PlayStation 5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

PlayStation 5


05.09.2021 | 15:12
Gledam ovo i sve sam sigurniji da je XBOX puno pametnije dizajniran. Doduse mozda su u Sonyju ipak pametniji ako su to postelali da se bolje kvare nakon garantnog roka.
  • Daddo
  • Posjetitelj
05.09.2021 | 15:30
Meni samo nije baš jasno kako su uspjeli utvrdit da "gube lovu", a ne mogu nasmagat konzola za tržište i istovremeno rade redizajn?

Omogućili su kompatibilnost unatrag sa PS4 naslovima, developeri razvijaju dalje igre i za PS4 i za PS5... i oni "gube lovu"?

Recite da vam partneri nisu u stanju isporučit tražene količine i da ste zato mijenjali ovo ili ono... a ne pričat "gubimo lovu".

"Problem" XBOX-a je količina naslova i ekskluziva koja je daleko manja no je to slučaj kod Playstationa. I naravno općeniti problem industrije računalnih igara (isto kao i filmske) je nedostatak originalnosti priče i igrivosti, koji se zamjenjuje turbosuper specijalnim efektima.

Skroz legitimno i legalno, ali praktički bez brze internet veze i jakog communityja nema naslova koje možeš igrati na konzolama, sve ide prema pretplati i multiplayeru, single play je ili nedorečen ili opet traži nešto s "interneta".

U tom smislu Nintendov Wii je bio daleko zabavnija konzola nego je to PS, unatoč "jadnijoj grafici" i lošijoj ponudi naslova. Jer ti je protivnik u istoj sobi i još ga možeš sprdat kako lamaće kontrolerom jer mu je backhand za Q ili je izabrao krivu golf palicu...
05.09.2021 | 16:12
Ne moras meni nista govoriti, ja ne igram online multiplayer igre, to mi je strahovita tlaka. Zadnja koju sam igrao i koja mi je bila super je bio Starsiege Tribes. Imao sam i kratki izlet u World of Warcraft ali tamo sam samo nervirao ljude.

Ja najvise volim jednostavne ali originalne single player igre, zato i jesam toliko agnostican premo izboru konzole jer takve igre nisu nikad "ekskluziva", izlaze za sve pa se mogu na miru fokusirati na to koliko mi lijepo konzola izgleda na polici.
  • Daddo
  • Posjetitelj
05.09.2021 | 17:00
Dam se kladit da istu spajaš na FD Trinitron 100Hz
05.09.2021 | 17:01
Haha, pa da je imam, ne bih imao problema s tim.
05.09.2021 | 17:29
Hvala Daddo, nisam bio siguran da je ovo aluminij - no zato sam te i pitao kaj veliš (tu se odnosilo i kaj vidiš, kaj misliš o svemu i kaj na to sve veliš - no na meni je greška, trebao sam biti puno precizniji).
Oni su, kako sam ja našao na nekoj stranici; ovaj prvi "silent rollout" napravili jer su pri izradi prvih konzola PS5 navodno otišli "overdboard" sa hlađenjem i kako se sve spojilo u "perfect storm" sa nestašicom dijelova uzrokovanom COVID-om, tako i danas, 11 mjeseci nakon predstavljanja konzole - PS5 niti u jednoj zemlji nije na policama. Nije niti XBOX. Dijelova jednostavno - nema.
A kada ih ima, pokupuju ih odmah najbogatiji.
Osigura se , SONY, SAMSUNG, nastavite redom...
Za primjerice, autoindustriju ostane šipak.
Baš danas sam pročitao tekst kako jedan Ferrari mora čekati da im dostave elektroničke dijelove za tipa - dizanje stakla (karikiram) - a kamoli išta kompliciranije i modernije poput čipova za autonomnu vožnju i slično.
Potpuno se slažem sa Ribom u konstataciji da je XBOX puno bolje složen.
Kao prvo, ne skuplja prašinu tako jako čisto iz razloga jer nema tisuću rupa sa svih strana.
Izgleda jednostavno, no meni je to jednostavno prelijepo.
Ovaj avangard petice mi je sve manje lijep i mislim da će redizajn te konzole (uvijek to naprave na pola životnog vijeka neke generacije Play Station konzole) biti vraćen u smjeru klasičnog - no to je samo moje mišljenje i znam da mogu biti 100 %. u krivu.
Trebaš vidjeti kako to izgleda samo kada makneš ta krila, za koja je predviđeno da to napravi i kupac doma - vidio si gdje je SSD limić.
Čak se skupi prašina na kompletnim stranicama gdje se crna boja unutrašnje konzole i bijela boja strane krila "ljube" u nedostatku boljeg izraza.
Znači, na potpuno ravnim dijelovima ta konzola uspije u sebe uvući prašine kao da ima otvore negdje u blizini, koje nema.
Po meni, mogli su poboljšati aktivni ventilator ovako kako jesu, ali ostaviti pasivni kakav je bio.
No, to nije "cost eficient".
Konzola je 300 grama lakša, a pričamo u ovom slučaju o digitalnoj verziji.
Ja zaista mislim da je svih 300 grama (jer su u videu mjerili težinu puno stvari pa i aktivnih ventilatora starih i novih - ispali su u gram isto teški) otpada na taj duplo manji i načinjen od lakšeg materijala (ispravi me ako griješim, ovo pretpostavljam) pasivni hladnjak.
Kako će to zvučati kada izađe prva prava PS5 igra?
AAA igra poput Forbidden West, nastavak Horizon Zero Dawn?
Ili God of War Ragnarok?
Jer ovo su sve mješavine PS4 i PS5 igara, još uvijek (po meni) od groud up pravu PS5 igru (znači da je ista programirana godinama kada je PS5 već vani, pa se studio testovima bavio samo na PS5, a ne na PS4 Pro pa kasnije išao prepravljati napisane kodove za PS5 da bi se igra mogla zvati PS4/PS5 igra.
Kao što sam još u prošloj generaciji primjetio, izbacili su ukupno sedam različitih PS4 modela, što prvih, što Slim, što PS4 Pro kojeg su predstavili 2016, 2018. napravili prvu inačicu, a krajem 2019. (i izlaskom Red Dead Redemption 2) izbacili su posljednju inačicu PS4 Pro.
XBOX takve stvari ne radi.
Oni zamisle konzolu u startu, i ta konzola je tiha cijeli svoj radni vijek. Nema ovih fora da vlasnik sam doma može otvarati dio da bi je malo očistio od prašine iako nije niti dospio do aktivnog a kamoli pasivnog hladnjaka već samo vlažnom krpicom obrisao crnu plastiku ispod bijelih "krila" kako ih ja zovem.
Iskreno, na onaj dbrand i kupovanje zamjenskih sam pomislio u trenutku kada sam si mislio "a što ako mi pri jednom od tih čišćenja" jedna kukica, zub - nazovimo ih kako hoćemo?
Kako bih nabavio novi?
SONY nema ni konzole vani, kamoli dijelove.
Zato mi je to prostrujalo kroz glavu.
  • Daddo
  • Posjetitelj
05.09.2021 | 17:44
Jednostavno... nađeš na e-bayu ovu stvar: www.quietpc.com/tnn500af

i presložiš svoju omiljenu igračku u drugo kućište

Nego ozbiljno, s čim podmazuju te kotačiće na slici da je totalno no noise?
05.09.2021 | 17:48
Već sam vidio sličan video.
Tip je izvadio sve iz PS5 i napravio novo kučište sam.
Pogledaj rezultat.

Moraš mu odati priznanje za ideju, jer ovo meni izgleda kao savršeno očuvani radio iz 1950-ih, a ne najnovija SONY gaming konzola.
No, svaka mu čast.
Stvarno, tim ljudima se divim odakle im samo ideje padaju na pamet, a kamoli sati i sati provedeni da iste sprovedu u dijelo.
05.09.2021 | 18:20
Riba kaže:
Ne moras meni nista govoriti, ja ne igram online multiplayer igre, to mi je strahovita tlaka. Zadnja koju sam igrao i koja mi je bila super je bio Starsiege Tribes. Imao sam i kratki izlet u World of Warcraft ali tamo sam samo nervirao ljude.

Ja najvise volim jednostavne ali originalne single player igre, zato i jesam toliko agnostican premo izboru konzole jer takve igre nisu nikad "ekskluziva", izlaze za sve pa se mogu na miru fokusirati na to koliko mi lijepo konzola izgleda na polici.

Ovakav sam i ja.
Iako sam imao već tri mjeseca za isprobati neku igru na multiplayeru, još uvijek nisam.
Jednostavno, single player mi je najbolji.
Tu smo isti.
05.09.2021 | 22:22
Godinama su izlazili leakovi za peticu i cijelo vrijeme sam molio boga samo da bude velika i besumna. Odradili su to. Ja zamjerki po tom pitanju nemam.

Cetvorka me zlostavljala psihicki i fizicki, iako sam ju uredno rastavljao, cistio, pastu mijenjao.

Doduse kod mene je ona prva, najstarija, preorder u USA i nisam je nikada ni promijenio. Radi i dan danas, sa dva originalna gamepada. Moguce da su kasnije revizije bile nesto tise.

Iskreno peticu nikada cuo nisam. Uopce ne cujem nista, osim beep kad se prpbudi i to je to.

By the way, crknuo mi SavageX usb stick ukljucen u PS5. Dal je umro sam od sebe ili ga je PS5 uspio poslati u vjecna lovista ne bi znao

Uglavnom ne radi vise. Mrtav. Trazim neki normalan SSD za alternativu...
  • Daddo
  • Posjetitelj
06.09.2021 | 10:41
@drlovric - normalan SSD u smislu cijena/namjena je Crucial P5 plus - www.tomshardware.com/reviews/crucial-p5-plus-m2-nvme-ssd-review . SSD-ovi velikog kapaciteta su bezobrazno skupi još uvijek, tim više što je Sony odlučio baš 4. generaciju podržati u svojim konzolama radi brzine čitanja/pisanja. Sony kao "preporuča" SSD s pasivnim hladnjakom, ali ja to ne bi jer em je skupo em je prilično beskorisno.
06.09.2021 | 14:47
Crko ti je zbog enormnih vrućina unutra.
Ja si svaki save stavim na USB, unutra je sa stražnje strane ni pola minute, kada ga izvadim full je vruć.
Tebi je bio uštekan non stop.
Pasivni hladnjak na SSD MORA IĆI.
Upravo zbog tih vrućina.
Ima stotine videa na YT gdje ljudi ne uzmu pasivni sa SSD-om nego to dvoje kupe odvojeno.
I na kraju ih taj pasivni ne košta više od ne znam ni sam koliko dolara, a izuzetno je bitan - to svi naglašavaju.
I onda ih sastave, moraš paziti da SSD postaviš točno nekako da ti stoji na tri nogice od PS5 odnosno da lebdi u zraku, kada si to obavio stavi pasivni hladnjak (ili ga stavi prije); no onda vrati limić od PS5 obavezno.
Inače ti neće dolaziti do negativnog tlaka, pa ti aktivni cooler neće vuć vrućinu koja se generira van nego će se ista zadržavati iznad SSD-a i malo peć plastiku.
Rekao bih ti kupi vanjski HDD za 500 kuna, ili vanjski SSD - brzine su takve i s jednim i s drugim da je SSD za trenute igre bacanje love. Samo za to moraš imati prazan zadnji USB slot, a ti to nemaš.
Ovaj na prednjoj strani konzole PS5 čuva za punjenje gamepada, slušalica...
A tebi su odozada na jednom uštekane slušalice, na drugom punjač za controllere.
A ne znam kaj da ti velim, ako si za ovaj USB mogao dati 2000 kuna (koliko si već dao preko čega si kupio, govorim o HR cijenama) - kupi pošteni unutarnji SSD.
SAMSUNG SSD 980 PRO M.2 NVMe PCIe 4.0 od od 250 GB je 600 kuna, od 1TB je 2000 kuna, od 2TB je 4000 kuna.
Jest puno, a šta ćeš sada?
A pasivni hladnjak zaista moraš uzeti jer će ti se SSD skuriti kao što ti se skurio USB.
I prije jer je bliže izvoru topline.
Pogledaj dva tri videa pa vidi stavlja li itko od tih PS5 manijaka SSD bez pasivnog hladnjaka.
Na tvom mjestu kupio bih si unutarnji SSD od 1TB, provjereni SAMSUNG koji uzimaju svi i imaš mali pasivni coller koji ne može koštati više od 20$, i to sam puno rekao. Nije SAMSUNGov sigurno.
I morat ćeš odvojiti ta krila, pa pripazi da ne strgaš koji zub.
Pripremi odmah sprej za puhanje zraka da propušeš cooler, vlažne maramice da ga obrišeš (javi mi potom šta misliš o prašini i kako se uvlači u sve pore konzole) i probaj vidjeti koja je marka ventilator bez da ga vadiš, onako kroz ove limove koj ga čuvaju možda uspiješ pročitati naziv tvrtke.
Sretno!
EDIT:
Ili da provjeriš imamo li mi uopće USB-C slot iza, jer meni se čini da imamo.
Ako je to točno, provjeri ima li na prodaju vanjski SSD sa USB-C kablom za konzolu.
Ispast će te jeftinije sigurno.
06.09.2021 | 16:44
@dpasaric - nikako da ispadnem siguran da sam kupio Ghost of Tsushima Director's Cut.
Po ovom tekstu - ako se ima PS4 disk ili digitalna verzija - ukoliko odmah platiš 229 kuna to je to.
Onda ti updatea igru za PS5 i doda sve te Director's Cut dodatke.
A ovo što si ti pričao za 70 kuna, to možeš kupiti (jer meni pokazuje da sam već kupio) samo ako si kupio PS4 Director's Cut za 149 kn. Onda ti se javlja ta opcija koja ti nudi za 70 kuna isto što košta 229 kuna u komadu.
Mene je samo cijelo vrijeme bunilo što je shortcut igre isti, kada se učita postane zlatno bijeli ali ne piše Director's Cut i mislio sam stalno da nešto krivo radim.
Ali po ovome sam napravio najjednostavniji upgrade - onaj koji su nudili čim bi ubacio disk pa bi se cijena sa 599 spustila na 229 kuna.
Link:
www.hcl.hr/game-special/kakav-ghost-of-t...laystation-5-175668/
Kad pročitaš, daj mi odgovori koliko je teška tvoja PS5 igra Ghost of Tsushima?
Kod mene je PS5 - 60 GB, imam i PS4 od 40 GB + Bonus content od 7,5 GB.
Bojim se išta brisati da opet ne bi morao skidati danima...
06.09.2021 | 16:48
@Kloba:

Meni je sa zadnje strane slobodan USB, tu mi je bio ukljucen i taj USB stick koji je prestao raditi. Slusalice punim originalnim Sony punjacem, on ide u struju.

Sony slusalice su USB C, njih napunim Apple punjacem. Mada rijetko ih i koristim iskreno.

Razmisljam uzeti eksterni SSD (mozda 1TB pojma nemam) i malim kabelom ga spojiti za straznje strane PS5 i spustiti ga iza sto dalje od same konzole i toplog zraka koji izlazi.
06.09.2021 | 16:58
OK onda.
Ma mislio sam na onaj dongle od slušalica, znaš da je USB.
Pa sam si računao ako taj dongle ima u jednom utoru, nastavak za controllere u drugom - nema više velikih 3.0 USB utora.
Ako imaš super.
Imaju ljudi (ti entuzijasti su svi redom pokupovali vanjske SSD-e prije nego je SONY otvorio mogućnost ugradnje unutrašnjeg softwareskim updateom) raznih vanjskih SSD-a kapaciteta minimalno 1TB koji su mali da ne bi vjerovao.
Kao neki četvrtasti (zaobljenih kuteva) privjesak za ključeve malo većih dimenzija izgledaju.
Onda kupi to.
Mogu ti potražiti link za neki ako hoćeš, mada znam da možeš i sam.
EDIT:
Evo ti od gamesradara preporuke na upit "best external SSD for PS5".
www.gamesradar.com/ps5-external-hard-drive/
06.09.2021 | 17:03
I ovo da ti napišem, mada se ti nećeš zeznuti ali bi se drugi korisnici mogli.
Primjerice ljudi mogu napuniti gamepad od PS5 ili PS4 uštekavši u  ili Android Adapter USB, ali nikako ovaj novi fast charging od 18 W jer može skuriti gamepad.
Mora biti ovakav kakav imam ja za iPhone 8, maksimalno 5W.
Eto, i to sam ulovio neko upozorenje, ali ti imaš svoje ležište od SONY-a pa te to ne treba brinuti.
EDIT:
I ja slušalice rijetko koristim.
Vidiš, dobru si mi ideju dao kako da si oslobodim utor.
Ja sam mislio da dongle mora biti uštekan u PS5 radi komunikacije bluetoothom.
A za punjenje slušalica, pa ista fora kako se puni gamepad ako nemaš nastavak za punjenje - i sa njima dobiješ identičnu žicu (USB to USB-C) i uštekaš ju u prednji dio konzole.
Mada možeš i ovako, ista fora kako ljudi pune gamepade, contollere (kako god ih zvali) - samo punjač ne smije biti jači od 5 watta.
Baš vidi na svom SONY punjaču koje je snage.
Garant nije više.
06.09.2021 | 17:22
Sada ponovo čitam, mislim da se kod slušalica nismo razumjeli. Nisam pričao o punjenju istih, nego o onom nastavku preko kojeg slušalice bežično komuniciraju s konzolom. A taj nastavak (dongle, kako god) se u PS5 uštekava preko USB-A utora.
Zato sam mislio da su ti oba zauzeta.
SONY ih odozada ima dva, jedan ti treba za dongle, drugi za punjač controllera.
A slušalice si napuniš ili s prednje strane ili direkt na adapter pa u šteker, to je na svakom od nas ponaosob.
Ili si ti taj dongle vadio svaki puta kada ne bi upotrebljavao slušalice, ili si ga uštekao s prednje strane - nekako si morao dobiti zvuk u njima.
O tome pričam.
A ovo da ti se skurio taj USB iza, to me još manje čudi.
Kažem ti, ja si odigram nivo - odlučim si ga saveati na USB i to prebaciti na komp, USB nije bio uštekan niti pola minute kada ga izvučem vruć je full. Ne da zadobiješ opekotine, ali je baš vruć. Tako da me uopće ne čudi da ti se skurio.
Šteta, to je bila mrcina od USB-a.
07.09.2021 | 00:48
Kloba kaže:
@dpasaric - Kod mene je PS5 - 60 GB, imam i PS4 od 40 GB + Bonus content od 7,5 GB. Bojim se išta brisati da opet ne bi morao skidati danima...


Znači PS5 verzija je 60.25 GB i to je sve što ti treba.
07.09.2021 | 07:10
O veliki Duše sa sjekirom!
Manitu!
Hvala ti što si se pojavio nakon tolikog prizivanja!
Skoro sam odustao.
Šala!
No, ozbiljno sada, više izludih od svih tih peripetija jer su obično tvoje riječi točnije od najtočnijih stručnih magazina (ovo nije sprd, da ne misliš), pa me zbunilo da moram nakon 229 doplatiti još 70 a nigdje nisam to mogao naći, odnosno pisalo mi da sam već to kupio.
Tek mi je onaj tekst gore objasnio da je 149 kn + 70 kn ili 229 kn u komadu za vlasnike PS4 igrice, bilo diska ili online igre.
Znači nikakvih 300 kn.
Ipak - morao sam dobiti tvoju potvrdu smijem li brisati ovo za PS4 i bonus content jer se izričito sjećam da je na Director's Cut pisalo da teži 91 GB (ispod toga pisala je cijena od 599 kn) i kada bi zbrojio PS4 i PS5 verziju - to je to - 91 GB.
I to me ubijalo u pojam.
No, evo - obrisao PS4 verziju i Bonus content, PS5 teži u cencu koliko si rekao 60.25 GB - i to je to - radi.
Hvala ti puno!
Sorry na davljenju, ali za tu si igru ti stručnjak pa sam morao tako.
Znaš kako su je opisali?
Swan song of PS4 console.
Inače, ona Sekiro: Shadows Die Twice igra koja se bavi istom samurai tematikom ti je još uvijek 500 kuna iako je PS4 igra zato što ima puno “Game of the Year” Awards, ali sve ih više dobiva ove PS5 upgrade.
Imaš rubriku pod PS Store koja se zove nekako tipa "PS4 games eligible for PS5 upgrades".
Tu ti je PS4 Ratchet & Clank i još desetak i više igara.
Kako bilo, hvala ti!
Pozdrav!
07.09.2021 | 13:59
@drlovric - svaka ti čast na nagovoru da si kupim PS Plus godišnju, evo Hitman II ovaj mjesec.
Igra inače više od 500 kuna u HR storeu.
07.09.2021 | 16:53
@Kloba:

Ako znas ono nesto primary/secondary sto ljudi kemijaju sa accountima, dacu ti moj login. Imam sigurno 200 igara u accountu, pa instaliraj sebi sta god zelis.

Nisam proucavao kako to ide, al znam da ljudi to rade. Cak i prodaju tako igre po oglasima.
07.09.2021 | 19:21
drlovric kaže:
@Kloba:

Ako znas ono nesto primary/secondary sto ljudi kemijaju sa accountima, dacu ti moj login. Imam sigurno 200 igara u accountu, pa instaliraj sebi sta god zelis.

Nisam proucavao kako to ide, al znam da ljudi to rade. Cak i prodaju tako igre po oglasima.

Puno mi znači da uopće imaš povjerenja da mi daš account, no iskreno ću ti zahvaliti i priznati da sada imam gotovo 70-ak igara, od kojih je dovršeno njih deset do platinastog, a odigrano možda pet više.
Imam jako puno igara za odraditi, no ukoliko ovaj poziv vrijedi za kasnije - primjerice vidim li da imaš neku igru koja mi je napeta - onda ćemo napraviti to.
Kako bilo - puno ti hvala!
07.09.2021 | 21:28
drlovric kaže:
@Kloba:

Ako znas ono nesto primary/secondary sto ljudi kemijaju sa accountima, dacu ti moj login. Imam sigurno 200 igara u accountu, pa instaliraj sebi sta god zelis.

Nisam proucavao kako to ide, al znam da ljudi to rade. Cak i prodaju tako igre po oglasima.


PS5 vise nema glavni i sporedni racun....

sad to radi kao family share.

na ps4 je to radilo po principu da se Racun A logira na konzolu B i postavi kao glavni racun.. Tako da onda Racun B na konzoli B ima puni pristup igrama i PSN+ od racuna A.

A isto tako racun B se logira na konzolu A i postavi kao glavni.

ja sam to korsitio sa sinom... njemu sve kupujem i PSN+ a ja samo koristim.

na youtube ima puno materiala, malo puno pricaju al se da skuzit
09.09.2021 | 12:11
Svi znamo da  sprema event, a za nas koji volimo i PS danas event sprema i SONY.
Pa tko hoće, link je dolje:
14.09.2021 | 19:12
Kloba kaže:
Svi znamo da  sprema event, a za nas koji volimo i PS danas event sprema i SONY.
Pa tko hoće, link je dolje:


@Kloba pogle privatne poruke
15.09.2021 | 13:21
Hvala ti Robert!
17.09.2021 | 14:50
Vjerujem da su korisnici PS5 već skinuli novi firmware za konzolu i controller, imamo 40 noviteta (najvidljiviji na prvu je da pokazuje na ikonama igara da li su PS4 ili PS5 igrice, a konačno je full podržana ugradnja unutarnjeg SSD-a (iako sam mislio da je to već otključano, no sada se pod storage točno vidi trenutno sivi (znači nemam taj SSD) NVMe storage, osim osnovnog od konzole i USB HDD ili SSD externog storagea.
Postoje i 3D audio postavke za TV, pogotovo za one koji imaju priključene neke zvučnike...
Da ne duljim, tu tip objašnjava u deset minuta šta su sve konačno popravili ovim updateom.
  • overtherainbow
  • Posjetitelj
24.11.2021 | 16:49
Je li itko ima ikakve novosti za restock? Pratim na dnevnoj bazi nabavu i to malo mjesta sta imaju cijene su prevelike. SophosLab je danas objavia na kratko da imaju konzolu dodatni joystick i jednu igricu za 6500 kuna. S obzirom da sama konzola kosta inace oko 4300kn ne znam di su nasli na dodatnu vrijednost od 2200 kuna...
25.11.2021 | 16:29
Bas sad sam trenutacno u USA pa sam gledao i cijene PS5. Oko $500 (plus porez) na Black Friday ali jako malo toga ima u ducanima.

Kupis u app, oni ti posalju doma ili pokupis na parkingu. Parkiras se, ljudi ti ubace u gepek i vozi. Da se izbjegne fizicki kontakt valjda.

Ja sam pokusao na par mjesta kupiti jednu konzolu za poklon, ali uvijek je bilo Out of stock, tako da nisam ni kupio.
26.11.2021 | 09:43
overtherainbow kaže:
Je li itko ima ikakve novosti za restock? Pratim na dnevnoj bazi nabavu i to malo mjesta sta imaju cijene su prevelike. SophosLab je danas objavia na kratko da imaju konzolu dodatni joystick i jednu igricu za 6500 kuna. S obzirom da sama konzola kosta inace oko 4300kn ne znam di su nasli na dodatnu vrijednost od 2200 kuna...

Nisam gledao cijene u Sancta Domenici, no ako je bundle u pitanju ionako ti ispadne isto kao da kupuješ igru sa strane, poželjno bi bilo da imaš prije uključivanja PS Plus aktiviran pa da ti da onih 16 igrica sa četvorke itd.
Zašto ne nazoveš onaj free broj Sancta Domenice?
Pa tamo pitaš ima li rezervacija?
Tako je najbolje.
Čekat ćeš neko vrijeme, ali ćeš ga dobiti.
Broj ti je 072 33 69 55.
Tako sam ja kupio svoj.
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 4 minuta
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?
  • kupus: Ima takvih naravno. Iz mog skromnog iskustva takvi su u manjini.
  • smayoo: većina online trgovaca odbija slati na poste restante pa čak i na poštanski pretinac
  • kupus: zasto na osobnu adresu*
  • kupus: Zasto na adresu? Naruci na adresu postanskog ureda, tamo ce te cekat
  • drlovric: Imamo li koga iz Zupanje na forumu da bih mogao naruciti paket na njegovu adresu? :)
  • ecvis17: ok, tnx
  • smayoo: Piši u forum
  • ecvis17: pozdrav svima, imam stari MBP koji maksimalno moze voziti BigSur ... malo nisam vise u toku, gdje se danas mogu pronaci Combo installeri? Tnx
  • cariblanco: Čekao je da Hajduk osvoji prvenstvo i na kraju je odustao ;)
  • Yonkis: Od sada ćemo mjeriti vrijeme pre-JM and post-JM time
  • JOHN: Ako je vjerovao, neka mu dragi Bog pomogne i uzme sebi. Ako nije, opet nema veze……sve u svemu mislim da je živio dobar život!
  • smayoo: Ljudi... ode nam Joža Manolić... Nije šala.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Gjuroo, m@xym, Maxxy, Riba, smayoo, tino1, Zoki, Anonimci (745)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO