Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


04.06.2023 | 23:55
Djuro genijalac kaže:
dpasaric kaže:
godinama se ignorira gotovo pa građanski rat u istočnim pokrajnama, itd.


Što se sad, prema tebi, događa u Belgorodskoj oblasti? To mi reci, molim te, ali kratko i jasno.


Znači misliš na incidente unutar teritorija Rusije?

Vidim dva moguća scenarija: u prvom ukrajinski diverzanti odvlače pažnju uz granicu i napadaju sitno i partizanski gdje mogu i kako mogu - jer od prave kontraofanzive nema niti traga, a PR-u je potrebno nešto da se diže moral i produži punjenje Excel tablice prodaje oružja - ili drugi, malo vjerojatni, scenario gdje je to "false flag" akcija samih Rusa kako bi dobili opravdanje za neki ozbiljniji napad jer "napadnut je teritorij Rusije" i Duma ima pravo odobriti upotrebu svega što imaju da se zaštiti Rusija.

No, kako se na Telegramu moglo vidjeti desetke mrtvih diverzanata, sumnjam da su to Rusi sami inscenirali.
05.06.2023 | 07:21
dpasaric kaže:
Djuro genijalac kaže:
dpasaric kaže:
godinama se ignorira gotovo pa građanski rat u istočnim pokrajnama, itd.


Što se sad, prema tebi, događa u Belgorodskoj oblasti? To mi reci, molim te, ali kratko i jasno.


Znači misliš na incidente unutar teritorija Rusije?

Vidim dva moguća scenarija: u prvom ukrajinski diverzanti odvlače pažnju uz granicu


Zašto sam očekivao ovakvu formulaciju? Događa se NAVLAS identično kao i u Luhansku. Ako je ono (bio) građanski rat, i ovo je, uz jednu malu različicu: GIrkin nije poslan u Rusiju da organizira pobunu. To je jedina razlika. Ove snage koje sad zauzimaju dijelove ruskog teritorija su Rusi iz tog područja koji se ne slažu s Putinom. Dakle, te snage jesu nominalno dio AFU, jer su se i dosad borile na njihovoj strani, ali to nisu Ukrajinci.
05.06.2023 | 07:26
Trenutno su informacije na kapaljku, pa je bolje sad pratiti Ruske blogere i saznati neke vjesti. Evo jedan njihov izvor i šta kaže.

"Na Velikonovoselkovskom pravcu neprijatelj se pokušava probiti. Grupirajući svoju udarnu šaku, u prvoj polovici dana uspio je postići taktički uspjeh - preuzeo je jednu poziciju od nas, ali je pretrpio opipljive gubitke. Sada neprijatelj gradi svoju prisutnost u sektoru proboja - očito, nastoji povećati svoja postignuća.

Niti djelovanje na sjeveru u smjeru Novaja Tavolžanka, niti djelovanje na jugu nisu same po sebi obećana protuofenziva, ali bi se u slučaju proboja na to mjesto mogle prebaciti značajnije snage."

"Lijevo od Ugledara, neprijatelj je ograničenim snagama, koristeći do deset jedinica oklopne tehnike, krenuo u ofenzivu u pravcu Zlatna Niva - Novodonjeckoje. Do sada je bio uspješan. U drugoj polovici noći počeo je s pokretima, stvarajući dojam da će nastaviti pritisak na mjesto jučerašnjeg proboja kod Velikonovoselovke. Izviđanjem iz zraka zabilježeno je kretanje do trideset jedinica oklopne tehnike na taktičkom području, ali zbog ograničenih mogućnosti nisu mogli utvrditi točku "uspona". Kao rezultat toga, udarna grupa, koja sada radi na Novodonjeckom, stigla je do crte napada gotovo neprimjećena. Tradicionalnim rušenjem komunikacija neprijatelj nas je uspio dovesti u težak položaj. stanje u razvoju."

t.me/s/aleksandr_skif
05.06.2023 | 09:38
Ne znam pouzdanost izvora, ali je svakako zanimljivo tehnološko štivo, čak i da je sve tek hipoteza:

bulgarianmilitary.com/2023/06/02/su-30-h...tercepting-the-f-35/
05.06.2023 | 13:18
Hodakovskij tvrdi da je situacija u Novodonjecku teška i da su prvi puta opaženi Leopardi u akciji.
'situacija u Novodnjecku i lijevo prema Velikoj Novosilki je teška - neprijatelj je nanjušio naše slabosti i pojačava pritisak. Po prvi put smo u akciji vidjeli Leoparde u našem taktičkom području. Kako sam i očekivao jučer - neprijatelj je, osjetivši potencijal za uspjeh, ubacio dodatne snage u borbu. Samo u području Novodonjecka je zabilježeno 30-ak oklopnih vozila."

Fx21qjtWYAEGbkR.jpeg


EDIT GORNJI: ovo je karta koju je objavio ruski izvor Rybar i koja se nadovezuje na gornju vijest.


20230605180203-b07ec537.jpeg


EDIT: AFU nastavljau napredovanje iz smjera Bahmuta na istok. BTW, može li mi netko pokazati tu stratešku prekretnicu koja se dogodila nakon što je OBJAVLJENO da je Bahmut potpuno pod kontrolom ruskih snaga? (kad smo kod toga, AFU kontroliraju dijelove Bahmuta i danas pa on nije nikad ni bio potpuno pod kontrolom ruskih snaga).
06.06.2023 | 06:43
Ruske okupacijske snage su digle u zrak branu Nova Khakovka na Dnipru.

Fx6mu7eWcAEmqF3.jpeg


To će poplaviti područje nizvodno, primarno lijevu obalu Dnipra te onemogućiti (tako se nadaju) forsiranje rijeke i smanjiti pritisak na lijevo krilo ruskim snagama kojima su, to je sad posve jasno, pune gaće. No, ono što je ovdje također vrlo zanimljivo je to da je sad Krim posve sigurno ostao bez vode.
Pored toga, sad je upitno hlađenje nuklearke u Zaporižju.

I sad nitko, ali baš nitko, ne može Ukrajini zamjeriti kad digne u zrak Kerčki most.

BTW, ista je brana već dignuta u zrak od strane Rusa 1941.

Fx6mu7cX0AEJxm6.jpeg
06.06.2023 | 08:23
da li je postojala opcija na brani da se samo pusti voda bez unistavanja?
06.06.2023 | 08:59
Pa jasno da postoji. Tu je hidrocentrala, ima ustave i sve ostalo za regulaciju protoka.
06.06.2023 | 09:13
Sumnjam da preljevnica ima toliki kapacitet da se može bez miniranja izazvati poplava
06.06.2023 | 09:17
Rusi kažu nismo mi, majke mi.

"O situaciji s potkopavanjem hidroelektrane Kakhovskaya. Zasad kratko (još nisu stigle informacije s terena, od jučer - sve je bilo vrlo mirno, nitko ništa nije očekivao).

1. Potkopavanje očito ima unaprijed planirani svrhoviti karakter i zauzima važno mjesto u neprijateljskim ofenzivnim planovima.

2. Do sada se gledaju sljedeći glavni ciljevi:

- "otjerati" naše trupe s lijeve obale Dnjepra ispod Nove Kakhovke. Uključujući sve obrambene objekte, sva minska polja bit će "oprana", sva poljska skladišta streljiva bit će potopljena, sva imovina koju neće imati vremena utovariti i iznijeti bit će potpuno ili djelomično uništena (a toga će biti jako puno). , nažalost);

- stvoriti uvjete za zauzimanje Kinburnske pljuske (koja će također biti djelomično potopljena i plavljenjem pretvorena u otok). Ako neprijatelj sada uspije zauzeti Kinburn Spit, on će deblokirati luku Ochakov i ušće Dnjepra. Bit će izuzetno teško ponovno uhvatiti kosu (u sadašnjim uvjetima to je općenito praktički nemoguće);

- stvoriti prijetnju (za tjedan ili dva) forsiranja Dnjepra u širokom području iznad Novaye Kakhovke - nakon vrlo značajnog smanjenja razine akumulacije i istog suženja trenutne vodene barijere. Planiraju li forsirati ili ne - "baka je rekla u dva" Ali zapovjedništvo Oružanih snaga RF će morati prebaciti dodatne rezerve u ovaj sektor bez greške (inače će sigurno forsirati i stvoriti mostobran)."
06.06.2023 | 09:23
smayoo kaže:
Sumnjam da preljevnica ima toliki kapacitet da se može bez miniranja izazvati poplava


Niti jedna preljevnica nije rađena za poplave. Svaka preljevnica štiti branu od urušavanja, pa kad su ekstremni vodostaji, onda se dio vode ispušta iz jezera, da se voda ne preljeva preko brane. Gledao sam često preljev pojedine brane i tužna lica domaćina, koji samo što ne kažu, ode novac u vjetar.
06.06.2023 | 09:40
Ovo Rusko "majke mi" opovrgava satelit. Pogledajte ovo dvije slike, stanje na njima i datume.

twitter.com/evanhill/status/1665933276647772160
06.06.2023 | 10:06
Srusili su je 1941 pa zasto ne bi i 2023? Kao da su Rusi puno nesto sazreli od drugog svjetskog rata

Danas imaju nuklearke i mozda malo kvalitetnije ljepilo u vojnim cizmama (uvezli ljepilo sa zapada), ostalo je sve isto kao prije pola stoljeca.

Vojne doktrine i nacini ratovanja, tretman vlastitih vojnika/civila/protivnika, neadekvatna i neproporcijalna uporaba topnistva, zlocini, sve je to kao nekada... Cak i kradu po kokosinjcima i prodavnicama, kao u WWII.

Ukrajinska ofanziva je vjerojatno pocela, pa su saznali da je to pravac napada (kao sto smo i vecina naslaicki predvidjali, jer je bilo logicno i prirodno), te onda odlucili poplaviti cijelo podrucje. Sjetit cete se da im je to bila prijetnja jos prosle godine, kada smo gledali one animirane flood modele na TV.

Ja bih sada na ukrajinskom mjestu roknuo most na Krimu, onako reda radi, i sve ofanzivne snage poslao da zauzmu Donbas. Sve ih istjerao u Rusiju i utvrdio se na drzavnoj granici. Nema Rusija snage vojnicki zauzeti to natrag, bez totalne mobilizacije i opceg rata.

Financijsko/industrijski gledano, Donbas je Ukrajini duplo vrijedniji od Krima, jer imaju Odesu. Na istoku je 80% energenata, gas, rudnici i sva teska industrija. U biti, Ukrajina zapadno od Kieva je samo jedna velika zitnica.

Rusenje ove brane je velika humanitarna, ljudska i ekoloska katastrofa. Vidjet cemo sta se desavatai u narednim danima...
06.06.2023 | 11:12
drlovric kaže:
Ja bih sada na ukrajinskom mjestu roknuo most na Krimu, onako reda radi, i sve ofanzivne snage poslao da zauzmu Donbas.


Bijes je loš savjetnik! Glede pravca, meni se čini da je smjer iz Vuhledara prema Marijupolju najbolja opcija. Iz Vuhledara je ruska vojska ODLUČILA krenuti u zimsku ofanzivu. A kad oni nešto odluče, tu nema majci, ni lijevo, ni desno. Ergo, kako su oni tu odlučili ići naprijed, nisu se utvrdili iza, jer tko će njih zaustaviti?! (ovdje je vrijedno primjetiti da je i Wehrmacht imao svojih sličnih idiotluka; primjerice kad je pokrenuta Barbarossa, vojnicima nisu izdane zimske odore, jer se kreće krajem ljeta, a izdavanje zimskih odora bi značilo sumnju u uspješnost snaga Wehrmachta što se nije moglo dogoditi. Što se dalje zbilo, znamo svi..) A onda su ih AFU na tom pravcu satrale nekoliko puta i tu je sad rupa.
Bahmut je u kliještima AFU koje i s juga i sjevera napreduju dalje na istok i, usput, rokaju po ruskim snagama u ruševinama nekadašnjeg Bahmuta tako da ti se predviđanje/želja o Donbasu još moguće i ostvari.
Ja sam uvjeren da kad jednom AFU negdje probiju prvu liniju, ali onako, pošteno, da ćemo gledati ukrajinski marš na Azovsko more.

BTW, Putin je zabranio da mu se priopćavaju loše vijesti, a novinari koji postavljaju nezgodna pitanja nestaju s liste akreditiranih s pristupom u Kremlj.
06.06.2023 | 11:59
O brani i posljedicama ove katastrofe ćemo još slušati sljedećih dana...

Htio bih tu zabilježiti još jednu crticu ruskog ratnog apsurdistana, a to je zarobljavanje ruskog pukovnika od strane Wagnerovaca. Bio je ispitan i ponižen kao ratni zarobljenik.
Povod zarobljavanju je taj što je pukovnik sa svojim ljudima (oružano) napao jedinice Wagnera dok su se povlačili iz Bakhmuta. Razlog napada na Wagnerovce je "osobni animozitet" pukovnika prema toj postrojbi. De zamisli...

U "normalnim" ratovima bi se učinilo sve da se ovakve stvari zataškaju. Ruska vojna struktura puca po šavovima. Ako se Rusi ne zakrpaju i ne konsolidiraju, može se dogoditi da Ukrajini i neće trebati famozna kontraofanziva. Mogu samo držati položaje i čekati da se ruska agresija uruši u samu sebe.
06.06.2023 | 12:52
> Povod zarobljavanju je taj što je pukovnik sa svojim ljudima (oružano) napao jedinice Wagnera dok su se povlačili iz Bakhmuta. Razlog napada na Wagnerovce je "osobni animozitet" pukovnika prema toj postrojbi. De zamisli...

Naravno, postoji i mogućnost da su pucali na njih jednostavno zato što su se povlačili. To bi se poklopilo s vijestima da Rusi imaju pozadinske linije čiji je jedini zadatak vatra po onima koji se povlače, bez obzira jel to Wagner ili obična vojska.

A pošto ne žele objaviti tako nešto onda je ovaj pucao samo zato što mu se ne sviđa Prigožinova faca!?
06.06.2023 | 14:00
IgorD kaže:
> Povod zarobljavanju je taj što je pukovnik sa svojim ljudima (oružano) napao jedinice Wagnera dok su se povlačili iz Bakhmuta. Razlog napada na Wagnerovce je "osobni animozitet" pukovnika prema toj postrojbi. De zamisli...
Naravno, postoji i mogućnost da su pucali na njih jednostavno zato što su se povlačili. To bi se poklopilo s vijestima da Rusi imaju pozadinske linije čiji je jedini zadatak vatra po onima koji se povlače, bez obzira jel to Wagner ili obična vojska.
A pošto ne žele objaviti tako nešto onda je ovaj pucao samo zato što mu se ne sviđa Prigožinova faca!?


Wagner se "povlačio" iz Bakhmuta jer tako bilo dogovoreno. Nakon osvajanja grada trebali su ga prepustiti regularnoj ruskoj vojsci, što su i učinili.
Incident se dogodio u pozadini, a ne na prvoj liniji fronte tako da to nema veze s "drugom linijom" koja puca na "kukavice".
Snimku je objavio Wagner, a ne ruski propagandni stroj. Opet, da su išta htjeli zataškati, nisu ni ovo morali objavljivati i nitko ne bi znao da se incident dogodio.
Meni samo nije jasno kako i zašto se u ovakvom ozbiljnom ratu događaju takve stvari na toj razini. Ok da neki "vojak Švejk" napravi neku pi*dariju, al na ovoj razini mi je izvan pameti da se takve stvari događaju i tako olako puštaju u javnost.
06.06.2023 | 14:31
Djuro genijalac kaže:
BTW, ista je brana već dignuta u zrak od strane Rusa 1941.


Jesi li siguran? Koliko ja čitam brana Nova Khakovka je izgrađena 1956. Na rijeci je 6 brana, valjda si pobrkao neku?
06.06.2023 | 19:42
Isprika, u pravu si. Ispravna formulacija je trebala biti da su Rusi već (s)rušili branu na Dnipru.
06.06.2023 | 22:03
Po Rusima, uništeno 8 leoparda. Njihov video dokaz hm...baš ne liče na tenkove, više na kombajne i traktore

twitter.com/nexta_tv/status/166615217575...HHwWgoC9lfCkrp8uAAAA
06.06.2023 | 23:06
cariblanco kaže:
Po Rusima, uništeno 8 leoparda. Njihov video dokaz hm...baš ne liče na tenkove, više na kombajne i traktore
twitter.com/nexta_tv/status/166615217575...HHwWgoC9lfCkrp8uAAAA


To je ta famozna nacistička "John Deere" oklopna brigada
06.06.2023 | 23:44
"A satellite service in France measures the water levels of lakes and water reservoirs like the Nova Khakovka Dam. The data suggests that Ukraine artificially raised the water level in the reservoir to the highest level in 8 years just before the dam was destroyed. Smoking gun?"I kasnije: "Ukraine has opened the gates at the Dnieper dam upstream of Nova Kakhovka. Doing what they can to intensify the flooding."

Rusi su se pribojavali tog scenarija dok su držali Herson. To je bio jedan od razloga zbog kojih su se povukli.
07.06.2023 | 00:00
Kim Dotcom?
07.06.2023 | 00:47
IgorD kaže:
Kim Dotcom?


Da, ovo mi izletjelo kod njega, inače ga ne pratim, ali vidim da tip koristi mozak i ne guta "službeni narativ".

No, za pitanje tko je srušio branu i nije potrebno satelitsko mjerenje i forenzičko dokazivanje, jasno je još iz ranijih epizoda da je Ukrajina imala plan rušenja brane "ako zagusti". Čak je Washington Post pisao o tome. Tužno je gledati do čega se došlo, da moraju razarati vlastitu državu u interesu stranaca.

Ovdje je logika bila da će šteta po stanovništvo biti kudikamo veća na istočnoj obali rijeke, tj. na strani koju drže Rusi.
07.06.2023 | 06:31
dpasaric kaže:
"A satellite service in France measures the water levels of lakes and water reservoirs like the Nova Khakovka Dam. The data suggests that Ukraine artificially raised the water level in the reservoir to the highest level in 8 years just before the dam was destroyed. Smoking gun?"I kasnije: "Ukraine has opened the gates at the Dnieper dam upstream of Nova Kakhovka. Doing what they can to intensify the flooding."

Rusi su se pribojavali tog scenarija dok su držali Herson. To je bio jedan od razloga zbog kojih su se povukli.


Kako su Ukrajinci mogli napuniti jezero, ako su Rusi na šiberu Uljeva? A.., malim šoljicama nadolijevali i obavezno pišanje u jezero, da ovi ni ne skontaju. Mudro!
Debela, ljigava, kriminalna švapska kretenčina! Suzdržat ću se od nagađanja ko je napravio ovaj zločin (rang "zločin protiv čovječnosti") ali ovakve nebuloze moram komentirati!
Btw ne bi došlo do ovoga da nije Putin napao ničim izazvan susjednu, suverenu i samostalnu demokratsku zemlju. Tako da direktno ili indirektno ruski kreteni su jedini uzrok uništavanju. Ali iz vana se ne može roknuti brana. Temelji su joj toliko široki da bi sve s čim izvana kreneš samo okrznulo ali ne bi došlo do tolikog prodora. Ovo je strojarnica letjela. To je najslabija točka niskotlačne elektrane.
Ako pokuša na uzvodnom pokosu, oštetit će podlogu. A ako krene nizvodni pokos doći će možda do drenaže ali podloga i klin će biti ne taknuti. Sigurno će voda polako s vremenom otvoriti puteve kroz endek, ali ne momentalno ova količina. Može samo kroz veliku rupu.
Po gotovo ostalo bi više od 3/4 brane.
Tako da, ako ukrajinci nisu imali pristupa endeku da miniraju strojarnicu, velika je vjerojatnoća da su glupi russi to napravili.
07.06.2023 | 07:39
Davore,

Ti nisi glup čovjek. Molim te, reci mi, ako na akumulaciji koju puni rijeka postoji brana s ustavama kojima upravlja Z, tko je kriv ako se jezero prepuni?
Sjećaš li se Peruče?
07.06.2023 | 07:41
Možda je opet netko pušio?!
07.06.2023 | 08:08
Putinov kuhar ( bilo bi bolje reći mesar ) postaje sve značajnija figura na bojištu. Evo njegovih najnovijih ideja po Girkinu.

"Osnivač Wagner PMC-a, biznismen Jevgenij Prigožin predvidio je gubitak dijela oslobođenih teritorija od strane Rusije tijekom ukrajinske protuofenzive i tražio da mu se dodijeli 200.000 boraca kako bi se to spriječilo. “PMC Wagner jedina je danas cjelovita vojna struktura – s avionima, helikopterima, tenkovima, topništvom i svim ostalim što je potrebno, koja je sposobna nešto učiniti. Rekao sam da mi treba 200 tisuća ljudi. Manje od 200 tisuća na prvoj liniji Lugansk-Donjeck neće se nositi. Spremni smo preuzeti punu odgovornost”, rekao je Prigožin, dodavši da je jedini problem opskrba trupa oružjem i streljivom.

On je (po vlastitom priznanju) već imao 80 tisuća boraca. 20 tisuća (njegove riječi) je mrtvo, najmanje isto toliko ih je ozlijeđeno. U samo šest mjeseci na dionici fronte širokoj 30 kilometara (manje-manje). Zastrašujuće je zamisliti kako će se Jevgenij Viktorovič riješiti 200 tisuća boraca ... Ali razumijem da će promicanje pred kamerama na pozadini tisuća leševa biti puno hladnije nego na pozadini stotina, kao što je već učinio ..."
07.06.2023 | 08:09
Nego, ruske snage NE DOPUŠTAJU ljudima evakuaciju iz poplavljenih područja, a ako nisu dovoljno blizu da to spriječe, onda pucaju po njima. Evo, nemam riječi.
07.06.2023 | 08:11
cariblanco kaže:
Putinov kuhar ( bilo bi bolje reći mesar ) postaje sve značajnija figura na bojištu. Evo njegovih najnovijih ideja po Girkinu.

"Osnivač Wagner PMC-a, biznismen Jevgenij Prigožin predvidio je gubitak dijela oslobođenih teritorija od strane Rusije tijekom ukrajinske protuofenzive i tražio da mu se dodijeli 200.000 boraca kako bi se to spriječilo. “PMC Wagner jedina je danas cjelovita vojna struktura – s avionima, helikopterima, tenkovima, topništvom i svim ostalim što je potrebno, koja je sposobna nešto učiniti. Rekao sam da mi treba 200 tisuća ljudi. Manje od 200 tisuća na prvoj liniji Lugansk-Donjeck neće se nositi. Spremni smo preuzeti punu odgovornost”, rekao je Prigožin, dodavši da je jedini problem opskrba trupa oružjem i streljivom.

On je (po vlastitom priznanju) već imao 80 tisuća boraca. 20 tisuća (njegove riječi) je mrtvo, najmanje isto toliko ih je ozlijeđeno. U samo šest mjeseci na dionici fronte širokoj 30 kilometara (manje-manje). Zastrašujuće je zamisliti kako će se Jevgenij Viktorovič riješiti 200 tisuća boraca ... Ali razumijem da će promicanje pred kamerama na pozadini tisuća leševa biti puno hladnije nego na pozadini stotina, kao što je već učinio ..."


Ako mu daju tih 200 tisuća ljudi, jebe se njemu za Ukrajinu i on kreće na Moskvu
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 54 minuta
 • Yonkis: [link] Apple executive not leaving but retiring
 • dpasaric: Projektirano na Macu! :) [link]
 • drlovric: Rijeseni win. Ignore :)
 • drlovric: Ma ljudi imaju stara racunala koja otpisu. Na home serveru mi je prosao Win 7 serial na virtualnoj masini, bez problema.
 • smayoo: Što će ti serial za Windows 11? Gotovo sve radi i bez seriala, i bez registracije
 • smayoo: Je, da, stara licenca za win 11 koju više ne koristimo jer smo odavno već prešli na windows 31.4 :D
 • drlovric: Ako imate neku staru licencu koju vise ne koristite...
 • drlovric: Ima li neka dobra dusa kaakv WIN serial number? Instalirao sam Parallels i Win 11 na Mac, nisam ne znam zasto :)
 • cariblanco: Da, i meni je taj najomiljeniji.
 • smayoo: Ja jedino priznajem Čipi čips, obični, s okusom krumpira, iz čipsare u Hercegovcu. :)
 • Bertone: Ma nije, samo nema čipsa, ni slanog, ni od paprike, ni špekec,... samo pričaju o elektronici.
 • JOHN: Jel to neki click bait?:)
 • Bertone: Proćitao sam što si napsao pa kliknuo na link da vidim taj Apple Čips kad ono,... nema čipsa :D
 • Yonkis: Kako Apple radi svoj vlastiti chips [link]
 • smayoo: Spavaj mirno, Shane... :(
 • zoranowsky: R.I.P. Shane McGowan
 • Bertone: Probudili ste se,... aaaa? :D
 • Djuro genijalac: [link]
 • smayoo: [link] ;)
 • Djuro genijalac: Nego, sretan Dan republike/kolinja..!
 • JOHN: Kad se svi razbacuju…..Electrolux perilica rublja, 5-6 godina stara, radi ali se malo žale ležajevi. Cijena je takva da pojede sve skupa što se nudilo za črni petek! :)
 • Bertone: Što je slijedeće,... svinjske polovice (jednom rastrančirane) i grabova drva jednom kalana? :D
 • damir0408: iMac 24, jednom upaljen s 2g jamstva hitno i povoljno prodajem
 • QKYMON: PRodajem miš jednom korišten, kupljen prije 30 dana... .[link]
 • zoranowsky: THX Yonkis!
 • Yonkis: Malo zanimljivog štiva: [link]
 • stefanjos: hahaha, ma uzas koiko ganjaju tu cijenu. sram ih moze biti
 • kupus: kupujem magsafe2 punjač, može i zamjenski. kontakt porukom
 • smayoo: trebalo je pisati "1548 plus PDV"
 • smayoo: 1548 PDV za godinu dana. Ako si mislio da bi mogao biti neki spektakularan popust, kao za normalan softver, nemam ti što drugo reći, nego - dream on. :)
 • stefanjos: smyaoo koliko je autocad bio ako smijemo znat :D
 • stefanjos: hvala mbp2009! :)
 • Gjuroo: Lovriću, ne truj :)
 • drlovric: Siguran sam bio da ce i oni preci n apretplate, ali eto Affinity jos uvijek drzi obecanje :)
 • zoranowsky: THX Gjuroo! Treba ih podržati!
 • Gjuroo: @zoranowsky: Čestitam za Affinity!
 • ping: MacGPT licencu. Imao sam 2€ viška.
 • zoranowsky: I bio sam skroman s menart outletom, samo 3lp-a, 4 cd-a i 1 blu-ray
 • smayoo: AutoCAD licencu. Kao i svake godine, s Black Friday popustom :)
 • zoranowsky: Ja sam uzeo Affinity studio V2 upgrade
 • JOHN: kupio sam si neke varalice, novu rolicu i štap :)popust stvarnih 20%
 • JOHN: :) prijašnjoj počeli lageri odlazit, a zamjena oko 200 eura tak da……ovo je ajmo reč bila prilika.
 • JOHN: Ja upravo montiram novu perilicu rublja [link]
 • drlovric: Hevy se zove. Ako nekome treba.
 • drlovric: Free je top. Platio sam samo da podrzim autore. Godina $12za black friday. Necu dulje ni opstati u treningu. Napustim ja to brzo :)
 • Borisone: :-)
 • drlovric: @Broistone: Jebes karakter ako nije labilan :)
 • mbp2009: našima nije došla vijest da 30% znači da cijena ide za 30% dolje, ne gore
 • Borisone: A jesi karakter...
 • drlovric: Kupio sam app za gym na 50% :) Eto samo to sam uspio...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.42 Seconds

Provided by iJoomla SEO