Hvala
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hvala

• steinramm
  • Posjetitelj
04.07.2010 | 20:48
Hvala. Kako ebay radi sa Hrvatskom, ima li neko iskustva? Kakve su takse?
  • steinramm
  • Posjetitelj
04.07.2010 | 20:50
Da li forum baguje ili je do mene? Kliknuo sam na Posalji odgovor a postavio je novu temu.

Anyway, mozete prebaciti ovo na prethodnu temu: www.jabucnjak.hr/forum/hardver/52418-mac...-ploca-potrebna.html
04.07.2010 | 21:18
Ja ne mogu spojiti dvije teme, ali Riba i Davor vjerojatno mogu. Samo kad naiđu...

Ebay "s Hrvatskom" radi isto kao sa svakom drugom zemljom. Nije to stvar Ebaya, nego pojedinog prodavača. Ja kupujem preko E-baya već 9 godina (čak i prije nego se moglo imati PayPal account u HR) i u svo to vrijeme (računam da se radi sve skupa o nekih 50-60 kupnji) imao sam samo jedno poluneugodno iskustvo (kupio sam 3 stvari, čovjek mi je poslao samo jednu, onu najskuplju, a druge 2 zaboravio, onda mi ih je poslao naknadno, besplatno, ali s cijelim računom istim kao i prvi put pa mi je naša carina dvaput naplatila PDV te sam im morao objašnjavati i dokazivati - na kraju su mi vratili duplo uplaćen novac, nakon jedno 4 mjeseca).

Što se slanja tiče, ono što se šalje iz amerike putuje beskrajno dugo, ne znam zašto. Iz USA mi nije ništa stiglo za manje od 20 dana. Iz Australije za 10 dana. Iz Hong Konga, Taiwana i Koreje stiže redovito isti tjedan, kao i iz EU zemalja.
04.07.2010 | 22:03
Evo kod mene je sasvim obrnuto, iz Amerike dođe sve sto naručim najvise za 14 dana, čak sam imao jednu kupovinu preko sellera koji se nalazi na Havajima.. i to mi je došlo za 14 dok narudžbe iz Kine moram čekati i preko 20 dana
04.07.2010 | 22:13
Za Kinu ne znam, odande još ništa nisam dobivao. Hong Kong (a Taiwan pogotovo) ipak nisu isto što i Kina, iako su geografski blizu.
Možda ima veze i s riječkom carinom. Ja zapravo ne znam koliko od tog vremena pošiljka putuje, a koliko "spava" na pošti carine u Rijeci...
05.07.2010 | 00:23
Takodjer sve narudžbe iz Kine su mi dolazile za otprilike mjesec dana, nekada i malo duze.
U zadnje vrijeme dosta narucujem iz UK i to mi najcesce doalazi za tjedan dana a cesto i manje (jedna je samo zaglavila 3 tjedna). Sto se tice carine/pdva i slicno to ti jako zavisi o tome sto narucujes, koje je vrijednosti i u kojem gradu zivis. Ja do sada nisam platio nikada nista (kuc-kuc) ni sa eBaya ni sa mase drugih siteova sa kojih narucujem ali mislim da vrijednost narudzbe nikada nije presla 100 eura.
05.07.2010 | 18:54
Ni ja nemam baš nikakvih problema s iskustvima s eBaya. Dapače, mogu reći samo pohvale. Nikad nikakvih problema, sve je prošlo bez problema. Bilo je tu i muzike, (CD, ploče! ), i dijelova za mac (airport kartice, memorija itd...)
Vrlo dobro i ugodno. A vrijeme putovanja je u prosjeku tri tjedna za SAD i recimo dva za Hong-Kong....
  • steinramm
  • Posjetitelj
06.07.2010 | 15:19
Hvala na odgovorima. Pokusao sam pretragu na ebay-u, medjutim nesto ne pronalazim odgovarajuci rezultat.

Kucao sam "macbook pro 17 motherboard" i dobio sam:

shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p39...t=See-All-Categories

Any tips?
06.07.2010 | 15:35
steinramm je napisao:
Hvala na odgovorima. Pokusao sam pretragu na ebay-u, medjutim nesto ne pronalazim odgovarajuci rezultat.

Kucao sam "macbook pro 17 motherboard" i dobio sam:

shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p39...t=See-All-Categories

Any tips?

Oni to zovu logic board.
shop.ebay.com/i.html?_nkw=macbook+pro+17...=p3286.c0.m270.l1313
Pozdrav
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 21 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO