04.10.2025 | 19:33
Žao mi je čuti da imaš takve probleme.

Ja sam više puta kupovao rabljene Macove iz Njemačke i čak plaćao izravno bankovnim transferom unaprijed (ne sa maconline.de jer su imali previsoke troškove dostave u Hrvatsku) i uvijek je sve prošlo super. Bila je jednom i jedna reklamacija, također je prošlo bez problema, uključivo i vraćanje pošiljke o njihovom trošku.
Ako ti se zaista ne javljaju (dakle, ako si poslao više mailova u rasponu od 27.9. do danas, to je tjedan dana, dakle dan za danom po jedan mail i sve bez odgovora, a ne ako si poslao 5 mailova od npr jučer popodne), ono što uvijek možeš pokušati je da pokreneš chargeback preko kuće koja ti je izdala karticu kojom si platio. Postupak ovisi o kartičaru, informiraj se kod njih. Morat ćeš dokazati da ti se zaista ne javljaju i da je zaista prošao razuman rok za isporuku.
Da si platio PayPalom, bilo bi jednostavnije jer PayPal ima vlastiti, puno efikasniji dispute mehanizam koji dobro funkcionira jer prodavatelj još nije primio tvoj novac pa zna da niti neće ako krene nešto sr... ili se ne javi.