Musk kupio Twitter i odmah izbacio top management
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Musk kupio Twitter i odmah izbacio top management

05.02.2026 | 13:45
Ne razumijem kako si ti na strani EMuska? Imaš li udjela u Twitteru?
05.02.2026 | 15:15
Meni je zapravo smijesno da ljudi placu oko pristupa i cenzura na centraliziranim proprietary platformama u vlasnistvu raznih tehno-oligarha kao da je koristenje toga neko pravo ili privilegija.

Da se ovog trena pristup zabrani bas svima, svijet bi bio bolje mjesto.
05.02.2026 | 16:05
Riba kaže:
Meni je zapravo smijesno da ljudi placu oko pristupa i cenzura na centraliziranim proprietary platformama u vlasnistvu raznih tehno-oligarha kao da je koristenje toga neko pravo ili privilegija.

Ne bi bio bolje mjesto, samo bi nas komunikacijski vratio stoljeće unatrag i oduzeo mogućnost da se građani bolje informiraju i dijele informacije dok bi elite mogle neometano izvoditi iduću pljačku jer ljudi žive u neznanju.

I dok te samo kradu, ajde, ali kada se dođe do pitanja osnovnih ljudski sloboda, kao što je sloboda kretanja, rada, zdravstvenih odluka i slično - onda uopće nije fora biti neinformirana ovca.
05.02.2026 | 16:08
Yonkis kaže:

Nemam, samo Apple. Naravno da sam na njegovoj strani kada je spasio Twitter koji je sada zadnja velika društvena mreža koja pruža zaista solidnu slobodu govora.

A i inače mislim da je tip vrijedan i usporedbi s ostalim tech-tajkunima pravi pozitivac, u svakom slučaju bolji od Bezosa, a zlikovca Gatesa da i ne spominjem...
05.02.2026 | 16:32
dpasaric kaže:
Riba kaže:

Ne bi bio bolje mjesto, samo bi nas komunikacijski vratio stoljeće unatrag i oduzeo mogućnost da se građani bolje informiraju i dijele informacije dok bi elite mogle neometano izvoditi iduću pljačku jer ljudi žive u neznanju.

I dok te samo kradu, ajde, ali kada se dođe do pitanja osnovnih ljudski sloboda, kao što je sloboda kretanja, rada, zdravstvenih odluka i slično - onda uopće nije fora biti neinformirana ovca.

Kakvo stoljece, ove socijalne mreze postoje 20-tak godina i hrpa ce ih nestati kao sto su i nastale. Postoje drugi oblici komunikacije, ovisiti o centraliziranoj zatvorenoj platformi u vlasnistvu iste te elite kao alatu za informiranje o borbi protiv nje je u najmanju ruku bizarno, plus sto je 95% sadrzaja na svima njima fake, pa sretno sa informiranjem.
05.02.2026 | 16:44
dpasaric kaže:
Yonkis kaže:

Nemam, samo Apple. Naravno da sam na njegovoj strani kada je spasio Twitter koji je sada zadnja velika društvena mreža koja pruža zaista solidnu slobodu govora.

A i inače mislim da je tip vrijedan i usporedbi s ostalim tech-tajkunima pravi pozitivac, u svakom slučaju bolji od Bezosa, a zlikovca Gatesa da i ne spominjem...

Što tebe žabac ne gnjavi što si toliko opsjednut sa Twitterom i Muskom a mene prca za Trumpa?
Neću uopće komentirati tvoj komentar. Dižem ruke. U svakom slučaju slažem se da se ne slažemo, apsolutno nikako.
05.02.2026 | 17:35
dpasaric kaže:
Gjuroo kaže:
Yonkis kaže:
- I agree to disagree. Sjećam se kakav je bio Twitter prije i nisam imao problema sa cenzurom. Što si ti čitao i pisao da si naišao na to, ne znam stvarno.

dpasaric kaže:
Naravno da nisi imao problem s cenzurom kada si bio na liniji s njihovom propagandom i propisanim narativom.

A ti nisi sada na liniji s njihovom propagandom i narativom?

Naravno da nisam jer propitujem sve.
I na što uopće misliš? Koja je to organizirana i financijski moćna organizacija koja sada provodi neki svoj narativ suprotan WEF-ovoj eliti? Možda notorno moćna i bogata Svjetska zajednica kritičkih mislilaca?

Ne mislim ništa, samo propitujem... Ne kužim na koji način si etiketirao Yonkisa da je na liniji s propagandom, a sebe u istoj situaciji ne vidiš kao takvog.
05.02.2026 | 18:08
Gjuroo kaže:
dpasaric kaže:
I na što uopće misliš? Koja je to organizirana i financijski moćna organizacija koja sada provodi neki svoj narativ suprotan WEF-ovoj eliti? Možda notorno moćna i bogata Svjetska zajednica kritičkih mislilaca?

Ne mislim ništa, samo propitujem... Ne kužim na koji način si etiketirao Yonkisa da je na liniji s propagandom, a sebe u istoj situaciji ne vidiš kao takvog.

Jednostavno - jer on ponavlja narativ plaćene MSM propagande koja drži medije. A što bi kod nas bila antiteza MSM-u, koja se to "propaganda" još može čitati kod nas i da se ja na nju pozivam?

Ja ne ponavljam ničije pamflete već razmišljam svojom glavom, zato ne može shvatiti zašto pljujem po EV, ali istovremeno hvalim Muska za druge stvari.
05.02.2026 | 18:34
Riba kaže:
Kakvo stoljece, ove socijalne mreze postoje 20-tak godina i hrpa ce ih nestati kao sto su i nastale. Postoje drugi oblici komunikacije, ovisiti o centraliziranoj zatvorenoj platformi u vlasnistvu iste te elite kao alatu za informiranje o borbi protiv nje je u najmanju ruku bizarno, plus sto je 95% sadrzaja na svima njima fake, pa sretno sa informiranjem.

Društvene mreže postoje barem 42 godine, ti ćeš barem znati što je bio FidoNet koji je krenuo 1984. Ok, tada je sve bilo usporeno jer si morao uploadati i downloadati QWK pakete putem telefonske linije, ali komunikacija je bila tu - i odredila cijelu jednu novu generaciju ljudi koji su dobili komunikacijski alat koji im je omogućio da nauče nemjerljivo više od generacija koje su mogle tek u lokalnu knjižnicu, slati si pisma ili možda lokalno tračati na CB bandu ako su bili napredni i imali radio stanicu.

O povezivanju s cijelim svijetom da ne pričam. Naravno da društvene mreže imaju mana i mogu biti strašan gubitak vremena, ali prednosti koje donose daleko nadmašuju nedostatke.

No, imaš jedan dobar point - to da nema smisla na platformi koju vodi elita boriti se protiv njih. Ok, ima tu mnogo korisnih stvari koje nisu "borba", već korisni resursi informacija, ali tvoja hipoteza ima jednu rupu! Hipoteza je točna za npr. Zukyija koji se obogatio na Facebooku i pretvorio ga u korporativno čudovište složeno da mlati pare, a kasnije postao alat elita za njihovu propagandu.

No, hipoteza nije točna za suvremeni Twitter. Iako je Twitter počeo slično, a Dorsey nije baš sretno držao uzde i kada je Twitter u nekom trenu toliko narastao da ga je pokupovala MSM bagra (BlackRock i Vanguard su držali većinu), stvar je postala drugi Facebook - cenzurirana okolina gdje bi timovi (preko 70% zaposlenih se time bavilo!) samo čistili i blokirali sve što nije u skladu sa željama vlasnika (eto nam opet WEF ekipe).

I onda dolazi Musk koji iskreno voli Twitter, koristio ga je oduvijek i često, uviđa problem, a kako ja vjerujem da on nije zao čovjek, traži način da se i dalje može javno komunicirati bez ograda i cenzure.

Idealan je za izvesti tu ludost: autističan, visoko inteligentan, nerdovski otkačen i dovoljno bogat da to realizira, čisto kao svoju igračku koju nije želio izgubiti. Da je Twitter ostao normalan i bez cenzure, a što je eskaliralo u pandemiji, on ga nikada ne bi niti kupio. I sada smo svi profitirali time što imamo globalnu platformu ogromnog dosega i koja ima minimalnu cenzuru.
05.02.2026 | 20:01
dpasaric kaže:
Riba kaže:

Društvene mreže postoje barem 42 godine, ti ćeš barem znati što je bio FidoNet koji je krenuo 1984. Ok, tada je sve bilo usporeno jer si morao uploadati i downloadati QWK pakete putem telefonske linije, ali komunikacija je bila tu - i odredila cijelu jednu novu generaciju ljudi koji su dobili komunikacijski alat koji im je omogućio da nauče nemjerljivo više od generacija koje su mogle tek u lokalnu knjižnicu, slati si pisma ili možda lokalno tračati na CB bandu ako su bili napredni i imali radio stanicu.

O povezivanju s cijelim svijetom da ne pričam. Naravno da društvene mreže imaju mana i mogu biti strašan gubitak vremena, ali prednosti koje donose daleko nadmašuju nedostatke.

Ne slazem se, otkad je u to usao kapital i profit i doveo do potpune enshittifikacije, sve te platforme su toliko pune suma i smeca ('slobode govora') da su meni potpuno neupotrebljive i nezanimljive. Jos najvise koristim *moderirane* tematske forume, email i mobilne messaging aplikacije.

dpasaric kaže:
I onda dolazi Musk koji iskreno voli Twitter, koristio ga je oduvijek i često, uviđa problem, a kako ja vjerujem da on nije zao čovjek, traži način da se i dalje može javno komunicirati bez ograda i cenzure.

Idealan je za izvesti tu ludost: autističan, visoko inteligentan, nerdovski otkačen i dovoljno bogat da to realizira, čisto kao svoju igračku koju nije želio izgubiti. Da je Twitter ostao normalan i bez cenzure, a što je eskaliralo u pandemiji, on ga nikada ne bi niti kupio. I sada smo svi profitirali time što imamo globalnu platformu ogromnog dosega i koja ima minimalnu cenzuru.

Zaboravio si da uz navedene karakteristike spomenuti i nedostatak empatije. Kako cujem, cenzura je minimalna sve dok se ne kritizira njega. Uglavnom, ne zanima me koja sve agende imaju razni anonimusi po svijetu od kojih su vecina botovi, bas nikakve koristi nemam od toga niti mogu ista korisno tamo ponuditi zauzvrat - pogotovo sto to moze on ili netko drugi sve ugasiti jer mu se tako hoce.
06.02.2026 | 09:55
Ne znam jel sloboda govora ova tona glupih videakoji su mi preplavili feed na twitteru, ali ako je, onda sam za cenzuru..

od korektneplatforme je nastalo smece...

mozda ja ne znam kako da mi ne prikazuje te glupe videe, pa nek me netko pouci...

kao sto riba kaze, dzabe sve to kad je 95% sadrzja smece, sum i fake...
06.02.2026 | 10:00
Riba kaže:
Ne slazem se, otkad je u to usao kapital i profit i doveo do potpune enshittifikacije, sve te platforme su toliko pune suma i smeca ('slobode govora') da su meni potpuno neupotrebljive i nezanimljive. Jos najvise koristim *moderirane* tematske forume, email i mobilne messaging aplikacije.

...

Zaboravio si da uz navedene karakteristike spomenuti i nedostatak empatije. Kako cujem, cenzura je minimalna sve dok se ne kritizira njega. Uglavnom, ne zanima me koja sve agende imaju razni anonimusi po svijetu od kojih su vecina botovi, bas nikakve koristi nemam od toga niti mogu ista korisno tamo ponuditi zauzvrat - pogotovo sto to moze on ili netko drugi sve ugasiti jer mu se tako hoce.

Šum i smeće je postojalo oduvijek, ovisi koga pratiš, očigledno si imao preširoku "mrežu kojom si lovio" ako si odjednom dobio toliko nepoželjnog sadržaja. Meni je Twitter i dalje najbolja mreža i vrlo upotrebljiv, a najveća promjena je što su s njega otišle dvije skupine ljudi, ali to je njima "na dušu":

1) Otišli su oni koji mrze Elona Muska jer se ne slažu s njim politički, a to je tako glupo - to su isti oni koji su išli prodavati svoje Tesle "jer Musk". I ja se ne slažem s Muskom po nekim pitanjima, ali to nije razlog da ne koristim ono što je objektivno dobro - a to je najveća društvena mreža s minimalno cenzure. To što mu nekada "fali empatije" je ništa prema drugim tajkunima, a i često i nije problem empatija, nego Aspergerov sindrom, pa to treba uzeti u obzir kod njega, da je osoba "u spektru".

2) Otišle su sve uvredljive dušice koje su živjele u balonu propisanog narativa, pa su odjednom jako uvrijeđeni kada čuju necenzurirano mišljenje s kojim se ne slažu. Gomila je toga što se sada može čitati na Twitteru i s čime se apsolutno ne slažem, ali upravo u tome je ljepota takve komunikacije, da vidiš stvarno stanje svijeta oko sebe, a ne "mjehur" u koji te smjesti propagandni stroj lobija koji je vlasnik.

Da, istina je da ga žulja kada netko pljuje po njemu i po Teslinim autima, ali čak i takvi računi, a pratim ih nekoliko, pa znam iz prve ruke, nisu blokirani niti se brišu, ali im algoritam smanji doseg. No, tko baš traži tu informaciju - može je naći, i svo direktno prozivanje njega kada nešto nije ok ili kada se za nekoga misli da je neopravdano blokiran. No, upravo da na svojoj platformi i zabrani pljuvanje po Tesli, to je više nego prihvatljiv kompromis ako se zauzvrat dobiva globalna mreža ogromnog dosega koju svi prate - od novinara, preko poduzetnika do političara. I kada moraš oko nečega napraviti frku, napravit ćeš je na Twitteru, a ne u nekakvom, gotovo intimnom, Blue Sky mjehru.

Na Twitteru možeš promijeniti stvari oko sebe kada zarolaš pravo bolno pitanje, a to sam osobno napravio barem tri puta do sada za velike stvari i tri puta je uspjelo i zakoni su se promijenili na bolje. Naše, gotovo pa privatno, grunđanje po forumima i zatvorene chat grupe na raznim platformama rijetko kada mogu imati doseg da se išta promjeni na bolje.
06.02.2026 | 10:44
Pratio sam iskljucivo ljude koje poznajem, jedan dio je otisao ili prestao biti aktivan i ostala je samo neka galama.

Mislim da je kljucno sto mene ne zanima online dizanje frke i slusanje drugih dok dizu frku oko bjelosvjetskih problema.
Ja odem utorkom popodne sa stapom za skupljanje smeca i poberem smece po kvartu, mislim da to ima puno veci efekt na svijet i ljude oko mene.

Neka Elon bude faca pa neka eliminira bilo kakav algoritam pa neka bude pravi level playing field, ovako je to samo jos jedan bubble.
06.02.2026 | 11:20
IMG_4450.jpeg
06.02.2026 | 23:20
Riba kaže:
Mislim da je kljucno sto mene ne zanima online dizanje frke i slusanje drugih dok dizu frku oko bjelosvjetskih problema.
Ja odem utorkom popodne sa stapom za skupljanje smeca i poberem smece po kvartu, mislim da to ima puno veci efekt na svijet i ljude oko mene.

Uopće nisu "bjelosvjetski problemi", nego vrlo konkretni problemi života i rada u Hrvatskoj. Npr. kada je Vlada željela uvesti da svaki d.o.o. ima obaveznu plaću za direktora od gomilu eura, a što je bilo suludo jer većina malih poduzetnika zaista ne može sebi dati takvu plaću, a ne da nešto "varaju", samo ovi uhljebi koji nemaju doticaja sa stvarnošću to uopće nisu razumijeli jer nisu dana proveli u realnom sektoru. Onda ukidanje obavezne članarine za HGK za male poduzetnike, vrlo konkretna stvar koja ne samo da je bila novčano neopravdana već je bila i administrativni problem kod svakog vađenja potvrde o nepostojanju poreznog duga kada se javljaš na neki natječaj. Razne male i lokalne stvari neću spominjati, a zadnja uspješna akcija je bila promjena glasova naših EU zastupnika po pitanju prijedloga EU zakona o zabrani enkripcije.

Znači borba često ipak ima smisla, a malodušje i konformizam su sebična i kukavička filozofija.
07.02.2026 | 12:12
Tu te, naravno, u svemu podržavam. Ljudska potreba za informiranjem je potpuno normalna i prirodna. Klasični mediji su mrtvi jer su totalno obojeni i guraju agendu. Nema više objektivnog novinarstva ili javnog informiranja, svi vijesti prolaze kroz filter , pa se onda objavljuju. Nakon toksičnih MSM-a, društvene mreže su normalni nastavak i sljedeći izbori u RH će se voditi na društvenim mrežama. Nakon gigabajta i gigajate tekstova i materijala objavljenih o Epsteinu, naši mediji, unisono guraju zaključak. "On je KGB i ruski igrač". Naravno, po otoku niću samo pravoslavne crkve i manastiri, ne sinagoge i pagnski oltari. Oženio je ruskinju pravoslavku (Ghislaine) čiji je otac valjda protojerej od Little St. Johna (Robert, Prvovenčani) i pazi....siguran sam da, ma i tu na jabučnjaku ima ekipe koja je to popušila i da će se javiti u Dretvu da dokažu da je tako.

Interesatno. kao je prije cca 2-3 tjedna EU se popela na zadnje noge da zabrani X u eu, ali im (zasada) nije prošlo, jer, vidi vraga, izlaze dokumenti gdje se i u EU i u Grčkoj umjetno stvori kriza i onda dragi naš Jeff, neć prije izglasavanja dobije povjerljivu povjerljivu info da će se glasati u vezi toga (2010) i usmjeri tijek odluke u svoju korist gdje uredno kešira 50 milijona, a svoju vezu "nagradi", "all inclusive smještaju u restortu s maloljetnicama....ili maloljetnicIMA.. (UŽAS!!!!)

Sviđa mi je Elon jer je WOKE i DEI ekipi dao po nosu i stavio di im je mjesto. Što se tiće Trumpa, mogu se slagati i nemoram, ali kao što je rekao Bakić, (Nenad, ne njegov WOKE brat Damir) da je Trump ipak ZAMJENJIV i da demokratski princip kod njega i dalje postoji. Za 4 godine imate opet prigodu. Da je pobjedila Kamala i Demokrati, mislim da sada nebi mogao ni pisati o ovome na Jabučnjaku. (Hint: Engleska, Njemačka...) jer su gradili sistem da puste milijune migranata bez papira u zemlju kojima bi dali neke mrvice (Ilhan Omar, Somalijski MOŽEMO) i izborni zakon da na izbore možeš doć bez osobne i glasati bez IKAKVOG dokumenta koji dokazuje tvoj identitet. Zakon je već bio pred izglasavanjem...... E SAD, neka igre krenu, ali bez mene.
07.02.2026 | 13:57
Vecina malih poduzetnika NE ZELI sebi isplacivati placu jer su ti novci jako skupi. Radije pribjegavaju varanju jer je to jeftinije.
07.02.2026 | 19:57
Bome, ovo ti je zbilja duboka misao

Pa još NIKAD nisam vidio nekog da vara da bi mu bilo skuplje, bio on mali ili veliki...

Osim ovih nesretnika, jasno

017.jpg

018.jpg
07.02.2026 | 20:12

Odakle si ovo izvukao skenirano?

AI pomogao?
Ili je ovo obavezna svakodnevna literatura?

Bio sam sa dva lika od cca 50 godina koji rade zajedno i kada idu na poslovni put (a idu često), obavezno nose nasumičnih desetak romana Alan Forda i to obavezno čitaju prije spavanja.
07.02.2026 | 20:29
Nije duboka misao, već stvarnost. Svi lažu i varaju.
07.02.2026 | 21:26
jura22 kaže:
Vecina malih poduzetnika NE ZELI sebi isplacivati placu jer su ti novci jako skupi. Radije pribjegavaju varanju jer je to jeftinije.

Naravno da ima i takvih, ali to se lako vidi - jer ako si poduzetnik ne želi isplaćivati visoku plaću, a realno može jer dovoljno zarađuje, onda će taj novac ostati u firmi i tada ima dva puta: jedan je reinvestiranje dalje u firmu - što mnogi čine jer žele napredak i širenje posla - ili drugi, da taj novac ostaje kao dobit krajem godine na koju će se platiti porez, pa je to sasvim legalan put isplate.

Ok, neki kojima dobro ide se onda snalaze, pa npr. kupe recimo auto na firmu, a više ga koriste osobno, nego za posao, ali ono na što sam ja referirao su situacije u kojima mali poduzetnici jedva spajaju kraj s krajem, a država bi im oduzela slobodu da si daju plaću koja je za njih realna u tom trenu.

Znam o čemu govorim jer smo mi imali takve situacije u teškim godinama i onda je stvarno problem davati si visoku plaću - i tada to nije zaobilaženje zakona već čisto preživljavanje, a Vlada je tih godina imala ideju da direktor mora imati najmanje 7.500 kn neto, a ja sam tada imao 4.200 kn i jedva to navukao. O tome sam govorio.
07.02.2026 | 21:29
Riba kaže:
Kako cujem, cenzura je minimalna sve dok se ne kritizira njega.

...ili kad on određuje pravila. Poput ovog:
‘No One Should Have a Copyright on Vance Being Booed’: Video From Olympics Blocked on X
07.02.2026 | 22:47
@dpasaric, nisam mislio kod isplate da ide u kriminal.
Vlasnik firme moze potpuno legalno dici dobit.
Taj novac je manje oporezivan od onoga iz place.
Ima isplata koje nisu oporezivane.
Nisam siguran da postoji i jedan privatnik koji to ne iskoristava + sto kupuje “na firmu” stvari za doma.
08.02.2026 | 09:46
jura22 kaže:

Ima isplata koje nisu oporezivane.
Nisam siguran ga postoji i jedan privatnik koji to ne iskoristava + sto kupuje “na firmu” stvari za doma.

Daj mi molim te pojasni, kako korištenje isplata, koje nisu oporezovane, predstavlja krađu? Ako ja svojim radnicima isplatim na kraju godine neoporezovani bonus, koji je predviđen zakonom, ili ako radniku uzmem auto na leasing, dam mu za na korištenje 24/7 i na to plaćam poreze i doprinose na plaću u naravi, ili ako im omogućim (ili sebi) bilo kakav primitak koji nije bruto plaća u klasičnom smislu, kako je to krađa?

A od "Stvari za doma", jedino kaj kod mene postoji je da je kćer dobila 7g stari MBP i ni-sam-ne-znam-koliko-star Iphone 12mini, umjesto da sam ih dao na zbrinjavanje.
08.02.2026 | 09:54
Fino, ideš na godišnji i pišeš si službeni put (pod napomenom "istraživanje tržišta").
Točiš i servisiraš osobni auto na firmu.
Daješ "ostatak" plaće u kešu iz dobiti.
Kupuješ djeci računala, mobitele, televizore...
Frendovima (ovisno s čime se baviš) kupuješ preko firme "bez PDV-a).

Radiš se grbav jer ne bi ni ja ovdje javno govorio o financijskin prekršajima.
08.02.2026 | 10:19
Ne, kad idem na godišnji, to platim iz svog džepa. Auto koji je na firmu točim i servisiram na firmu. Ostalih šest auta koji su na mene, točim i servisiram na svoje ime. Svi koji su kod mene zaposleni punu plaću dobivaju na svoje račune. Frendovima ne kupujem ništa
Ne kupujem "službene bicikle", "kosilice za održavanje", "namještaj", ništa. Platio sam prošle godine oko 240.000 EUR u državnu kasu, što je vjerojatno nekome tko sudi po sebi nezamisliva cifra...

Ali bome, da ću biti glup, i neću koristiti ono što mi porezni sustav omogućava, neću. Samo što to nije krađa, to je znanje propisa i odbijanje biti glupim.
08.02.2026 | 12:05
Ja radim u javnom sektoru, a da imam firmu, ne bi sigurno javno priznao da muljam.
08.02.2026 | 12:21
jura22 kaže:
Ja radim u javnom sektoru, a da imam firmu, ne bi sigurno javno priznao da muljam.

Isto kao što oni iz javnog sektora ne svjedoče protiv "kolega" koji na njihove oči kradu, ne priznaju da sami muljaju, ili sami kradu i rasipno troše naše novce (primjerice kada na kraju godine "moraju" potrošiti cijeli fond jer ako ne potroše sljedeće godine će dobiti manje pa se sustavno kupuju gluposti i rade besmisleni projekti samo da potroše novce)?
08.02.2026 | 15:38
Uvredljivi i svađalački poslovi obrisani.
13.02.2026 | 12:48
Musk je prilično drastično počistio Twitter progamerski tim...

Naravno, postoji i dodatno osoblje za pravna pitanja, prodaju, marketing itd... ali sveukupni broj zaposlenih je trenutno 2.840 zbrojeno u svim državama. Kolika razlika u odnosu na npr. Facebook...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 23 sati, 46 minuta
  • dpasaric: [link]
  • dpasaric: 50 godina Applea u srijedu u 19.30 u Pikiju!
  • jura22: Nema mjesta za ekspanziju jer je tako Apple odlucio. Sigurno bi se mogla graficka ustekati ili vise njih. Mozda memorija i nema smisla.
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.68 Seconds

Provided by iJoomla SEO