06.10.2025 | 18:46
smayoo kaže:
Zvuči kao da nisi nikad postavio dvofaktorsku autentifikaciju, iako već više od 3 godine upozoravaju da će jednog dana odrezati korisnike koji to nisu napravili. Ili griješim?
Ne znam najiskrenije, logiram se na paypal samo indirektno kad treba nekaj platiti negdje, a ne primaju ApplePay recimo; i to onda ide u mini prozoru, upišem login, dođe SMS, i platim. Moguće da nemam 2FA aktiviran, ali ako su odrezali, gdje je mail upozorenja?
dpasaric kaže:
Ubrzo mi je normalno došao SMS sa šesteroznamenkastim kodom, ja sam isto na A1 kao i ti. Tako da ne znam gdje je kod tebe caka. Jesi li siguran da imaš tamo upisan ispravan broj moba? Imaš li definirano ona sigurnosna pitanja? I to me pitao, srećom sam ih točno odgovorio, obično to zaboravim...
Sigurnosna pitanja definirana i odgovorio na njih, password isti, broj telefona isti. Jedina promjena je novi telefon u međuvremenu, no to nema smisla da je uzrok. Druge kodove dobijam bez problema.
Borisone kaže:
SMS-ovi od strane PayPala su proradili u subotu 27/9. Cijelo ljeto nije radilo jer je kao problem bio do naših telekoma koji nisu podržavali RCS. Nemaju ga niti sada (barem ne HT) tako da pretpostavljam da je PayPal prešao na klasični SMS.
Ako netko baš želi provjeriti, na iPhonu se to provjeri pod: Postavke > Općenito > Opis
Dole pod "Fizički SIM" gdje piše "Operater" piše npr. "HT HR 65.0" (u mom slučaju HT).
Tapnete prstom na taj tekst i promjeniti će se u "IMS status" s tekstom "Glas i SMS". Ako imate aktivan RCS na strani telekoma tekst bi trebao glasiti "Glas, SMS i RCS".
Tek tada postaje vidljiva opcija za RCS pod: Postavke > Aplikacije > Poruke > Tekstualno dopisivanje
Borisone, u tome je kvaka valjda. Sad sam se osvijestio da sam ja na HT, makar mi je predbroj 091... Dijete je na A1 pa sam zabrijao. Znači do RCSa je koji HT ne podržava? Ima li rješenja? Upravo sam provjerio, ni dalje ne radi.