Alu Cinema Display 23 - problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Alu Cinema Display 23 - problem

19.05.2010 | 20:06
Ovako na svom monitoru starom godinu ipo dana jucer sam primjetio ne bas male anomalije.
S lijeve strane dvije paralelne crte koje izgledaju kao kada praznom kemijskom nesto idete pisati po papiru (kao da je urezano) a s desne strane su se po cijeloj duzini pojavile mrlje koje izgledaju kao da je neko guzvao panel...

Skuzio sam da se to pojavi nakon nekoliko sati rada monitora - najbolje se vidi kod ponovnog dizanja OS-a ili kad za desktop stavim neku svijetliju pozadinu - ako je skroz bijela onda se ne vidi uopce....

Nazalost nemam cime uslikati.

Da li je imao ko slicnih problema i da li se to da rijesiti?

Nikad nisam imao slicnih problema ni na kojem monitoru pa ni na najeftinijim skartevima - i sad me hebe ful sto monitor od 1K eura nemoze izgurat 2 godine...
19.05.2010 | 20:21
Svojevremeno sam imao slučaj da su se na ekranu pojavile dvije (kasnije još tri) okomite crte od vrha do dna ekrana, i to u zelenoj, žutoj i bijeloj boji. Efekt je bio baš kao i kod tebe, kao da je netko ravnalom i praznom patronom od kemijske utisnuo crtu. U servisu su rekli da se to ne može popraviti, nego mijenjati cijeli panel koji je bio tada prilično skup. Na kraju sam prodao cijeli iMac (Intel 1st gen) za dijelove. No probaj ti stroj spojiti na drugi monitor, možda je problem u grafičkoj. Evo, to su moja iskustva iz prve ruke, nadam se da pomaže i da me nećeš klasificirati kao glasnika loših vijesti. Svakako, sretno.
19.05.2010 | 22:12
Poslao sam mail u servis pa cemo vidjeti sto se moze uciniti - iako zasad stroj radi skoro 2 sata i jos nije pocelo to desavati pa cemo vidjeti...uglavnom pusiona, da bar u HR mozemo uzet Apple Care bilo bi sve puno jednostavnije i bezbolnije...
12.06.2010 | 14:57
Heh u servisu kazu da je moj problem nepopravljiv, te se u mom i slicnom slucaju mijenja cijeli monitor, a za to bi morao nadoplatiti 3900kn + PDV sto mi se u ovom trenutku cini neisplativim.
12.06.2010 | 19:20
Ja sam uzeo uz svoj MacMini SAMSUNG SM 2433 (23,6") - Full HD, DVI i VGA. Za sada sam prezadovoljan. Cijena je bila 1999 kn za gotovinu, no ja sam slučajno naletio na jednog dobrog poznanika koji je bio sa mnom u vojsci, on je igrom slučaja poslovođa u trgovini gdje sam kupovao, tako da mij odobrio dodatni popust (pošto se znamo). Na kraju me ispalo 1700 kn uz 3 godine garancije.
12.06.2010 | 21:52
Ali to neće biti LED backlit za tu cijenu, zar ne?
12.06.2010 | 22:02
Možeš kupit AppleCare papire, box, dakle kutiju, il na ebayu ili osobno u zemljama gdje ima APpleCarea.

Onda lijepo uzmeš aktivacijski kod iz kutije, odeš na Apple support sajt i tamo povežeš taj kod sa serijskim brojem svog kompjutera, upišeš neko ime i neku adresu u zemlji gdje postoji AppleCare i voila.

Možeš na ebayu kupit i samo taj aktivacjiski broj koji ti mailaju, ali neka rulja se žalila da je bilo nekih prevara, i yato je kao bolje imat actual box, mada ja nisam imao problem, a baš sam na taj ančin sredio AppleCare za svoj PowerCOm Apple stroj.
13.06.2010 | 08:03
Nisam siguran kako ti sama kutija jamči da broj već nije iskorišten? Hoću reći, prevariti te može prodavač bez obzira da li prodaje samo broj ili cijelu kutiju.
13.06.2010 | 11:25
Točno, ali prevarit te može kao što te bilo ko na ebayu može prevarit, ne? Imaš feedbackove, imaš neke druge pokazatelje, imaš vlastiti razum, jel... U krajnoj liniji kupiš ti ili neko toj to od Applea...
13.06.2010 | 12:04
Da, Vedranova ideja bi mogla proći. Naime, AppleCare se može kupiti naknadno, za razliku od produženog jamstva kod nas. Kvaka je samo u tome što se AppleCare računa od dana kupovine, dakle ako traje 3 godine, a monitor je star godinu i pol, ostaje mu još samo godinu i pol, ali to i nije važno, važno je popraviti monitor. Obzirom da mi u Hrvatskoj nemamo AppleCare ne znam kakva je formalna procedura aktivacije jer se očigleno veže na originalni račun proizvoda, ali čuo sam da to vani prolazi.

Nedavno se netko na xlr8yourmac hvalio da je kupio AppleCare malo više od godinu dana kasnije, aktivirao ga, a onda mu je za inat skupi stroj riknuo, i on je bez problema ostvario garanciju. E sada, to ostavlja otvoreno pitanje je li to bila slučajnost ili zbilja Apple ne radi provjeru toga nakon godine dana, što bi mi bilo malo čudno jer bi svatko mogao na taj način dobivati skupe popravke samo za cijenu AppleCarea.

U svakom slučaju ja bih ispitao ovu opciju!
13.06.2010 | 15:37
Hvala na prijedlogu, svakako ću razmotriti tu opciju...
13.06.2010 | 19:48
AppleCare spomenuta opcija je svakako pozeljna solucija ako je mozes realizirati na svoju korist.

=db= je napisao:
Ovako na svom monitoru starom godinu ipo dana jucer sam primjetio ne bas male anomalije.

Ovo sto si opisao (ali i dalje nedovoljno bez pune dijagnostike) moze biti i do matrice (LgPhilips) ali i kombinacije ploce i lampi. Ugradbeni ekvivalent LM230W02 koji se moze ponekad naci i za manje na eBay-u. A problematika nabave lampi je danas prilicno jednostavna uz 2-3 odlicna US dobavljaca. Jasno, ti ipak zelis minimalnu intervenciju ili trosak, pa te mozda ovo i ne zanima. Ali spominjem svejedno kao opciju.

=db= je napisao:
Skuzio sam da se to pojavi nakon nekoliko sati rada monitora - najbolje se vidi kod ponovnog dizanja OS-a ili kad za desktop stavim neku svijetliju pozadinu - ako je skroz bijela onda se ne vidi uopce....

posebno ovo vuce na neke poznate boljke lampi i plinovitog im deficita u tim modelima. Danasnje reklamacije monitora u servisima se svode na ispunjavanje servisnog web forumlara i zaprimanje od dobavljaca zamjenskih modela. Tek omanje intervencije ostaju na tehnicarima.

Nemam pojma u kojem si gradu, ali, ako ti ZG nije problem, a AppleCare se recimo pokaze kao problem u realizaciji, mozda bi mogao skociti do Irve? Po meni najbolja dijagnostika koju ces pronaci kod nas. Pragmatican i poznat po tome da nista ne drzi duze od jednog dana kod sebe. On ce ti detektirati problem i za tebe najmanje bolnu soluciju. Pod pretpostavkom da ga ne ulovis na krivoj nozi kad ne zeli primati previse monitora zbog posla. Ali u tom slucaju inzistiraj ako i kad budes zvao.
14.06.2010 | 00:08
dpasaric je napisao:
Da, Vedranova ideja bi mogla proći. Naime, AppleCare se može kupiti naknadno, za razliku od produženog jamstva kod nas. Kvaka je samo u tome što se AppleCare računa od dana kupovine, dakle ako traje 3 godine, a monitor je star godinu i pol, ostaje mu još samo godinu i pol, ali to i nije važno, važno je popraviti monitor. Obzirom da mi u Hrvatskoj nemamo AppleCare ne znam kakva je formalna procedura aktivacije jer se očigleno veže na originalni račun proizvoda, ali čuo sam da to vani prolazi.

Nedavno se netko na xlr8yourmac hvalio da je kupio AppleCare malo više od godinu dana kasnije, aktivirao ga, a onda mu je za inat skupi stroj riknuo, i on je bez problema ostvario garanciju. E sada, to ostavlja otvoreno pitanje je li to bila slučajnost ili zbilja Apple ne radi provjeru toga nakon godine dana, što bi mi bilo malo čudno jer bi svatko mogao na taj način dobivati skupe popravke samo za cijenu AppleCarea.

U svakom slučaju ja bih ispitao ovu opciju!

Ne treba ti originalni račun da bi aktiirao AppleCare. Treba samo da ti serijski broj bude "lgitiman" ovdje selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do, da ti se pokažu podaci o uređajui da od datuma u Appleovoj bazi do danas nije prošlo više od godinu dana.

Drugog pasusa što se tiče, ne znam kakao je taj lik aktivirao AppleCare. Ako ga je aktivirao preko neta, ovako kako predlažem ovdje, onda nema šanse da ga je aktivirao nakon što je prošla godina dana od datuma koji se nalazi u Appleovoj bazi...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 14 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO