Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


23.08.2023 | 21:54
Čista izlazna karta. Možda se to svima nama čini toliko isfurano, ali to je jedini mogući izlaz. Otići će u neku lajkam državu, možda odradit koju plastiku, uživat u moru, brodovima, lakim ženama, možda i “pederima”, pušit i šmrkat 24/7 i jednog dana skončat predoziranjem ili nešto u tom smislu.
Takvo smeće može jedino crknut ako samo sebi presudi.
23.08.2023 | 22:05
JOHN kaže:
Čista izlazna karta...


To mi je najmanje vjerojatna priča. Ne vjerujem da je dogovorio aranžman s Putlerom osim ako i Putler ne misli za njim.
Priča da je Prigožin još uvijek živ po meni može stajati samo ako si je sam izrežirao smrt. No, znajući Ruse, našli bi ga taman da se prerušio u mjesečev krater.

Sad još samo možemo čekati da se Surovikin posklizne na koru od banane i lupi glavom u sva četiri ćoška mramornog stola.
23.08.2023 | 22:34
Ja tim gnjidama ništa ne vjerujem. Sve je uvrnuto na tom području. Meni se ta rulja nimalo ne sviđa, a daleko od njih nisu i njihovi susjedi
24.08.2023 | 13:31
Dakle, konobar je bivši nakon što se njegov avion spontano raspao od srama. Tko bi to očekivao?

Nego, imamo nnovu situaciju koja ima potencijal za nešto JAKO bitno u bližoj budućnosti. Sinoć su mornarički specijalci AFU (na cijeloj operaciji piše SAS malim slovima, IMHO), izvršili desant na rt Tarhankut na Krimu.

F4SJpwTXAAAjoMl.jpgOd 5 ujutro su se čule brojne eksplozije iz smjera naselja Majak. Tamo se, tko bi rekao, nalazi radarska postaja ruskih snaga te je (bila) polazna baza za lansiranje dronova na Odesu.

F4SMxUnWUAApaXf.jpg


'Možemo napasti bilo koji dio okupiranog teritorija Krima kad god poželimo. Možemo dohhvatiti neprijatelja baš na svakom mjestu. Oni koji su činili gluposti, bolje im je da odu' izjavio je šef obavještajnog GRU-a Kyrylo Budanov. Opseg oštećenja nije poznat, ali vrlo vjerojatno je operativni dio baze uništen i/li izbačen iz uporabe. Na to ide vijest koja se pojavila jučer da su AFU uništile kompletnu bitnicu S-400 PZO sustava baš na Krimu, nedaleko od ove lokacije (defacto ista lokacija). Vrlo vjerojatno je ova baza upravljala radom tog PZO sustava koji je uništen zračnim udarom (što baš i nije neka preporuka za S-400 koji, opet!, nije bio u stanju zaštiti sam sebe). Ova je obala bila 'spremna' za odupiranje snagama AFU te puna zapreka, rovova i svakakvih mina; tj. neprobojna za bilo kakav pokušaj iskracaja s mora.

Sam udar je bio brz, žestok i snage koje su izvršile udar su nestale bez ikakvih vlastitih gubitaka.

F4STe9aXUAAqris.jpg


Kruže glasine da ovo nije bio jedini udar prošle noći (Dan Nezavisnosti Ukrajine je danas). AFU o tome šute, a Rusi se, logično, ne hvale gubicima, posebno ne nečim poput ovog uništenja radarske stanice.
Iz svoje pozicije armchair generala, kad sve pogledam, zbrojim i oduzmem, nameće mi se samo jedan zaključak: osim proslave Dana Nezavisnosti Ukrajine, ja bih pažljivije gledao prema Kerčkom mostu. Naime, i radarska stanica i S-400 sustav koji više ne postoje su baš bili na prilaznom pravcu iz smjera Odese. Budući da je ovo sad neutralizirano, iz ovog se smjera otvara pristupni pravac bilo za Storm Shadowe ili, vjerojatnije, za avijaciju koja bi mogla gađati pilone da sruši most beyond repair.

Da, zaboravio dodati da su snage AFU ostavile za sobom ukrajinsku zastavu na glavnom jarbolu baze.

Očekujem da Hollywod po ovom snimi film, ali nekako sumnjam da će Steven Seagal glumiti u njemu....
24.08.2023 | 14:04
Djuro genijalac kaže:

Očekujem da Hollywod po ovom snimi film, ali nekako sumnjam da će Steven Seagal glumiti u njemu....


Zašto ne? Pa uvijek može glumiti zapovjednika radarske postaje
24.08.2023 | 14:32
Eto vidiš! Nisam znao gdje da ovo stavim. Sputnik?
Možda bi bilo ipak jeftinije da su mu ponudili šalicu čaja?


F4SYYF8XIAI70i4.jpeg
24.08.2023 | 15:19
Bertone kaže:
Djuro genijalac kaže:

Očekujem da Hollywod po ovom snimi film, ali nekako sumnjam da će Steven Seagal glumiti u njemu....


Zašto ne? Pa uvijek može glumiti zapovjednika radarske postaje


Molim vas da mi ne hranite mozak ovakvim glupostima. Sad si u glavi vrtim scene umjesto da radim nešto konstruktivno.
24.08.2023 | 18:41
Bertone kaže:
Djuro genijalac kaže:

Očekujem da Hollywod po ovom snimi film, ali nekako sumnjam da će Steven Seagal glumiti u njemu....


Zašto ne? Pa uvijek može glumiti zapovjednika radarske postaje


Može glumiti Prigožina, već ima iskustva s padanjem iz aviona:

24.08.2023 | 20:14
Stvari u smjeru prodora na jug prema Krimu (Melitopolj) se ubrzavaju. Nakon oslobađanja Robotina, AFU su jučer napredovale preko 3 km na jug na potezu Novoprokopivka-Soloda Balka-Verbove. U usporedbi s dosadašnjim tempom od par stotina metara dnevno, ovo se može brojati kao neka vrsta poluprodora.
Danas su AFU jako udarile po Tokmaku (to je taj isti smjer) i uništile zapovjedno mjesto i logistički centar. Ruski izvori govore da je situacija na tom bojištu izuzetno teška i traže od svojih sljedbenika da se mole za svoje snage tamo.
Istovremeno, AFU su objavile da su jučer onaj S-400 sustav uništile krstarećim protubrodskim projektilom Neptun (vlastita proizvodnja, on je potopio Moskvu lani) koji S-400 nije presreo. Zanimljiva mi je ova objava koja je očito namijenjena ruskoj internoj uporabi: imamo vlastita sredstva da vas dohvatimo, ne ovisimo samo o Storm Shadowu i HIMARS-u.
Osim toga, Švedska je najavila da će poslati Grippene u Ukrajinu čim bude primljena u NATO (ima smisla, NATO je vrlo dobro sredstvo odvraćanja za Rusiju), neke su posade već na obuci u Švedskoj.
A izgleda da je vatreno i ovu noć na Krimu. Ruski izvore govore o brojnim eksplozijama u Sevastopolju. Mislim da je počela Bitka za sjeverni dio Crnog mora (sve sjeverno od Sevastopolja).
24.08.2023 | 21:30
IgorD kaže:
Bertone kaže:
Djuro genijalac kaže:

Očekujem da Hollywod po ovom snimi film, ali nekako sumnjam da će Steven Seagal glumiti u njemu....


Zašto ne? Pa uvijek može glumiti zapovjednika radarske postaje


Može glumiti Prigožina, već ima iskustva s padanjem iz aviona...


...a i s kuhanjem:

24.08.2023 | 21:32
tino1 kaže:
Eto vidiš! Nisam znao gdje da ovo stavim. Sputnik?
Možda bi bilo ipak jeftinije da su mu ponudili šalicu čaja?


F4SYYF8XIAI70i4.jpeg


Vjerujem da bi ovo i "Niška bojna " teško popušila...btw. od kad u avionu nemamo kopilota ?

Ustvari sad je najinteresantnije, što će se desiti s onim starcem, koji je bio očevidac i koji je rekao da je avionu otpalo krilo. Mislim da njemu sljedi čaj Sad sputnik možda kaže da je to bio tako jak srčani udar pilota, pa da mu je krilo otpalo. Gledao sam snimku pada i mogu reći da je tamo bio vrhunski pilot, koji je pokušavao jedriti samo s jednim krilom. To mu je čak uspjevalo par sekundi, ali je fizika neumoljiva.

Nekima nije problem spustiti avion bez oba motora, ali bez jednog krila, nije još nikom uspjelo.

Dobro je Nenad Čanak rekao, da Rusija nije država, nego da je to mafija s teritorijem
25.08.2023 | 07:02
Ne znam jel ovo bila Noć svih noći, ali nešto se definitivno sprema. Klasično zatišje pred buru? Informacija gotovo nema, AFU je opet udarila po Krimu (Sevastopolj, lokalci prijavili dvije veelike eksplozije, ruske vlasti rekle da su njihove snage imale vojne vježbe), a ministarstvo obrane Ukrajine je pustilo u opticaj video koji prikazuje snage AFU u napadu na ruske položaje u trajanju od minute i pol.
Kruže glasine o grupiranju snaga što bi značilo da se sprema pokušaj velikog prodora.
Uskoro ćemo (sa)znati.

EDIT: Definitivno se sprema napad AFU na glavnu Surovikinovu liniju u smjeru Tokmaka.

F4WtnGpWEAAtfV9.jpg


Snage AFU su razmještene i spremne za napad i proboj.

U međuvremenu, Prigožin i klika su rahmetli, ostao je još Surovikin kao zavjerenik iz sjene. Što će se njemu dogoditi? Čaj, pad kroz prozor?
25.08.2023 | 08:19
Djuro genijalac kaže:
Što će se njemu dogoditi? Čaj, pad kroz prozor?


Pokliznuti će se na koru od banane, pasti na nož... i tako jedno pet, šest puta za redom...
25.08.2023 | 08:20
Možda i on doživi post-vakcinacijski miokarditis.
25.08.2023 | 09:13
vidim krenulo licitiranje i kladjenje. sta mislite o produzenom vikend odmoru u Sibiru, kao jednoj od opcija?
ja mislim da u najdalje 2 nedelje ce i on imati 'bad luck'. ako se probije ta linija, neko ce morati da bude kriv.
25.08.2023 | 10:32
Specijalno_Obaranje.jpg
25.08.2023 | 15:28
Nisam pametan kako bi ovo nazvao. Dno-dna bi bilo za normalne države koje drže do svojih građana, ali za Rusiju je ovo bilo i očekivano. Kako god bilo, degutantno je do boli

twitter.com/wartranslated/status/1695044...ZEDXvV3MXdg&s=19

Sad očekujem komentar, da je to zapadna propaganda i da im Rusija želi napraviti prave mramorne grobnice, ali prije toga mora poravnati teren. Ovo me je stvarno uzrujalo i pokvarilo mi dan, ali ono stvarno bez fige. Pa šta god ja mislio o tim poginulim wagnerovcima ( sigurno ništa dobro )to su ipak bili ljudi, kakvi god da jesu i zaslužuju svoj grob. Onaj kome je ovo palo na pamet da ovo radi, po meni ne zaslužuje da živi na ovom planetu
25.08.2023 | 17:17
cariblanco kaže:
Nisam pametan kako bi ovo nazvao...


Moram priznati da je i mene zatekla ta scena. Toliko o odnosu prema "herojima" i "braniteljima Majke Rusije". Ovo je čisto brisanje "nepoželjne" povijesti u samom nastanku.
O samom nehumanom pristupu prema poginulima i njihovim obiteljima ne želim ni raspravljati.
26.08.2023 | 16:04
Imamo razvoj situacije južno od Robotyna. Sad i ruski izvori priznaju da su AFU preuzele kontrolu nad mjestom. U međuvremenu, AFU nareduje dalje na jug. Prva je linija probijena, iza nje je ostala i sva sila minskih polja i AFU su sad došle do druge linije obrane onog što zovu Surovikinova linija.

F4cmQ4dXYAEPXb6.jpg


Ovaj klin koji su snage AFU probile u ruskoj obrani je otpilike 7x7 km i prema FIRMS snimkama sad rade na osiguranju bokova i njegovom proširenju.

F4dZYywWAAAnneb.jpeg


Snage AFU su sad na cca 90 km od Azovskog mora. Domet HIMARS-a je otprilike toliki. No, njega ne dovode na prvu crtu što znači da im treba još 10-ak km dubine prodora i ond aje cijela ruska pozadina izložena HIMARS udarima. Kad se to dogodi, onda ruska logistika defacto prestaje postojati jer su sve linije komunikacije u dometu.
Američki izvori su pozvali na dostavu kazetnih punjenja za HIMARS koji bi to skupo oružje učinili puno opasnijim na širem području (sad su to precizni udari, onda bi se moglo pokrivati veće područje jednim udarom i dodatno uništavati rusko topništvo). Naime, raketama u američkim skladištima istječe rok trajanja, pa šteta da se baci...
27.08.2023 | 10:08
Kazu da su na bojistu vidjeni tenkovi Challengeri

Ja imam info da su ih (jer su specificni po puno toga i razliciti od NATO standarda), drzali na sjeveru kao osiguranje od potencijalnog napada iz Bjelorusije. Bili su svi zajedno unutar jedne jedinice, sto logisticki ima i smisla.

Kako od tog napada sa sjevera ocigledno nema nista, onda su ih pomjerili na prve borbene crte.

Nije niti malo biti tenk u Ukrajini, svasta te vreba, ali vidjet cemo kako ce se pokazati. Mislim da su oni po gabaritima slicniji Abramsu, nego Leopardu.

Ako bude kakvih info, dijelite...
27.08.2023 | 10:29
Oni ti idu do prvog blata, tada se opet vraćaju na sjever
27.08.2023 | 11:35
Samo kratko: ruski telegram javlja da je AFU probila glavnu Surovikinovu liniju kod Verbove...

F4h-2KbWwAAvoPY.jpegF4h9myLXEAAHA36.jpeg
27.08.2023 | 12:19
Mislim da je u redu da se spomene pogibija tri ukrajinska pilota na trenažnom letu. Eto, ni oni nisu imuni na vojne gubitke izvan borbenih aktivnosti.

Imamo li kakvu potvrdu o "teškim gubicima" 205. brigade na onom otoku na Dnjepru?

Rusi će sada morati dobro izvagati kako će rasporediti trupe na lijevoj strani rijeke.
27.08.2023 | 18:13
Djuro genijalac kaže:
Samo kratko: ruski telegram javlja da je AFU probila glavnu Surovikinovu liniju kod Verbove...

F4h-2KbWwAAvoPY.jpegF4h9myLXEAAHA36.jpeg


Ovo je izgleda činjenica. Sve je više izvještaja koji to tvrde, s obje strane.

F4jDZxFWMAEyn8Z.jpg


F4jSlXwWUAAjhKE.jpg


EDIT: Navodni proboj na karti


F4iOJR7WoAAPPEj.jpegI onaj klin AFU se širi. Sad je cca 20 x 10 km...

F4jWYrlXwAAVRFZ.jpeg


U međuvremenu se 'druga vojska svijeta' namjerava skrivati iza žena i djece na Krimu....

twitter.com/DevanaUkraine/status/1664397764132757507?s=20
27.08.2023 | 21:24
Djuro genijalac kaže:


F4cmQ4dXYAEPXb6.jpg

Nadam se da vidite koliko je bitna ova narandzasta strelica na desno. Rovovi i transeje su dizajnirani za frontalni napad i tesko ih je probiti. Rusi su ih dizajnirali za napad sa sjevera.

Ukrajinci su ovdje u poziciji da u te rovove udju s boka. Tada nastaje stvarni kolaps i konfuzija u obrambenim redovima.

Nemoguce se obraniti u niti 2m sirokoj transeji od neprijatelja koji ti prilazi sa boka.

A vec smo gledali video klipove kako ukrajinski specijalci ciste rov po rov i utrcavaju u tu obrambenu mrezu. Ide to brzo.
28.08.2023 | 11:34
Samo da istočni front izdrži dok se ovi tu probijaju...
28.08.2023 | 12:55
Gjuroo kaže:
Samo da istočni front izdrži dok se ovi tu probijaju...


Ima logike to sto pricas. Dosta vojske sa istoka je ocigledno otislo juzno. Tek sad su izgleda skontali da su trebali vojsku okupiti na jednom mjestu i udariti jako a ne frosirati cijeli front od par stotina kilometara.

Vrijeme ce pokazati da je to bila iskljucivo ukrajinska odluka jer Amerikanci tako ne ratuju. I pogresna je, tvrdim to mjesecima. Ne mozes se preko noci rijesiti sovjetskih doktrina i mind seta

Mada strateski gledano u ovom trenutku kilometar na jugu vrijedi puno vise od kilometra na istoku

Kada Ukrajina presjece na jug do mora, Krim je zavrsena prica. Istok se moze rjesavati naknadno. Radi kompnene granice sa Rusijom, istok nekako prirodno i mora doci na red na samom kraju rata.
28.08.2023 | 14:04
drlovric kaže:
Gjuroo kaže:
Samo da istočni front izdrži dok se ovi tu probijaju...


Ima logike to sto pricas. Dosta vojske sa istoka je ocigledno otislo juzno. Tek sad su izgleda skontali da su trebali vojsku okupiti na jednom mjestu i udariti jako a ne frosirati cijeli front od par stotina kilometara.
Vrijeme ce pokazati da je to bila iskljucivo ukrajinska odluka jer Amerikanci tako ne ratuju. I pogresna je, tvrdim to mjesecima. Ne mozes se preko noci rijesiti sovjetskih doktrina i mind seta


Pa bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi Ameri tu ratovali da imaju istu situaciju i naoružanje kao što trenutno ima Ukrajina

Mada strateski gledano u ovom trenutku kilometar na jugu vrijedi puno vise od kilometra na istoku
Kada Ukrajina presjece na jug do mora, Krim je zavrsena prica. Istok se moze rjesavati naknadno. Radi kompnene granice sa Rusijom, istok nekako prirodno i mora doci na red na samom kraju rata.


To je istina, al ne trebaju sad baš izgubiti cijelu harkivsku oblast
Kontrola Krima je svakako ključan faktor prevage. Svakim kilometrom bliže Azovskom moru bit ćemo bliže odgovoru hoće li Rusi zbilja koristiti njuke ili će se ipak ići u pregovore.
28.08.2023 | 14:20
Gjuroo kaže:
Samo da istočni front izdrži dok se ovi tu probijaju...


Ne brinite se zbog istoka...
28.08.2023 | 19:17
Gjuroo kaže:

Pa bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi Ameri tu ratovali da imaju istu situaciju i naoružanje kao što trenutno ima Ukrajina


Pa ja mislim da bi Ameri ratovali kao na D Day. Zavarali bi i obmanuli Ruse da planiraju napasti na vise mjesta, a u biti bi skupili na jedno mjesto sve sto imaju, isli bi direktno na glavu i otjerali Ruse pravo u Crno more

Ne bi garant napravili bojisnicu od 1000km i gurali mjesecima tako frontalno, bez ikakvog konkretnog ucinka. Tako se vise nigdje ne ratuje.

Za mjesec dana ce kise, blato i sve ono sto je Ukrajince sprjecavalo da uopce zapocnu ovu ofanzivu.

Sada konacno pomjeraju snage na jug i napadaju u klinu, onako kako su trebali od prvog dana. Plasim se malo prekasno.

Jedino ako ih Bog pogleda, pa vrijeme posluzi, mozda naprave nesto konkretno.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati
 • drlovric: Sreca samo sto smo sirotinja koja nema nuklearke. To bi tek bio show.
 • drlovric: Ukljucili su nakon mozda sat vremena totalnog kolapsa.
 • drlovric: Roknula TE Tuzla. Pricaju evo da su oba bloka iskocila ali kao da nije nista do njih :) Bih, HR, CG, ostalo bez struje...
 • Zdravac: :)
 • Air: Netko je priključio više E-auta nego što jepredviđeno? :))
 • Yonkis: Većina dalmacije nema struje a ne samo primorje.
 • jura22: Pola primorja nema struje što je vrlo ekološki.
 • ZeljkoB: ZABA i Revolut rade bez problema. Tebi nesto ne radi ili?
 • mbp2009: @ZeljkoB ma meni izgleda ok ali su mi bitna bankarstva
 • gladhr2: [link] ajmo znalci koji su spremni dati savjet :)
 • drlovric: Affinity software je u pola cijene. Opet :)
 • ZeljkoB: Da, na ipadu i iphonu, radi izvrsno, svega par sitnica sam primijetio da ne rade dobro....
 • mbp2009: Itko na iOS 18 dev beti?
 • smayoo: piši u forum
 • roPeD: Hvala svim genijalcima na pomoci unaprijed
 • roPeD: nemogu (ne znam) kako napraviti boot drive na m1 jer ne max OS na imac nepodrzan na m1
 • roPeD: HELP ljudi late 2013 imac mi je stuck u startup boot i nakon cca 5 min se ugasi probao sam sve ponudjene shortcutove
 • Yonkis: Riječka ekipo, može li netko potvrditi da je ovaj shop okej. Da to nisu neki refurbished iPhonei ili sl [link]
 • kupus: [link]
 • kupus: za zopaja
 • ZoPaj: a jel u programu i hardver? kad će više taj M3 studio?
 • mbp2009: Drago mi je da će biti makar taj Dark mode prenesen i na ikone
 • mbp2009: To nisam vidio, ali sam ocekivao nesto slicno. Mislio sam da ce barem i 14P biti u tome, ali evo, Apple radi Apple poteze.
 • Yonkis: Meni je smiješno da samo zadnja Pro linija iPhonea može (is)koristiti AI. Nadajmo se da će iPhone 16 imati također 8GB kako bi AI bio upotrebljiv. Uz postojeće M1 > uređaje, također.
 • mbp2009: meni je osobno smiješno kako se AI koristi da se neki mail ili poruka preradi i bude profesionalan, i onda taj isti AI na drugoj strani sažme tu istu poruku u par riječi/rečenica
 • mbp2009: nisam pročitao još osvrt, nisam ni pogledao citav video nego par minuta nekog yt kanala koji je sve to sažeo
 • dpasaric: Napisao sam brz osvrt na Appleov WWDC keynote, za sada samo na AI dio, ostale novosti ću popunjavati tijekom večeri, ali ovo je ono što je vruće!
 • Yonkis: Smayoo, by Apple. Ali vidim da su iskoristili M4 za prikaz onih matematičkih funkcija. :)
 • drlovric: Ajde dobismo full Password manager :) I Magnet app ce ostati van biznisa...
 • smayoo: Calculator app on iPad? Zar je to sad neko čudo neviđeno?
 • Yonkis: What a time to be alive, a Calculator app on iPad.
 • Yonkis: Ništa od Notes na satu. Wow, nove animacije na iPadOSu!!!
 • smayoo: Naravno da kaskaju kad poštuju uvjete privatnosti koje su postavili.
 • drlovric: Tesko da moze biti gori. Siri je tupava ko panj :) Nije se maknula u razvoju i na tom polju kaskaju bas puno...
 • Yonkis: Hoće li se usuditi dirati u Siri, može li Siri biti bolji "asistent" nego što jest danas?
 • rusty: Tema danas, AI > Apple Intelligence
 • drlovric: Ja bih volio Apple Notes na satu i da konacno izbace nativnu aplikaciju za passworde, da elminiramo potrebu za password managerima. Al zao im se odreci 30% od pretplata :)
 • Yonkis: A baš me zanima kako planiraju iskoristiti M4 i što je "spremno" za novi iPhone 16. Nadam se Finderu na iPadOSu :)
 • dpasaric: Danas, u 19 sati po našem vremenu, otvara se Appleov Worldwide Developers Conference. Očekujte mnogo softverski novosti i najave novih Appleovih operativnih sustava...
 • Damirst: Uspio sam srediti zahvaljujući ekipi s Jabučnjaka. U svakom slučaju hvala ti!
 • Beli: A negdje u kutijama, u nekoj garaži i DVD. Pa ak ti ovo ne igra odem do garaže...
 • Beli: imam samo ovo: [link]
 • Damirst: Ekipa, ima li netko iz Splita ili bliže okolice disk Snow Leopard 10.6.?
 • smayoo: Svetak i praznik, 2u1 :D
 • Gjuroo: Pratim čestitke i podižem za slavlje Tijelova.
 • JOHN: Također
 • cariblanco: Pridružujem se čestitkama :)
 • smayoo: Svim hrvatskim državljanima želim sretan Dan državnosti! :)
 • m@xym: cariblanco, Ovdje se ne radi o pozivu nego o SMS poruci.
 • cariblanco: Ja nemam tih problema, svi koji me trebaju znati me znaju, tako da ništa dodatno ne odgovaram niti otvaram. Normalno kako se krećem po skoro cijelom svijetu i ponekad koristim lokalne sim-kartice, je bilo čudnih poziva od svakud...svi su oni na ignore :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, VanjusOS, Anonimci (791)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.57 Seconds

Provided by iJoomla SEO