Instalacija mreznog printera na OS x 10.4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Instalacija mreznog printera na OS x 10.4

08.09.2010 | 11:26
Evo mene opet...
Dal netko zna gdje da nastelamo kako da generalno izgleda ispis, naime iz bilo koje aplikacije kad printamo ispis je pomaknut na sam vrh stranice, ko da ide po nekakvom printer defaultu maksimalno visoko...ima svega dva-tri milimetra prostora od ruba papira..
hvala
08.09.2010 | 18:55
u page setupu (page formatu) od aplikacije iz koje printaš
10.09.2010 | 15:46
Mozda ja nesto totalno krivo radim, al cinjenica je da sam u Page Setupu prije printa nasao postavku gornje margine, ali kako god ja to podesim ispis je uvijek pri vrhu...
jel moguce da imam krivi driver ili postoje negdje neke generalne postavke pomocu kojih bi podesio sve ispise...taj problem se javlja na Samsung laserskom printeru, koliko smo isprobali Epson ink jet prita dobro...no epson ima i svoj utility, a samsung nema
hvala
10.09.2010 | 18:31
Ne bi smjelo imati veze s utilityjem od printera. Prije printanja u print dijalogu uklikaj onaj trokutić s desna da ti se otvore podešenja pa pročešljaj malo kroz njih (možda pod layout, možda pod page handling, ili tako nešto) da nema neka čudna kvačica (tipa "borderless printing" ili tako nešto...)
14.09.2010 | 06:16
ajd kad ste već svi tu da pitam pokušavam instalirati drivere za canon ip 4600 za 0s x (10.5) i kad dodam printer na + ne nudi mi te instalirane drivere nigdje?! kada ih pronađem ručno ne želi ih pokupiti. auto select mi je zatamnio..driveri su skinuti sa canonove stranice kako za mac tako i za pc. na pc-u radi bez beda a na macu ne želi (čudom se čudim) radim li nešto krivo?
14.09.2010 | 13:59
Ne, tvoj je postupak ispravan. Jesi li ulogiran kao admin? O kojim se drajverima radi? Da nisu neki za 10.6? Moja je preporuka uvijek, ako ih ima, skinuti CUPS drivere za Mac. Ajde provjeri jesi skinul dobre drivere. Ako jesi, unaprijed se ispričavam
jesi probal obrisati printer iz postavku (kliknuti na minus) i onda od nule krenuti?
14.09.2010 | 22:42
Ja sam instaliravao 10.5.x drivere za Canon mrežni printer u firmi. Postupak je bio takav da sam skinuo .mpkg koji je trebalo pokrenuti da bi se driveri instalirali. Nakon toga ih se moglo odabrati prilikom dodavanja novog printera.
16.10.2010 | 22:00
Evo mene opet s istom mukom...printeri rade, sve je OK, ali i dalje imam neki glupi ispis na laserskom, sve razmake medju redovima makne, uvijek pomakne ispis na vrh stranice i nikako da to rijesim.
Pokusao sam ponovno skinuti driver sa Samsungove stranice, ali stvar je ista. Igrao sam se s podesavanjem i nisam uspio, koliko god da stavim marginu uvijek je isto....moram naglasiti da na Epson printeru apsolutno nista nije trebalo podesavati, sad cura stalno na njega printa, a to je ipak malo suplji nacin...
Nasao sam neki CUPS driver za Samsunga, ali je za OS 10.5, da li je moguce napraviti update sa 10.4 na 10.5 bez da se napravi reinstalacija, tj. bez da se sve obrise?
thanks
16.10.2010 | 23:29
Da, bez beda. Samo ubaci instalacijski DVD od Leoparda i bootaj s njega. Sam će ti ponuditi update (ili tako nekako) i clean install. Ti odaberi ovo prvo.
26.10.2010 | 19:56
Pozdrav....
izgubio sam volju....kako je moguce da je to toliko komplicirano i nedefinirano...nisam radio update OS-a jer mislim da je nepotrebno, ne vjerujem da je u tome problem...kako Epson radi dobro, a i taj Samsung je radio odlicno na PC-u...sutra popodne/navecer sam u ZG, pa mogu uzeti mac mini i doci do nekoga ako postoji netko voljan da mi to pokaze...ako treba uzet cu i printer...
u slucaju da je netko voljan rijesiti mi taj problem koji me izludjuje nek se slobodno javi na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

hvala
26.10.2010 | 21:21
Ja sam se samo jednom sreo sa Samsungom, i to je bio neki office all in one fax-skener-printer spojen na mrežu (LAN). To je radilo bez kostiju. Sys prefs, printers, klik na plusić, Bonjour i eno ga, tamo je bio.

Naglašavam da je to na Snow Leopardu. Koliko sam imao prilike vidjeti, na Tigru (kojeg imam na Lampi) je sve skupa puno veći problem, pogotovo kad se radi o starijim printerima (koji ne podržavaju Bonjour). Ako sam proizvođač printera nije predvidio podršku za Mac OS X, jbg, onda je komplicirano.

Nažalost, ja sam u Rijeci pa ti ne mogu pomoći. Ako si voljan nešto malo platiti, ima lik koji pruža daljinsku podršku preko Team Viewera. Pogledaj ovamo:

www.jabucnjak.hr/vazno/macme-tehnicka-podrska.html
27.10.2010 | 12:14
Pa valjda je predvidio ako ima driver za mac os x na stranici (samsung)....pokusat cu napraviti update OS-a...nadam se da cu uspjeti to uciniti bez da zeznem podatke i morphOS na drugoj particiji...

poslije 10tog 11tog...draga i ja idemo u Rijeku
04.11.2010 | 11:06
e sad radi napokon...
jest da ne zeli pokazati koliko jos ima tonera i sl informacije, ali bar printa kak treba...slijedeci korak je sharanje...al to ima vremena, glavno da draga ima autonomiju..
04.11.2010 | 19:38
A što si učinio da proradi?
09.11.2010 | 08:21
stavio sam Leoparda i opet nije radilo, onda sam stavio neki drugi driver i sad radi...nevjerojatno mi je da firma poput samsunga moze imati krivi driver na stranici..
uglavnom sad radi i printer i imam Leoparda, koji se doista i meni mac laiku cini dosta napredniji...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa