Ljetovanje, ljetovanje, tralalala... :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Ljetovanje, ljetovanje, tralalala... :)


28.06.2021 | 19:54
Kamo ćete ove godine? Mi na Vis, kao i @florijan , uvala Milna.

www.aerialcroatia.com/en/island-of-vis/milna

Ne znam kako se to dogodilo, ali vidim da prošle i pretprošle godine ova tema nije bila aktivna pa, samo popune informacija radi, prošlo ljeto smo bili na Braču, u Postirama, a pretprošlo na Ižu, u Velom Ižu.
28.06.2021 | 21:35
Ajme divni Vis, nisam tamo bio skoro dva desetljeća, a stalno me zove rodbina koja tamo ima kuću i apartmane. Sviđa mi se što je ostao (ako se nešto nije drastično promijenilo) nekako otporan na masovan turizam i ima onaj jedan fini mir koji čovjek i očekuje od toliko udaljenog otoka. Iako bi mi sam grad Vis trebao biti draži jer su moji tamo, meni je Komiža prelijepa, izgleda mi kao neki grad iz World of Warcrafta. To je, naravno, kompliment!

Ja ću ove godine, kao i svih prethodnih od kada imamo firmu, ostati u Rijeci i držati pogon operativan. Nažalost nisam našao način kako sve zaustaviti na par tjedana, a da se nešto bitno ne polomi. Šestoro nas u je firmi, ali svi smo vrlo specijalizirani i rijetko nam se poslovi preklapaju u kompetencijama. Uz sve to smo na EU projektu koji traži svoj dio administracije i raspoloživosti tako da vjerojatno neću biti jedini koji mora odraditi još jedno ljeto.

Nije da se žalim jer se nemam što žaliti, samo konstatiram situaciju; nitko mi nije kriv do ja sam, da sam pametnije birao branšu i poslove možda bih imao mogućnost sve zaustaviti ili delegirati nešto mlađem kolegi. I nije meni teško raditi, nego se uhvatim da počinjem raditi banalne greške, i nije to toliko nekakav umor, stignem se ja naspavati i sve, a snimanja na terenu nisu toliko česta da bih bio fizički umoran, ali problem su opća zamorenost i stalno potrebna raspoloživost koja psihički iscrpljuje čovjeka.
28.06.2021 | 21:41
Moje je životno iskustvo da si nezamjenjiv samo toliko dugo dok se ne dogodi nešto da moraš biti zamijenjen. Što bi da se, nedajbože, razboliš? Ne mora biti ništa terminalno, ali evo, da te samljela corona na dva tjedna (što ti, naravno, nikako ne želim!), kao mene? Zamijenili bi te, nekako. E, pa tako isto te mogu zamijeniti i da odeš na 7 ili 10 dana na ljetovanje.
28.06.2021 | 21:57
Sasvim sigurno bismo izgubili poslove tijekom tog mjeseca, moguće bismo izgubili povjerenje principala, a time i poslove tijekom godine. Edukacija nekog drugog da to odradi u takvoj situaciji je prekomplicirana, to bi bilo kao da recimo liječnika treba naučiti da bude geodet mjesec dana. To je problem što su poslovi u našoj firmi vrlo raznoliki.
28.06.2021 | 22:19
Organizacija posla koja je sklona stvaranju "nezamjenjljivih" zaposlenika, je pogrešna organizacija i ništa više.

A radnik koji radi de facto bez godišnjeg odmora, ili prilike da se s vemena na vrijeme potpuno opusti, kad tad će doći do zamora ili pada koncentracije, što za posao, pogotovo na tako "saklenim nogama" nikako nije dobro.
28.06.2021 | 23:38
Khm, tema je ljetovanje, obrisat ću offtopic postove.
29.06.2021 | 00:13
Uvala Lapad u Dubrovniku i ona šljunčana plaža, kako je tamo?
Pruža se ok prilika u hotelu, a i htio bih klinca odvesti na zidine, da malo pucamo iz topova.

Osim toga Vis opet vuče jako, a rezervirano imamo u Brelima (da se otkazati ), među onim borovima i hladovinom, i super plažama.
29.06.2021 | 00:18
Lapad je lijep, ali meni je to previše gužvasto (kao i Brela ). Ako bih već negdje u Dubrovniku išao na kupanje, to bi bilo na Lokrumu.
29.06.2021 | 09:40
Ja nikad nisam bio niže od Pelješca.
Dubrovnik vidio u Game of Thrones.
Katastrofa.
29.06.2021 | 12:08
tomislav.c kaže:
Uvala Lapad u Dubrovniku i ona šljunčana plaža, kako je tamo?
Pruža se ok prilika u hotelu, a i htio bih klinca odvesti na zidine, da malo pucamo iz topova.


Iskreno, to (sada se zove Sunset Beach) mi je jedna od najlošjih (čitaj: gužva, buka, ne baš čisto more, gužva, nepostojanje prirodne hladovine, jesam li spomenuo gužvu?...) plaža u Gradu, iako se zadnjih par godina, silom prilika, kupam baš na njoj (relativno je blizu kuće, u kasnijim satima kada idem na plažu ima čak i slobodnog parkinga, pogodna je djeci za kupanje).

U mlađim danima, ne bi mi ni u ludilu palo tamo se okupati.

Puno bolji izbor su znatno manje plaže u blizini (Hotel Adriatic, Hotel Vis 1, Splendit, Vila Banac (ex Titova Vila), ali pronalazak parkinga u relativnoj blizini (da ne moreš vući sve moguće rekvizite 15-20 minuta pješice) je teže od pogotka Euro Jackpota (osim na Splendit-u, gdje postoji parking, i zna se naći mjesta, a ni cijena nije velika).

Za one koji ne vole gužvu, i ne ovise o plićaku, mrkjenta (kamena obala) na sjevernoj strani Uvale (od Sunset Beach-a prema hotelu Neptun) je puno bolji izbor.
29.06.2021 | 12:10
@Kloba,

Vjeruj mi, nisi ništa važno propustio.
29.06.2021 | 12:33
m@xym kaže:
@Kloba,

Vjeruj mi, nisi ništa važno propustio.

Kažeš ti, koji to gledaš svaki dan.
A mene je realno sramota.
Ljudi iz svih krajeva svijeta dolaze vidjeti taj grad, a ja tuljan nisam sposoban otići dolje jednu godinu pa makar i u pred ili posezoni.
Ne, ne - to se mora vidjeti.
Ide u "bucket list".
29.06.2021 | 13:43
Pa i nije baš da ja to gledam svaki dan, u Grad tj. povijesnu jezgra, koju velika većina turista doživljava kao "Dubrovnik", odem najviše jednom ili dva puta godišnje, a i to samo ako je neka prijeka potreba, ili posebna prigoda (npr. na otvaranju Ljetnih igara nisam bio nikad, i ne pada mi na pamet, prijenos na TV je puno bolji, a i vatromet mogu gledati sa terase ili balkona).

Za odmor su puno bolje manje sredine, gdje nema gužve i sve ti je "pri ruci", npr. Makarska rivijera, Mljet, Korčula, Brač, Hvar.

Inače, najbolje vrijeme za posjetiti Dubrovnik je upravo sada, kada još uvijek nema hordi turista, prepunih hotela, kruzera, izletnika iz okolnih turističkih središta, i kada su cijene još uvijek nešto niže nego što su bile prije korone. Posjeta izvan sezone je uvijek rizična jer ne znaš kakvo će biti vrijeme, a Dubrovnik po kiši ili vjetru, baš i nije neki doživljaj.
29.06.2021 | 16:34
Bili cijeli prošli tjedan na Korčuli. Prošli je uzduž i poprijeko. Svaki dan po dvije plaže(uvale). Tempo je bio udaran, ali smo fakat dosta toga obišli.
Ako nismo radili roštilj pri apartmanu(preporučam naše domaćine u Zavalatici) onda smo jeli po konobama domaću hranu.
Za preporuku uvala Bačva i jedina konoba čiji je domaćin za svaku pohvalu. Probati domaći tuna steak, domaću lignju i blitvu, domaću rogačušu. Ufff sad bi najradije dolje.
Bez imalo razmišljanja u tu uvalu bi se vraćao svaki dan.
Dogodine planiramo Vis, Dugi otok ili Lastovo.
Za redovni godišnji, nezaobilazan je Krk ili Mali Lošinj
21.04.2023 | 09:00
Želja mi je Korčula, svakako su mi draži otoci zbog svojih uvala, čistog mora, manja gužva itd.
Muž i ja smo ovo ljeto išli turu po Istri i Kvarneru... vrhunski smo se proveli. Istra je preljepa, kako obala tako i unutrašnjost Istre, jako nas se dojmila. Moram pohvaliti i predivne otoke Krk, Rab, Lošinj... stvarno nam je Bog podario raj na zemlji, mislim da imamo čitav život šta obilaziti samo tu u našoj blizini... Ovo su par mjesta koje smo mi obišli www.premantura.net/premantura/ www.emajstor.hr/clanak/604/insp ... ek_u_malom www.journal.hr/lifestyle/putovanja/zlatn...-biskupici-otok-krk/
21.04.2023 | 12:19
Hvala, @Seka na bumpanju teme.
Mi smo ovog ljeta na Iloviku.
21.04.2023 | 13:23
Ja već gooooodinama ljetni GO provodim na Krku (grad Krk). Počelo je tako da, dok smo se vjenčali, nismo imali novaca ići dalje / južnije. Jedva da smo i za to skucali.
Sad, kad novac uopće nije jedan od parametara odluke, i dalje smo svake godine u Krku.
Jednostavno je prekrasno, ugodno i dobro, da nemam potrebu ići dalje. Odnosno, slobodno vrijeme želimo tamo boraviti, srce samo vuče!

Tako da, vjerojatno i ove godine - grad Krk!
21.04.2023 | 14:05
Ja sam svoju suprugu upoznao na Lošinju, pa je i to jedan od razloga velike privrženosti/ljubavi prema tom općenito prekrasnom otoku. Svaki put kad kročim na njega imam taj neki osjećaj da bi ga najradije cijelog zagrlio.

Ove godine, poslije škole, idemo tjedan dana na Molat. Imamo sad taj neki ritual, posljednjih par godina, da bi bilo dobro da nam djeca upoznaju i druge hrvatske otoke….osim Krka/Cresa/Lošinja. A za GO smo naravno u kombinaciji Krk/Lošinj.

Ilovik je meni također prekrasan otok. Uglavnom ga svake godine obiđemo barkom, a na njega kročimo kratko radi okrijepe, sve u sklopu nekih dnevnih izleta. Uglavnom su nam stanice Susak i Ilovik. Unajmim gumenjak na dan ili dva pa idemo po plažama, ronimo/ribolov/guštanje. Ove godine imamo u planu i prošetat po otoku. Supruga ima neku želju da se u mirovini skućimo na Susku ili Iloviku.
21.04.2023 | 17:55
Možda znaš, akvatorij Molata je praktično jedino područje Jadrana u kojem još ima sklata, vrlo rijetke vrste morskog psa
www.morski.hr/ne-dozvolimo-da-izumru-nek...as-na-rubu-opstanka/
Spominjem to, s obzirom da loviš ribu, i to da je pojedete (s čim se osobno slažem, jer mi je lov iz obijesti etički neprihvatljiv), ako ti slučajno skoči (vjerojatno neće, uglavnom se drži dna) na udicu, da ga ipak pustiš, ako ima ikakve šanse da se oporavi.
21.04.2023 | 18:00
Zdravac kaže:
Ja već gooooodinama ljetni GO provodim na Krku (grad Krk). Počelo je tako da, dok smo se vjenčali, nismo imali novaca ići dalje / južnije. Jedva da smo i za to skucali.
Sad, kad novac uopće nije jedan od parametara odluke, i dalje smo svake godine u Krku.
Jednostavno je prekrasno, ugodno i dobro, da nemam potrebu ići dalje. Odnosno, slobodno vrijeme želimo tamo boraviti, srce samo vuče!

Tako da, vjerojatno i ove godine - grad Krk!


Ja sam cijelo djetinjstvo, svojih prvih 25 ljeta, proveo na Krku i jako ga volim. Puno puta kroz godinu (i ljeti na kupanje, i u jesen kumovima u berbu maslina, i cijele godine radi posla) sam na Krku. I upravo zato, iz tog iskustva, kao i iz iskustva idućih 20 godina, kažem da je ŠTETA cijeli život ići na isto mjesto, ma koliko lijepo bilo, jer je svuda po Jadranu, a osobito na otocima, tako lijepo da je jednostavno grijeh sebe zakinuti te ljepote.
21.04.2023 | 18:55
Kako je krenulo s cijenama apartmana, možda nakon 15 godina ove godine ipak preskočimo ljetovanje.
22.04.2023 | 19:38
Ove godine prvo Rijeka pa Tucepi i Malo Sarajevo
22.04.2023 | 19:54
Jedva čekam!
22.04.2023 | 20:06
smayoo kaže:
Jedva čekam!


Je li to onaj Bosanac iz Sarajeva, kojeg nismo sreli?
22.04.2023 | 20:14
E, taj! Ja sam ga bio sreo kasnije, kad smo prošli kamperom prema Ohridu.
23.04.2023 | 12:25
tomislav.c kaže:
Kako je krenulo s cijenama apartmana, možda nakon 15 godina ove godine ipak preskočimo ljetovanje.


Znam da sve skuplja lagano, ali nije zar da su apartmani u HR toliko poskupili ove godine?

Ja vodim booking za par jedinica blizu Trogira i nisu vlasnici uopce mijenjali cijene u odnosu na proslu godinu.

Koliko vidim skoro sve je puno, mozda je i to razlog sto su nas odabrali
23.04.2023 | 14:41
Ovisi gdje gledaš, u koje doba godine i koliko je blizu mora. Na kvarnerskim otocima i u Istri je porast cijena u privatnom smještaju jako velik (za ovo što ja znam - i do 25%) za smještaj vrlo blizu mora u špici sezone.
23.04.2023 | 18:28
smayoo kaže:
Možda znaš, akvatorij Molata je praktično jedino područje Jadrana u kojem još ima sklata, vrlo rijetke vrste morskog psa
www.morski.hr/ne-dozvolimo-da-izumru-nek...as-na-rubu-opstanka/
Spominjem to, s obzirom da loviš ribu, i to da je pojedete (s čim se osobno slažem, jer mi je lov iz obijesti etički neprihvatljiv), ako ti slučajno skoči (vjerojatno neće, uglavnom se drži dna) na udicu, da ga ipak pustiš, ako ima ikakve šanse da se oporavi.

Generalno ne lovim ribu takve vrste, uglavnom su mi one koje se relativno brzo obnavljaju i koje su zastupljenije od ostalih vrsta. Statistički su šanse vrlo male, obzirom koliko vremena provedem u ribolovu, da ću uloviti takvu ribu. Ta riba je na rubu izumiranja.
U posljednje vrijeme, a da je jedna od manje zastupljenih riba, a koja mi trenutno pada na pamet, bila je kirnja od jedva pola kile. U takvim situacijama uvijek prakticiram puštanje. U biti rekao bih da se pola mojih ulova svede na puštanje i to uglavnom jer su mali primjerci ili su rijetki. I često se nađem u raspravi s pacijentima koji ne vraćaju nedoraslu ribu ili su u debelom prelovu. Recimo ne sjećam se kada sam zadnji put ulovio fratra ili špara, a da su dovoljno veliki. Sad kad si vrtim film, u biti bar 7-8g nisam pojeo ni fratra ni špara

99% ulova, kojeg nosim za jest, po nekom redoslijedu najčešćih su palamida, škaram, ranj, šarun, plavica, arbun, orada, ušata, pagar, ovčica, škarpoč, gof, zubatac, luc…. Sve ostale ribe vrlo vrlo rijetko lovim, neke ne jedemo, a neke nisam nikada ni vidio.
23.04.2023 | 19:38
John:

Ja pecam onako rekreativno u jezerima i komercijalnim ribnjacima. Uglavnom sarane na method feeder. Ne nosim nikada ribe kuci. Uvijek je catch and release.

Cijelo ljeto provedem na moru, 50m od obale, pa sam razmisljao ove godine ponijeti jedan stap za pecanje. Cisto onako za zabavu.

Nikada nisam pecao morsku ribu, nikakvu. Trebam li biti clan nekog kluba/drustva? Mogu li platiti neku dnevnu dozvolu za taj jedan dan kada pecam? Mogu li upasti u problem ako nemam nikakvu dozvolu? Koliko je to uopce rigorozno?

Moze poneki noobie savjet za pecarose pocetnike?

Hvala puno!
23.04.2023 | 20:05
Najbolje ti je uzeti godišnju, ali si malo zakasnio. Godišnje se izdaju do 01. ožujka. Tako da ti preostaju dnevne, tjedne ili 150 dana.
ribarstvo.mps.hr/default.aspx?id=4010

ja dozvolu kupujem od onog trenutka kada sam prvi put platio kaznu, pred kojih 20 godina. Nakon toga sam platio još dva puta. Jednom jer sam bio nestrpljiv i odlučio prvi loviti ribe i uzeti dozvolu taj isti dan ali poslije ribolova. Fakat nevjerojatan peh. Treći put sam platio jer je nisam imao uz sebe. Nekad davno si dobio iskaznicu koja mi je taj put ostala kojih 10min vožnje do kuće.

Da li češ dozvolu platit ili ne to je tvoja odluka. Mene 10 godina nitko nije pitao za dozvolu. Bez obzira na to ja je uzimam svake godine. No da se ne zavaravaš, ja baš nisam neki primjer jer su moje destinacije ribolova uglavnom strme stijene po kojima idu samo fanatici poput mene. U tim bespućima ne vidiš čovjeka, a kamoli policiju.
U gradu, lukama, napućenim plažama sa pratećim sadržajima….česte su mete policije. Ribolovci nisu poželjni uz kupače, jahte i sl., što je ok. Što god ja pričao, koliko god ja bio uredan, ribolovci su zmazani, nose smrdljive mamce i sl. Meni recimo nikada nebi palo na pamet bacat udicu blizu kupača.
Dozvolu kupuješ online, a godišnju moraš preko nekog ŠRD samo imaj na umu to odrasiti do ožujka.
Ako dođeš na more pa te zasvrbi ići malo u ribolov, a dozvolu kupiš online, imaj na umu da ti dozvola vrijedi tek od sutradan.
Ja zadnjih godina prakticiram spining i shore jiging, dakle rola sa spulom oko 3000-5000, štap u rasponu 5-40g, vobleri, poperi, jigovi. Bacaj na sve strane i nešto češ ulovit. Ako ti je to prenaporno, baciš na dno volka, raka ili recimo srdelu i loviš pridnenu ribu. Ako ti je i to prenaporno, onda tunja u ruke pa neku plavicu/šaruna/ušatu. Rogi
 • Stranica:
 • 1
 • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 12 sati, 53 minuta
 • m@xym: Nema na čemu.
 • invictus: m@xym - hvala na objašnjenju
 • m@xym: Jedan puni ciklus je 100%, nema veze na koliko posto si počeo puniti bateriju, a na kojem postotku si prestao. Recimo, jedan puni ciklus je ako si dans punio bateriju od 50% do 100% i ope sutra od 50% do 100%..A, isto je i ako 5 dana zaredom napuniš samo 20% baterija (nebitno da li je punjenje od 10% do 30% ili od 60% do 90%). Postotak napunjenosti baterije jedino utječe na njezinu dugotrajnost
 • invictus: Koliko na Macbooku je jedan ciklus punjenja baterije? Ispod koliko % baterija mora pasti, da bi se računao jedan ciklus punjenja?
 • Daddo: ajmo za početak otvorit temu na forumu u kojoj ćemo raspravljati o tome?
 • andy: @grof USB 2.0 mi daje oko 32, a USB 3.0 oko 95
 • andy: ajmo biti malo konstruktivniji od "tvoja oprema je smeće, baci ju i kupi novu"...
 • drpongrac23: @grof - baci te diskove u ropotarnicu povijesti i uzmi jedan vanjski Samsung SSD sa usb-c konekcijom.
 • grof: Nisu upitnici, smajlić je :)
 • grof: Daddo, znači, to je normalno. Samo sam to htio doznati. ????
 • MAK: Zanimljiva meditacija o procesorima u stolnim macovima
 • MAK: Zanimljiva meditacija o procesorima u stolnim macanima
 • Daddo: Imaš (pra)stare diskove sa bar 3 kontrolera između diska i računala.. kakve rezultate očekuješ?
