Problem sa zvucnicima MBP 2018.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa zvucnicima MBP 2018.

01.05.2019 | 22:36
Pozdrav svima,
kako cesto slusam glazbu preko laptopa mbp 2018 kad sam mobilan nisam nikad isao da pojacam zvucnike vise od 50% međutim neki dan sam skuzio da mi je zvuk katastrofalan kad se pojaca preko 60%.

Zvuk je kao da pojacano previse bassa i pa zvuci kao distorzirano kao da "prdi". Provjerio sam karticu i EQ i sve je normalno. Zvuk preko slusalica i zvucnka Adam A8X savrsen ali ne i na zvucnicima od laptopa.

Trazio sam online problem i vidim da dosta ljudi imaju slican problem.

Pricao sam sa podrskom iz Apple servisa i pokazali su mi kako da restartiram laptop i neke opcije ali to nije pomoglo.

Planiram uskoro za Zagreb namjerom da odnesem novi laptop na servis ali se pak nadam da ima ovdje netko tko bi mozda mogao znati što je problem.

Lijep pozdrav,

B
01.05.2019 | 23:17
Zvuči kao oštećen zvučnik (barem jedan). Servis.
01.05.2019 | 23:23
Imaš li instaliran Adobe Premiere?
02.05.2019 | 07:32
Po opisanom ja imam gotovo identican problem sa Minijem, ali kako koristim vanjske zvucnike "rijesim" taj problem tako da stisam sistemski volume ispod 50% i poglasnim na vanjskom pojacalu.
02.05.2019 | 22:18
Da, fotograf sam. Je li to problem? :O
02.05.2019 | 22:19
Soffoklo kaže:
Imaš li instaliran Adobe Premiere?

Da, fotograf sam. Je li to problem? :O
02.05.2019 | 22:20
Riba kaže:
Po opisanom ja imam gotovo identican problem sa Minijem, ali kako koristim vanjske zvucnike "rijesim" taj problem tako da stisam sistemski volume ispod 50% i poglasnim na vanjskom pojacalu.

Evo kažu mozda Adobe Premiere?

Cekam odgovor
02.05.2019 | 22:27
Ja sigurno nemam Premiere ali zanima ma kako bi to bilo povezano.
02.05.2019 | 22:37
www.dpreview.com/news/2610969677/some-ma...emiere-pro-audio-bug

Bizarno, ali bilo je slucajeva
02.05.2019 | 23:17
Evo @^SuperUnknown^ je stavio link s opisom buga u slučaju MBP-a i Premierea. Za Mac Mini ne znam što bi bilo. Imam ih 2 komada i niti na jednom nemam problem sa zvukom.
03.05.2019 | 13:22
^SuperUnknown^ kaže:

Znaci moguce je da zvucnici su oderani sa strane pojacala u laptopu? Kako je to uopce moguce?

Neki dan sam poslao na popravak Adam A8X aktivni studio monitor koji je spojen direktno na laptop jer ima isti problem sa zvukom kao i laptop Je li moguce da ga laptop sprzio?
03.05.2019 | 13:56
Nisam detaljno istrazivao problem jer u to doba nisam imao ni Macbook ni tu verziju Premierea, ali s obzirom na sve probleme recentnijih Macbookova pretpostavljam da je sve moguce Mada, taj problem se manifestirao u abnormalno glasnom, distorziranom zvuku, sto bi vjerojatno primjetio da ti se dogodilo:

youtu.be/3vaolRSP1Rk

Ako imas garanciju - pravac servis i ne spominji Premiere
03.05.2019 | 17:47
^SuperUnknown^ kaže:
Nisam detaljno istrazivao problem jer u to doba nisam imao ni Macbook ni tu verziju Premierea, ali s obzirom na sve probleme recentnijih Macbookova pretpostavljam da je sve moguce Mada, taj problem se manifestirao u abnormalno glasnom, distorziranom zvuku, sto bi vjerojatno primjetio da ti se dogodilo:

youtu.be/3vaolRSP1Rk

Ajme . Imam garanciju plus 3 extra.

Nista onda servis..

Hvala
03.05.2019 | 17:51
^SuperUnknown^ kaže:

youtu.be/3vaolRSP1Rk

Kad mi poprave.. Kako izbjeci taj problem? Postoji solucija?
03.05.2019 | 17:55
Danas mi stigao moj MBP i bas sam probao zvucnike. Prase samo tako

To je u biti prva stvar koju sam primjetio da je osjetno poboljsanje. Mozda je pretjerano reci da su duplo bolji, ali bas primjetna razlika u usporedbi sa mojim starim modelom.

Tako da slobodno mogu reci da to treba ici u servis, jer na razlicitim zanrovima ja ta izoblicenja i distorzije ne cujem.
03.05.2019 | 18:49
drlovric kaže:
Danas mi stigao moj MBP i bas sam probao zvucnike. Prase samo tako

To je u biti prva stvar koju sam primjetio da je osjetno poboljsanje. Mozda je pretjerano reci da su duplo bolji, ali bas primjetna razlika u usporedbi sa mojim starim modelom.

Tako da slobodno mogu reci da to treba ici u servis, jer na razlicitim zanrovima ja ta izoblicenja i distorzije ne cujem.

Vjerujem vam. Inace sam fanatik za sound. Kad sam kupio MBP prije 5 mjeseci zvucnici su bili fantasticni kao i sam zvuk ali eto pazite da ih ne sprzite. Kazu preko Adobe premiere, browsera i jos par nacina postoji mogucnost da ih sprzite.. T2 Security Chip kazu da moze napraviti taj problem. Pa sad.. Treba cekati update valjda?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.11 Seconds

Provided by iJoomla SEO