smayoo!! di je tema kudko na more?
(2 korsinik/a gleda/ju temu) dpongra22, (1) Gost

smayoo!! di je tema kudko na more?


10.07.2020 | 12:48
bump
10.07.2020 | 13:24
Zar to nije u temi "Pozdrav iz kužine! " ?
10.07.2020 | 16:38

Čekaj da pogodim - Florijan će na Vis!
Mi smo od utorka u Postirama. Napokon Brač!
14.07.2020 | 20:53
Pozdrav iz Postira!

D599AA66-FBFE-4F30-A9A2-01583FB7A3B1.jpeg
01.06.2022 | 13:59
Mislim da je red da se ova tema aktivira.


Je li bio netko na onim pješčanim plažama na Mljetu (Saplunara), na kontra strani otoka od Nacionalnog Parka? Kako je tamo?

Klinac bi na "zamuljenu" (pješčanu) plažu. Pošto idemo krajem 6., nebi bilo ni loše da idemo negdje gdje se more tada ugrije.

Gdje ćete vi?
01.06.2022 | 16:13

Mi smo bili u Saplunari prije 15 gpdina, dok su klinci bili još mali, i bilo ih je samo dvoje . Tamo je, za ići s klincima, prekrasno. Totalno stress free. Nema prometa, nema gužve, možeš pustiti dijete da se samo odšeta do plaže, hladovina ispod onih borova, ne trebaš se bojati niti da će na suncu izgoriti, nema ježinaca, nema moruzgvi, nema meduza... Od srca preporučam.

Druga sjajna destinacija za takav uzrast i takav tip plaže, ako je u pitanju kraj lipnja (jer u srpnju i kolovozu je velika gužva) je Murter, mjesto Murter, s vanjske strane koja gleda na Kornate, gdje je uvala i plaža Slanica.

Ako trebaš koji kontakt iznajmljivača, javi.

Osim toga, ako tražiš destinaciju gdje je baš baš pijesak, i zaista lijepo:
Punta Križa, na Cresu, odmah kod autokampa (ako te nije strah otplivati malo dalje od kraja, možeš sresti i dupine, ne boje se prići ljudima ako ne nose ništa u rukama)
Šilo, na Krku, pješčani dio plaže je nevelik, ali u lipnju uvijek bude mjesta
Supetarska draga, na Rabu, zapadna strana (istočna strana, kao i tzv. "rajska" plaža u Loparu, meni barem, nisu baš neka sreća - preplitko, premuljavo, i tak... )
Lumbarda, na Korčuli. Meni je ljepša Vela pržina (gleda na vanjsku stranu, prema Mljetu i Lastovu), drugima je ljepši Bilin Žal (doslovce 50 koraka popreko otoka, gleda na unutarnju stranu, prema Pelješcu)
Šunj na Lopudu
(pa i) Prapratno, na Pelješcu (ne toliko kao ove ostale, ali ipak...)

S tim da u lipnju Prapratno i Vela pržina još mogu biti prohladne, a možda i Bilin žal, ovisi koliko vjetra bude

Pješčane plaže koje meni osobno nisu baš nešto (a relativno su poznate) bile bi npr. Soline (Klimno-Čižići) na Krku, spomenuti Lopar na Rabu, Sabunike kod Zadra (i ostale tamo bliske "močvarne" lokacije ), sve one muljave mlake na Pašmanu, ona uvala istočno od Jelse na Hvaru... ima ih još, ali ne nalazim potrebu da ih reklamiram...
01.06.2022 | 19:43
Saplunara samo prijepodne, popdne smeće more dogura do plaže.
01.06.2022 | 20:04
ScreenShot2022-06-01at21.04.35.png


U 10 dana koliko smo bili, smeća je more nanijelo (i to ne neku strašnu količinu) 2 dana kad je bilo jugo, na dio koji sam pošarao crveno.

Mi smo se uglavnom kupali na maloj plažici označenoj žutom strelicom, a ponekad popodne na ovoj drugoj, označenoj narančastom strelicom. Tu je uvijek bilo vrlo čisto i ugodno.
01.06.2022 | 21:41
smayoo kaže:

Mi smo bili u Saplunari prije 15 gpdina...


Bogme odgovor ti je prva liga, za pola ovih plaža nisam znao.
Dao si mi materijala.

Od onog što sam vidio uživo, moj favorit je Porat na Biševu, ali da , nije jednostavno do tamo.
01.06.2022 | 23:34
Eh, sad, Biševo...
Dok ti djeca malo narastu, pijesak će biti out, a šljunak (oblutci) in. Kad dođe taj čas, pazi sad...

Porozina na Cresu (naravno, ne samo trajektno pristanište, nego prva uvala na sjever - kad izađeš s trajekta, odmah lijevo, ima putokaz "Porozina", doslovno niti 100 m dalje je čistina na rubu šume gdje parkiraš i onda pješke kroz šumu nekih 100m cca, stazom, pa improviziranim stepenicama dolje na plažu)

Valun, također na Cresu

Glavotok, na Krku - ne sama punta i mjesto, nego u kampu

Medveja, s istočne strane Istre, pod Učkom, blizu Lovrana

Rabac, u Istri, plaža Maslinica, u dnu uvale

Postira, na Braču, plaža Mala Lozna (Molo Lozna)

Bol, na Braču, plaža Zlatni rat (naravno , ali vodi računa da je gotovo uvijek vjetar i to solidan pa zapravo nije pogodno za mlađi uzrast

Na Hvaru, eeee... na Hvaru ih je najmanje 10 Moj prvi favorit je uvala Rapak. Ali i Smokvina, na primjer. Ma, ako odeš na Hvar, idi na barem 15 dana, pa svaki dan na drugu plažu.

Slično tako i u Podbiokovlju (potez obale od Donjih Brela preko Makarske do Gradca), samo je problem pronaći plažu koja nije sva usrana i zagađena smećem (ne onim koje je more donijelo, nego onim koje su ostavili kupači, jer što bi mještani čistili za turistima kad ovi ionako dolaze... ) te sve one prateće usluge (npr. restoran u kojem te neće otrovati, bez obzira na cijenu koju platiš i sl.). Šteta. Ne uzimajući u obzir otoke, ovo je daleko najljepši dio hrvatske obale, a u smislu razine turističke usluge je dno dna...

A na Pelješcu... uvala Divna. Sjeverozapadno od Trpnja. Ne zove se uzalud tako. Eeeee....

I, naravno, da ne zaboravim... Plaža Veliki žal, cca na pola puta između Slanog i Trstenog (Dubrovačko primorje)
02.06.2022 | 09:01
I sada moje redovno "kukanje" u ovakvim temama, ali to je već tradicija na forumu!

Kao i svake godine, pa tako posebno ove "pandemijsko-ratne", kao proleter koji živi isključivo od svog rada, nemam luksuz godišnjeg odmora i cijelo ljeto ću raditi. Nema rezervi, nema fondova za GO, dapače, samo neplanirani uvećani troškovi i brige stvorene krizom. Novac se mora stvoriti na računu na ovaj ili onaj način, nema tu neke čarolije, tako da još jedno ljeto ostajem u gradu i radim.

Vama koji imate više sreće i pameti želim ugodan odmor i da se nauživate ovog ljeta gdjegod završili!
02.06.2022 | 10:22
Sve je to stvar samo prioritiziranja. Znam ljude koji zarađuju daleko manje od mene, isto imaju djecu koju uzdržavaju, ali i bračne drugove koji nisu zaposleni, no svake zime se ide na skijanje u Italiju, i svako ljeto na ljetovanje (i to ne u Dalmaciju, nego kojekuda po Mediteranu). Kako? Kredit na 12 rata. I kukanje. Ovako kako ti kukaš da nema ljetovanja, tako oni kukaju da su školske knjige skupe, da jbimpsmtr kud idu te cijene goriva, i šta misli taj majstor, tko je vidio toliko naplatiti redovni servis za auto... A znam i one koji su poslodavci, kao i ti, destinacije su Karibi i Kanarski otoci, a hoće li zaposlenici dobiti plaću? Hja... Pa ne mogu ja sebe zakinuti za odmor. Meni to *TREBA*!
02.06.2022 | 10:40
Unajmili smo kuću na Visu na tjedan dana, za sredinu lipnja. Imate neki prijedlog koje plaže na otoku i koje su konobe dobre za poist. Bilo bi super ako su u blizinama plaža. Ne patimo na neke fine restorane.
02.06.2022 | 12:06
www.google.com/maps/place/Dida+Luka/@43....0405893!4d16.2311311
OPG, nije za samo banuti, nego nazoveš i dogovoriš se. Plaža je u redu ako voliš pijesak. Za hranu jamčim osobno.
02.06.2022 | 13:58
smayoo kaže:
www.google.com/maps/place/Dida+Luka/@43....0405893!4d16.2311311
OPG, nije za samo banuti, nego nazoveš i dogovoriš se. Plaža je u redu ako voliš pijesak. Za hranu jamčim osobno.


Koje li slučajnosti, baš zbog te plaže tu pješčane na linku, klinac hoće opet na pješčanu.
(bili na njoj prije par godina)


Slažem se za prioritete. Evo auto mi ima skoro 400k km, nije nit neka klasa, star 16 god a nazire se i hrđa.
Ali to mi je prioritet tamo negdje na 20. mjestu, dok mi je more s klincima (dok su mali i hoće ići s nama) u ovom trenu u top 3.
Šta ćeš, svako ima svoje mušice.
02.06.2022 | 14:08
Hvala na info.
03.06.2022 | 14:22
Ove godine mislim da dosta staticno, ali klasika sibenik-opatija, pa okolo naokolo. Neke destinacije sa placenim smjestajem ove godine izbjegavamo
05.06.2022 | 13:39
tomislav.c kaže:Slažem se za prioritete. Evo auto mi ima skoro 400k km, nije nit neka klasa, star 16 god a nazire se i hrđa.
Ali to mi je prioritet tamo negdje na 20. mjestu, dok mi je more s klincima (dok su mali i hoće ići s nama) u ovom trenu u top 3.
Šta ćeš, svako ima svoje mušice.


Pa, auto se uvijek može kupiti kasnije kao i sve druge stvari,
vrijeme, koje nismo proveli s djecom, kad smo mogli i trebali,
nikad više ne možemo vratiti ....
05.06.2022 | 17:30
[quote="Joseph" post=205577]tomislav.c kaže:

Pa, auto se uvijek može kupiti kasnije kao i sve druge stvari,
vrijeme, koje nismo proveli s djecom, kad smo mogli i trebali,
nikad više ne možemo vratiti ....

Najvrijednije vrijeme !
05.06.2022 | 18:29
Što smo stariji postaje vrijednije jer nam ga ponestaje.
01.07.2022 | 21:33
smayoo kaže:

Mi smo bili u Saplunari prije 15 gpdina, dok su klinci bili još mali, i bilo ih je samo dvoje . Tamo je, za ići s klincima, prekrasno. Totalno stress free. Nema prometa, nema gužve, možeš pustiti dijete da se samo odšeta do plaže, hladovina ispod onih borova, ne trebaš se bojati niti da će na suncu izgoriti, nema ježinaca, nema moruzgvi, nema meduza... Od srca preporučam.


Done.

Kako si rekao tako je i bilo, stress free.
Zgodno mjestašce s 3 pješčane plaže, rekao bih 80% popunjeno, ugodno i bez ikakve gužve igdje.

A Mljet, zbilja je zelen i mami da ga se istraži bolje.
Vidjeli čak i mungosa.
 • Stranica:
 • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 40 minuta
 • jura22: Ide kvragu i bez AI.
 • drlovric: Al opet vidjet cemo nakon ljeta na sta ce sve to izaci.
 • drlovric: Sumnjam da cu ici u USA uopce ovu godinu :) Teska situacija. Ukrajina nas je zeznula bas. Svi vozaci kukaju, gorivo je otislo skoro duplo. Svima smo smanjili place da tvrtka prezivi.
 • Kloba: Uglavnom, pod slušalice pregledaj slike i vidjet ćeš koliko se daju raširiti. Mislim da bi ti ove bile OK, ali to ne možemo znati dok ne probaš. Ako će ići u USA ove godine, pa da probaš u nekom WALLMART-u prije nego kupiš... Čisto predlažem. To je to. Pozz
 • Kloba: e evo ti i Scuff controller, koji se može naručiti u stotinama boja i sa bezbroj dodataka. I vjerujem da ne rikava potenciometar svakih 1000 odigranih sati. [link]
 • Kloba: Evo ti ovako da ne tražiš po video klipovima. Slušalice su (najskuplje) oko 200 dolara ako se ne varam. One su već u preorder fazi. Monitori će se moći navodno kupiti na ljeto, ali kada točno - pojma nemam.
 • Kloba: [link]
 • Kloba: [link]
 • Kloba: o čemu smo pisali. Ovaj video malo ubrzaj pa ćeš vidjeti barem kako šta izgleda ako ti se da. I scuff je napravio PS5 controller koji se smatra pro controllerom iako j eizgledom isti, samo ima gumu iza, zamjenske gljive, L2 i R2 se mogu toliko smanjiti da čim ih takneš počneš pucati (ne trebaš stisnuti tipke do kraja što se pokazalo izvrsno navodno). I to je to ukratko.
 • Kloba: Sada imaš nove SONY za PS5 H3 za mislim 90 dolara ali su za žicom, pa H5 koje su bežične i skuplje, i H9 koje imaju i bluetooth konekciju uz onaj dongle koji imaju i Pulse 3D slušalice. Sve imaju i mikrofon koji si možeš spustiti pred usta s lijeve slušalice. Pogledaj na netu. A monitori izgledaju kao i PS5 (barem po boji, postolju i to) i mislim da izlaze u 27 i 29". Imaju sve potrebno za
 • drlovric: Nikako da se sjetim objaviit ih u oglasima.....mislim da su oko 300e mozda
 • drlovric: Ja sam kupio one original Sony slusalice uz PS5, ali ne svidjaju mi se. Pritiscu mi rub uha. Onda kupim u USA WH-1000XM4 misleci da rade sa PS5. Al ne rade :) Sad i one stoje bzv...
 • dpongra22: Nikako da izbace podršku za bluetooth zvučnike
 • Kloba: [link]
 • Kloba: PS5 izbacio monitore koji zigledaju kao PS5, pro slušalice koje koštaju nenormalno puno, a scuff konačno pro controller koji izgleda kao i sonyev samo je bolji. Puno ljudi koji igraju puno se žale da svakih par mjeseci moraju kupovati novi. Ovaj lik mi ide na jetra ali jedini priča o tome pa kome se da - može vidjeti kako to izgleda [link]
 • drlovric: Nisam uopce kandidat za motornjake. Vozio sam (tudje) i znam koliko to trosi. Meni su jedrilice zakon. Puno ekonomicnija i ekoloski osvijestenija varijanta.
 • Air: Ne vezano za cijenu Brod je 12 m i super je praktičan. Ima gornju kabinu u staklu i krmu koje omogućuju cjelodnevni vizualni doživljaj mora i uvale. Kod jedrilica ne volim to što su kabine zatvorene i nemaju pogled na more a to je jad od najvažniji užitaka na moru.
 • Air: Kada si napisao do 40 ft pomislio sam da znaš cjenovnu razliku u metru dužine plovila i da znaš koja je cijena 13 metara plovila. A ja sam ti našao plovilo u tom rangu cijene.
 • drlovric: Moj Air, pa gorivo 2e litar. Smrsao bi ja jako brzo s ovim plovilom :D ovo je debelo preko mog lifestyle nazalost...
 • Air: Uglavnom riječ je o plovilu Marex 375
 • Air: A nekad radi. Zbunj, zbunj...
 • Air: Meni ne radi Vikalica, kada upišem nešto ne objavljuje mi kada kliknem Vikni
 • Air: Ne znam kako staviti link na vikalici.
 • Air: drlovric vezano za izbor plovila, ne vezano za isplativost kupovine i održavanja, ako nisi ovisnik i jedrenju (užitku u vjetru i vještini korištenja vjetra) do 40 ft moj favorit je:
 • kupus: samo jugoplastika 580 :)
 • Kloba: Meni je to super sjećanje iz dječjih dana. Šta jest jest.
 • Kloba: Mi smo imali gliserčić koji je stari kupio od nekog Nizozemca. Kao automobil mu je bio raspored, dva sjedala naprijed, iza klupa za mene i sestru, i motor Yamaha 28 konja. U Vrbovskom je biokad se nije koristio. A onda je zaratilo, stari je ostavio staru, i to smo išli prodati. Kupio neki tip samo radi motora.
 • drlovric: Pa Djuro nije ljeto da se zuri. Nece lijepa uvala nigdje pobjeci :) Ne stresam se brzinama na brodu. Za to sam imao Jet ski....Ahhhh sto je taj tek trosio :D
 • Djuro genijalac: @drlovrić: daga-daga-daga-daga dizeli? Da, ne troši puno, ali bome ni neide. To ti ima putnu brzinu od cca 8-9 čvorova, pa malo vjetra u čelo, pa malo kontra struje i brzo dođe čas ako ti se žuri, idi pješke... A ako si stalno na vezu, onda su to ozbiljni novci da imaš vodu i struju i kenjaonicu...
 • JOHN: Ja sam sada bio na Visu 7 dana, a to je jedna od top destinacija za skipere. Gomila njih se vozaka bez jedra i najčešći su bili dvotrupci. I to su baš pravi plutajući apartmani
 • JOHN: ono đšto ti je smayoo napisao ja sam čuo mnogo puta. Ako misliš koristiti brod preko 2 mjeseca, ispalti s ekupiti svoje. Ja osobno planiram fishermana do 5 m, ali prije tog amorma riješiti kuću na moru sa velikim dvorištem gdje će stati barka na suhi vez. :)
 • drlovric: Iznenadio bi se koliko puno turista uzme brod kao plutajuci apaertman. Ne trebaju kaze nama jedra, niti ne razmotaju ih. Ti dizelski motori jako malo trose, i onda se tako krecu i uzivaju. I to nije losa opcija :)
 • JOHN: @drlovric slažem se sa tobom da brod nije zajebancija. Mnogi misle d aje to kao motanje sa autom
 • JOHN: Za jedrilicu treba proči tečaj jedrenja koji se pohađa za više razina. Ja imam položeno za voditelja brodice i mogoa bi se otisnuti sa jedrilicom. Ali osobno to nikada ne bi učinio pogotovo na jedra bez prethodnih tečajeva i dužeg praktičnog iskustva.
 • drlovric: Taj ispit jeste smijesan i beskoristan. Samo teorija. Cvorovi, vjetrovi, pravila kretanja na moru i radio stanica. Ali ja sam vec radio u charterima prije nego sam polagao, pa sam imao prakticno znanje. Nije brod bezazlena zajebancija...
 • JOHN: FiFi to kaj je on položio, ako mislimo svi skupa za voditelja brodice (30 BT), bolje da ne ide igdje na jedra. :) U protivnom bu bilo svega na portalima
 • drlovric: Ma imam ja zenu. Da nemam, trazio bi veci brod :) Mastao sam da mi taj brod bude ljetni office, jer sav moj posao je online. Ali pametniji ljudi me odgovorise, slicnog su misljenja kao i vi ovdje. To je kazu financijska rupa bez dna :D
 • m@xym: @Daddo, Jbg žene je znatno skuplja od barke, a bogme i od jedrilice.
 • FiFi: Meni je super kak Kloba pretpostavlja da drlovric nista ne zna ništa o jedrenju pa mu iz svog bogatog iskustva dijeli savjete. :D
 • Daddo: u ostalim krajevima vele "ako nemaš problema u životu - oženi se"
 • m@xym: Stara dubrovačka poslovica kaže: "Ako nemaš problema u životu - kupi barku"
 • drlovric: Kloba znam ja jedriti. Imam polozeno za brod. Jedno ljeto sam kratko radio u toj industriji. Sad mi nesto dosli da kupim brodic za svoju dusu ali kako god saberem isplativije mi rentati :)
 • Djuro genijalac: Univerzalna istina oko posjedovanja bilo kojeg pllovila je da mu se veseliš dvaput: prvi put kad ga kupiš, drugi put kad ga prodaš...!
 • Kloba: Jbt, a da pomogneš Pišekici da dovrši vilu? Vidiš da ima problema sa starim Mišom Grunfom.... Ne da lovu. Uleti ti i upiši se u vlasništvo. To je investicija. :D
 • Kloba: Link: [link]
 • Kloba: Ja sam jedrio jednom, pojma nisam imao u svojstvu VL-a. Svake novine na svojoj jedrilici. Onoga ljeta kada su oni dečki na Paklinjacima izgorili. super osjećaj, ali ako ne znaš zaista je bolje platiti jer te inače gledaju tako da bi te najrađe bacili u more.
 • Kloba: deset dana. ;)
 • Kloba: Pozz. Lovriću, previše to košta pogotovo za nekoga tko ne živi na moru. Sama jedrilica, mokri cvez ljeti, suhi vez zimi, skiperi (pošto vjerujem da ne znaš ništa o tome trenaju ti barem prvih nekoliko godina). Odakle ti sada to palo na pamet? Jesi jedrio kada? Mislim, super je - ali ako ne znaš doslovno vidiš kako znalcima ideš na jetra jer si višak. :) Osim ako si gazda ili si platio d
 • smayoo: Općenito, ljudi koji su više u tome kažu da ti se ne isplati kupiti ako koristiš manje od 2 mjeseca godišnje, s tim što je zimski dio godine ne koristi nitko, a preostalo vrijeme je daš u charter.
 • smayoo: Informacija od prije 10-ak godina, godišnji trošak veza u ACI marini, ovisno kojoj, ali svakako nekoj koja je cjelogodišnja, bio je najmanje 15.000 €

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO