24.04.2023 | 22:49
Probaj na sir(gauda/ementaler) ili još čak bolje…..Uvaljaš tijesto kao za kruh i sl.(brašno, sol, voda, jedno jaje) kad dobiješ kompaktnu kuglu veličine tri-četiri odrasle šake, malo natrackaš te arome sira. Orada bi ti se vrlo lako mogla zakačit. I ribolov obavezno bar sat i pol pred svitanje, kad prođe 8 ili 9h(ono kada zagrije i kada tr svi počnu gledat) odložiš opremu i očišćenu ribu sa strane i fino se okupaš u moru. Odneseš ribu doma, izmariniraš, staviš u frižider, uzmeš ručnik za kupanje, novce za kavu ili pivu i nazad dolje na plažu.

Poslije toga kako ti po volji ili češ ručat na plaži, a navečer radit ribu ili obratno. Ja sam pod zadnje skloniji radit ribu pred večer kada su normalnije temperature za gradele ili kuhinju.
Ako nisi siguran gdje loviti, probaj dan prije preroniti područje i to u svitanje(stisni zube ako bude hladno jer će biti od velike koristi). Nemoraš duboko roniti, do svega 5m, što u prijevodu znači da nečeš imati ni zarona jer sve vidiš maskom s površine. Ako nema ribe, nemoj se ni truditi loviti. Orada sada već prilazi plićini i ljeti se načelno najbolje love na dubini od 5 do 10 m