Pravo na privatnost i ukidanje prava na enkripciju
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pravo na privatnost i ukidanje prava na enkripciju

07.07.2026 | 15:18
EU parlament opet gura Orwellovsku ideju sa špijunuranjem privatnih poruka i fotografija, a kako im zadnji put nije prošlo, sada su to stavili na glasovanje točno zadnji dan pred GO tako da dijela zastupnika nema, a potrebna je nadprosječna većina da se odbije zathjev — što je isto suludo da važi takva negativna logika jer se tako može provesti gotovo sve kada nisu svi priustni.

www.politico.eu/article/roberta-metsola-...ild-abuse-bill-csam/

Moje mišljenje je da su zastupnici potpuno nekompetentni, oni ne razumiju za što dižu ruku i koje tehnološke i društvene implikacije ima takav zakon. Netko im je podvalio: "To je da zaštitimo dječicu!", a oni vjeruju tehnokratskom lobiju koja ima svoju agendu.
07.07.2026 | 18:53
Što ćemo s "nema više političkih tema na Jabučnjaku"?
07.07.2026 | 19:19
smayoo kaže:

Pa, predlažem da uz ovo pitanje staviš anketu a) Slažem se sa Davorom i potvrditi ću što napiše i b) Ne slažem se sa Davorom i vjerojatno ću ući u konfrontaciju, pa ako ljudi glasaju za a, jabučnjak će i dalje imati smisao!
07.07.2026 | 20:45
smayoo kaže:

Mislio sam da zaista ne treba to pojašnjavati, ali po komentaru Zdravca vidim da treba.

Ne bih rekao da su teme koje nemaju nikakve veze s "lijevo-desno", "partizani-ustaše" i "Ameri-Rusi" problematične. Ovo svakako nije "direktno politička tema" - bez obzira što je sada stavljena u EU politički kontekst, ali zapravo to i nije politički nego prije, rekao bih, "klasni kontekst".

Ovo je tema koja se prvenstveno bavi osnovnim ljudskim pravima, pravom na privatnosti i tema koja se vrlo konkretno bavi informatičkom tehnologijom (enkripcija, OS-ovi, VPN, backdoorovi...) i, na kraju krajeva, to je tema koja se bavi kršenjem zakona i Ustava.

Isto tako, to je tema koja je započela s Appleom prije 6-7 godina i njihovom CSAM pričom - kada sam i ja prvi put saznao što se kuha. Srećom Apple je utekao u zadnji tren kada su shvatili kakvo im kukavičije jaje podmeću. Isto tako to je on-going tema u kojoj se Apple sudi s UK vladom po pitanju zabrane iCloud enkripcije u Velikoj Britaniji.

A imamo nedavno i ono zadnje - ovo je tema zašto nova Siri ne može raditi u EU i Kini. Dakle, izuzetno Apple vezana tema, toliko da možda zaslužuje da nije u "Razno" nego u "Internet i mreže".

Dakle, ako je pravo na privatnost "politička tema", onda je i pravo na disanje politička tema!
07.07.2026 | 21:00
Za tebe je to "pravo na privatnost", a za nekog je to "zaštita djece". A sve se vrti oko glasanja u EU parlamentu, dakle tema je politička. Što sad ako se rasprava razvije do stupnja da opet popi*diš što se netko s tobom ne slaže? Onda ćeš obrisati i ovu temu nakon pustih stranica postova?

Nazovimo onda stvari pravim imenom - dozvoljene su one političke teme koje ti odabereš, toliko dugo dok se tebi svidi, zar ne?

Meni osobno sve više smeta taj tvoj novootkriveni politički aktivizam i rado bih da nas pustiš na miru s tim.
08.07.2026 | 03:59
Pa zaobiđi.
08.07.2026 | 06:36
jura22 kaže:
Pa zaobiđi.

Pravi se javio.

No, što se tiče privatnosti i enkripcije, a i auta:
All Cars Sold in the EU Now Require a Camera Aimed at Your Face. It’s Still Not Clear Where That Data Goes

Jel i to sada političko? Ili je politi-privatno? Ili je automob-politi-security tema?
08.07.2026 | 07:43
smayoo kaže:
Za tebe je to "pravo na privatnost", a za nekog je to "zaštita djece". A sve se vrti oko glasanja u EU parlamentu, dakle tema je politička. Što sad ako se rasprava razvije do stupnja da opet popi*diš što se netko s tobom ne slaže? Onda ćeš obrisati i ovu temu nakon pustih stranica postova?

Nazovimo onda stvari pravim imenom - dozvoljene su one političke teme koje ti odabereš, toliko dugo dok se tebi svidi, zar ne?

Meni osobno sve više smeta taj tvoj novootkriveni politički aktivizam i rado bih da nas pustiš na miru s tim.

Ne, postoji ogromna razlika koju sam već objasnio, ali vidim da mnogi ne čitaju s razumijevanjem.

Za početak da citiram već napisano:

"Naravno, može se reći da ne postoji tema koja na neki način ne dotiče i politiku, ali dok su polazište znanost i tehnologija, rasprava može otvoriti i politička pitanja u primjernom kontekstu. Teško je univerzalno definirati što je primjereno, a što nije, pa ta odgovornost pada na naše moderatore i Uredništvo."

No, KLJUČNA stvar je li neka rasprava može biti kvalitetna i bez svađa, etiketiranja i vrijeđanja jest u tome raspolažu li obje strane JASNE I PROVJERIVE ČINJENICE. U ovom slučaju to imamo i nitko, bez obzira je li za tu EU direktivu ili protiv nje, se ne spori oko činjenica; sutra je glasovanje u EU parlamentu po tom pitanju, a od prije znamo kakva je direktiva.

Znači obje strane mogu sada argumentirati svoj stav, ali nema nagađanja bez dokaza - kao što smo imali npr. u temi o ratu gdje obje strane ovise o teško provjerivim izvorima jer u ratu uvijek imamo propagandu obje strane. I onda počinje informacijski kaos. Ovdje nemamo kaos, imamo samo jasne činjenice prijedloga zakona koji ide na glasovanje. Nema svađe oko tih činjenica, možemo samo argumentirati svoj stav oko vrlo konkretne i tehnološke teme.

Što se tiče mog "aktivizma", moje mišljenje je da je to svakako daleko bolji građanski stav od tvojeg plašljivog konformizma. Aktivizam mogu biti neke manje važne društvene teme, ovi su pak temelji društva i civilizacije, da nije tako, ne bi bili u Ustavu RH. Znači radi se o imanju kičme i malo integriteta, a ne o izmicanju pred velikim i važnim pitanjma za cijelo društvo.

Jer ako je netko nezainteresiran za to hoće li mu djeca odrastati u Vrlom novom svijetu ili 1984. — onda je on za mene potpuno neodgovoran, sebično zatvoren u svoj mali kratki roditeljski timeline i bez stvarnog društvenog integriteta. Zamislimo samo da npr. žene nisu bile "aktivistice" po pitanju njihovih osnovnih ljudskih prava koja su dovela do toga da danas slavimo 8. ožujka kao Dan žena?

U crnoj verziji povijesti jednog dana bi te djeca mogla pitati zašto si ignorirao pitanja kršenja Ustava RH i ne reagirao kada su naši zastupnici digli ruku da nam djeca odrastaju u sustavu potpunog nadzora koji onda slijedom stvari vodi u totalitarizam.
08.07.2026 | 07:46
Yonkis kaže:
No, što se tiče privatnosti i enkripcije, a i auta:
All Cars Sold in the EU Now Require a Camera Aimed at Your Face. It’s Still Not Clear Where That Data Goes

Jel i to sada političko? Ili je politi-privatno? Ili je automob-politi-security tema?

To je prije svega tehnička tema i tema kršenja ljudskih prava, a koja se dotiče politike. Dok u toj raspravi imamo dokazive činjenice, ne vidim nikakav problem s tom temom i mislim da možemo o tome argumentirano raspravljati.
08.07.2026 | 07:57
smayoo kaže:
Što sad ako se rasprava razvije do stupnja da opet popi*diš što se netko s tobom ne slaže? Onda ćeš obrisati i ovu temu nakon pustih stranica postova?

Ovakvo prozivanje traži odgovor!

Žao mi je ako ti to tako vidiš jer si onda i ti falio poantu. Nije nikada bio problem u neslaganju, pa ovdje se ne slažemo barem jedno desetljeće i više!

Dakle, ne stoji da je problem ikada na Jabučnjaku bio u tome kada sugovornici imaju različito mišljenje.

Problem je bio u vrijeđanju, etiketiranju i čak kriminaliziranju sugovornika dok istovremeno se potpuno ignoriraju pruženi dokazi. I to onda nije argumentirana rasprava, to je onda divljanje, lavež i birtija. I tko želi takvu komunikaciju, sada (hvala Ribi!) ima takvo mjesto na Zidiću.
08.07.2026 | 08:25
Uglavnom, ti tvoji politički i parapolitički kontakti (savjetnici predsjednika i druge mudre glave) koji su ti dobronamjeno skretali pažnju kako Jabučnjaku kvari image što se vrte političke teme po našem forumu - njima i onima koje predstavljaju, dakle, ovakve teme ne smetaju? Direktno ih prozivaš i nazivaš nekompetentnim političkim poslušnicima, ali to im ne smeta?
08.07.2026 | 08:39
A što se prepucavate?
Svatko ima svoje slabosti. Ako se to još ukomponira s moći tada se može dosta toga.
Davor ima moć brisanja postova i cijelih tema.
Nisam siguran što je i tko njega razljutio jer u nekim temam nissam sudjelovao (to su one ratne).
08.07.2026 | 08:41
smayoo kaže:
Uglavnom, ti tvoji politički i parapolitički kontakti (savjetnici predsjednika i druge mudre glave) koji su ti dobronamjeno skretali pažnju kako Jabučnjaku kvari image što se vrte političke teme po našem forumu - njima i onima koje predstavljaju, dakle, ovakve teme ne smetaju? Direktno ih prozivaš i nazivaš nekompetentnim političkim poslušnicima, ali to im ne smeta?

Direktno prozivam naše javno izabrane EU zastupnike. Tome i služe, nas predstavljaju i trebali bi raditi u našem interesu. Uostalom, valjda razumiješ da je vlast kod nas podijeljena i da postoje različiti stavovi. Ja ću svakako onoga koga smatram nesposobnim i nazvati nesposobnim i to argumentirati — bez obzira gdje je u političkom spektru.

I sve je ok dok se nešto može argumentirati. Ono što smo mi imali u našim političkim temama je bilo samo za Zidić.

Inače, dobra vijest je da nakon što sam jučer opet "digao frku" oko toga na Twitteru, neki od tih zastupnika su reagirali i promijenili stav. Sada imamo 4 EU zastupnika koja su protiv te direktive — to nije dovoljno, ali je napredak.
08.07.2026 | 12:25
ja ću ovdje ostaviti link a vi brišite ako smeta
www.heise.de/en/news/Showdown-in-Strasbo...ol-1-0-11356680.html

Showdown in Strasbourg: The unexpected return of Chat Control 1.0
08.07.2026 | 12:28
jura22 kaže:

Nisam siguran što je i tko njega razljutio jer u nekim temam nissam sudjelovao (to su one ratne).

Sinkopa much?
08.07.2026 | 12:37
Yonkis kaže:
ja ću ovdje ostaviti link a vi brišite ako smeta
www.heise.de/en/news/Showdown-in-Strasbo...ol-1-0-11356680.html

Showdown in Strasbourg: The unexpected return of Chat Control 1.0

A što bi mi stoka sitnog zuba mogla napraviti? Otići pred stanove i kuće tih zastupnika i moliti ih da promijene mišljenje? A to što ih debelo i masno plaća netko da radi kontra onoga za što smo ih MI odabrali (ako smo uopće imali utjecaja na to, više ne sjećam).
Ukratko, možemo se frigat, oni će odlučiti u naše ime, htjeli mi to ili ne. Nismo švicarska pa da se kod nas provodi referendum za svako iole bitno pitanje. Glasaš jednom u 4 godine za neka imena na listi (i biraš manje zlo) a to što će oni raditi na svojim pozicijama, to se možeš jedino živcirati.
Nismo svi sa utjecajem, kao ti, da možemo preko Twittera (a zašto uopće tamo, što nema nekih drugih legalnih načina) utjecati na bitne ljude a da oni opet utječu na bitnije i tako po vertikali.
Hvalevrijedno je da postoje oni koji se brinu i mogu utjecati, kao ti Davore npr, ali sve to živciranje i tipkanje i zivkanje je uzalud dokle god postoje prodane duše koje smo MI odabrali, našim glasovima. Demokracija my ass. A mi hrvati smo inertni poput argona. Promijeniti ćemo ikonu na fejzbuku i to je to. Tipkati na indeksu u komentarima i pjeniti se na svakojakim forumima a čim treba ispuniti neki formular da bi se neki glas zabilježio, e to je puno posla, može to neko drugi, ja sad nemam vremana.
Drugim riječima, veži konja gdje ti gazda kaže.
08.07.2026 | 13:16
Yonkis kaže:
Drugim riječima, veži konja gdje ti gazda kaže.

Ne pristajem na to. Lako za mene, ali ne želim ostaviti takav svijet mojoj djeci. Poslušnost i konformizam dok se na očigled čini nešto krivo i nepravedno je ništa drugo do - malodušno. Valjda smo kao društvo bolji od toga.

Sutra idem na sastanak s nekim profesorima s Filozofskog fakulteta da vidim kako razmišljaju, što uče svoje studente i znaju li uopće kuda nam se gura društvo. Ne bih se iznenadio da pojma nemaju o svemu ovome jer ih informatika ne zanima, a u medijima je teško doći do toga ako nisi baš fokusiran na probleme privatnosti.
08.07.2026 | 13:28
Prijatelj mi je poslao link na Citizen GO peticiju:

citizengo.org/hr/ot/18647

Tko misli da ima smisla da se čuje glas građana, neka poklika, davali smo peticijama podršku i za bezveznija pitanja...
08.07.2026 | 22:45
EU zastupnica Biljan Borzan mi se danas javila na Twitteru nakon dizanja frke jučer i objasnila da su podaci o njihovom stavu po tom pitanju bili neažurirani na webu i da će ona i svi iz njene stranke glasovati PROTIV tog prijedloga. Naknadno sam vidio da je situacija ažurirana i na webu, osim za jednu zastupnicu, ali pravo stanje ćemo valjda vidjeti sutra.

Evo, znači ipak ima smisla govoriti o problemima, ima smisla dizati frku jer ponekad se nađu ljudi sa savjesti i integritetom koji neće podržati nešto što je sasvim jasno usmjereno protiv građana i temeljnih ljudskih sloboda.
09.07.2026 | 08:11
Ok, i naši zastupnici budu jednoglasno/većinski protiv toga ali većina EU parlamentaraca bude za to, što onda? To se neće primjenjivati u RH ili će se svejedno implementirati i u RH jer smo dio EU zajednice?
09.07.2026 | 10:19
Yonkis kaže:
Ok, i naši zastupnici budu jednoglasno/većinski protiv toga ali većina EU parlamentaraca bude za to, što onda? To se neće primjenjivati u RH ili će se svejedno implementirati i u RH jer smo dio EU zajednice?

Ne znam, ali niti jedan strani zakon ne bi smio biti iznad Ustava RH.
09.07.2026 | 10:20
Velika promjena u odnosu na jučer: 5 za i 7 protiv! Hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu neće podržati prijedlog EU zakona o nadzoru digitalne komunikacije koji bi kršio Ustav RH i temeljna ljudska prava!

09.07.2026 | 11:17
dpasaric kaže:
Yonkis kaže:

Ne znam, ali niti jedan strani zakon ne bi smio biti iznad Ustava RH.

U HR sve može. Ovako izgleda HR danas:
09.07.2026 | 17:36
Nažalost i očekivano, prijedlog je prošao dalje jer nisu imali apsolutnu većinu (štogod to točno značilo) da spriječe prolazak prijedloga zakona dalje. Dobra vijest je što je bilo više glasova protiv nego li za: 314 je dalo glas protiv i 276 za. Tako je javio mladi simpatični ciparski zastupnik Fidias Panayioto video javljanjem na Twitteru.
09.07.2026 | 21:21
"The EU just passed Chat Control 1.0 in Brussels.

Platforms can now scan your private messages again, officially "voluntary," in practice blanket surveillance.

Here's the democratic scandal: 314 MEPs voted against it. Only 276 voted for it.

It passed anyway... because an absolute majority of all MEPs was required to reject it, not just a majority of those present.

More people voted no than yes. It still passed.

Pushed through on an urgent procedure just before summer recess, when absences are highest and attention is lowest.

This is how rights disappear folks. Not in one dramatic moment, but in procedural fine print, on a slow news day, while everyone's looking at Tehran."
10.07.2026 | 13:58
Baš zanimljivo. Pretpostavljam da su oni naravno iznimka od ovog pravila. Baš se pitam zašto?
11.07.2026 | 21:49
mbp2009 kaže:
Baš zanimljivo. Pretpostavljam da su oni naravno iznimka od ovog pravila. Baš se pitam zašto?

U prvom nacrtu zakona su zaista imali stavak da će oni biti izuzeti od kontrole(!) što je bilo apsurdno bezobrazno i kasnije je taj članak uklonjen, ali ne znam jesu li onda to gurnuli negdje drugdje skriveno u neku drugu pravnu formulaciju. Uglavnom, jasno je da su to zlikovci i da nemaju dobre namjere - upravo iz tog prvog prijedloga zakona je vidljivo da boli njih briga za djecu, to su samo kulise da zgrabe potpunu kontrolu i nadzor nad cijelim društvom. I kada je jednom zgrabe više je neće pustiti.
12.07.2026 | 10:28
Nije li točno da izglasani prijedlog zakona izuzima 1:1 komunikaciju od primjene?
12.07.2026 | 18:51
Quick Summary of What Passed

On July 9, 2026, the European Parliament effectively reinstated Chat Control 1.0 (a temporary ePrivacy derogation) until April 2028 via a procedural vote. It allows (but does not require) online platforms providing interpersonal communications services to voluntarily scan users' private messages, emails, and shared content for known child sexual abuse material (CSAM) without a warrant or prior suspicion.

This revives the pre-2026 status quo, mainly affecting unencrypted or server-accessible services.What It Covers (Including 1-on-1)Applies to: Private 1-on-1 chats, group chats, emails, and direct messages on platforms where the provider can access the content server-side (e.g., Instagram DMs, Facebook/Meta Messenger, Snapchat, Discord, Skype, Gmail, iCloud Mail, Xbox, etc.).

It targets "interpersonal communications services" — meaning direct/private messages, not public posts or undirected content.

Key Exemptions and Limitations

End-to-end encrypted (E2EE) services are explicitly exempted by an adopted amendment (e.g., Signal, WhatsApp with default E2EE, iMessage in E2EE mode). Providers cannot scan the content because they don't have access to it.

Scanning remains voluntary for providers, not mandatory.
It does not break encryption or require client-side scanning (that's more relevant to the ongoing Chat Control 2.0/CSAR negotiations).

European providers have generally not implemented broad scanning even when allowed, unlike some major US-based ones.

Practical Impact
If you use non-E2EE services for 1-on-1 chats, those platforms now have a clear legal basis in the EU to scan for CSAM (as many already did before the temporary expiration). E2EE apps remain protected.

Chat Control 1.0 is the temporary/voluntary version. The more controversial permanent "Chat Control 2.0" (with potential broader mandates) is still under negotiation and faces significant opposition.

www.euronews.com/next/2026/07/10/chat-co...hrough-the-back-door

Dakle, još se ništa nije promijenilo. Unatoč nekim postovima.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 21 sati
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.61 Seconds

Provided by iJoomla SEO