 • grof: Thx cariblanco, no već imam app, samo nisam baš siguran da su reyultati kakvi bi trebali biti, pa bih ih volio usporediti sa nečim. Našao sam na netu gdje lik mjeri externe SSD i dobiva brojke od 500Mb/s i ne znam da li je SSD toliko dobar ili su moji diskovi toliko loši.
 • cariblanco: skini taj app, besplatan je
 • cariblanco: [link]
 • grof: Tražim ali ne nalazim . Može kakav hint kad i gdje si to postao?
 • grof: thx, idem pogledat.
 • dpasaric: Imaš BlackMagic disk testove za većinu strojeve koje sam testirao u prikazima ovdje, pa malo pogledaj vrijednosti
 • grof: zanimaju me uobičajene vrijednosti za HDD na USB 2.0 i 3.0 . Diskovi 2 su) su od 640nGb Samsung) i 2 TB (Kinez). Ovaj drugi bi , kao trebgao ,biti USB 3.0 no na mini macu m1 oba daju otpilike iste rezultate (oko 36Mb/s). Nekako mi se to čini malo....?
 • grof: Koristi li netko blackmagic disk speed test?
 • Dijete: menu bar text i ikone budu centrurane.. dodatno bih volio da mi se svaki novi prozor otvori u sredini monitora… win11 dock bar u sredini fakat ima smisla na velikim monitorima i hocu hocu hocu to… i pisao sam im u vise navrata, mozda da im Paso napise, njega slusaju, ko ce slusat deriste…
 • Dijete: Pokusao sam i nisam uspio tvikat macos da mi
 • Dijete: Ja sam pokusao hakirat macos da
 • drlovric: Izgleda fino na prezentaciji, vidjet cemo sta ce Apple ponuditi u tom segmentu. Oni obicno dodju zadnji na party, ali ponude naugladjenije i najbolje rjesenje stvari koje vec postoje :)
 • andy: jedan update za Siri dovodi macOS na istu razinu...
 • Zdravac: Ma kakvi windowsi!
 • andy: ništa posebno, zašto bi itko prešao na Windows zbog malo nabrijane Cortane?
 • mbp2009: može li ai pomoći za debug i troubleshooting lmao
 • rusty: @soffoklo - pa, sretno im bilo. Krasno je tamo na windows strani...
 • Soffoklo: Ako Apple na ovogodišnjem WWDC-u ne predstavi neki odgovor na ovo iz Microsofta predviđam sve veću tranziciju s macOS-a na Windowse: [link]
 • andy: thanks kupus
 • kupus: @andy vidi u ram servisu, možda oni nešto uspiju skemijat
 • mbp2009: šteta da nije umro kad je nosio vjenčano odijelo, a ne tek puno kasnije :)
 • smayoo: Doduše, i Tito se odijevao u bijelo, kao Papa... :D
 • smayoo: Ne znam ja... meni su i kardinali sumnjivi. Na kraju krajeva, isto su odjeveni u crveno. :P
 • Dijete: Don’t panic… ;)
 • Dijete: Priznajem… al sam se i sa kardinalom Kuharicem druzio… tako da kaj se mene tice ravnoteza medju zvijezdama je odrzana…
 • Daddo: happy towel day
 • smayoo: Priznaj da si nosio štafetu, komunjaro stara! ;)
 • Dijete: Sretan Dan Mladosti!
 • smayoo: Mislio sam na Proud Mary, naravno... :)
 • smayoo: RIP, Tina. Idem si pustiti Rollin' on the River u njenu čast...
 • Riba: O bokte, sto je iduce, Joan Collins??
 • drpongrac23: Otišla i Tina Turner. R.I.P.
 • drpongrac23: U blizini računala se ništa "ne jede, ne pije i ne puši". Staro pravilo :)
 • smayoo: Piši u forum
 • andy: proliveno piće po MacBooku Pro 14". Store Cvjetni kaže 1695 € za popravak. y/n?
 • mbp2009: ako je bio zadnjih 5-6 godina aktivan, onda normalno da su imali povrat kad je bilo bull trziste
 • halqicya: da presječem: iPhone 5s, Space Grey, 16 GB, s punjačem i adapterom - 40 EUR

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Komentari

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.25 Seconds

Provided by iJoomla SEO