WLAN problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

WLAN problem

15.11.2008 | 12:50
Pozdrav svima,

ispričavam se ako je već netko o tome pisao ali nadam se da ću svejedno dobiti neki korisni savjet.

Dakle, imam slijedeći problemčić, kada se kući spajam na internet preko wlan routera MacBook mi prepozna network ali ne spaja me na internet!? Tek kada resetiram router (DLINK) sve radi kako treba.

Ustvari, dokle god sam na netu sve je ok, problem nastaje kada ugasim ili samo zaklopim ili neko vrijeme ne koristim komp. taj problem imam samo doma, u uredu ili u gradu ili bilo gdje drugdje spajam se na net bez problema, neovisno o tome da li ga koristim ili ne. Čim pronađe network odmah je online.

Evo, ako netko ima sličan problem ili zna rješenje, zahvaljujem unaprijed na odgovoru.

Pozdrav
15.11.2008 | 13:09
uglavnom svi modeli DLINK-a ima isti software ali možda malo više infromacija ne bi bilo na odmet. Naime pretpostavljam da imaš DLINK router sa DSL modemom.

- provjeri dali je pod WAN kategorijiom na DLINK-u uključena opcija "Always on" i pod istom kategorijom opcija "Maximum Idle Time" trebala bi imati možda veću vrijednost recimo 30 min ili 60.

vjerojatnost je da dlink ruši vezu na net u trenutku dužeg idle time-a. probaj ove dvije opcije u kombinaciji.

pozdrav
15.11.2008 | 14:09
imao sam takav problem.
odi na d-link čarobnjaka te odi na tools a zatim tamo stisni setings i kad se otvori klikni na -save and reboot-.
kad se restarta vratiš se natrag i više se nebi smio gubiti. jedino ako nije nešto drugo ,ali sumnjam. sretno.
15.11.2008 | 14:37
model koji ja imam je Dlink G684T.

neznam da li to ima veze ali na router mi je spojen i max tv, a zadnjih nekoliko dana primjećujem da se slika zamrzne pa na par sekundi nestane, kao da nije online i onda se opet vrati.

Hvala na odgovorima
15.11.2008 | 16:46
Najprije probaj ovo što su ti drugi savjetovali. Ako to ne pomogne, onda probaj na silu promijeniti RF kanal na routeru (on bi trebao sam to učiniti ako na postojećem kanalu ima smetnje (od drugih wlan mreža u blizini), ali često se zablesave).

Nakon što tako ručno to promijeniš na routeru (iz routerovog web interfacea za podešavanje), možda ćeš morati i na svim wlan klijentima isto ručno mijenjati da ti se ponovno prime na mrežu.
15.11.2008 | 18:22
cole,
i moj je 684 i ako si podesio kako sam napisao ai dalje zeza , onda ti može biti od maxtv-a.
negdje sam čitao po forumima da ljude zeza.probaj isključit max-a, pa ako je onda u redu znaš krivca. bok.
15.11.2008 | 20:40
hvala na savjetima,

napravio sam za sada samo save and reboot i nemam problema. Nadam se da je to, to!
30.12.2010 | 13:21
Da ne otvaram novu temu ... imam sličan problem.

Ruter je TP-Link i preko WLAN-a je na njega spojen iMac (jedini uređaj spojen na ruter). iMaca ne gasim (shutdown) već ga bacam u Sleep. Ponekad mi se dogodi da se nakon buđenja ne želi spojiti na WLAN. Pokušam ručno, odaberem svoju mrežu, i nakon nekog vremena mi baci Connection Timeout. Pokušao sam ugasiti AirPort i ponovno upaliti i kod spajanja opet baca Connection Timeout. Jedino što pomaže jest gašenje i ponovno paljenje rutera.

Pokušao sam promjeniti kanal Wi-Fija, mijenjati postavke rutera (Always on i Max idle time kako je navedeno u prethodnim postovima), ali ništa ne pomaže.

Zbunjuje me to da se iPhone uredno spoji i sve radi dok na iMacu ne i činjenica da se to javlja povremeno (nekad zeza svaki dan, nekad prođe i par dana bez incidenta).

Jedino što mi pada na pamet je da se svaki put prije Sleepa odspajam s mreže, što mi je glupo raditi. Nadam se elegantnijem rješenju.

Svaka je pomoć dobrodošla.
30.12.2010 | 13:33
Ako ti ne pomaže ništa od ranije napisanog, bojim se da ja nemam više ideja...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 19 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa