Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


27.05.2023 | 12:49
Možda ako savladaju "pobjedu u Bahmutu" kao i onaj koji nesmije na državne medije...

"U vezi s novim kultom, napravimo neke jednostavne izračune. Dakle, prema izjavi direktora Pana u intervjuu Dolgovu, u borbama za strateški nevažan Bakhmut približno jednako je ubijeno 20 tisuća Wagnera, vojnika po ugovoru i bivših zarobljenika.

Gubici njemačke vojske, koja je zauzela Poljsku u rujnu 1939., bili su 9 tisuća ubijenih.

Boreći se u Vijetnamu od 1964. do 1975. Jenkiji su tamo izgubili 60 tisuća, uključujući i neborbene gubitke.

Tijekom 45-dnevnog poraza Iraka 1991. (protiv vojske od 800.000 ljudi, a Irak je pola Ukrajine), zapadna koalicija izgubila je manje od tisuću.

Poraz Iraka 20. ožujka - 1. svibnja 2003. - manje od 4 tisuće poginulih.

Hoćete li sami izvući zaključke? I ne klimajte glavom na činjenicu da su Oružane snage Ukrajine izgubile četiri puta više. Dovoljno su se mobilizirali. Ispostavilo se da je Wagner iskrvario, a napadni impuls je presušio. A ako se tako borimo za utvrđeni "zabakhmutie", za Časov Jar, Slavjansk, Kramatorsk, onda će dobrih sto tisuća naših propasti u zemlju. Ponavljam: za zauzimanje Bakhmuta Wagnerovim jurišnicima - slava i nagrade, živi i mrtvi. No vlastima Moskovske regije i PMC-ima - sud. TAKAV rat mora biti okončan, potrebna je pametna kopneno-zračna kampanja.

Još jednom: glupe mesoreznice (tko će brže ostati bez vojnika) potpuno su zakazale još u Prvom svjetskom ratu. Trenutna mora krvi za naše trupe plod su odbijanja naših vlasti od davno uspostavljene sheme modernih ratova. Kada se, prije svega, suzbije neprijateljska protuzračna obrana i zrakoplovstvo, pa kada se onda zračnim udarima (raketno-drono-zrakoplovnim) uništi vodstvo neprijatelja, njegov vojni i državni aparat, rafinerije i skladišta goriva, prometna infrastruktura itd. Naš , s druge strane, bavili su se “nekonvencionalnom ratnom orijentacijom”, što je rezultiralo mljevenjem njihovih trupa. Razmislite tko je više "omlatio"? Pa po tom kriteriju Nijemci su, ispada, s nama dobili Domovinski rat."

"Prije svega, zabrinut sam za sudbinu ostatka moje domovine - Ruske Federacije. I izlaz iz bezizlazne situacije koja nam prijeti katastrofom. S ove točke gledišta, ljepota je ista slijepa ulica kao i službenost. Pravljenje kulta od mesara je vrhunac idiotizma.

Savjeti trolova da uzmu mašinu i istovare se i pokažu klasu me ne smetaju. Mozak je potreban za mitraljez i oklop. I ne morate biti obični jurišnik da biste pokazali klasu, ali barem zapovjednik.

Čak ni meni, sofa čajniku, ne bi palo na pamet da uništim izvrsne Wagnerove jurišnike, bacivši ih u juriš u gradu koji nije bio okružen. Te snage koje su na kraju potrošene na Bakhmut bile bi dovoljne za dvostruko okruženje grada. Nakon toga, njegov garnizon, lišen opskrbe vatrenim oružjem, gorivom i hranom, mogao je ili biti prisiljen na predaju ili očišćen. Ja bih to učinio, jer ne pripadam nekrofilima i sadistima, jer sam Rus i otac obitelji. Da, i o zauzimanju gradova pročitajte dovoljno.

Maksim Kalašnjikov bi od samog početka prijetio da će povući Wagnere ili prijeći u defanzivu (Bakhmut neće nikamo pobjeći), sve dok mi ne pruže ne samo granate, već i normalnu podršku zrakoplovstva. Uz poraz lokalne protuzračne obrane i izolaciju borbenog područja. I uz organizaciju normalne interakcije sa zapovjedništvom Oružanih snaga Ruske Federacije. S mojim časnikom za vezu u stožeru kampanje. Šojgu s Gerasimovim. Inače, neću popustiti i neću ubijati svoje na tisuće. Za Bahmut (čitaj samog Prigožina) nema strateške važnosti. I ne trebaju mi ​​političke igre, nego Pobjeda.

Je li se to tako radilo? Ne. Stoga se postavljaju zaključci. I prognoze. Žele li autori mlinaca za meso biti spasitelji domovine? Ići...!
#KRP

I još nešto: izbjegavajući sukob "Prigožin-Šojgu" i ne donoseći organizacijske zaključke s obje strane, središnja vlast sama sebi kopa grob..."


Da se ovo može čuti na državnim medijima, možda bi i RF imala neke šanse u ratu.
27.05.2023 | 16:09
drlovric kaže:
Sta Rusi imaju ponuditi ostatku svijeta u 2023. godini? Nesto sto ostatak planete zeli u svom lifestyle? Vodku? Kurve? Celave nabildane kriminalce? Oligarhe?

Americki politicar kada se bahati ima jako pokrice, jer zna cime sve USA raspolaze. Ruska diplomatska pijandura moze samo prijetiti nuklearnim oruzjem, za koje ni sam ne zna da li uopce radi Smijesni su.

Porediti globaln i utjecaj USA i Rusije po bilo kakvom mjerljivom osnovu je krajnje neozbiljno


Amerika je vodeća tehnološka i vojna sila, slažemo se po tom pitanju. No, uopće ne pričamo sada o tome niti uspoređujemo "globalan utjecaj" u tehnološkom, kulturnom ili ekonomskom smislu. Nebitno za ja ovu priču sada.

Rusi imaju dvije ultra-jake karte: neizmjerno veliko zemljište prepuno sirovina svih mogućih oblika - i dovoljno nuklearnog oružja da ga u očaju ispale i na semi sebe - svijet bi bio uništen. Znači oni su igrač bez kojega se ne može krojiti međunarodna politika, a nekog takvog gurati u kut i paliti mu vatru u dvorištu je generalno loša ideja.
27.05.2023 | 18:17
Ruski izvori javljaju da se njhove snage povlače oko Bahmuta dalje na istok. Posljednje povlačenje je 1 km.

ScreenShot2023-05-27at19.16.00.png
27.05.2023 | 20:53
Bertone kaže:
dpasaric kaže:
Ah ti Mađari, stari rusofili i plaćenici Kremlja, evo što kaže njihov Orban:

"Ukraine Can't Win War Against Russia: Hungary's Orban

Prime Minister Viktor Orban says Hungary is not part of the "mainstream" European Union approach to Ukraine as he explains the country's opposition to providing aid to Ukraine."


Ček malo,... jel to isti onaj lik koji je ne tako davno (po tko zna koji put) rekao da je Rijeka Mađarska i da je nepravedno što je raspadom AU Mađarska ostala bez izlaza na more?


To je taj. Onaj koji je sad u Ičićima zatemeljao hotelčinu. Taj koji je pokrao hrpu love iz EU fondova. Kojem je glavni iz njegove partije partijao po Briselu na Gaj partijima a u Mađarskoj strogo protiv svega što je šareno.
Pitam se kad je tolika faca, taj vožd koji fizionomski stvarno liči na majmuna, što onda ne izađe iz EU. Za to njemu u njegovom otvorenom zatvoru "Hungaria" ne treba ni referendum, on to ko onaj narančasti Američki majmun samo potpiše i podjeli olovke pa ti vidi.
A Davor bi malo o licemjerju zapada.
27.05.2023 | 21:06
dpasaric kaže:

Rusi imaju dvije ultra-jake karte: neizmjerno veliko zemljište prepuno sirovina svih mogućih oblika - i dovoljno nuklearnog oružja da ga u očaju ispale i na semi sebe - svijet bi bio uništen. Znači oni su igrač bez kojega se ne može krojiti međunarodna politika, a nekog takvog gurati u kut i paliti mu vatru u dvorištu je generalno loša ideja.


Može, može, krojila se i do pada željezne zavjese. Koja je pala pod Ruskom kontrolom i s Ruskim odobrenjem! A to što su oni na pregovorima bili pijani i jebavali kurve dok su drugi pisali ugovore i raskide ugovora a bogme i anexe to nije krivica ni Amerikanaca a pogotovo ne Ukrainaca.
Što sad? Nek se jebe on i njegovi resursi.

@Davore imam jednu važnu vjest za tebe, svijet nije pravedan.
  • Air
  • Korisnik
  • 64
28.05.2023 | 07:36
dpasaric kaže:
tino1 kaže:
Davore po stoti put, Ukrajinu je napao kreten psihopatski i Ukrajina se brani.


Ne možeš to tako gledati, to je preuska i licemjerna prespektiva koja potpuno zanemaruje cijelu globalnu politiku od WW II do danas. To je perspektiva u kojoj se polazi od hipoteze koja je naivna i koja ne stoji ni jučer niti danas, a to je da je svijet pravedno i ravnopravno mjesto u kojem se međunarodna politika vodi po demokratskim načelima i u skladu s međunarodnim pravom i visokim tijelima kao što su UN.

Naravno, to nije tako i velesile rade što hoće, a Amerika prva! Oni su prvi izignorirali UN u nebrojeno slučajeva i odigrali ...


Imamo u slučaju Ukrajine dvije perspektive i imao komunikacijski problem jer miješamo te dvije različite perspektive.

Prva perspektiva je da iznosimo prognoze što će se dešavati na osnovu igrača koji učestvuju.
Druga perspektiva je pitanje što je ispravno.

Prva perspektiva je lutrija, može biti svašta, od pobjede Ukrajine do brzog globalnog uništenja čovječanstva. Ovisi od niza parametara i okolnosti.

Druga perspektiva je vjerujem svima ovdje na forumu koji učestvuju u pisanju ista.
Ispravno je ono što se svijet "dogovorio" poveljom UN-a iz 1948.
To je temeljno polazište ispravnog gledanja.
Tko je prethodnih godina koliko kršio te temelje u ovom slučaju nije bitno i ne smije biti bitno.
Ako gradimo bolji svijet tada svaki novi slučaj trebamo ocjenjivati nepristrano u odnosu na greške iz prošlosti.

To bi slikovito bilo ovako.
U više slučajeva posrnuli pristrani, korumpirani sudac oslobodi okrivljenika i sada se svi drugi kriminalci počnu pozivati na tu odluku tražeći svoje oslobođenje bez obzira na svoju krivicu, a mi ostali kažemo: OK nećemo biti licemjerni prema tim drugim kriminalcima, ako su oslobođeni oni prethodni nećemo suditi niti ove nove.

To nije pitanje licemjerstva ta riječ je u potpunosti neprikladna u ovakvim slučajevima ("ne možeš" biti licemjeran prema kriminalcu i svjesnom nasilniku ili ubojici).

To je pitanje pravde, prava i poštenja. Ti pojmovi se grade od ovog trenutka, od SAD. Ako posrnemo i padnemo dižemo se i odmah činimo iste.
Ako kažemo: danas nećemo biti pošteni ili pravedni zato što je mali Ivica jučer posrnuo i pao tada nikad nećemo napredovati u pravdi, pravu i poštenju.
Odnosno u ovom slučaju ako kažemo: "Ameri" su 70 godina radili razna negativna djela pa ćemo nastaviti šutiti sada kada to rade "Rusi" tada smo mi licemjerni prema pravdi, pravu i poštenju i ne razumijemo važnost tih pojmova i kako se oni izgrađuju.

Rusi su u ovom slučaju agresori koji su prvi potegnuli mač i posjekli protivnika.
Do tada je sukob bio "na riječima" (ubit ću te, mamicu ti, itd. / odnosno jednom trenutku je jedan protivnik postavio svog predsjednika a protu reakcija je bila da je drugi protivnik uspio smijeniti tog predsjednika i postaviti svog kandidata, onaj tko je imao svog predsjednika taj je imao više moći da se ostali događaji razvijaju u njegovom željenom smjeru).

Prema zakonu reciprociteta jasno se zna koja je razlika kazni ako nekog tko vrijeđa, ako neko nekog udari i ako neko nekog ubije. To bi se trebalo primeniti i u slučaju Ukrajine.
28.05.2023 | 07:47
Rusija opet izvela veliki napad na Kijev. Ovaj puta iranskim dronovima. Navodno su poslali 54 komada, PZO Kijeva je srušila 52. Neka se uvrijedi to želi, ali ovo što sad Rusija radi je navlas isto kako je postupala nacistička Njemačka 1944. kad su s V1 i V2 napadali London. I tad je već svima bilo jasno da je Njemačka izgubila rat.
  • Air
  • Korisnik
  • 64
28.05.2023 | 07:51
cariblanco kaže:
Putin zaustavio inflaciju dekretom...


Chuck Norris je brojao do beskraja ... dva puta.
28.05.2023 | 09:44
Nija baš tema, ali indirektno je. Sukob Talibana i Irana na granici.

twitter.com/NOELreports/status/166271989...HHwWgIC9pcy7lZMuAAAA

Šta o tome kaže špijun Girkin.

"Dva prijatelja Kremlja počela su se međusobno sukobljavati - talibani su objavili rat Iranu, talibanski vođa Abdulhamid Khorasani dao je službenu izjavu. Nakon toga su izvori povezani s talibanima počeli pozivati ​​sve muslimane da ih podrže protiv Irana. Sada talibanske snage napadaju iransku granicu, jedna vojna baza u provinciji Nimruz je zarobljena. Iranska strana javlja o napadu na tri granična prijelaza i uzvratnoj uporabi topništva. Dan ranije već je došlo do okršaja između Iranaca i talibana na granici Irana i Afganistana. Za agresiju su obje strane optuživale neprijatelja.

Praktično sam siguran da je talibanski napad na Iran izveden na zapovijed iz Sjedinjenih Država. "Glupi pendosi" (kojima su se tako gorljivo rugali naši propagandisti poput Borija Rozhina) - nisu uzalud vlast u Afganistanu prenijeli na talibane, nisu mu uzalud ostavili brda vojne opreme, oružja i streljiva. .. Za Rusiju, rat na granici između Irana i Afganistana - još jedan nož u leđa. Iran će biti prisiljen preusmjeriti svoje snage iz Sirije, kao i razmotriti prijenos zaliha vojne opreme Ruskoj Federaciji u korist vlastitih potreba."
28.05.2023 | 10:28
Air kaže:
Imamo u slučaju Ukrajine dvije perspektive i imao komunikacijski problem jer miješamo te dvije različite perspektive...


Lijepo uočeno i sročeno.
Nisi tino1, al dobio si palac
28.05.2023 | 11:18
Djuro genijalac kaže:
...ovo što sad Rusija radi je navlas isto kako je postupala nacistička Njemačka 1944. kad su s V1 i V2 napadali London. I tad je već svima bilo jasno da je Njemačka izgubila rat.


Još u povijesti nismo imali slučaj da nuklearna sila izgubi rat. I ne vidim taj scenario, osim kao neku totalnu distopiju u kojoj cijela naša civilizacija "gubi" rat. To bio tzv. M.A.D. scenario, "Mutually Assured Destruction".

Većina analitičara (govorim samo o zapadnim!) se slaže da to nije moguć scenario; da je to vrlo opasan put za cijelu civilizaciju, ma kakogod se odigrao. A kada još znamo da nije u pitanju neka mala nuklearna sila, pa ono ako Sjeverna Koreja poroka svojih 20 komada neće baš uništiti civilizaciju, izvukli bismo se, ali Rusija sa svojih gotovo 6.000 to može napraviti x puta za redom. I ne, ne bi se baš nitko izvukao. A jesu li Rusi ludi, jesu, znači moraš biti potpuno nerazuman ići tim smjerom.

Tvoja reakcija "Rusi gubi rat" jer su izveli do sada najveći napad dronovima, a sve to u trenu kada smo trebali čitati o ukrajinskog protuofenzivi i uspješnim napadima F-16 po ruskim položajima, je prije svega emotivna reakcija, ljutnja i frustracija cijelom tom nepravdom, i to je ok, ali nažalost nije na liniji "realizma".
28.05.2023 | 11:33
Još u povijesti nismo imali slučaj da nuklearna sila izgubi rat.


Opet tvoje "provjerene" tvrdnje...

Da li je Sovjetski savez dobio rat u Afganistanu?
Da li su Amerikanci dobili rat u Koreji?

Ali, eto najvažnije je da Rusija ne gubi rat u kojem se već povukla sa više od polovice prethodno osvojenog teritorija, i da jednoj od vodećih svjetskih sila treba kažnjenička bojna i žrtvovanje nekoliko desetaka tisuća kriminalaca da osvoje malo veće selo iz kojega će se uskoro morati povući.
28.05.2023 | 12:38
dpasaric kaže:
Još u povijesti nismo imali slučaj da nuklearna sila izgubi rat.


Koliko je do sada u povijesti bilo prilika da nuklearna sila izgubi rat?

Većina analitičara (govorim samo o zapadnim!) se slaže da to nije moguć scenario; da je to vrlo opasan put za cijelu civilizaciju, ma kakogod se odigrao. A kada još znamo da nije u pitanju neka mala nuklearna sila, pa ono ako Sjeverna Koreja poroka svojih 20 komada neće baš uništiti civilizaciju, izvukli bismo se, ali Rusija sa svojih gotovo 6.000 to može napraviti x puta za redom. I ne, ne bi se baš nitko izvukao. A jesu li Rusi ludi, jesu, znači moraš biti potpuno nerazuman ići tim smjerom.


Ako Rusija ispali sav svoj nuklearni arsenal na Svijet, Svijet će joj vratiti istom mjerom i jednostavno imamo Doomsday. Kraj priče.

Ako rusija ispali jednu ili par taktičkih njuki na Ukrajinu, zauzvrat će vjerojatno dobiti tešku osudu cijelog svijeta i još težu izolaciju i alijenaciju Rusije. Osim toga, to bi definitivno bilo javno priznanje Rusije da je zagrizla prevelik zalogaj i da nema snagu nositi se s ratom u Ukrajini na "civiliziran" i konvencionalan način. I do sada je Rusija u ratu ispoljavala divljaštvo kojem je uzrok vlastita nemoć u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Ovo bi tek bilo divljaštvo bez presedana.
Manje štete bi si napravili da se trenutno povuku iz Ukrajine i prave se da se ništa nije dogodilo.

Treće... Rusija je ove zime dogovorila "povijesni" dogovor i savez s Kinom. ...i sad Putin odluči ispaliti 6000 njuki po svijetu... Kina u stilu "WTF?!" Zar zbilja misliš da bi Kina to dozvolila i prihvatila sad kad imaju povijesnu priliku da zbilja postanu vodeća zemlja u svijetu? Da Kina skuži da su ovi u Kremlju svi kolektivno pobenavili, isti čas bi bacila njuku na njih i riješila situaciju.

Četvrto... Koja je uopće procedura za ispaljivanje nuklearne bojeve glave u smislu ratnog djelovanja? Pretpostavljam da postoji neki sigurnosni protokol. Pretpostavljam da to nije odluka samo jedne osobe koja je sišla s uma. Ne vjerujem da je moguće da Putin kaže "Pali!", a svi ostali kažu "Aye, aye, sir!".
Vjerujem da postoji neki vojni vrh koji u razgovoru i dogovoru donosi takve odluke, pa se onda eventualno izdaje naredba. Također, ako Putin dođe s idejom da ispali tisuće projektila po svijetu, vjerujem da postoji mogućnost da se većina Vrha ne složi s tom idejom. jer ipak...
Ak se, unatoč svemu, dogodi ta neka bezumna sinergija u vojnom vrhu, pogledaj pod točku 1.

Tvoja reakcija "Rusi gubi rat" jer su izveli do sada najveći napad dronovima, a sve to u trenu kada smo trebali čitati o ukrajinskog protuofenzivi i uspješnim napadima F-16 po ruskim položajima, je prije svega emotivna reakcija, ljutnja i frustracija cijelom tom nepravdom, i to je ok, ali nažalost nije na liniji "realizma".


A si se uhvatio ko pijan plota
Računaj da je protuofanziva već počela, pa možemo to skinuti s dnevnog reda
Za te famozne F-16ice nitko nikada nije izjavio da će tada i tada biti tamo i tamo (barem se ne sjećam da to tu itko izjavio). Sam proces je dug i nepredvidiv i pitanje je kad i kakvim uvjetima je uopće ostvariv.
Eto, kažu ljudi da su ukrajinski piloti na obuci i da im dobro ide. Što se mene tiče, to je vjerojatno istina, ali trenutno to može i služiti samo dizanju morala trupa koje su na frontu. "Izdržite, F-16ice samo što nisu..."
Dok ne polete ukrajinskim nebom, cijela priča se može svesti na naklapanje.
  • Air
  • Korisnik
  • 64
28.05.2023 | 13:00
Gjuroo kaže:
Air kaže:
Imamo u slučaju Ukrajine dvije perspektive i imao komunikacijski problem jer miješamo te dvije različite perspektive...


Lijepo uočeno i sročeno.
Nisi tino1, al dobio si palac


Hvala @Gjuroo
Prosljedim palac tino1-u
28.05.2023 | 20:21
dpasaric kaže:
Tvoja reakcija "Rusi gubi rat" jer su izveli do sada najveći napad dronovima, a sve to u trenu kada smo trebali čitati o ukrajinskog protuofenzivi i uspješnim napadima F-16 po ruskim položajima


Da, ne znam kako opisati napad dronovima na grad i civile? Koja je vojna svrha toga?

Nego, svima na znanje i ravnanje, proteklih dana AFU marljivo udaraju po dubokoj ruskoj pozadini. Donedavno sigurna linija Marijupolj-Berdjansk više nije, ne sigurna, nego ni održiva, kako stvari trenutno stoje. Da sad ne nabrajam samo današnje udare (a govorimo o desetak) zahvaljujući Storm Shadowu koji je dosad pokazao uspješnost od 100% u svim svojim udarima....
Vjeruj mi da je protuofenziva već počela, a F-16 bude - kad bude. Od njega se ionako nije očekivao doprinos u ovoj operaciji.
29.05.2023 | 07:50
Air kaže:
Gjuroo kaže:
Air kaže:
Imamo u slučaju Ukrajine dvije perspektive i imao komunikacijski problem jer miješamo te dvije različite perspektive...


Lijepo uočeno i sročeno.
Nisi tino1, al dobio si palac


Hvala @Gjuroo
Prosljedim palac tino1-u


Tako treba. To su pravi prijaterlji.
29.05.2023 | 11:07
tino1 kaže:
Air kaže:
Gjuroo kaže:
Air kaže:
Imamo u slučaju Ukrajine dvije perspektive i imao komunikacijski problem jer miješamo te dvije različite perspektive...


Lijepo uočeno i sročeno.
Nisi tino1, al dobio si palac


Hvala @Gjuroo
Prosljedim palac tino1-u


Tako treba. To su pravi prijaterlji.


Jado slaba ti je mreža prijatelja...viđe nas i botova ima 300 miliona, pa nam je i karma bolja
29.05.2023 | 11:17
Djuro genijalac kaže:
Da sad ne nabrajam samo današnje udare (a govorimo o desetak) zahvaljujući Storm Shadowu koji je dosad pokazao uspješnost od 100% u svim svojim udarima....
Vjeruj mi da je protuofenziva već počela, a F-16 bude - kad bude. Od njega se ionako nije očekivao doprinos u ovoj operaciji.


Moja teorija, temeljem svega do sada viđenog, je da će i ti Storm Shadowi i F-16, ako ikad dođu, biti uništeni prije prave ozbiljne upotrebe. I to ne jer su Rusi jako sposobni, nego jer je u interesu američke vojne industrije da pune Excel tablicu, a nakon toga ih više nije briga za isporučeno, dapače, možda čak i sami cinkaju gdje je svo to oružje kako bi bilo uništeno. Njima je u interesu što duži sukob i što veća prodaja, a sve drugo je sporedno.
29.05.2023 | 11:50
Storm Shadow AFU aktivno koristi već neko vrijeme pa ne razumijem ovu opasku? Jučer su ih ispucali valjda deset komada na ciljeve oko Marijupolja što im je prije bilo izvan dosega.
29.05.2023 | 12:20
kako se mjenja situacija na frontu, starcraft je out, a sad su excel tablice in.
29.05.2023 | 12:32
Sad bar znamo kako to da Ukrajinci obaraju 50 od 50 Shaheda svaki dan.

Izgleda da su Iranci nabavili one softverske second-hand licence za Excel pa sad javljaju Zelenskom što, gdje i koliko.
29.05.2023 | 12:55
cariblanco kaže:
kako se mjenja situacija na frontu, starcraft je out, a sad su excel tablice in.


... a zadnja linija odbrane - takticka nuklearka.
29.05.2023 | 13:18
cariblanco kaže:
kako se mjenja situacija na frontu, starcraft je out, a sad su excel tablice in.


U Starcraftu je sve stabilno, a ovo s Excelom je upalo kao bonus koji se razotkrio vremenom i pokazao koji su pravi interesi u pozadini svega. Samo lova.
29.05.2023 | 13:40
dpasaric kaže:
cariblanco kaže:
kako se mjenja situacija na frontu, starcraft je out, a sad su excel tablice in.


U Starcraftu je sve stabilno, a ovo s Excelom je upalo kao bonus koji se razotkrio vremenom i pokazao koji su pravi interesi u pozadini svega. Samo lova.


Zbog love, moći i Excel tablica je sve i počelo. MIslio sam da je otpočetka to svima jasno i da je o tome izlišno raspravljati. Stoga mi je i smiješno kada se spominju neke "denacifikacije" i "bio-labovi" kao povod za rat.
Rusi su imali svoje tablice, Ameri svoje i sve skupa su bacili na ukrajinski stol.
Kad malo razmislim, ovo mi više liči na one Magic karte nego na Starcraft.
29.05.2023 | 14:37
dpasaric kaže:

Moja teorija, temeljem svega do sada viđenog, je da će i ti Storm Shadowi i F-16, ako ikad dođu, biti uništeni prije prave ozbiljne upotrebe.


Kao i svih 40 od 18 isporučenih HIMARS-a? Ili ipak malo manje skriveno?

Unište svaki dan po par Storm Shadow-a, obično negdje u Ruskim skladištima i komandnim centrima
29.05.2023 | 17:59
dpasaric kaže:
a ovo s Excelom ... Samo lova.


A da koriste Numbers, onda bi bilo OK?
29.05.2023 | 18:14
korisnik kaže:
dpasaric kaže:

Moja teorija, temeljem svega do sada viđenog, je da će i ti Storm Shadowi i F-16, ako ikad dođu, biti uništeni prije prave ozbiljne upotrebe.


Kao i svih 40 od 18 isporučenih HIMARS-a? Ili ipak malo manje skriveno?

Unište svaki dan po par Storm Shadow-a, obično negdje u Ruskim skladištima i komandnim centrima


Vizualno potvrđeni gubici u tehnici AFU jučer (28.05.).

FxMceBxWIAAeu06.jpeg


A ovo su gubici na ruskoj strani.

FxMclCVWcAALKMi.jpeg


Izvor: www.oryxspioenkop.com/2022/02/attack-on-...nting-equipment.html

Time je Rusija VIZUALNO POTVRĐENO izgubila u Ukrajini više od 2000 tenkova (što znači da je stvarna brojka barem 2700, ako ne i više)!
  • Air
  • Korisnik
  • 64
29.05.2023 | 19:06
Djuro genijalac kaže:

Time je Rusija VIZUALNO POTVRĐENO izgubila u Ukrajini više od 2000 tenkova (što znači da je stvarna brojka barem 2700, ako ne i više)!


Starcraft bi rekao ništa za zabrinjavanje, to su taktički gubitci.
29.05.2023 | 19:14
Djuro genijalac kaže:
dpasaric kaže:
a ovo s Excelom ... Samo lova.


A da koriste Numbers, onda bi bilo OK?


Lotus 123 na MS-Dosu koji se vrti na 386-ici bi bio milijardu puta upotrebljiviji.
29.05.2023 | 19:25
A pazite ovo iznenađenje od teme u jednoj HAK auto-reviji!

revijahak.hr/2023/05/29/kinezi-tvrde-s-h...juci-i-nosac-aviona/
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 47 minuta
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO