izludjuje nek se slobodno javi na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

hvala
26.10.2010 | 21:21
Ja sam se samo jednom sreo sa Samsungom, i to je bio neki office all in one fax-skener-printer spojen na mrežu (LAN). To je radilo bez kostiju. Sys prefs, printers, klik na plusić, Bonjour i eno ga, tamo je bio.

Naglašavam da je to na Snow Leopardu. Koliko sam imao prilike vidjeti, na Tigru (kojeg imam na Lampi) je sve skupa puno veći problem, pogotovo kad se radi o starijim printerima (koji ne podržavaju Bonjour). Ako sam proizvođač printera nije predvidio podršku za Mac OS X, jbg, onda je komplicirano.

Nažalost, ja sam u Rijeci pa ti ne mogu pomoći. Ako si voljan nešto malo platiti, ima lik koji pruža daljinsku podršku preko Team Viewera. Pogledaj ovamo:

www.jabucnjak.hr/vazno/macme-tehnicka-podrska.html
27.10.2010 | 12:14
Pa valjda je predvidio ako ima driver za mac os x na stranici (samsung)....pokusat cu napraviti update OS-a...nadam se da cu uspjeti to uciniti bez da zeznem podatke i morphOS na drugoj particiji...

poslije 10tog 11tog...draga i ja idemo u Rijeku
04.11.2010 | 11:06
e sad radi napokon...
jest da ne zeli pokazati koliko jos ima tonera i sl informacije, ali bar printa kak treba...slijedeci korak je sharanje...al to ima vremena, glavno da draga ima autonomiju..
04.11.2010 | 19:38
A što si učinio da proradi?
09.11.2010 | 08:21
stavio sam Leoparda i opet nije radilo, onda sam stavio neki drugi driver i sad radi...nevjerojatno mi je da firma poput samsunga moze imati krivi driver na stranici..
uglavnom sad radi i printer i imam Leoparda, koji se doista i meni mac laiku cini dosta napredniji...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 14 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Maxxy, robee, Tomek, VanjusOS, zvone, Anonimci (377)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.88 Seconds

Provided by iJoomla SEO