kako do macbooka?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kako do macbooka?!

04.01.2007 | 19:03
FulKul je napisao:
kad nesto instaliram poput ms ofisa, jel pri deinstalaciji kad ga brisem dovoljno samo sve pobrisat iz aplikejsns foldera ak sam ga tamo instaliro ili postoji jos neki aninstal?!

Dovoljno je baciti aplikaciju u smece. Ima jos nekih sitnica u poput preference filea i ponesto u Application Support te fontova, ali to mozes zanemariti.
05.01.2007 | 06:05
eo jos moje gnjavaze, neznam jel to normalno al mekbuk mi bas fio topal i brzo se digne temperatura, kopiro sam neke slike, par stotina u ajfoto i digla se temperatura na osamdeset i nesto, bar je fisalo tak i fenovi su zujali pa me zanima dal se trebam sta brinit il je to normalno? ps: pogledo sam onu zakrpu za pregrijavanje kao, onaj apdejt, al kaze da mi to netreba i to je to, vald vec imam onda, et
05.01.2007 | 18:53
nadam se da je dovoljno slikovito

frend ima core duo prve generacije 1.8, grije se no ne toliko.. od kad je upgradeao firmware kroz software update..
pozdrav!
Prilozi:
05.01.2007 | 19:24
to je za tufingers skrol, nedesni klik... e kak se radi printskrin?
05.01.2007 | 21:41
pod gestama imas 1000% tu funkciju, ak i dalje ne mozes naci (igraj se malo) upisi u help (help dok si u finderu)

pozdrav!
Prilozi:
06.01.2007 | 05:53
e hvala puno!! jos me nesto jako, al bas jako sekira, ovoaj ajtjuns i ajfoto kupiraju sve fajlove kad nest dodam u lajbrri, nezelim to nikako, ak ja stavim folder gdje su mi slike, nek on napravi sam sortkate, neku plejlistu, stajaznam, al nezelim da kad slusam neke pjesme od negdje i on ih kopira u lajbrri, bas me zivcira to jako, napunicu taj hard prebrzo glupostima ak tak nastavi, joj, al molim vas rjesenje, sori sto vas gnjavim al kog drugog da pitam
06.01.2007 | 07:03
iTunes -> Preferences -> Advanced -> Copy files to iTunes library...

iPhoto -> vidi gore.

Mislim da je to to sto si pitao.
06.01.2007 | 07:44
joj, e hvala ti ko bratu, nemas pojma kak sam se nazivciro
06.01.2007 | 23:51
eo, jos nesto recimo skinio sam si vlc plejer, kako da sad stavim da mi vlc plejer otvara sve avi, mp4 i sve take datoteke kao default, da nemoram svaki put otic open vith pa vlc?
07.01.2007 | 03:04
Odeš na recimo .avi fajlu. klikneš desni click pa na get info i vidjet ćeš u get info prozoru open with. I tamo promijeniš u vlc player i odeš na change all. Inaće meni se wlc player pokazao dosta lošim. Probaj rađe Mplayer OSX 2. A neznam dali si upisao u quicktime serial. Pa onda kad ga upišeš imaš ful screen, convertiranje svega u svašta itd itd. I obavezno skini Flip4mac da možeš gledat .wmv filmiće. Ajde pozdrav
07.01.2007 | 03:33
hvala ti do neba, e sad, da nepitam jedno po jedno, sta koristite onak vecina vas za gledanje slika (posto se nevidi thumbs funkcije), znaci treba mi nesto kao ejsidisi za vindovse, s cim pecete dvde i cde (nest ko nero), disko mi je super, al koliko god gadno zvuci, trazim serial al dzaba, nenadjem ga, et to zasad... predugo sam bio na vindovsima pa me najosnovnije stvari sekiraju, nije u duhu meka, znam, al s vremenom cu se popravit
07.01.2007 | 03:49
za pečenje stvari- toast titanium 7
za gledanje slika- preview (on ti defaultno otvara slike)
PS: u finderu odi u bilo koji folder npr odi u applications i odeš gore na view/show view options i tamo si klikni show icon preview i tamo klikni na all windows. i onda dobiješ onaj thumbnail preview kao na windowsima
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
07.01.2007 | 19:42
FulKul: disko mi je super, al koliko god gadno zvuci, trazim serial al dzaba, nenadjem ga, et to zasad...

Na ovoj stranici su neke app i games sa serijalima ili k - izmeđuostalog
i Disco...
www.loadmac.da.cx/

Inače vrlo interesantan programčić za prženje.
07.01.2007 | 21:54
joj e ma hvala vam!!!!!, sta bi ja bezvas
09.01.2007 | 02:43
Dajte se vi malo s(ful)kulirajte s tim temama ovako javno.
Ako se vec mora onda privatno...
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
09.01.2007 | 05:02
Riba: Dajte se vi malo s(ful)kulirajte s tim temama ovako javno.
Ako se vec mora onda privatno...

OK, ali zar nije interesantno promatrati transformaciju iz Fulkula u Brzog&Žestokog...

A kad smo kod privatnih, ej...he, he, pa hajde, ha...može...
10.01.2007 | 23:00
eo vidis, ima li nacina da vidim smouk na disku, kaze da imam andrejdz graficku, tak nest, istina da ima 950 sit intelov, al da vrti neke igre a da nece sugavi smouk je prejadno, mozeli se to kak sredit?!
11.01.2007 | 01:05
FulKul je napisao:
eo vidis, ima li nacina da vidim smouk na disku, kaze da imam andrejdz graficku, tak nest, istina da ima 950 sit intelov, al da vrti neke igre a da nece sugavi smouk je prejadno, mozeli se to kak sredit?!

\"smouk\" \"andrejdz\" WTF....sto je to?
11.01.2007 | 01:45
smoke animacija dima na Disco softveru za przenje DOK PECE, kaze: UNDERAGE GFX CARD - NO SMOKE
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 16 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, Ender, ipetri68, Riba, Sarek, smayoo, zorsim, Anonimci (964)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO