kako do macbooka?!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kako do macbooka?!

04.01.2007 | 19:03
FulKul je napisao:
kad nesto instaliram poput ms ofisa, jel pri deinstalaciji kad ga brisem dovoljno samo sve pobrisat iz aplikejsns foldera ak sam ga tamo instaliro ili postoji jos neki aninstal?!

Dovoljno je baciti aplikaciju u smece. Ima jos nekih sitnica u poput preference filea i ponesto u Application Support te fontova, ali to mozes zanemariti.
05.01.2007 | 06:05
eo jos moje gnjavaze, neznam jel to normalno al mekbuk mi bas fio topal i brzo se digne temperatura, kopiro sam neke slike, par stotina u ajfoto i digla se temperatura na osamdeset i nesto, bar je fisalo tak i fenovi su zujali pa me zanima dal se trebam sta brinit il je to normalno? ps: pogledo sam onu zakrpu za pregrijavanje kao, onaj apdejt, al kaze da mi to netreba i to je to, vald vec imam onda, et
05.01.2007 | 18:53
nadam se da je dovoljno slikovito

frend ima core duo prve generacije 1.8, grije se no ne toliko.. od kad je upgradeao firmware kroz software update..
pozdrav!
Prilozi:
05.01.2007 | 19:24
to je za tufingers skrol, nedesni klik... e kak se radi printskrin?
05.01.2007 | 21:41
pod gestama imas 1000% tu funkciju, ak i dalje ne mozes naci (igraj se malo) upisi u help (help dok si u finderu)

pozdrav!
Prilozi:
06.01.2007 | 05:53
e hvala puno!! jos me nesto jako, al bas jako sekira, ovoaj ajtjuns i ajfoto kupiraju sve fajlove kad nest dodam u lajbrri, nezelim to nikako, ak ja stavim folder gdje su mi slike, nek on napravi sam sortkate, neku plejlistu, stajaznam, al nezelim da kad slusam neke pjesme od negdje i on ih kopira u lajbrri, bas me zivcira to jako, napunicu taj hard prebrzo glupostima ak tak nastavi, joj, al molim vas rjesenje, sori sto vas gnjavim al kog drugog da pitam
06.01.2007 | 07:03
iTunes -> Preferences -> Advanced -> Copy files to iTunes library...

iPhoto -> vidi gore.

Mislim da je to to sto si pitao.
06.01.2007 | 07:44
joj, e hvala ti ko bratu, nemas pojma kak sam se nazivciro
06.01.2007 | 23:51
eo, jos nesto recimo skinio sam si vlc plejer, kako da sad stavim da mi vlc plejer otvara sve avi, mp4 i sve take datoteke kao default, da nemoram svaki put otic open vith pa vlc?
07.01.2007 | 03:04
Odeš na recimo .avi fajlu. klikneš desni click pa na get info i vidjet ćeš u get info prozoru open with. I tamo promijeniš u vlc player i odeš na change all. Inaće meni se wlc player pokazao dosta lošim. Probaj rađe Mplayer OSX 2. A neznam dali si upisao u quicktime serial. Pa onda kad ga upišeš imaš ful screen, convertiranje svega u svašta itd itd. I obavezno skini Flip4mac da možeš gledat .wmv filmiće. Ajde pozdrav
07.01.2007 | 03:33
hvala ti do neba, e sad, da nepitam jedno po jedno, sta koristite onak vecina vas za gledanje slika (posto se nevidi thumbs funkcije), znaci treba mi nesto kao ejsidisi za vindovse, s cim pecete dvde i cde (nest ko nero), disko mi je super, al koliko god gadno zvuci, trazim serial al dzaba, nenadjem ga, et to zasad... predugo sam bio na vindovsima pa me najosnovnije stvari sekiraju, nije u duhu meka, znam, al s vremenom cu se popravit
07.01.2007 | 03:49
za pečenje stvari- toast titanium 7
za gledanje slika- preview (on ti defaultno otvara slike)
PS: u finderu odi u bilo koji folder npr odi u applications i odeš gore na view/show view options i tamo si klikni show icon preview i tamo klikni na all windows. i onda dobiješ onaj thumbnail preview kao na windowsima
07.01.2007 | 19:42
FulKul: disko mi je super, al koliko god gadno zvuci, trazim serial al dzaba, nenadjem ga, et to zasad...

Na ovoj stranici su neke app i games sa serijalima ili k - izmeđuostalog
i Disco...
www.loadmac.da.cx/

Inače vrlo interesantan programčić za prženje.
07.01.2007 | 21:54
joj e ma hvala vam!!!!!, sta bi ja bezvas
09.01.2007 | 02:43
Dajte se vi malo s(ful)kulirajte s tim temama ovako javno.
Ako se vec mora onda privatno...
09.01.2007 | 05:02
Riba: Dajte se vi malo s(ful)kulirajte s tim temama ovako javno.
Ako se vec mora onda privatno...

OK, ali zar nije interesantno promatrati transformaciju iz Fulkula u Brzog&Žestokog...

A kad smo kod privatnih, ej...he, he, pa hajde, ha...može...
10.01.2007 | 23:00
eo vidis, ima li nacina da vidim smouk na disku, kaze da imam andrejdz graficku, tak nest, istina da ima 950 sit intelov, al da vrti neke igre a da nece sugavi smouk je prejadno, mozeli se to kak sredit?!
11.01.2007 | 01:05
FulKul je napisao:
eo vidis, ima li nacina da vidim smouk na disku, kaze da imam andrejdz graficku, tak nest, istina da ima 950 sit intelov, al da vrti neke igre a da nece sugavi smouk je prejadno, mozeli se to kak sredit?!

\"smouk\" \"andrejdz\" WTF....sto je to?
11.01.2007 | 01:45
smoke animacija dima na Disco softveru za przenje DOK PECE, kaze: UNDERAGE GFX CARD - NO SMOKE
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 14 minuta
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.
  • Riba: Obrati paznju na nepoznate osobe poput mog oca koji ne uzima lijekove kako je propisano, odbija ici na kontrole, jedva je izvukao zivu glavu nakon srcanog udara pred par godina i jos hoda naokoo unatoc tome sto se cak i cijepio. Znanost bi se trebala na takve slucajeve usredotociti. :)
  • dpasaric: Samo primjećujem uzorak. Do sada je 100% kod domaćih i stranih poznatih osoba koje su iznenada umrle. Ponavljam, možda je zaista slučajnost, ali sada već postaje statistički zanimljivo.
  • Riba: Covjek je vjerojatno pocinio suicid ili izravno ili neizravno alkoholom, nije tu potrebna velika znanost.
  • dpasaric: Sjajan umjetnik je to bio. Velika šteta.:( I gle, opet moramo primjetiti slučajnost koja povezuje sve "prerano" umrle. :( Nadam se da će znanost potražiti uzroke takvoj statistici.
  • smayoo: RIP, Matija :(. Stvarno prerano.
  • dpasaric: Večeras u 19 sati po našem vremenu Appleov #WWDC25 keynote!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.79 Seconds

Provided by iJoomla SEO