Ljetovanje, ljetovanje, tralalala... :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ljetovanje, ljetovanje, tralalala... :)


23.04.2023 | 20:18
Ja sam imao u dva-tri navrata neugodnost oko čišćenja ribe. Kupači ne vole da se čisti riba na plaži, pa sam tako par puta naletio na kritike. Pokušao sam objasniti kako bacam ostatke na preko 5m dubine, ali jednostavno nema smisla se raspravljat jer ima onih koji bace na samu liniju obale gdje se brćkaju bebači i odmah sam isti kao drugi. Klasika!
Maknem se 100-200m dalje, bacim ostatke i sutra dan ronim i gledam što se skuplja od riba i rakova, skupa s onima koji su me dan ranije kritizirali
Uglavnom nije ok čistiti ribu uz kupače pa vodi računa i o tome
24.04.2023 | 13:35
Hvala ti John, ima smisla sve sto si napisao.

Ja boravim na selu, 10ak km od Trogira i nije mi uopce naci mirno mjesto za pecanje, daleko od kupaca. U biti ja pecam da mozak odmorim od poslovnih sranja, cika i vriska djece mi ne bi pomogla u tom nastojanju

Ne znam sta koristis za mamce pa to ljudima smrdi, ali ja sam kao pokretna poslasticarnica

Arome za feeder su vocne, vanilija, kokos, ananas, razni sirevi, sladoledi. Vjerujem da to nije primjenjivo za morski ribolov.

Ovako to otprilike izgleda:

Screenshot2023-04-24at08.33.32.png
24.04.2023 | 22:49
Probaj na sir(gauda/ementaler) ili još čak bolje…..Uvaljaš tijesto kao za kruh i sl.(brašno, sol, voda, jedno jaje) kad dobiješ kompaktnu kuglu veličine tri-četiri odrasle šake, malo natrackaš te arome sira. Orada bi ti se vrlo lako mogla zakačit. I ribolov obavezno bar sat i pol pred svitanje, kad prođe 8 ili 9h(ono kada zagrije i kada tr svi počnu gledat) odložiš opremu i očišćenu ribu sa strane i fino se okupaš u moru. Odneseš ribu doma, izmariniraš, staviš u frižider, uzmeš ručnik za kupanje, novce za kavu ili pivu i nazad dolje na plažu. Poslije toga kako ti po volji ili češ ručat na plaži, a navečer radit ribu ili obratno. Ja sam pod zadnje skloniji radit ribu pred večer kada su normalnije temperature za gradele ili kuhinju.
Ako nisi siguran gdje loviti, probaj dan prije preroniti područje i to u svitanje(stisni zube ako bude hladno jer će biti od velike koristi). Nemoraš duboko roniti, do svega 5m, što u prijevodu znači da nečeš imati ni zarona jer sve vidiš maskom s površine. Ako nema ribe, nemoj se ni truditi loviti. Orada sada već prilazi plićini i ljeti se načelno najbolje love na dubini od 5 do 10 m
27.06.2023 | 09:36
Ekipa pozdrav svima s otoka Molat.
Ako ikada odlučite put Molata, obavezno ponesite hranu sa sobom ili odvojite dovoljnu količinu eura kako bi jeli po konobama/restoranima.
Također je preporuka koristiti terensko vozilo, jer vam za neke plaže, kojih baš nema općenito puno zbog same veličine otoka, ipak treba trunkicu podignuto vozilo.
Vrijeme je prekrasno, plaže isto….mir i tišina.
Nema baš puno plaža, ali od onih koje su tu, neke stvarno oduzimaju dah.
Klasičnih birtija praktički nema, samo neki kiosk dućani ispred kojih su stolovi u hladovini……kupiš pivo ili sok, sjedneš i vegetiraš u orkestriranju cvrčaka

IMG_4266.jpeg
27.06.2023 | 18:50
Lajkam Uživajte!
27.06.2023 | 19:54
JOHN kaže:
...Također je preporuka koristiti terensko vozilo, jer vam za neke plaže,...


Čuj njega; preporuka je koristiti terensko vozilo da bi došao do plaže na Molatu,... jbt, pa meni je jučer ujutro trebao Hummer H1 da odem na posao jer su "možemo" odlučili maknuti 100 metara ceste (jedno 25-30 cm u dubinu) bez najave (najavu su stavili na net nakon što su cestu već zatvorili i iskopali glavnu i jedinu vertikalu koja prolazi kroz kvart).

Al da te ne smaram lokalnim problemima, uživaj i ne vraćaj se u Zg do kraja kolovoza
27.06.2023 | 20:06
Joj, kak ste vi Zagrepčanci osjetljive biljčice... Riječki je vodovod napravio strateški plan te su istovremeno na pomno odabranim mjestima iskopali po 100-200 m u dubinu od 3-4 m na svakoj ključnoj ulici i raskrižju u gradu, tako da pouzdano nitko (a osobito ne Autotrolej) ne može proći od bilo koje točke A do bilo koje točke B u gradu za manje od 1h I to će tako biti idućih godinu dana.
27.06.2023 | 20:10
Ma mi smo ti mimoze i cendravci samo takvi, naučili da sve uvijek funkcionira savršeno pa smo ostali osupnuti činjenicom da si se navečer parkirao na parkiralištu, a ujutro više sa tog istog parkirališta nemreš otići jer eto samo fali cesta koja je još sinoć tuda prolazila,... ma sram nas bilo kako smo cendravi i nezahvalni
  • Daddo
  • Posjetitelj
27.06.2023 | 20:16
ZET ti je jeftino i pouzdano rješenje. Rijeka takav javni prijevoz nikad neće imat.

I to sve prije no robotaksiji dođu.
27.06.2023 | 21:11
Evo ja sam odradio turu, sat vremena smo se parkirali i na Olibu.

Molat je New York za Premudu.

** UPOZORENJE ** UZNEMIRUJUC SADRZAJ ** GOLE BRADAVICE **

FzTV4xAWYAMFebe.jpeg
27.06.2023 | 22:01
Ne spominjite mi kaos u prometu. Ova revitalizacija toplovodne mreže će me uništit psihički u prometu, a fizički jer smo ostali 3x bez tople vode unazad dva-tri mjeseca.
Sva sreća pa smo sada na moru gdje se ko čovjek mogu otuširat.
Danas smo otišli na ručak u jednu od konoba, mislim da ću se prekvalificirat u sezonca ugostitelja…..

IMG_4404.jpeg
27.06.2023 | 22:08
Riba kaže:
Evo ja sam odradio turu, sat vremena smo se parkirali i na Olibu.

Molat je New York za Premudu.

** UPOZORENJE ** UZNEMIRUJUC SADRZAJ ** GOLE BRADAVICE **


Stari moj u dosadašnjem iskustvu, na Molatu ako ništa drugo nemoš potrošit novce na gluposti……počevši od đinđarija do najma jet-ski ili nedaj Bože gumenjaka ili neke brodice kojom možeš obić više od jedne uvale.
Hrana im je super jer se poslužuje samo domaći ulov, samo su veliki minus paprene cijene i razgovor s konobarom na engleskom jeziku jer jbg nije za očekivat da će Nepalac naučit nešto u mjesec dana. Ali je bio simpa….

Uglavnom život na Molatu je život na rubu….

IMG_9883.jpeg
27.06.2023 | 22:20
Eto vidis, Nepalci jos nisu stigli do Premude.

Mi smo bili ugodno iznenadjeni jer smo tamo organizirali peku od hobotnice sa predjelom, ni sam ne znam koliko smo popili vina, kave i rakije plus krostule i nas 7 se nazderalo i napilo za 300njak eura usred nicega.

Jos smo dobili neke supstance i igrali boce na pristojno odrzavanom jogu do pola noci.

Ako te zanima gazda prodaje biznis jer "jedna kci studira kemiju, druga matematiku i njih ovo ne zanima".

I pokrij se iduci put prije fotografiranja!
27.06.2023 | 22:48
Daddo kaže:
ZET ti je jeftino i pouzdano rješenje...


Je,... ako radiš od 7 do 15 ili 15 do 23,... ali ja ako radim od 14 ili 15 rijetko kada idem doma prije ponoći ili pola jedan, a u to vrijeme ZET i ne funkcionira kako misliš.
27.06.2023 | 22:51
Na Molatu sam bio kao klinac kod očeva brata i jedino čega se sjećam je da sam u kutu neke kuće jeo napolitanke i umirao od dosade čekajući da se roditelji napričaju i da možemo nazad u Zadar. Tada još nisam znao koliko su čovjeku važni mir, de-digitalizacija i no-stress pristup! Vjerojatno bih danas to cijenio!

