Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Uz vaš iPhone i Bose SoundLink Mini zvučnik s Bluetooth konekcijom nije bitno gdje ćete završiti! 21. stoljeće nam donosi nevjerojatne igračke, a ovaj džepni disco klub pravo je otkriće!

Ovaj prikaz uopće nisam planirao, ali kada sam ovaj mali Bose primio u ruke bilo mi je jasno da to veselje moram podijeliti sa svima na Jabučnjaku! :D

Bose SoundLink Mini
Čini se kao rubno izvediva ideja: kvalitetan bežični zvučnik malih dimenzija napajan baterijom

Priznajem, volim dobre zvučnike. Važan mi je čist i snažan zvuk, kako doma, tako i na poslu (kada ne smeta kolegama) i u autu. No, nisam zadrti audiofil. Zadovoljan sam srednjom klasom. Volim kada je u kompletu i subwoofer. Najradije bih da je svemirski rock band “Disaster Area” stvarnost! :) Za one koji nisu čitali “Vodič kroz galaksiju za autostopere”, radi se o intergalaktičkoj grupi iz Gagrakacka sektora i poznati su po tome da su najglasniji rock band u galaksiji. Prosječni posjetitelji njihovih koncerata kažu da je zvuk najbolji na udaljenosti od šezdesetak kilometara od gigantskih betonskih zvučnih silosa dok su sami glazbenici smješteni na orbitalnoj platformi! ;)

Bose SoundLink Mini
Za razliku od grupe "Disaster Area" koja koristi gigantske zvučne silose, majušni Bose je potpuna suprotnost!

Iz ovoga se može naslutiti da ne priznajem male zvučnike i da se među mojim prvim pitanjima nalazi “...a koji je promjer membrane?”. Znam da je to primitivan pristup i da je često važnija zvučna kutija i konstrukcija zvučnika, ali kao i kod kubikaže motora u autu, veće je obično uvijek i bolje. Kakve su onda šanse da me dojmi prijenosni Bluetooth zvučnik koji stane u džep jakne? Gotovo nikakve… osim ako se ne radi o Bose SoundLink Mini čarobnoj kutijici!

Bose SoundLink Mini
Spajanje na Mac, iPhone ili iPad je jednostavno i brzo putem Bluetooth veze

Ova čarobna kutijica pamti do šest Bluetooth uređaja, trenutačno ih prepoznaje i brzo se spaja na željeni. Procedura spajanja na Mac, iPhone ili iPad je trivijalna. Dovoljno je uključiti Bluetooth, odabrati Bose SoundLink kao audio izlaz i stvar savršeno funkcionira! Punjenje putem priloženog punjača traje oko sat-dva, a za postizanje punog kapaciteta potrebna su tri sata. Kada je pun, u stanju je zabavljati vas punih sedam sati! Kada se ne koristi za par minuta padne u “sleep mode”.

Bose SoundLink Mini
U opremi su punjač, dock i klasični 3.5 mm audio kabel

Prvo što mi se svidjelo je izrada. Toliko je kvalitetna da bi bez problema gore mogla biti i jabučica. Štoviše, mislim da bi Apple napravio odličan posao kada bi u suradnji s Boseom izdao Mac edition - dizajn gotovo da uopće ne treba mijenjati; možda bi Apple samo tipkice na vrhu izradio u svom stilu dok se samo kućište od aluminija savršeno uklapa u tekući Appleov hardver. Ipak, samo izrada nije dovoljna da opravda “paprenu” cijenu od 200 eura. Zapitamo se vrijedi li uopće ovaj mali Bose naših teško stečenih dukata? Vrijedi! Čitajte dalje, pa ćete saznati i zašto…

Bose SoundLink Mini
Materijalom, dimenzijama i dizajnom odlično se uklapa uz Mac Pro, ali i ostali Apple hardver

Kome je ovaj zvučnik namijenjen? Prije svega ljudima u pokretu, nekome tko MacBook ili iPad nosi posvuda, a često mu treba zvuk za neku prezentaciju, film, igru - ili za slušanje glazbe. Slušanje glazbe? Ozbiljno?! Na toj maloj kutijici? Je li ovaj mali zvučnik dostojan vaše glazbene kolekcije? Jest! Druga potencijalna skupina korisnika su oni koji žele ultra-kompaktan kvalitetan zvučnik za računalo u uredu ili radnoj sobi u kojoj ne postoji veliki "kućni sustav".

Bose SoundLink Mini
SoundLink Mini može se smjestiti i na teško dostupna mjesta za zvučnik ovih karakteristika (do 9 m udaljenosti)

Zvuk koji izlazi iz ove male kutijice je nevjerojatan! Ne pretjerujem, ovo je jedna od onih tehnoloških igračaka koje su na rubu čarolije! Stvar zvuči bolje nego li moj stari full-size Sharpov double-decker (da, onakav kakav se u Bronxu nosio na ramenu), a oni koji su imali priliku čuti veći i skuplji (350 eura) Bose SoundLink (dakle ne “Mini” izdanje) tvrde da je mlađi i manji brat bolji u svakom pogledu i da je vrijeme da proizvođač zaustavi prodaju većeg modela.

Bose SoundLink Mini
Usporedba veličine sa starim iPhoneom 3G (bočno su vidljivi audio ulaz i konektor za punjač)

Dojam dobrog zvuka pojačavaju smiješne dimenzije uređaja; jednostavno oduševljava da nešto toliko maleno može ispuštati tako jasan i kvalitetan zvuk, pa čak i bas! Da ste nekome u doba prvih MTV spotova i čitanja Bravo magazina ovo pokazali uživo jedini mogući zaključak bi bio da ste svratili iz daleke budućnosti, možda iz tada popularnog filma “Back To The Future”. Ukratko, ovaj zvučnik “s rukama dolje” bez napora savladava svu konkurenciju u klasi, a ne bi se osramotio niti pred daleko većim zvučnicima. Neopravdan hype ili tek dobra reklama? Ne! Na Amazonu je od 938 ocjena kupaca, čak 810 njih dalo čistu peticu, a to se ne viđa često!

Bose SoundLink Mini
Lako se spaja na svaki izvor zvuka! Ako vam TV nema Bluetooth spojivost, uvijek možete koristiti i stari dobri kabel.

Ima li nedostatke? Svega dvije sitnice. Prvi nedostatak je što nema mikrofon, a neki korisnici vole takve Bluetooth zvučnike koristiti i kao hands-free set. Drugi nedostatak je što se ugrađeni USB port ne može koristiti za punjenje, već se koristi isključivo za spajanje na računalo radi dogradnje firmwarea.

Bose SoundLink Mini
Mali Bose je odlična dopuna često osrednjih TV zvučnika dok ne koristite vanjski 5+1 sustav

Gdje ga kupiti u Hrvatskoj? Ne znam, po katalozima koje sam pregledao, izgleda da se kod nas još ne prodaje, a i na zapadu se teško nabavlja; u trgovinama kažu da sve što dobiju odmah “plane”.

Bose SoundLink Mini
Mac mini ima nedostatan zvučnik i ovaj Bose mu je odličan par! Uz to se i dobro uklapa na Apple Cinema monitor

I za kraj tehnikalije: ovog mališana pogone dva visokotonca/srednjetonca i dvostruke nasuprotne bas membrane, a Bose nije specificirao njihove karakteristike. Točne dimenzije zvučnika su: širina 18 cm, visina 5,1 cm, dubina 5,8 cm. Težak je oko pola kilograma. Uređaj koristi internu neizmjenjivu 7,4V, 2330 mAh, 17 Wh, Li-ion bateriju. Zanimljivost je i da se proizvode u Meksiku! Odličan proizvod, odličan!

Živjelo 21. stoljeće! :)

 

Komentari  

smayoo
31-12-2013 | 10:40
Ne znam... Meni je Bose uvijek bio i ostao sinonim za javni razglas i ozvučenje kafića i diskaća, gdje treba nadglasati visoku razinu ambijentalne buke. Za kućnu primjenu, gdje je tišina i trebaš high fidelity (visoku vjernost reprodukcije), Bose mi je uvijek bio osrednji ili lošiji od toga...
dpasaric
31-12-2013 | 11:16
Samo pokušaj naći bolji high fidelity u 18x5x5 cm koji možeš nositi u džepu i koji radi na bateriju 7 sati (meni jučer izdržao preko 8!). Uopće ne vidim da je to tehnološki moguće u ovom trenu, čak i za znatno veći novac.
jmirakul
31-12-2013 | 11:21
Kakve baterije koristi? Jeli moguce koristiti punjive?
dpasaric
31-12-2013 | 11:49
Koristi internu neizmjenjivu 7.4V, 2330mAh, 17Wh, Li-ion bateriju! Hvala na pitanju, to je važan detalj, idem dodati u tekst! :-)
Yonkis
31-12-2013 | 11:50
Koliko je to čudo glasno? koliko se osjeti bas? ima li distorzije? smeta li mu WiFi u stanu? na koju udaljenost lovi (kroz zidove i sl)? to si kupio kod nas negdje ili preko net-a (vani)?
dpasaric
31-12-2013 | 12:13
@Yonkis - što je najbolje nisam imao potrebe razvaliti ga do kraja, ali evo idem sada! :-) Bas se zaista osjeti neproporcionaln o jako za nešto toliko maleno. Daleko bolje od ičega što sam čuo u otprilike toj klasi, a naslušao sam se svega jer imamo par klijenata koji vole kupovati slične stvarčice za ured, a i prijatelji mi obično demonstriraju kada kupe nešto slično.

Mislim da glasnoća ne može biti jača strana ovako malog zvučnika, ali je zato odličan u smislu distrozija. Mislim da koristi nekakav DSP koji to hendla, nema šanse da se drugačije ovako ponaša. Zvuči kao oni napredniji sutavi za auto hi-fi koji prilagode bas i ostalo većoj glasnoći, pa režu stvar negdje pri rubu ulaska u distorzije. I to radi odlično! Uglavnom, glasnoća nije za party s deset ljudi, ali je sasvim dovoljno za ugodno glasnije slušanje u manjem društvu.

Wi-fi u stanu mu ne smeta, zidovi mu smetaju, ruše domet za par metara, ali to je već normalno kod Bluetooth uređaja.

Nažalost nije moj, kupio ga je moj prijatelj pomorac, pa sam ga zamolio da mi ga posudi par dana za ovaj test!
zabac
31-12-2013 | 12:47
Bose je velika firma i radi vrlo kvalitetne stvari. Po meni su ipak precijenjeni njihovi proizvodi. Mada, ako se gledaju druge firme (koje još više deru cijene za slične proizvode) iz tog kuta gledanja je i prihvatljivo. Svojevremeno sam kupio 5+1 sustav od Bose-a Acoustimass sistem s 5 duplih satelita i subwooferom. Rade i dan-danas uredno. U to vrijeme baš i nije bilo kod nas za kupiti elegantnih zvučnika za kućno kino (ne računam sranja koja su prodavana kao 5+1 sistem za računalo).
jmirakul
31-12-2013 | 13:40
Nisam ni sumnjao da je cijena paprena :sad: cca $200
zabac
31-12-2013 | 15:21
Nije baš jeftino. Mada ima i skupljih.
petros
31-12-2013 | 18:13
Možda glupo pitanje, ali da li radi ovo i s iPod touch? Uvijek svi pišu iPhone i iPad, znam da je slično, ali bilo je slučajeva da sam naknadno pročitao disclaimer tipa "all iPod Touch models (except for the first-gen Touch)" pa bolje da pitam! Hvala! (ne nemam love za njega, ali gledam neki drugi jeftini BT zvučnik, a ako radi ovaj, onda će valjda svaki) 8)
dpasaric
31-12-2013 | 18:44
@petros - nigdje se formalno ne spominje iPod touch, a je nemam jedan za probu. Mislim da zaista nema razloga da ne radi, uostalom to uvijek možeš zamoliti da probaš u trgovini.
drlovric
31-12-2013 | 20:02
Cestitke za prikaz Davore.

Sretni sam vlasnik ovog zvucnika vec nekoliko mjeseci, par dana nakon sto je uopce predstavljen u USA. Za moj nomadski nacin zivota, idealan :-) U kombinaciji sa projektorom, imam svoj tehnoloski kutak gdje god da se nalazim.

Koliko je meni poznato dvojica vlasnika su na ovom forumu. Jedan decko iz Mostara cini mi se mi se javio, pa sam mu dao svoje misljenje i dojmove pa ga je narucio iz ZG. Javio se samo da se zahvali na preporuci :-)

Odlicna mala stvar koja rusi jako puno predrasuda vezanih za kvalitetan zvuk.

Ne treba naravno ocekivati cuda (s obzirom na velicinu i zakone fizike), ali ono za sto je namjenjen obavlja krajnje korektno.

Jedino mi ide na zivce Bose futrola koju treba platiti 45$, a ne kosta vise od 5$ u Kini :/

Platio sam ga 179-189$ ili tako nesto, i nisam se pokajao ni najmanje, ali platiti 25$ za gumenu navlaku ili 45$ za platnenu futrolu mi je malo too much, pa sam odustao :-)
dpasaric
31-12-2013 | 20:14
@drlovric - da, to je ona suluda rip-off logika koju ima i Apple za iPhone zaštite koje su pretjerano skupe. Moj prijatelj je također odustao od futrole i koristi jednu viška od Philips LivingColors sustava koja je čisto ok za tu potrebu!
drlovric
31-12-2013 | 20:16
I Davore kada vec spominjes tehnologiju buducnosti (sto ovaj zvucnik realno govoreci nije) grijeh ne spomenuti Bose QC20i (http://www.amazon.com/Bose-QuietComfort-Acoustic-Cancelling-Headphones/dp/B00D429Y12/).

To sam sam sebi kupio za Bozic i ako naletis na tu igracku, dobro se pripremi jer oborit ce te s nogu :-) Garantiram!

Sad sam ih koristio na letu iz Dubai, gase sve zvukove (motore aviona, background noise, plac beba (80%), razgovor ljudi...)

Svima koji cesto putuju ili rade u bucnom uredu preporucam ove slusalice. Mozes ih koristiti i kao Noise Cancelling bez da slusas ikakav audio na njima. Tek kada ih ugasim vidim u kakvom bucnom svijetu mi zivimo :-)

Cijena, sitnica. 50% vise od opisanog zvucnika, a meni su 5 puta korisnije tako da su bolja investicija.
dpasaric
31-12-2013 | 20:31
Malo prije mi je uletio susjed koji radi vani i kada sam mu pokazao Bose zvučnik, on je s totalnim oduševljenjem pričao upravo o tim slušalicama! Ali 300$?!?! :D

Kada se obogatimo to ću kupiti kolegi u firmi koji voli tišinu! ;-)
Goldy
31-12-2013 | 22:45
@drlovric: da li su zbilja dobra investicija u odnosu na neke druge modele koji nisu in-ear? EU cijena je min. 270 EUR, a to da imaju aware mod je bas super, podsjeca me na prastaru Sony Walkman opciju :-)
dpasaric
01-01-2014 | 05:18
Evo, vratio sam se tuluma, naravno uzeo sam Bose sa sobom, pa smo ga koristili kao sekundarni stage u kuhinji! ;-) Definitivno nije upotrebljiv dok velike metarske kutije detoniraju u susjednoj sobi, ali kada se taj dio u sitne sati stišao došao je i mali SoundLink na svoje. Mogu vam reći da su baš svi pitali što je to i na koju foru se tako dobro čuje! :-) Nekima je bilo i totalno čudno na koju foru to sve skupa radi i kako mjuza čarobno dolazi na njega s iPhonea! :-) Uglavnom, super se pokazao i na glasnoj zabavi!
drlovric
01-01-2014 | 11:14
@Goldy:

Meni jesu vjeruj. Za ovo sto meni treba, vrijede svake lipe :-) Probaj negdje u ducanu pa ces vidjeti sam za sebe.

Aware mode je super, da ne moras vaditi slusalice iz uha za svaku sitnicu, ako ti se neko obraca ili zelis nesto cuti (najava, promet i sl).

Konkurent iz iste kuce im je popularni (vidjet ces par komada na svakom letu) QC15 kojeg nisam uzeo iskljucivo zato sto su velike, previse ja stvari teglim sa sobom da bi imao i jos jednu veliku futrolu za slusalice (koje btw ne rade cim umru baterije, ne mozes niti glazbu slusati).

Ove in-ear, kada se potrosi baterija nastave da se ponasaju kao regularne slusalice, samo bez noise canceling funkcije.

Zalosna je cinjenica da osim Bose, niko drugi nije uspio napraviti niti priblizno funckionalne slusalice (POGOTOVO in-ear), tako da ce cijena vjerojatno ostati kakva jeste, jer konkurenciju nemaju :-)
Kile
02-01-2014 | 10:11
Nisam imao prilike koristiti ove in-ear, ali zadnjih godinu dana koristim veci model, qc 15, koje su stvarno odlicne, baterija je samo jedna u njima AAA baterija i traje i traje...uvijek imam jednu rezervu, ali ova mi traje preko 3 mjeseca, a letim nekoliko puta mjesecno...
Jedina mana je velicina, drugo sve 5.
cariblanco
02-01-2014 | 17:39
Težak je 49,6 grama ? Da nije 496 grama. Iz 5 deka nema šanse da takav zvuk razvije. Našao sam podatak koji je točan, pa to ispravi Davore u postu :-)

Weight: 1.75 lbs (49.6 kg)
cariblanco
02-01-2014 | 17:44
Krivo sam napisao u kilaži, ali tako piše na sajtu. Kad se preračuna 1.75 Ibs ispada 0.793.... kg.
ciko3
02-01-2014 | 18:26
Korisnik sam slicnog uredjaja JBL CHARGE koji kod nas dodje oko 1000 kn, jacine 2x5 wati i kapaciteta trajanja baterije oko 12 sati . Uz njega dolazi i punjac, moze se spjati na Bluetoth i kabel, moze se koristiti kao dodatni punjac za mobitele, iPad i sl.
Jako kvalitetna, ergonomski odlicno izradjena stvar
drlovric
02-01-2014 | 19:51
@kile:

Probaj ove. Testirao sam ja i QC15, ove su mi puno bolje sjele. A ne znoje se ni usi nakon duzeg leta :-)
dpasaric
02-01-2014 | 20:37
@cariblanco - da, dobro si primjetio, inače to je podatak sa službenog Bose weba, ali je očigledno greška. Onako od oka bih rekao da ima pola kg sigurno. Ispravim sada, hvala! :-)
Goldy
02-01-2014 | 23:33
Ne znam u kakav to dzep stane, maleno je ali u ruci ima ziher pola kile. Odlican dizajn, ali ipak pretesko za nositi stalno. Uzivo izgleda super, skroz presitno i jako kvalitetno. Imaju i dodatne maske u bojama.
Mr_Orange
06-01-2014 | 15:12
Ako dobro kuzim, ovaj zvucnik moze biti i stalno spojen na struju i preko 3.5mm aux spojen sa kompom? Jer bas gledam neki takav omanji zvucnik za ispod monitora, a to sto ga onda poslje mogu i ponjet sa sobom je samo dodatni plus.
drlovric
06-01-2014 | 16:26
Orange:

Moj je stalno spojen na punjacu (imas mali plasticni docking station) i ako ti treba za vani samo ga pokupis. Moze se puniti i bez tog plasticnog postolja (strujni adapter direktno u zvucnik).
Ninjago
07-01-2014 | 13:37
kupio sam neki dan na brzinu JBL Charge ali sad mi je krivo kad vidim kolika je razlika. Necu reci da je los ali je ispod Bose-a. Sutra ujutro pravac u mediamarkt po Soundlink mini a JBL na prodaju.
drlovric
07-01-2014 | 17:21
@Ninjago:

Nije stvarno pretjerivanje, niti pomodarstvo, ali u ovoj kategoriji proizvoda zbilja ne postoji nista bolje od ovog Bose cuda :-)

Neces se pokajati...
dpasaric
07-01-2014 | 19:39
Danas sam ga uzeo u firmu na mali demo! Svi su "ostali" kada su ga čuli! :-)
Ninjago
07-01-2014 | 23:59
Ma znam da, koliko god iskusni govorili da je to samo srednja klasa ja bi ga ipak malo vise postavio. Definitivno sve sto sam imao od Bose-a nisam pozalio novca. Sutra cu vidjeti hoce li me pozitivno iznenaditi.
smayoo
08-01-2014 | 09:42
Evo, ponukan ovim člankom i komentarima, otišao sam opet do frenda koji ima Bose zvučni sustav. Sorry, ali meni to i dalje zvuči kao razglas na željezničkom kolodvoru. Da se razumijemo, ne da nema puninu zvuka, bez izobličenja, itd. Ali to je totalno robotski zvuk. Drveni puhački instrumenti (klarinet i sl.) zvuče kao da slušam synthesizer. Itd.
Vjerojatno ima veze i to kakvu glazbu slušaš. Za aktualni mainstream (Otvoreni radio i slične stanice) je, siguran sam, super. Za jazz i klasiku je - banana.
dpasaric
08-01-2014 | 10:25
@smayoo - uspoređivati Bose X zvučnike s Bose Y zvučnicima je kao da uspoređuješ iPod shuffle s iPod touch ili nešto slično totalno različito. Nemoj oni kao kompanija neki svoj poseban zvuk koji je "robotski", sve ovisi o konkretnoj zvučnoj kutiji i samim membranama.

Stvar treba postaviti ovako: trenutno ne možeš naći bolji zvučnik ovih dimenzija, a vjerujem čak i za drvene puhačke instrumente jer karakteristikam a toliko nadmašuje nešto slično da bih zaista ostao jako iznenađen da sada ti izvučeš kutiju 18x5x6 i da zvuči bolje od ovog SoundLinka Mini.
Ninjago
08-01-2014 | 10:43
Evo da i ja napisem koju.. Sad sam se vratio iz Mediamarkt-a i probavao sam sve zivo tih dimenzija, neke cak i vece tipa beat dr i te gluposti. Mogu reci da je Bose itekako u prednosti od svih sto sam isprobao i to u svakom segmentu. Kod masu njih dobiva covjek osjecaj da je samo jedan zvucnik kao sto i jeste a kod ovog malog imas osjecaj kao da je vise zvucnika u prostoriji. Bas pri visokim rezimima nije neki ali zato na manjim odusevljava s obzirom kolika je to kutijica. Mogu samo reci sve pohvale za tvoju recenziju i slazem se sa svim sto si napisao, jednostavno sam super zadovoljan sa zvucnikom.
smayoo
08-01-2014 | 10:45
Gradnja zvučnih kutija je dovoljno kompleksna u fizikalnom smislu da se stvari jednostavno ne daju do kraja precizno matematički modelirati i konačan rezultat uvijek ovisi o skupljenom iskustvu i metodi pokušaja i pogreške. Tako da ispada da ipak određeni proizvođač zvučnika ne može baš lako pobjeći od svojih općih osobina. Po svom mom iskustvu (koje u ovom polju nije baš maleno jer me to područje intenzivno zanima već skoro 30 godina) Bose X se s Bose Y zvučnicim uvijek može uspoređivati, baš kao i B&W x sa B&W y, ili Jamo x sa Jamo y...
No vjerujem da se iz kutije te veličine ne da izvući čudo. Reci mi, međutim, što misliš kakav je u odnosu na one Harman Kardon kugle što su dolazile uz Lampu? Ili u odnosu na SoundStickse koje si imao (imaš?)?
dpasaric
08-01-2014 | 20:51
@smayoo - slažem se da mnogi proizvođači imaju svoj "recept" kako rade zvučne kutije i da se po tome i razlikuju ukusi određene slušateljske publike. I nemam iskustvo s velikim Bose zvučnicima, čuo sam ih jednom kod frenda i bili su mi ok, ali to je sve bila moderna glazba. No, ovdje se radi baš o ekstremnom proizvodu specifične namjene koji mora biti ultra portabilan i samostalan. Da iskoristim ovdje uobičajne automobilske paralele: nema smisla uspoređivati Mercedes CLS s Mercedesom A-klase, totalno drugi koncept proizvoda. Mislim da konstrukcija standardnih velikih zvučnih kutija teško može imati veze s ovim ovdje, ovo je baš i tehnološki kategorija za sebe.

U odnosu na Harman Kardon kugle uz Lampu je znatno bolji, a pogotovo se razlika vidi u basu. U odnosu na Harman Kardon SoundStickse ipak nema što tražiti, to su već zvučnici srednje veličine s vrlo pristojnim subwooferom, potpuno druga klasa zvuka koja za sličan novac nudi daleko više.... ALI oni ne stanu u džep jakne kao ovaj mali Bose!
HardcoreMAC
11-01-2014 | 07:10
Bose je o.k. za srednju klasu slušača.
Anonimac
31-01-2014 | 13:10
Ima ih tu za kupiti u svetoj nedjelji, kupio prije kojih 2 mjeseca i isto sam zadovoljan. Doduse stari je kupio, a ne ja. Cini mi se da ga je platio oko 1300 kn. Evo i adrese http://www.ascomm.hr . Takodjer imaju i SONOS uredjaje koje mi se itekako dopadaju. No dok ne pogodim jackpot nista od shopinga XD
Anonimac
02-03-2014 | 17:16
Još jedan zadovoljan vlasnik, potpisujem kompletan review!
Anonimac
10-03-2014 | 03:12
Sonos su bolji od Bose.
http://www.youtube.com/watch?v=kPL38bvzsJU
Anonimac
03-05-2014 | 20:56
kako ga mogu spojiti na laptop bluetoothom. pokušao sam, uključio bluetooth, komp ga prikaže kao uređaj ali ne može se upariti s njim. Laptop je novi i jak pa vjerujem da nešto krivo radim.
vlastelica
13-05-2014 | 16:03
sva srića da iden na lito u London, ako ga tamo bude kupujem ženi i sebi po jedan :)
Anonimac
03-01-2016 | 11:44
Trenutno sam za poklon dobio Bose sound link 2. bavim se glazbom punih 21 godinu. Sviram po raznim zabavama i kaficima. Dakle upoznat sam sa velikom vecinom kvalitetnih zvucnika. Svi novi zvucnici rade super,al BOSE...... Pa ja to ne vjerujem! To radi brutalno cisto! Ima i Yamaha cist zvuk, i jBl i H&K....i ostali,al vjerujte ova kutijica je stvarno brutalna naspram ostalim sistemima. I da vas podsjetim za one koji pricaju koliko je to glasno - u glasnom modu se ne prepoznaje kvaliteta saunda. Nije bitno koliko je glasno vec koliko je cvrst saund na srednjem levelu. Kosta u Njemackoj oko 199€ al vrijedi sve te novce.
Anonimac
09-03-2018 | 23:28
oprostite jedno pitanje izgubio sam punjac,da li se ima gdje nabaviti i koliko bi to kostalo?unaprij es hvala na pomoci.

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 14 minuta
 • Zdravac: To je za pratiti internet traffic za pojedinu lokalnu IP adresu
 • Zdravac: :)
 • Zdravac: Hvala @Riba, sam bog pa ima milijun tutorijala za Mikrotik. Snašao sam se (IP->Firewall->Mangle pa passthrough rule
 • Riba: Zdravac, imam ja nekoga, ali nije na Jabucnjaku. Tj. je ali nije redovan. :)
 • Zdravac: jel ima ovdje neki IT Admin, da se kuži u Mikrotik (RouterOS)?
 • Ender: Ovde je meni najinteresantniji ovaj deo na kraju: "The team is also in charge of a project to develop a noninvasive blood sugar sensor." Ovo ako uspeju i ugrade u Apple Watch, za duig niz godina ce biti naj-najveca kompanija na svetu.
 • Yonkis: [link] Apple executive not leaving but retiring
 • dpasaric: Projektirano na Macu! :) [link]
 • drlovric: Rijeseni win. Ignore :)
 • drlovric: Ma ljudi imaju stara racunala koja otpisu. Na home serveru mi je prosao Win 7 serial na virtualnoj masini, bez problema.
 • smayoo: Što će ti serial za Windows 11? Gotovo sve radi i bez seriala, i bez registracije
 • smayoo: Je, da, stara licenca za win 11 koju više ne koristimo jer smo odavno već prešli na windows 31.4 :D
 • drlovric: Ako imate neku staru licencu koju vise ne koristite...
 • drlovric: Ima li neka dobra dusa kaakv WIN serial number? Instalirao sam Parallels i Win 11 na Mac, nisam ne znam zasto :)
 • cariblanco: Da, i meni je taj najomiljeniji.
 • smayoo: Ja jedino priznajem Čipi čips, obični, s okusom krumpira, iz čipsare u Hercegovcu. :)
 • Bertone: Ma nije, samo nema čipsa, ni slanog, ni od paprike, ni špekec,... samo pričaju o elektronici.
 • JOHN: Jel to neki click bait?:)
 • Bertone: Proćitao sam što si napsao pa kliknuo na link da vidim taj Apple Čips kad ono,... nema čipsa :D
 • Yonkis: Kako Apple radi svoj vlastiti chips [link]
 • smayoo: Spavaj mirno, Shane... :(
 • zoranowsky: R.I.P. Shane McGowan
 • Bertone: Probudili ste se,... aaaa? :D
 • Djuro genijalac: [link]
 • smayoo: [link] ;)
 • Djuro genijalac: Nego, sretan Dan republike/kolinja..!
 • JOHN: Kad se svi razbacuju…..Electrolux perilica rublja, 5-6 godina stara, radi ali se malo žale ležajevi. Cijena je takva da pojede sve skupa što se nudilo za črni petek! :)
 • Bertone: Što je slijedeće,... svinjske polovice (jednom rastrančirane) i grabova drva jednom kalana? :D
 • damir0408: iMac 24, jednom upaljen s 2g jamstva hitno i povoljno prodajem
 • QKYMON: PRodajem miš jednom korišten, kupljen prije 30 dana... .[link]
 • zoranowsky: THX Yonkis!
 • Yonkis: Malo zanimljivog štiva: [link]
 • stefanjos: hahaha, ma uzas koiko ganjaju tu cijenu. sram ih moze biti
 • kupus: kupujem magsafe2 punjač, može i zamjenski. kontakt porukom
 • smayoo: trebalo je pisati "1548 plus PDV"
 • smayoo: 1548 PDV za godinu dana. Ako si mislio da bi mogao biti neki spektakularan popust, kao za normalan softver, nemam ti što drugo reći, nego - dream on. :)
 • stefanjos: smyaoo koliko je autocad bio ako smijemo znat :D
 • stefanjos: hvala mbp2009! :)
 • Gjuroo: Lovriću, ne truj :)
 • drlovric: Siguran sam bio da ce i oni preci n apretplate, ali eto Affinity jos uvijek drzi obecanje :)
 • zoranowsky: THX Gjuroo! Treba ih podržati!
 • Gjuroo: @zoranowsky: Čestitam za Affinity!
 • ping: MacGPT licencu. Imao sam 2€ viška.
 • zoranowsky: I bio sam skroman s menart outletom, samo 3lp-a, 4 cd-a i 1 blu-ray
 • smayoo: AutoCAD licencu. Kao i svake godine, s Black Friday popustom :)
 • zoranowsky: Ja sam uzeo Affinity studio V2 upgrade
 • JOHN: kupio sam si neke varalice, novu rolicu i štap :)popust stvarnih 20%
 • JOHN: :) prijašnjoj počeli lageri odlazit, a zamjena oko 200 eura tak da……ovo je ajmo reč bila prilika.
 • JOHN: Ja upravo montiram novu perilicu rublja [link]
 • drlovric: Hevy se zove. Ako nekome treba.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, m@xym, Miro Spiro, Riba, Anonimci (292)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO