16.05.2023 | 21:45
Vanjuška kaže:
dpasaric kaže:
Imaš li ti ijedan primjer tog fašiste koji je sada otključan?
Naletio na RTove kao primjer prije par tjedana, al nisam sejvao. Ako naletim opet, pošaljem ti DM. Cijenio sam Muska prije, tako da me zbilja neugodno iznenadilo ovo njegovo zakretanje u desničarenje.
Isto je rekao novinar BBC-ija "vidio sam nešto, ali ne znam sada".
Nije on uopće skrenuo u "desničarenje", cijeli život je glasao lijevo, to mnogo govori. No, kako je objasnio, on je zapravo ostao stajati na mjestu.

I dobrim dijelom se mogu i sam u tome prepoznati - znači gomila ljudi oko mene, a mi u Rijeci smo barem poznati kao "crveni" i "teške komunjare" - više ne prepoznajemo tu staru ljevicu. Onaj stari dobri prizemljeni svjetonazor koji je imao ideju boriti se za prava i dobrobit radnika, da radničke obitelji i intelektualni srednji sloj dobro živi i gura društvo naprijed. Ljevica bi se trebala boriti za malog čovjeka, za obrtnike, male obiteljske tvrtke, zemljoradnike, držati branik protiv korporacija i eksploatacije od strane velikog kapitala, a sada radi suprotno, čini se kao da je cijela ljevica oteta od WEF-a, da su namjerno skrenuli u bacanje prašine u oči s raznim woke agendama u medijima koji su potpuno pod njihovom kontrolom, a zapravo cijelo vrijeme guraju interes svog bankarsko-farmaceutsko-vojnog lobija i upravo su zadnjih godina uspješno odigrali najveći transfer novca od građana u svoje pohlepne šape.
Tko je danas uopće ostao prava ljevica? Toga nema. Što je najjadnije čak se i Radnička fronta (koju sam na prvu simpatizirao jer sam mislio da su pametni i pošteni) u potpuno samoubilačkom procesu otuđila od svojih potencijalnih glasača, izignorirala moderne "digitalne proletere" i onda još u pandemiji stala na stranu kriminalno koruptivne korporacije, pa još kao šećer na kraju podržala HDZ. To je moderna ljevica?