BTW ova tema ljetovanja me ponukala da malo prođem po arhivi fotografija, pa sam shvatio pomalo tužnu istinu da sam na ljetovanju (kao odrasla osoba) bio samo dva puta: 2002. godine tjedan dana na Visu i 2007. godine par dana na jedrenju od Rijeke, preko Kornata do Šibenika. I to je to. Možda je caka u tome što se mi u Rijeci možemo okupati u gradu, pa onda ne gledamo na ljetovanje "negdje na Jadranu" kao na nešto neophodno, a uz ove cijene koje su skupe i strancima, normalno da si ljetovanje dobar dio građana ne može priuštiti.
27.06.2023 | 22:54
JOHN kaže:
... samo su veliki minus paprene cijene i razgovor s konobarom na engleskom jeziku jer jbg nije za očekivat da će Nepalac naučit nešto u mjesec dana. Ali je bio simpa….


Daj me nemoj da se Nepalac zove Mario S.
28.06.2023 | 06:15
Daddo kaže:
ZET ti je jeftino i pouzdano rješenje. Rijeka takav javni prijevoz nikad neće imat.


Uistinu i bez šale. Koliko god se vi žalili na ZET, tako loš kao Autotrolej nikad neće postati. Ali evo... tješimo se činjenicom da je i takav - i dalje bolji od javnog prijevoza u Rimu.
28.06.2023 | 06:20
Bertone kaže:
JOHN kaže:
... samo su veliki minus paprene cijene i razgovor s konobarom na engleskom jeziku jer jbg nije za očekivat da će Nepalac naučit nešto u mjesec dana. Ali je bio simpa….


Daj me nemoj da se Nepalac zove Mario S.


"YES YES... YES YES..." (sa širokim osmijehom i naglašeno klimajući glavom).
28.06.2023 | 06:30
dpasaric kaže:
a uz ove cijene koje su skupe i strancima, normalno da si ljetovanje dobar dio građana ne može priuštiti.


Čuj njega, opet grintaš... Sve su to, Davore, prioriteti u životu, nisi ti baš neki socijalni slučaj, samo trošiš novac na druge stvari. Svatko od nas bira što mu je važnije i na što će potrošiti novac. Jasno, netko ga ima više, netko manje, netko je u životu žrtvovao više toga da ima veće prihode pa si može priuštiti skuplje kompenzacije (sjećaš se, možda, dijaloga Michaela Douglasa i Demi Moore iz filma "Disclosure", kad ga ona pita, citiram otprilike "Kladim se da nju nisi nikad naguzio dok se pod tušem sagnula po sapun", na što on kaže "I have my compensations."), i tako...

Nama se neki susjedi i poznanici uvijek čude kako si možemo priuštiti putovanja i ljetovanja, ali normalno im je da svake godine kupuju novi, najskuplji i najnoviji model iPhonea, nose markiranu odjeću besmislenih cijena i imaju po 20 pari cipela, sandala i čega već, tako da si mogu uskladiti boju cipela s bojom torbice itd. Isto tako znamo neku ekipu kojima ne može godina proći bez jednog obiteljskog skijanja, jednog interkontinentalnog putovanja i jednog ljetovanja na Jadranu, ali im je normalno da se od ponedjeljka do subote hrane kruhom i paštetom i da čekaju da im netko pokloni rashodovani mobitel da bi zamijenili onaj prethodni (također rashodovan)
28.06.2023 | 06:33
Riba kaže:
Mi smo bili ugodno iznenadjeni jer smo tamo organizirali peku od hobotnice sa predjelom, ni sam ne znam koliko smo popili vina, kave i rakije plus krostule i nas 7 se nazderalo i napilo za 300njak eura usred nicega.


Pretpostavljam, međutim, da niste za to dobili fiskalizirani račun kao ovaj što ga je @JOHN uslikao. Mislim - to je OK. Ni Porezna uprava, ni ikoji inspektor ionako ne mogu nikad doći do Premuda jer su im njihovi šefovi odredili da se sa svakog službenog puta moraju vratiti unutar 8h, da ne bi morali isplaćivati dnevnice.
28.06.2023 | 06:35
Riba kaže:
I pokrij se iduci put prije fotografiranja!


Vidi se da si dugo živio u Kuvajtu.
28.06.2023 | 08:17
smayoo kaže:
Riba kaže:
Mi smo bili ugodno iznenadjeni jer smo tamo organizirali peku od hobotnice sa predjelom, ni sam ne znam koliko smo popili vina, kave i rakije plus krostule i nas 7 se nazderalo i napilo za 300njak eura usred nicega.


Pretpostavljam, međutim, da niste za to dobili fiskalizirani račun kao ovaj što ga je @JOHN uslikao. Mislim - to je OK. Ni Porezna uprava, ni ikoji inspektor ionako ne mogu nikad doći do Premuda jer su im njihovi šefovi odredili da se sa svakog službenog puta moraju vratiti unutar 8h, da ne bi morali isplaćivati dnevnice.


Jebes otok sa fiskaliziranim racunima i registriranim motornim vozilima.
28.06.2023 | 08:29
Riba kaže:
Evo ja sam odradio turu, sat vremena smo se parkirali i na Olibu.

Molat je New York za Premudu.

** UPOZORENJE ** UZNEMIRUJUC SADRZAJ ** GOLE BRADAVICE **

FzTV4xAWYAMFebe.jpeg


Na Silbu niste išli? Najbolje odredište, IMHO
28.06.2023 | 08:35
Bertone kaže:
JOHN kaže:
... samo su veliki minus paprene cijene i razgovor s konobarom na engleskom jeziku jer jbg nije za očekivat da će Nepalac naučit nešto u mjesec dana. Ali je bio simpa….


Daj me nemoj da se Nepalac zove Mario S.


Zove se Danji Lama, u biti tako se izgovara, a možda drugačije piše
28.06.2023 | 08:37
smayoo kaže:
Riba kaže:
Mi smo bili ugodno iznenadjeni jer smo tamo organizirali peku od hobotnice sa predjelom, ni sam ne znam koliko smo popili vina, kave i rakije plus krostule i nas 7 se nazderalo i napilo za 300njak eura usred nicega.


Pretpostavljam, međutim, da niste za to dobili fiskalizirani račun kao ovaj što ga je @JOHN uslikao. Mislim - to je OK. Ni Porezna uprava, ni ikoji inspektor ionako ne mogu nikad doći do Premuda jer su im njihovi šefovi odredili da se sa svakog službenog puta moraju vratiti unutar 8h, da ne bi morali isplaćivati dnevnice.

Vjerojatno jer sam platio karticom, btw tu nema ni bankomata pa gotovinu moraš čuvati za ostale troškove. E da, pogledaj broj računa….
Nekako neobično mali broj
28.06.2023 | 08:47
Djuro genijalac kaže:
Na Silbu niste išli? Najbolje odredište, IMHO


Jesmo. Steta sto se konoba sa najgorim ocjenama na Jadranu zatvorila. :-D
28.06.2023 | 09:39
Riba kaže:
Djuro genijalac kaže:
Na Silbu niste išli? Najbolje odredište, IMHO


Jesmo. Steta sto se konoba sa najgorim ocjenama na Jadranu zatvorila. :-D



Dakle, business opportunity je tu...!

BTW, kakav je signal/internet po tim otocima? Nisam bio predugo na Silbi pa ne znam, jel postoji tamo LTE signal ili ne?
28.06.2023 | 09:48
Na Molatu uglavnom signal poprilično dobar kod HT, kod A1 je malo u banani
28.06.2023 | 10:15
JOHN kaže:
Vjerojatno jer sam platio karticom, btw tu nema ni bankomata pa gotovinu moraš čuvati za ostale troškove. E da, pogledaj broj računa….
Nekako neobično mali broj


Gle, tek je lipanj. To je otvoreno vjerojatno tek tjedan-dva unatrag. Ali da, vjerojatno nekad "zaboravi" izdati račun.
28.06.2023 | 11:33
Ajmo znalci, što bi ovo moglo biti? Tko nezna ugodno će se iznenaditi!

IMG_4422.jpeg
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 46 minuta
  • Kloba: Na Bačvicama, sorry
  • Kloba: Sjećam se. Spavali su u onom hotelu na Žnjanu. I ja sam tamo noćio jednom. Jako dobar hotel. Ko jučer da je bilo. Kako je Laušević rekao "Godine prođe, dan nikako". :)
  • drlovric: Prvi i zadnji put sam HR reprezentaciju gledao na Poljudu protiv Brazila. Davno je to bilo.
  • Kloba: I zaključno da se i ja priljučim - samo da se nešto novo i zanimljivo događa! :D
  • Kloba: Ma što se atmosfere tiče, nema do Poljuda. Još samo da nisu u svađi s HNS-om, svaka reprezentacija tamo se smrzne kada dođe. Samo šta ćeš kada kafići u koju zalaze Torcidaši otvoreno stavljaju znakove "ne poslužujemo osobe koje su došle gledati reprezentaciju". U tom stilu. Ne vole HNS nikako.
  • Kloba: Evo link [link]
  • Kloba: drlovric, pa spomenuo sam to ako ti je promaklo. Točnije, zacrtali su si da za 112. rođendan Hajduka (11. 02. 2023.) dosegnu probjku od 112 tisuća članova. A kako su ranije stigli sa 60 preko sto, nije bilo nerealno to očekivati. A po podacima za 2022., ako ne griješim, Real je imao 120 tisuća članova
  • drlovric: Ma nema veze, samo nek se nesto desava :D
  • cariblanco: Badava će trčati bili i plavi, kad će bijeli biti prvi ;)
  • drlovric: Poljud bi bio pun da je i duplo veci. Ne postoji na daleko losiji klub sa lojalnijim navijacima :)
  • drlovric: @Kloba: Hajduk ima 100 K clanova. Neki dan su pustili ulaznice u prodaju. Otvorio sam na 3 racunala, 7 browsera, logirao se u svaki (kao clan) da uspijem ugrabiit ulaznicu. I nisam uspio. Srecom je brat raido istu stvar u Njemackoj, pa nam je kupio on. Za 2h rasprodat stadion, serrver padao......lista cekanja po sat i po da udjes u sucelje da bi kupio kartu. I to sve ako si clan. Ostali nisu mogli
  • Kloba: Aha, hvala ti na informaciji!
  • Borisone: Ako imaš i LAN i WIFi aktivan na Mac-u, prioritet ti je po defaultu da promet ide prvo po LAN-u.
  • Borisone: To ti je propusnost WiFi-a usko grlo.
  • Kloba: Što se brzine neta tiče, kada laptop spojim LAN-om na ruter, iako mi je u postavkama i dalje Wi-Fi mreža kao opcija spajanja - brzina je 950 Mbps. Kada iskopčam LAN kabel, doslovno deset sekundi nakon ovog rezultata - brzina padne na 200 do 300 Mbps-a. Nije nam jasno! :D
  • Kloba: A Hajduk je ipak najtrofejniji i najstariji hrvatski klub. Bio bi red da se i oni vrate na staze stare slave. Zanimljivost mi je da imaju registriranih navijača više od 110 tisuća, u rangu Real Madrida. Respect, u svakom slučaju. :)
  • Kloba: Štose nogometa tiče, nisam pratio HNL osim u tekstovima pa ne znam tko je više zaslužio ove godine. Rijeka ili Hajduk. Ako je Rijeka dala više, neka bude Rijeka. Zarad one krađe kada ih je Gračan trenirao, ako se dobro sjećam.
  • Kloba: Star možda godinu dana, refurbished kupljen od A1.
  • Kloba: Mobitel je iPhone SE 2022.
  • Kloba: Ljudi, imam pitanje u vezi brzine interneta. Kako sada imam gigabit download u teoriji, u praksi mi je to na laptopu oko 940 Mbps. No na mobu, koji je spojen na isti Wi-Fi (5G) ne pokazuje više od 450 Mpbs download. Ima li neki razlog tomu?
  • cariblanco: I ja kao Dinavovac, bi Volvo da Rijeka osvoji naslov, jer je to zaslužila
  • drlovric: Dinamo j ezapoceo kao drzavni projekt, da se podigne nacionalna svijest u novonastaloj drzavi. Kasnije je prepusten kriminalnoj skupini na upravljanje, koja je radi osobnih interesa obesmislila cijelu ligu. Srecom ta vremena su iza nas. Mislim da je ove godine Rijeka najvise zasluzila da bude prvak, jer igraju najbolji nogomet.
  • Kloba: Iskreno, radi dobrobiti hrvatskog klupskog nogometa, htio bih da ili Hajduk ili Rijeka ili Osijek osvoje ovu sezonu. Da se stvori nova velika četvorka u ovoj maloj zemlji.
  • Kloba: Pa valjda ćeš ove godine slaviti. Dugo niste bili ovako blizu. ;)
  • drlovric: Za Hajduk. Zato sam ovako mlad i pogubio zivce :D
  • cariblanco: za koga navijaš...naše ;)
  • drlovric: Za vikend sam u Splitu. Ostajem par dana. Ako neko od Jabucara dolszi gledati najveci nogometni derbi u Hrvata, tu sam za pice, kavu, rucak…
  • smayoo: Nažalost, je... :(
  • Djuro genijalac: [link]
  • Djuro genijalac: Kaj je umrla Slađana Milošević?
  • smayoo: RIP Slađana Milošević :(
  • Yonkis: [link] iPhone prodan na aukciji za 130.000 dolara
  • Yonkis: macOS Sonoma 14.4.1: fixes USB hubs connected to external displays may not be recognized; Apps that include Java may quit unexpectedly
  • Soffoklo: Fora. Creating a Macintosh-inspired Mac Studio iPad dock. [link]
  • abajo: Kloba: [link]
  • Kloba: Ekipa, može li me neko upititi n stranicu da si skinem macOS Catalina kako bih nanovo reinstalirao komjuter? Taj OS mi je najnovji koji ovaj moj Retina iz 2013. može "progutati". Kako se svi razumijete u ove stvari više od mene, bio bih zahvalan!
  • cariblanco: Na kraju sam skužio koliko je sati, po svitanju...ono fakat čudno ?
  • cariblanco: Istina je da Paragvaj mjenja vrijeme koji je blizu, ali ja imam Argentinski sim :D
  • cariblanco: Sad na mobu s našim sim_om je 7.25 a na mobu s Argentinskim sim_om je 8.25 ! S tim da Argentina nema promjenu verbena ?
  • cariblanco: Jurors imam dilemma, koliko je sati ? koliko mi je poznato mi nismo premjenili vrijeme, mjenjamo ga sljedeći vikend
  • Zdravac: MKBHD pratim i ja, ok je lik, realno recenzira, ne sipa hvalospjeve
  • Kloba: Ma bez daljnjeg. Čovjek si je osigurao egzistenciju, pa i vrlo luksuzan stil života već sada. Ima video u kojem pokazuje svoj studio, linkao sam ga tu svojevremeno. Ma preludo. A tek onaj Mr. Beast? Taj živi u studiu. Opsjednut YT-om.
  • drlovric: Zaradio j eon puno vise na otm videu. Pogledaj samo broj pregleda :)
  • Kloba: NIsam ni ja znao. A šta ćeš, cijena napretka. Za šta je dao 40 somova, sliku CD-a i iTunesa... :)
  • Yonkis: Kloba, što nisi odmah rekao kako je završio unboxing i aktiviranje iPhonea :)
  • Kloba: MKBHD kupio originalni, nikada otvoreni first gen iPhone na aukciji u Chicagu za 32 tisuće dolara. Sa dostavom, porezima, i dodacima na sve ispalo ga je 40 tisuća. Video je tu: [link]
  • Yonkis: [link] - Justice Department sues Apple, alleging it illegally monopolized the smartphone market
  • Kloba: I ja brže na net, nađem video naslova 7 Ways To Fix PS5 Error Code CE-117773-6 :) I prvi "way2 mi pomogne, skužim da je do njih
  • Kloba: Uglavnom, kada sam htio skinuti save sa clouda PS Plua za Horizon 2, javi mi grešku Error Code CE-117773-6
  • Kloba: EON Premium sam uzeo, ne vjerujem koje sve kanale imam. Ruske, Ukrajinske, pa klasika CNN, BBC, Sky, ovo ono. Ali i puno iz regije

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Kloba, korisnik, Riba, SubZeroed, tomislav.c, Anonimci (2072)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO