Ukrajina
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ukrajina


05.02.2023 | 12:53
U međutku Girkin održao smireni monolog o stanju stvari... Ruske snage nisu spremne ni sposobne za ofanzivu i posljedica tog, po njemu posve pogrešnog pokušaja, bi mogla biti gora od deeskalacije (aka povlačenja sa sjevera i okolice Kijeva).

twitter.com/wartranslated/status/1622176...xBUoOPMUcU6-JmKUyB3A
05.02.2023 | 13:59
"Negotiations between the Russian Federation and Ukraine were interrupted by Western countries, said former Israeli Prime Minister Naftali Bennett, who acted as a mediator of the process."

Što sada kada čak i Židovi ovo kažu, a znamo koliko su oni vezani uz SAD?
05.02.2023 | 14:05
Gjuroo kaže:
Zergovi imaju tu jednu osnovnu jedinicu koji se zovu zerglinzi. Njih pak u kratkom vremenu možeš proizvesti u relativno velikom broju. Oni u kratkom vremenu mogu napraviti znatnu štetu zbog brojnosti i brzine, ali lako i zginu. Oni su cannon fodder. Naštancaš ih jednu gomilicu, pošalješ ih u napad i više ne razmišljaš o njima. To je ta trenutna ruska taktika na frontu.


Baš sam malo prije čito nešto na redditu, čovjek se poziva na usporedbu rusa sa zergovima s komentarom da je to pogrešno, slijepo i da omalovažava tešku borbu Ukrajinaca:

> Just wanted to post a comment about stuff that has been inking me about these livethreads - it's the circlejerk about how ineffective and pathetic Russian army is.

> Lately, human wave zerg rushes are all the rage with orkins. They take massive casualties, but the tactics are more insidious than what some of you assume. Russians still have a lot of counter-artillery radars, Orlan drones and various EW/jamming equipment. While their squads get obliterated on the ground by Ukrainian artillery, they answer this with counter-artillery fire and Lancet suicide drones, also heavily targeting Ukrainian drone operators. Unfortunately, there is footage of these little drones disabling modern SPGs that Ukraine uses like Caesars and PZH-2000, as well as M777 howitzers.


> In rare cases (getting more common) when Russians organize and sync up their units, results can be devastating. Ukrainian troops rely heavily on commercial drones to monitor the battlefield. DJI Mavic drone isn't exactly a platform with powerful multi-channel coms. If Russians sucessfully set up their jamming stations close to frontline, they blind Ukrainian forces and can proceed to get other nasty stuff, including infamous TOS-2 flame throwers in range. These things obliterate whole blocks, which is followed by pitch up helicopter and SU-25 rocket bombings and incessant Grad barrages. And after that, there is a tide of zombie-like human waves that crawl and dig in closer and closer, and eventually take over defensive positions built by Ukrainian infantry.

www.reddit.com/r/worldnews/comments/10u0...invasion_of/j7a2qnt/
05.02.2023 | 14:37
IgorD kaže:
Gjuroo kaže:
Zergovi imaju tu jednu osnovnu jedinicu koji se zovu zerglinzi. Njih pak u kratkom vremenu možeš proizvesti u relativno velikom broju. Oni u kratkom vremenu mogu napraviti znatnu štetu zbog brojnosti i brzine, ali lako i zginu. Oni su cannon fodder. Naštancaš ih jednu gomilicu, pošalješ ih u napad i više ne razmišljaš o njima. To je ta trenutna ruska taktika na frontu.


Baš sam malo prije čito nešto na redditu, čovjek se poziva na usporedbu rusa sa zergovima s komentarom da je to pogrešno, slijepo i da omalovažava tešku borbu Ukrajinaca...


Čak se i Davor prije nekoliko postova složio da se ne može povući baš potpuna paralela između StarCrafta i stvarnog rata. Mogu se eventualno uspoređivati neki slični segmenti.
Općenito usporediti igricu sa stvarnim životom može u jednu ruku biti misleading, a u drugu ruku i nebitno / suvišno za osobe poput Djure Genijalca koji o StarCraftu nema pojma.
05.02.2023 | 14:50
Ni ja nikad nisam igrao StarCraft ali mislim da možda mogu postojati određene paralele između igre i stvarnog svijeta utoliko što je igra vjerojatno rađena po nekim modelima iz stvarnog svijeta.

Ali temeljiti svu logiku rata u Ukrajini na temelju te igre je neozbiljno.
05.02.2023 | 14:57
dpasaric kaže:
"Negotiations between the Russian Federation and Ukraine were interrupted by Western countries, said former Israeli Prime Minister Naftali Bennett, who acted as a mediator of the process."

Što sada kada čak i Židovi ovo kažu, a znamo koliko su oni vezani uz SAD?


To je pogrešno citirala ona šašava ljubiteljica jagoda, Zakharova ili kako se već zove.

Benett nije rekao ništa slično. Čak štoviše, pohvalio se da je osobno javio Zelenskom da mu je Putin zagarantirao da ga ne namjerava ubiti pa je Zelensky ondmah otrčao i snimio video s naslovm "Ja se ne bojim" što je malo nategnuto. Postoji jedan sličan raniji video iz dvorišta kancelarije vlade i drugi snimljen dva dana nakon razgovora Benetta i Putina.
05.02.2023 | 16:07
Stvari se odvijaju u smislu, da bi mogli uskoro gledati film Doctor Zhivago 2.
05.02.2023 | 16:56
cariblanco kaže:
Stvari se odvijaju u smislu, da bi mogli uskoro gledati film Doctor Zhivago 2.


Nadimak od Girkina Strelkov me uvijek podsjećao na nešto. Sad si me sjetio na što:



Girkin je dobio svoj vlak? Mene ipak zanima tko je sad Lara?
05.02.2023 | 21:06
IgorD kaže:
Ni ja nikad nisam igrao StarCraft ali mislim da možda mogu postojati određene paralele između igre i stvarnog svijeta utoliko što je igra vjerojatno rađena po nekim modelima iz stvarnog svijeta. Ali temeljiti svu logiku rata u Ukrajini na temelju te igre je neozbiljno.


Ma naravno, slažem se u potpunosti da bi to bilo neozbiljno. To je tek moja sažeta "pokrata" situacije, koja je, naravno, beskrajno komplicirana jer ima stotine velikih i važnih varijabli, a manje bitne da ne spominjem.

Poanta te moje paralele sa Starcraftom nije u tome da se jedan stvarni rat svede na ograničenu računalnu simulaciju (koje nije ništa više do vrlo naprednog šaha u stvarnom vremenu s tri različita seta figura), već da se iz naših rasprava oduzme političko-emotivni element (jer naravno da ćemo u tom modu navijati za naš zapad), a to čini pogled na cijelu situaciju vrlo subjektivnim, a time i nerealnim.

Kada se apstrahiraju "gole numeričke" jedinice i resursi (što je u konačnici priča svake Starcraft bitke) može se vrlo jasno vidjeti koja strana u nekoj partiji ima prednost, a ovo što mi sada gledamo u stvarnosti je jedna takva "custom" mapa. I kada je pogledaš sve ti je jasno već u prvom trenu. Da, uvijek može biti odsutpanja i "crnih labudova", ali ono bitno je teško ne vidjeti.
05.02.2023 | 23:30
Djuro genijalac kaže:
Boeing koji je uskočio u razvoj sa Saabom tvrdi da ima oružja na lageru dok neki izvori govore da ga tek treba proizvesti. Također, moram priznati da mi je nejasan operativni status GLSDB-a. Neki izvori govore da je još u ispitnoj fazi (pa zato ni nema oružja na zalihama), a drugi govore da je operativan. Možda će dr. Lovrić znati više?


Ono sto ja znam o ovom projektu je jako povrsno. Svi znamo da su avio bombe glavna udarna pesnica US armije. Imaju ih bezbroj. Uzimali su te obicne avio bombe i na njih montirali rep (upravljacki mehanizam, elektronika i sl), te na taj nacin pravili jako precizne "pametne" bombe.

Ovaj GLSDB projekat je nastao iz situacije u koju su ih natjerali politicari. Naime potpisali su neki sporazum o unistavanju odredjenih vrsta oruzja. Mislim da se radilo o raketama za HIMARS sa kasetnim bojevim glavama, koje su trebale biti unistene, kao nekada ranije rakete srednjeg dometa, npr.

Onda je neki biznismen skontao da imaju jako puno avio bombi na lageru, te da sada imaju i tisuce sasvim iskoristivih raketnih motora koje bi trebalo unistiti, pa su napravili projekt konverzije. Umjesto zabranjene bojeve nam glave koju politicari su otpisali, mi cemo na tu raketu navrnuti avio bombu. I tako se, ukratko, rodio ovaj projekt

Nismo nikada vidjeli ovaj sustav u operativnoj uporabi, ali provjerene su to tehnologije i nema razloga da ne radi. Pametne avio bombe su vec precizne i dokazane, a HIMARS raketa je obican taksi vozac koji treba bombu da isporuci u zonu dejstva. Isti princip kao avion da ih ispusti...
06.02.2023 | 10:41
Sjećate se kada je netko ovdje, s punim pravom, pitao odakle pukovniku McGregoru sve one informacije? Često sam ga ovdje puštao... pa eto, ispada da je to javljao Valery Zaluzhny Pentagonu, a onda je neka krtica iz Pentagona to javljala McGregoru. Kako to komentirate?

I informacija o 257.000 poginulih ukrajinskih boraca dolazi od njega. Stravične brojke.
06.02.2023 | 11:47
Pa pogledaj Njemačku. Rusi penetrirali do vrha njihove obavještajne službe... A rekoh već nekoliko puta da su u SAD IZNIMNO nezadovoljni svojom obavještajnom zajednicom, njenim krivim procjenama i krivim analizama. A moguće da je u pozadini još toga.

257 tisuća POGINULIH pripadnika AFU sasvim sigurno nije točna brojka. Čim krenu ove rekla-kazala priče od krtice koju nitko nije vidio, ali ona kao postoji itd....
06.02.2023 | 11:55
Prije tjedan dana sam se našalio da su ameri roknuli ona iranska skladišta HAARP-om,... sad mi je žao jer ako jesu onda su ovo kaj se sad događa u Turskoj posljedice igranja sa umjetno stvorenim potresima,... prije cca pola sata ih je u nizu prethodnih unazad 24 sata roknuo jedan od 7.7 po Richteru i 15-ak minuta iza njega još jedan od 5.9 tako da nikako nije dobro
Prilozi:
06.02.2023 | 14:39
Ne znam kakav bi se vanjski utjecaj(proizvedena energija) morao desiti, a da je mi ne osjetimo, a da se pritom potakne na pomak ploče(nepojmljive mase) na toj dubini u određeno vrijeme i pritom oslobodi takva vrsta energije.

Ja si eventualno neki utjecaj na poticanje potresa zamišljam kao popriličan niz bušotina dubine 10-tak kilometara(ili koliko god je potrebno do utjecajne plohe) u koje se upucavaju određene eksplozivne ili ekspandirajuće naprave koje će jednu ploču(poznavajući njen točan položaj, sastav i smjer kretanja) potaknuti na drugu pri čemu će se ne znajući u kojem trenutku osloboditi određena energija koja će izazvati ovakve posljedice. Nekako ne vjerujem da je takvo nešto moguće dubinski, a naročito ne površinskim utjecajem a da mi to prethodno ne osjetimo.
Ono što bi moglo imati utjecaj na stvaranje potresa(bez nekog velikog značaja), sa ljudske strane, je crpljenje prirodnih ugljikovodika. Ali se i tu mora štošta poklopiti i to se čak ne mora ni događati u Turskoj, ali Turska na kraju osjeti posljedice na ovakav način.
Puno je tu nepoznanica oko potresa. Proći će još puno godina i istraživanja za neka nova saznanja oko interakcije.
Moje je mišljenje da se protiv prirode ne može. Dubinski smo mi za naš planet samo trn u guzici kojeg se lako otrese, tumor nikako. Bar ne još u smislu eksploatacije
06.02.2023 | 20:39
Načelno se slažem s tobom, ali ipak ti skrećem pažnju da si zaboravio najočitiju metodu - rezonanciju.
06.02.2023 | 20:55
@JHON, slažem se s tobom ali ako je istina što se piše o HAARP-u (temelj istraživanja i rada HARP-a su istraživanja jako niskih frekvencija i rezonance na kojima je radio Nikola Tesla) i onda kad uzmeš da je baš slučajno prije osam dana (kad je bio potres u Iranu) Kineski meteorološki balon slučajno zalutao iznad Aljaske (postrojenje HAARP-a je smješteno pored mjesta Gakona na Aljasci) mora se čovjek zapitati što bi se moglo veliko i bitno dogoditi na Aljaski da Kinezi pošalju balon koji će potencijalno izazvati napetost između dvije nuklearne velesile.
06.02.2023 | 22:34
smayoo kaže:
Načelno se slažem s tobom, ali ipak ti skrećem pažnju da si zaboravio najočitiju metodu - rezonanciju.


Slažem se da je i to moguće, ali preko uslojenog heterogenog tla različitih svojstava i karakteristika bilo na fizikalnoj ili kemijsko/mineraloškoj strukturi, malo mi je to nategnuto.
Takve metode si zamišljam mogućima preko homogenih medija ili struktura. Česti su slučajevi u povijesti kod mostova ili recimo velikih agregata. Daleko sam od tih područja(nije moje područje)…..možda previše pojednostavljujem.

Ali kad smo kod toga, baš pred dva mjeseca mi je jedan kolega pričao o ogromnoj pumpi na prepumpnoj stanici oborinskih voda u Kataru koja je bila neupotrebljiva jer se stvarala takva frekvencija u radu da se sve treslo i išlo u nepovrat. Multimilijunski projekt koji je skoro pao u vodu zbog neprihvatljivih amplituda. Na kraju su morali angažirati neke stručnjake koji se bave rješavanjem takvih problema. Dizajnirali su neke podloške od nekih posebnih materijala koje su ubijale neprihvatljive amplitude.
Da li znate da u Kataru nema oborinske odvodnje. Velikom izgradnjom(betonizacijom koja uključuje i asfaltiranje površina) vrlo brzo se koncentriraju velike količine koje stvaraju značajne poplave. Veli da kod njih rijetko kad padne kiša, a kad padne da je strašna poplava
06.02.2023 | 22:39
JOHN kaže:
Velikom izgradnjom(betonizacijom koja uključuje i asfaltiranje površina) vrlo brzo se koncentriraju velike količine koje stvaraju značajne poplave. Veli da kod njih rijetko kad padne kiša, a kad padne da je strašna poplava


Ne moraju nista betonirati, pijesak se pretvori u glinu kada se namoci i ne upija vodu. Postoje odvodi za oborinske vode ali nisu dorasli nositi se sa jacim oborinama. Evo ti Kuvajt 2018:

06.02.2023 | 22:41
Bertone kaže:
@JHON, slažem se s tobom ali ako je istina što se piše o HAARP-u (temelj istraživanja i rada HARP-a su istraživanja jako niskih frekvencija i rezonance na kojima je radio Nikola Tesla) i onda kad uzmeš da je baš slučajno prije osam dana (kad je bio potres u Iranu) Kineski meteorološki balon slučajno zalutao iznad Aljaske (postrojenje HAARP-a je smješteno pored mjesta Gakona na Aljasci) mora se čovjek zapitati što bi se moglo veliko i bitno dogoditi na Aljaski da Kinezi pošalju balon koji će potencijalno izazvati napetost između dvije nuklearne velesile.


Iskreno nisam baš nešto čitao o tom HAARPu. Ono što jesam više mi je ličilo na SF nego na neku stvarnost. Uglavnom sve mi je djelovalo kao gomila kojekakvih nagađanja bez nekih konkretnih dokaza a da ne velim nekih laboratorijskih modela

Iskreno ja se užasavam takvih potresa, naročito ako se pojave kod nas. Ne bojim se smrti jer smatram da smo prilično sigurni u novim objektima. Ono što me užasava što su i novi objekti praktički na neki način neupotrebljivi nakon takvih potresa. Mehanička otpornost i stabilnost prolazi kod naših nedavnih potresa, ali ostali temeljni zahtjevi gotovo da ne mogu biti nikako ispunjeni nakon 7.8 po Richteru u trajanju od fakin jedne minute. Ne znam kako vi ostali, ali ja sam od 1.1.2023. sklopio policu protiv potresa na konstrukciju i stvari u kućanstvu. Bez obzira na zgradu koja je računata na potres magnitude 6.4. Učestalost potresa je poprilično porasla u zadnje vrijeme. Nadam se da je to neki peak i da smo slobodni od tih unačajnijih potresa bar narednih 100 godina. Bolje neka treska više puta po sitno, nego jednom na krupno!
06.02.2023 | 22:59
Riba kaže:
JOHN kaže:
Velikom izgradnjom(betonizacijom koja uključuje i asfaltiranje površina) vrlo brzo se koncentriraju velike količine koje stvaraju značajne poplave. Veli da kod njih rijetko kad padne kiša, a kad padne da je strašna poplava


Ne moraju nista betonirati, pijesak se pretvori u glinu kada se namoci i ne upija vodu. Postoje odvodi za oborinske vode ali nisu dorasli nositi se sa jacim oborinama. Evo ti Kuvajt 2018:



To je kao neka vrsta likvefakcije. Pijesak se ne može pretvoriti u glinu. Po granulometrijskom sastavu pijesci su zrna veličine 0.063-2mm, a gline su zrna veličine manje od 0.002mm.
Ovdje je riječ o nekim drugim fenomenima. Neki dublji pijesci u porama(šupljine između čvrstih čestica) imaju zarobljenu vodu koja uslijed neke energije( npr potresa) pokušava isplivati na površinu. Pod tim pritiskom čestice pijeska počnu tulumariti i više nemaju dodirnu točku sa drugim česticama. Kako voda nema posmičnu čvrstoću odnosno posmičnu otpornost eto ti tekućeg pijeska.
Po nekom sličnom modelu to se događa kod velikih padalina i bujica sa još par fenomena(elektrostatska privlačenja sa vodom, mineraloški sastav zrnca, oblik zrnca i sl.)
06.02.2023 | 23:11
Ne znam sto je ali bude tvrd kao beton, voda ne prodire u njega a svakako ni ne izlazi iz njega nakon sto kisa nije padala 8 mjeseci. Nije to fini pijesak iz Lawrence of Arabia, vise je kao povrsina Marsa.
Vjerojatno su najveci problem korumpirani mamlazi i neodrzavanje odvoda oborinskih voda.
06.02.2023 | 23:30
A niš onda. Najbolje da se počastimo kartom do Qatara ili Kuwaita, napravimo par bušotina i uzorkovanje tla. Popijemo par pivi, fino se najedemo lokalne hrane, odemo na neki ribolov barkom, povadimo nešto ribe, složimo gradele i tako par dana pa u labos na ispitivanje!
07.02.2023 | 02:02
Osim što je Riba odselio iz Kuwaita u Irsku.
07.02.2023 | 07:56
smayoo kaže:
Osim što je Riba odselio iz Kuwaita u Irsku.


Zaželio se kiše?

Usput, jučer sam na Jutarnjem ili Indexu vidio da neki lik iz Nizozemske predviđa potrese na osnovu kretanja planeta pa je na svom twitteru prije par dana objavio da očekuje potres baš na mjestu gdje se dogodio.

... evo našao sam link:

www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/je-li-o...mo-tri-dana-15302919
07.02.2023 | 08:53
Ima svašta. Možda je kozultirao vidovitog Milana.
Ovi nisu kozultirali dotičnog u vezi situacije u Evropi:
nyadagbladet.se/utrikes/shocking-documen...gy-crisis-in-europe/
07.02.2023 | 09:06
jzelko kaže:
Ima svašta. Možda je kozultirao vidovitog Milana.
Ovi nisu kozultirali dotičnog u vezi situacije u Evropi:
nyadagbladet.se/utrikes/shocking-documen...gy-crisis-in-europe/


en.wikipedia.org/wiki/Nya_Dagbladet

Nya Dagbladet is a Swedish online daily newspaper founded in 2012,[1] which has a historical connection to the National Democrats, a far-right political party in Sweden. It publishes articles promoting conspiracy theories about the Holocaust, COVID-19 vaccines, climate change, mobile phone towers, and others. Other common themes include immigration, GMOs, Israel, the EU,[2] and pro-Kremlin propaganda regarding the Russian invasion of Ukraine.[3][4] Markus Andersson is its editor-in-chief.
07.02.2023 | 18:59
dpasaric kaže:

I informacija o 257.000 poginulih ukrajinskih boraca dolazi od njega. Stravične brojke.


Ako te je toliko pogodilo, onda najmanje što mogu očekivati, je tvoj trodnevni post na ovu temu .
07.02.2023 | 19:50
cariblanco kaže:
dpasaric kaže:

I informacija o 257.000 poginulih ukrajinskih boraca dolazi od njega. Stravične brojke.


Ako te je toliko pogodilo, onda najmanje što mogu očekivati, je tvoj trodnevni post na ovu temu .


Žao mi je što su toliki ljudi stradali radi nečije pohlepe, a sve se to moglo izbjeći. A ako se već guralo dok ne pukne, onda se barem moglo pregovarati. A i onako će se na kraju vratiti na to da moraju pregovarati.
08.02.2023 | 06:59
dpasaric kaže:
"Negotiations between the Russian Federation and Ukraine were interrupted by Western countries, said former Israeli Prime Minister Naftali Bennett, who acted as a mediator of the process."

Što sada kada čak i Židovi ovo kažu, a znamo koliko su oni vezani uz SAD?


To objesi mačku o rep. To nisu rekli židovi nego Bennett! Maloumnih ima koliko god hoćeš.
08.02.2023 | 08:29
Iako je situacija na bojištima relativno stabilna, i dalje imamo aktivnosti ruske strane na već spomenutim lokacijama. Od sjevera prema jugu: Kod Kremine su Rusi pokušali protunapadom potisnuti AFU, tj. sustavno pokušavaju, ali im to ne uspijeva.
Oko Bahmuta pokušavaju obuhvat koji im isto ne polazi za rukom, iako sve skupa ostvaruju neke infinitezimalne pomake. Konkretno, kad se pogleda timeline situacije oko Bahmuta u proteklih 6 mjeseci, vidi se da su Rusi napredovali par stotina metara, a na nekim mjestima možda kilometar.
Konačno Vuhledar. Nakon prekida pješačke ofanzive ruske snage mijenjaju taktiku i kreću u napad oklopnim snagama. I to je završilo katastrofom koja traje. Prije tri dana su u jednom danu izgubili 30 komada oklopnih vozila. Napadaju kao guske, grupirano, ne obave izviđanje, onda ulete u minsko polje i kupole počnu letjeti u zrak. Dotad ih spazi topništvo AFU i nastane potpuni masakr. I da, Rusija može imati jako puno stare tehnike koju će nastaviti slati u Ukrajinu, ali kad na jednom bojištu u jednom dani izgubiš 30 komada oklopne tehnike (tenkovi, borbena vozila pješaštva itd) to su gubici koji jendostavno nisu održivi.
Ova ruska katastrofa kod Vuhledara već kruži društvenim mrežama.

FoUG0pnXgAAAtBH.jpg


I iz ruskog izvora s telegrama:t.me/gzvonews/4546

FoaKWDzXEAAg_PK.jpg
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 30 minuta
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.
  • accom: ne nadjem...
  • accom: jel postoji tema "must have apps"?
  • Riba: Vjerojtano koliko je Apple mapa detaljna.
  • Yonkis: Ili da otvorim temu u forumu?
  • Yonkis: Jedna osoba dok je bila u Beču, mogao sam vidjeti njenu lokaciju točno na kojem je katu i u kojem dijelu zgrade je bila (iPhone 14 u pitanju). Zna li netko koji su preduvjeti za takvo točno lociranje jer u Hrvatskoj to još nisam nigdje doživio? Vidim lokaciju ali ne u 3D.
  • m@xym: Uostalom, palčevi su na ovom forumu odavno prestali biti relevantni, a nama koji smo redovito ovdje niti ne trebaju da bi smo znali kakav je tko.
  • m@xym: Nerviraj se samo zbog onih koji su ti bitni, a nebitne ignoriraj, inače ćeš ostati bez živaca.
  • Vanjuška: Nema nervoze m@xym, ali da javno prozovem malog žapčića da bog sve vidi i sve zna :D
  • smayoo: Ja nemam.
  • zvone: Servisom naime...
  • zvone: ljudi ima li tko iskustva sa sercisom iklinika?
  • m@xym: Čemu nervoza zbog palčeva?! Evo ti još jedna gore ako te to baš toliko muči.
  • Vanjuška: LOL, puknem post i vidim 1 pozitivan palac gore, a imao sam ih 10 nakon onog Tinovog pushanja. Kaj je Žabac/Jura, opet me imaš na piku? :D
  • Kloba: Predizborna škola Željka Pervana [link]
  • Yonkis: Najljepše je kad ostane u “obitelji” :)
  • imjasminh: Mobitel prodan useru s Jabučnjaka :)
  • Zdravac: :)
  • Zdravac: Jel zna netko bez googlea odakle to?
  • Zdravac: ...Galebi, oj beli tići, poletite dole k jugu, ter moju pozdravite majku...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Jedro, Anonimci (392)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO