Coronavirus / COVID-19
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Coronavirus / COVID-19


17.07.2022 | 21:44
Da mi je netko rekao da će jednog dana mišljenje u crkvenim novinama biti razumnije i više uvažavati znanstvene protokole od masovnih (sada korporativnih) medija i samog javnozdravstvenog sustava - rekao bih mu da je lud.

Ovaj dio je skroz pogođen:

"Prvi je razlog što su prekršena industrijska obećanja o 95-postotnoj efikasnosti, zatim je nerazuman prijedlog da se cijepe oni kojima to nije potrebno te znanstveni skandal kojim se omalovažava moć prirodno stečene imunosti.

Kulldorff smatra da su fanatici cijepljenja svojim agresivnim zahtjevom da se svi cijepe, i to nekoliko puta, stvorili averziju javnosti prema cijepljenju, kakvu nisu uspjeli stvoriti ni najžešći »antivakseri«. No osim povjerenja u cijepljenje, nastavlja Kulldorff, »vakseri« su narušili povjerenje javnosti u medicinu općenito, u javnozdravstvene institucije i u znanost."
17.07.2022 | 22:05
dpasaric kaže:
Da mi je netko rekao da će jednog dana mišljenje u crkvenim novinama biti razumnije i više uvažavati znanstvene protokole od masovnih (sada korporativnih) medija i samog javnozdravstvenog sustava - rekao bih mu da je lud.


Da znaš da si u pravu,... pročitavši članak išao sam "prevrtiti" link koji nam je @jzelko postao da nam nije uvalio kakvu patku (iako ga poznajem IRL i držim ga za ozbiljnog čovjeka), ali ipak
18.07.2022 | 06:04
Imao sam Koronu (onaj prvi virus) prije 1,5 godina. Bilo je gadno! Nisam bio u bolnici nego sam sve prošao kući. Nisam 14 dana spavao, zastrašujuća glavobolja temperatura nije bila velika 37,1 max, ali osjetno kao 39.
Od tada ne mirišem neke "važne mirise". Nekad tražim banalne riječi (ko me zna, zna da to nije nikako moj naturel). Nemam pojma što se još pokvarilo ili da li će ovo što je do sad pokvareno nekad biti normalno. Ali činjenica je da je to sve od Korone! A i činjenica je, da kad je o mirisu riječ, radi se o živcima tako da nemam baš neku nadu poboljšanju.
Cijepio sam se 3 puta, 7 mijeseći nakon infekcije (u tih 7 mijeseći sam imao iste komplikacije isto jake kao i sad).
I ako sam stalno s ljudima, od tad nisam imao "K" od korone.
Nadam se da će mi se i njuh vratiti.
Kad bi se trebao opet odlučiti, opet bi se cijepio. Da je bilo cjepiva ne bi imao koronu a time i ove komplikacije za koje niko ne zna koliko će dugo trajati i hoće li se uopće normalizirati.
Imuniziranje infekcijama sigurno funkcionira, ali za mene nije opcija.
18.07.2022 | 08:17
Tino, svi smo je imali, mislim da u svojoj široj okolini ne poznajem nikoga tko je na kraju nije pobrao. Što smo stariji, to smo rizičniji. Drago mi je da si kroz sve to prošao relativno lako. Ako si u skupini koja je posebno osjetljiva na protein koji je nuspojava infekcije, onda zaista ima smisla zaštita i nekom idućom dozom. No, ako nisi, onda ovo cjepivo učini više štete nego li koristi jer "stišava" imunosustav, funkcionira više kao one proljetne antialergijske injekcije, nego li kao pravo cjepivo, a to znači da ti je tijelo slabije zaštićeno od svih drugih infekcija i generalno postaješ boležljiviji.

Svaki čovjek je poseban, pa je tako gledano je i svaki pacijent poseban. Zato bi svatko, po savjetovanju sa svojim liječnikom koji ga prati kroz život, trebao odlučiti što mu je manji rizik. Nekima ovo cjepivo može spasiti život, a nekima može učiniti opasnu štetu za zdravlje.

Ja sam npr. dobio savjet od specijalista epidemiologije da se ne cijepim - jer sam vrlo lako prebolio originalni soj i jer sam u prošlosti imao situaciju s autoimunom reakcijom, a ovo cjepivo upravo to ima na listi nuspojava i od toga mi je stradala poznanica.

Sve bi bilo toliko lakše da se kroz ovu pandemiju išlo razumno, bez panike i bez ucjena i uvjetovanja - koje je imalo isključivo kao pozadinu profit big-pharme. Da nije bilo te pohlepe, toliko toga bi bilo lakše.
19.07.2022 | 10:01
U Americi se ipak diže frka, senator Ron Jonhson, za koga mnogi kažu da je jedan od rijetkih dobronamjernih političara stare garde, želi raskrinkati tu korupciju, gledajte nove podatke koje CDC nije osporio, čak i Google i Twitter nisu to označili kao "moguća dezinformacija", što često rade kada treba i ne treba:

279% spike in Miscarriages
487% spike in Breast Cancer
551% spike in Guillain-Barre Syndrom
269% spike in Myocardial Infarction
468% spike in Pulmonary Embolism
291% spike in Bell’s Palsy
437% spike in Ovarian Dysfunction
680% spike in Multiple Sclerosis

sarahwestall.com/dmed-data-reveals-incre...es-across-the-board/

Pogledajte prvi video, samo je 4 minute, ali toliko toga je iz njega jasno.
20.07.2022 | 17:30
Mali dodatak za razmišljanje:
ScreenShot2022-07-20at18.00.46.jpg
20.07.2022 | 17:53
Haha, ma dobro, razumijem da su mnogima nakon ovoliko obmana "oči širom otvorene", ali ovo s Microsoftovim patentom vjerojatno nije ništa posebno zabrinjavajuće u ovom trenu. Ljudsko tijelo zaista može biti antena, stara je "fora" da kada naslonimo daljinski od auta na glavu, on će "hvatati" i 10-15 metara dalje nego li inače.

No, ono što brine, to je ugradnja potkožnog ID čipa koji bi bio univerzalni Digital ID, zdravstveni ID, a ujedno i novčanik za CBDC. To su stvari koje će nam donesti distopiju i Orwella jer oni koji bi imali kontrolu nad tim nisu nimalo dobronamjerni.
20.07.2022 | 22:40
Sjećate se onog balzamera iz USA? Evo ima novi razgovor, a on je u međuvremenu skupljao u epruvete te čudne nakupine iz žila koje je počeo vaditi iz pokojnika u zadnju godinu i nešto. Nema pojma što je to, ali toga prije nije bilo. Kaže da je poslao patolozima uzorke da istraže i zaključe o čemu se radi i odakle ta pojava.

rumble.com/v1ctq5n-richard-hirschman-war...d-1-y.html?mref=6zof
21.07.2022 | 10:38
jzelko kaže:
Mali dodatak za razmišljanje:


Džaba razmišljanje ako se koriste izvori koji šire dezinformacije.

Konkretno:

Microsoftov patent US 6,754,472 B1 nigdje ne spominje da je "ljudsko tijelo samo objekt intelektualnog vlasništva", što se lako provjeri čitanjem patenta.

A onaj drugi patent sa "vražjim brojem", kada se, jelte "izbace nule", zapravo se zove: WO 2020/060606, samo što ovdje očito treba izbaciti malo više od samih nula.

Ali, to očito nije bio nikakav problem ljudima koji su spremni obrisati mozak, i upijati glupost koje im serviraju njihovi omiljeni gurui.
Nadam se da su podjednako zadovoljni i i jedni i drugi.
21.07.2022 | 11:26
Ma dobro, to je jasno, takve poluinformacije uhvate nekakvi rubni portali "na rubu znanosti" i onda počnu u starom ribičkom stilu dodavati "zapanjujuće činjenice" gdje na kraju od male sardine dobijemo tunu.

Bilo je slučajeva gdje su upravo oni koji nešto zaista "kuhaju", a strahuju da će to prije ili kasnije doći do javnosti, namjerno financirali opskurne portale da o tome pišu, ali da na stvarni dio dodaju razne nevjerojatne priče, okultnu simboliku, vanzemaljsku tehnologiju, razno ravnozemljaštvo u svim oblicima, a onda drugi web, koji je kao "fact-checker", objavi priču da je sve to što je objavio onaj prvi totalno suluda laž - i tko ide pogledati vijest, zaista vidi da se radi o nečemu bezveze i sve brzo diskvalificira kao "teoriju zavjere".

No, tu treba ostati pribran i razlučiti što može biti dobra informacija, a što je "clickbait". Ona kanadska analitičarka Penny je u tome dobra jer totalno štreberski prikuplja informacije, svaku stvar koju pokaže dokumentira, a onda na kraju posloži veze i predloži neki svoj zaključak.

Tko zna što stoji iza ovog patenta, ali mene taj dio manje brine, mnogo toga drugoga što nije skriveno se odvija nama pred očima i nije dobro. Vidjeli ste novi tajno snimljeni razgovor iz CNN kantine? Sada imaju nalog da prebace težište s covida na paniku oko klime i građane tjerati u tor novim metodama. Već pričaju o zabrani vožnje vikendom! Samo hitne službe, kamioni i naravno povlaštena elita koja može uvijek voziti!
21.07.2022 | 19:53
Sjećate li se kada sam ovdje prije pola godine (ili još duže) objavio ono istraživanje švedskih znanstvenika o tome da li se mRNA iz ovog cjepiva integrira u čovjekov DNA ili ne? I Švedi su ustvrdili da vjerojatno da...

To bi zapravo trebalo biti i logično - jer polazna ideja mRNA tehnologije je da na taj način radi modifikacije (naravno pozitivne) u našem DNA kako bismo bili otporniji. No, sve je to previše eksperimentalno da bismo se s time zezali na ovoj razini na kojoj su oni to izveli.

Tada su svi veliki mediji skrivali to istraživanje i na samo spominjanje toga su vikalli "Laž! Teorija zavjere! To nije dokaz! Test na mišu ne znači ništa!" i tada su svi fact-checkeri (naravno korporativni poput Retuersa) branili Big Pharmu uz tvrdi stav da je sve to teorija zavjere, a tko bi pitanje o tome izrekao na Facebooku, YouTubeu ili Twitteru, odmah bi bio suspendiran...

Eto, istina ipak pomalo dolazi na vidjelo... sada je sve više znanstvenika koji staju na stranu toga da je to sasvim moguće i da uopće nema dokaza da to nije tako, dapače, sve upućuje da jest. Stvar je došla i do većih nezavisnih medija i sada je teško spriječiti da se o tome priča, pa se se opet oko toga diže prašina... Evo komentar Kim Iversen i njenog tima na tu temu:
Dark Ages: "Don't believe science, listen to the prophets!"

Current era: "Don't believe science, listen to the profits!"
22.07.2022 | 17:30
Pet minuta koje je zanimljivo pogledati! Znanstvenica, virolog, iz USA koja nije željela pristati na ucjenu:

www.bitchute.com/video/XJT0Ap6oVMNH/

Je li to možda glumica koja laže? Moguće, ne možemo niti to isključiti. Opet, mnogo web stranica govori da ona zaista jest "Poornima Wagh, PhD in virology". Znači ne možemo isključiti da je stvarna osoba i virolog.

Priča se svodi na to da se otvara pitanje je li SARS-COV-2 uopće virus ili nešto sasvim drugo što se možda čini kao virus, ali zapravo nije, pa se nagađa da je umjetno stvorno nešto.

I to me sjetilo one naše liječnice žviždačice koja je rekla, parafraziram "pa nitko još nije izolirao taj virus, gdje je?" I ona je aludirala da je nešto drugo u pitanju. Ok, to je bilo na početku pandemije, vjerujem da je situacija sada drugačija.

Ako gledamo znanstvene radove, sada 2022., već ima mnogo radova gdje se tvrdi da je virus uspješno izoliran i da baš zato i možemo analizirati ovu ili onu varijantu. Ima smisla.

A opet, tko je skeptik do kraja će reći da su i ti radovi prevara i namješteni od big-pharme, ali to već ide u zonu kakvog ludog krimića...

U svakom slučaju kada se više ne može znati tko skriva informacije iz interesa, a tko govori istinu - najbolje je poslušati sve izvore, pa onda sam zaključiti što ima najviše smisla.
23.07.2022 | 03:45
Izgleda da Google i razne društvene mreže tuže Bidena i Faucija da su ih tjerali da cenzuriraju sve što vladi nije bilo po guštu!

23.07.2022 | 09:08
Za sve one na forumu koji su(ili su bili) za tvrdi lockdown. To spadaju i oni koji su sve na dvije noge htjeli cijepiti.
net.hr/danas/svijet/novi-zeland-se-bori-...ed-837b-0e0c44e54557

{Post uredio moderator, uklonjeni uvredljivi izrazi}
23.07.2022 | 12:03
Upozoravm tebe i sve ostale, ako želiš komunicirati, ne vrijeđaj. Ovo je zadnji put da uređujem post, nadalje samo brišem, bez obzira na korisni sadržaj.
23.07.2022 | 17:11
Stiže novi val, Daddo broji sitno.
23.07.2022 | 17:21
dpasaric kaže:
Izgleda da Google i razne društvene mreže tuže Bidena i Faucija da su ih tjerali da cenzuriraju sve što vladi nije bilo po guštu!


Nebu ništa od toga, previše ih se umočilo u to. Još će nas odmjereno terorizirat, godinu-dvije, pa će to sve biti jedna mrlja kojoj nitko neće smjeti ni prismrdit. Svi su to amenovali ko ovce, a neki i zbog viših interesa, i nema šanse da se išta novo otkrije ili nekoga optuži. Bili smo svjedoci globalne prevare, pljačke, ukidanja slobode, manipulacije milijardi paranoika, opasnog inženjeringa virusa. Svega je tu bilo i nadam se da ću ovu svinjariju zaboraviti čim prije bez večih posljedica od onih kojih sam imao…..nakon prvog cjepiva bolovi u ruci, 5 dana nakon drugog chepiva ogromni herpes na dupetu i covid.
Danas gomila ljudi koja je opet bolesna a neki umiru, a ja evo na plaži sa obitelji pijem kavu, muzika na sve strane, živi se život bez zabrana. Ne kužim one koji se opet nakon glupe šmrcavice uporno testiraju i prijavljuju. Možda za bolovanje jer za šmrcavicu nemreš dobit više od jednog dana?
23.07.2022 | 21:19
smayoo kaže:


Bakića su baš žestoko razapinjali tijekom pandemije, ali nije im baš bilo lako tvrditi da je on tek "još jedan primitivan antivakser", a on se pokazao dosljedan i ustrajan u svojim analizama. I sada kako vrijeme ide dalje sve više informacija ide u tom smjeru da je cijelo vrijeme bio u pravu.
23.07.2022 | 21:26
Mi smo u Svibnju imali gripu koja je trajala 3 tjedna i bila je brutalno naporna, ali - nije bila covid-19. Barem testovi nisu pokazali extra crvenu trakicu.
Mnogi ljudi se ne testiraju jer - ili ne zele izbivat s posla tjedan, dva (makar drzava jos uvijek daje naknadu u tim slucajevima), ili jer su im testovi - preskupi. Pravila su popustila, ali jos uvijek vrijede on najlogicnija - ne osjecas se ok, ostani doma, testiraj se i ak si pozitivan, ostani doma i testiraj se za 6 dana (il tako nesto)...

Uglavnom, mi ga jos nismo dobili doma...


al kaj jest jest, kako Jura linka, Novi Zeland se bori sa rekordnom smrtnosti od covida-19, istina... od Aprila do danas je umrlo 26 ljudi s covidom...
24.07.2022 | 00:08
Meni je uvijek dobro pogledati dr. Campbella, zaista se u ove dvije godine pokazao profesionalan, objektivan, studiozan, nikada nije otvoreno zagovarao jednu ili drugu stranu, samo je objektivno iščitivao podatke i donosio logične zaključke.

Evo novo izvješće:

24.07.2022 | 00:50
Sjećate se kako su donedavno pravili budalu od "NoVax Đokovića"?

"Rafael Nadal, has serious health issues during an interview. MIRRORED FROM: ⫸Adverse Reactions from Covid Jabs Exposed"

www.bitchute.com/video/kCfBTkkGfR6E/

Naravno, Đokovića su mediji razvlačili na sve načine, ali ovo recimo nećete vidjeti niti u jednom korporativnom mediju. Bo. Nije se dogodilo. "Nadal se osjeća dobro. Nema nikakvih problema. Nije to srce, imao je trenutak slabosti. Velik je to stres, to je sve od stresa." - dobro je netko komenitrao kada je rekao da je Đoković bio pod većim stresom kada je bio uhapšen u Australiji.

Neki čitatelji po portalima susjedne države zločesto komentiraju "Došla maca na vratanca...", u čemu možda ima istine, ali grozno je biti zlurad.

No, nisu iznenađenje takve reakcije kada je Novak dobio gotovo nikakvu podršku od kolega, nitko nije rekao "ako ne može on igrati, neću niti ja, svatko ima pravo na izbor svojih medicinskih rizika". A zapravo je svima prešutno bilo drago to što im glavni konkurent ne smije igrati. Da su svi ustali u obranu kolege, što bi svakako bilo pravo sportsko ponašanje, vlasti bi ga morale pustiti.

Toliko se napadalo skeptike, kada se toliko polariziralo društvo, cijena koju smo već platili za tu podjelu je bila visoka, ne treba nam sada još toga - ali u suprotnom smjeru.
24.07.2022 | 05:42
Dijete kaže:
Mi smo u Svibnju imali gripu koja je trajala 3 tjedna i bila je brutalno naporna, ali - nije bila covid-19. Barem testovi nisu pokazali extra crvenu trakicu.
Mnogi ljudi se ne testiraju jer - ili ne zele izbivat s posla tjedan, dva (makar drzava jos uvijek daje naknadu u tim slucajevima), ili jer su im testovi - preskupi. Pravila su popustila, ali jos uvijek vrijede on najlogicnija - ne osjecas se ok, ostani doma, testiraj se i ak si pozitivan, ostani doma i testiraj se za 6 dana (il tako nesto)...

Uglavnom, mi ga jos nismo dobili doma...


al kaj jest jest, kako Jura linka, Novi Zeland se bori sa rekordnom smrtnosti od covida-19, istina... od Aprila do danas je umrlo 26 ljudi s covidom...


Ali Žabac nije naglasio da je u njegovoj zemlji, gdje btw. nije bilo nikakvih pravila, umrlo i do >10 puta toliko u istom periodu. Na isti broj stanovnika!
24.07.2022 | 08:38
jzelko kaže:
Mali dodatak za razmišljanje:
ScreenShot2022-07-20at18.00.46.jpg


sad mi je sve jasno, nekad mi se pred očima pokaže onaj pješčani sat, ja mislio što ja znam što je to, kod ono Update. Microsoft ko microsoft.

Da, postoji takav patent i u vlasništvu je Microsofta ali ovo u ovom traktatu opisano je stravična laž i preuveličavanje.
Prijavili patent na nešto u kojem smjeru bi tekao razvoj! To svi rade i ako se tehnologija nađe na toj križnoj točci oni iskoče i kažu to smo mi izmislili i prijavili za patent već prije nekoliko godina. U ovom patentu je pretežno riječ o uređajima koji bi potvrđivali transakcije u blockchainu npr. Ali ni to nije detaljnije opisano. Ako se već Billi sprema j....i nas sve bez vazelina i ako ima moć da to i uradi, postavlja se pitanje zašto se toliko trudi s prijavljivanjem patenta i biranjem admin. broja? Pa pametnije bi mu bilo da to odradi šutke.

Ovdje je originalan patent pa vi vidite:
patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2020060606
24.07.2022 | 09:32
I sada u praksi vidimo ono što je pisalo u samim papirima iz FDA suđenja i što su i kasnije studije pokazale - booster je rizično pretjerivanje jer u konačnici stišava imunosustav i ljudi se lakše razbolijevaju.

Tzv. "Zero-Covid" zemlje sada vode u broju mrtvih.

24.07.2022 | 11:15
Sad u NZ i AU sve zatvoriti na 15 dana i svo gospodarstvo zaustaviti.
Pod hitno cijepiti sve od 0-100 godina. 4. doza je preporucljiva, a 3. obavezna.
Potvrde skratiti na 3 mjeseca i onda iz pocetka.
Samo tako se mogu rijesiti korone, rekao bi Gates i Fauci.

E da, jedino Pfizer vaccine koristiti, nikako one druge jer su jeftine, a znamo da “koliko para, toliko muzike!”.
24.07.2022 | 11:24
dpasaric kaže:
Sjećate se kako su donedavno pravili budalu od "NoVax Đokovića"?

"Rafael Nadal, has serious health issues during an interview. MIRRORED FROM: ⫸Adverse Reactions from Covid Jabs Exposed"

www.bitchute.com/video/kCfBTkkGfR6E/

...


Kako je cenzura na djelu, evo link koji još nije blokiran (doduše ovo je kraća verzija).

brandnewtube.com/watch/explosive-rafael-...KeYZPgqRL9eXHBW.html
24.07.2022 | 15:49
Grc? Ovo nema veze sa srcanim...
24.07.2022 | 17:04
kupus kaže:
Grc? Ovo nema veze sa srcanim...

Tako i meni izgleda
24.07.2022 | 17:54
U stvari je jeo kamenice i ima zelucanih problema.

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
 • Ender: ... koja mu nije prosla.
 • Ender: @Slavo: da, to je bilo nakon jedne posete Jobs-a Sony-ju, i bio je impresioniran sto svi imaju istu radnu uniformu. A. Morita mu je uz malo nelagode objasnio da nakon II sv. rata, Japan je bio toliko razoren da njihovi radnici prakticno nisu imali sta da obuku. Tako da je Sony onda uveo te radnje uniforme. Jobs je to probao da uvede u Apple, i bio je ismejan takoreci. Jedna od retkih stvari koja m
 • Slavo: Jobs je htio uvesti u Apple nošenje “uniformi” tj nekog univerzalnog odjevnog predmeta kao što to imaju japanci, ili su imali u to vrijeme. Zato je išao kod Miyakia, tražio ga je dizajn tih uniformi. Iako se to nikad nije ostvarilo, njemu je dizajnirao tu prepoznatljivu dolčevitu. Eto, malo iz knjige po sjećanju ;-)
 • Soffoklo: "Jedan propust slomio je sve slojeve sigurnosti u MacOS-u" - Monterey je jedino pokrpan - [link]
 • Kloba: Sorry - isprika - nisam čitao pa uletio ko budala. Klasika već - sve znate ;)
 • Kloba: Aha
 • ping: @Kloba ova crna T-shirt ti je crna jabučnjak majica sa likom Jobsa. Zato je trebalo pojašnjenje od Davora da ni bi netko pomislio da Jabučnjak ima love za Miyakea.
 • Kloba: Ovo dolje znači da mislim da su mu te majice ipak Fruit of the Loom bile, isprika :)
 • Kloba: arno FOTL a da je Miyake napravio kombinaciju svega - ne znam sada više
 • Kloba: Pitao Guglo :)
 • Kloba: nebitno, zgodan podatak pa reko da podijelim
 • Kloba: Tako da Davor ipak ima tu pravo - iako sam i ja prvo mislio da nema kao i Smayoo
 • Kloba: Issey Miyake - on je odredio tu turtleneck crnu za Jobsa, ne znam o kakvoj kratkoj majci se piše. Sjećam se da je bilo neko ime iz knjige kada je umro, prvo sam mislio Fruit of the Loom (hlače Levis, tene New Balance) - ali nije - majica je ovaj lik
 • Riba: To je i meni palo na pamet. Ali to je zato jer nisi connoisseur!
 • smayoo: Mislim... to mi je kao da mi sad kažeš da je netko dizajnirao bijeli zid u hodniku neke uredske zgrade... :D
 • smayoo: Jobsovu crnu majicu je netko dizajnirao? :)
 • dpasaric: Umro modni dizajner Issey Miyake, među ostalim poznat i po dizajnu Jobsove crne majice.
 • mbp2009: ne pase ti vent?
 • jura22: E da, nema ventirlator. 2.500kn i ventilator su prevagnuli u koris Air-a umjestp Pro-a.
 • jura22: puni. Jedino mu se ispravljac dosta grije.
 • jura22: Moj MBA M1 po ovim vrucinama, kada i iPhone gori, ostaje mlaki. Najvise se ugrije kada se
 • mbp2009: btw ios16 pb2 je dosta stabilna, nadam se da ce izaci brzo i pb3, jer dev beta ima postotak baterije u status baru
 • mbp2009: vjerojatno je ok za ljude koji ce ga koristit casual, ali dat tolike novce za nesto sta ce mi pocet stekat nakon 5-6 minuta rendera na fcp mi nema smisla
 • andy: nisam se htio kockati s laptopom bez aktivnog hladenja ma koliko god mi se svidio
 • mbp2009: ja uopce ne razumijem logiku iza te odluke
 • andy: al ventilator je ventilator
 • andy: ja sam skoro uzeo MBA M2 jer mi je ljepsi od MBP
 • drlovric: Ja sam kupio MBP 16" M1 PRO jer je 95% vremena na stolu. Da mi treba za putovanja, isao bi na 14" ili jos vjerojatnije Air. Ovo je tesko, debelo, glomazno :)
 • JOHN: bolje je uložiti na veći ssd, minimalno na 512 jer je verzija sa 256 poprilično sporija od verzije Aira sa M1 procesorom. 8/8 procesor, 1 Tb SSD, 16 Gb Ram bi bio moj osobni odabir. Mada bi radije išao na Macbook pro 14"
 • JOHN: malo sam gledao testove novog Air i ispada da je pametnija opcija Aira sa 8 jezgrenim grafičkim procesorom nego sa 10. Naime prilikom usporavanja (thermal throttling) dolazi do većeg usporavnja kod verzije sa 10 jezgri nego kod one sa 8. Isto tako napucavanje radne memorije nije toliko učinkovito kao što bi trebalo biti.
 • dpasaric: Dodao sam MacBook Air M2 BTO konfiguracije u Voćarnu! :) [link]
 • jura22: Da.
 • Riba: Emoji?
 • jura22: Bio je palac gore Davoru ali ispali su upitnici.
 • jura22: ????
 • jupi: Pasaricu svaka ti cast! Pridruzujem se cestitkama!
 • smayoo: želji
 • smayoo: Pridružujem se čestitci i lijepoj
 • JOHN: iz tvojih usta u Boźje uši
 • dpasaric: Neka nam životi koje su branitelji dali za domovinu budu zalog da pametnije i ljepše upravljamo ovom našem lijepom zemljom!
 • JOHN: Čestitam svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja
 • dpasaric: Danas sam isporučio prvi Mac Studio s M1 Ultra procesorom, mislim da je prvi koji je došao do nas. Željno čekam feedback kolege! :) [link]
 • andy: ups, ipak nemaju hrvatski layout
 • andy: možeš naručiti s bilokojim layoutom, ja sam uzeo US
 • jura22: Na mobitelu. Jesam. Mada imam dioptriju i dislekeiju.
 • Borisone: Dok si to pisao, da li si gledao u tipkovnicu?
 • jura22: Mani nije opcija u AT jer zelim tipkovnicu s nasim znakovima a ne zelim lijepiti naljepnice.
 • andy: možda nekome nešto znači - naručio sam built-to-order macbook na apple.com/at prije dva tjedna i već ga danas mogu preuzeti u Beču
 • Borisone: Pretpostavljam "ništa ne prodajem, samo se hvalim".
 • dpasaric: Build-to-order zeleni iMac jedan je od ljepših modela! [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Oglasi

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO