Pozdrav s Korčule!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav s Korčule!

22.06.2017 | 07:34
Točnije, iz Vrbovice...

I, naravno, čestitam svima Dan antifašističke borbe!
22.06.2017 | 08:08
Joooj, šta bi dao za to sada...
Prelijepo - i pogled i terasa. Još ako je tvoje, ufff - mjesto za mirovinu provest
22.06.2017 | 08:13
Nije moje. To mi daje značajnu prednost da smo svake godine na drugom mjestu. I sva su ovakva.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
22.06.2017 | 09:52
Divota!

A sad, u kužinu!
22.06.2017 | 13:58
A, ne još danas. Danas imamo punjene paprike od doma. Sutra bolonjez. A onda u kužinu...
22.06.2017 | 14:01
Uživaj!
22.06.2017 | 16:20
Izgleda odlično. Daj još koju fotku.
22.06.2017 | 17:03

22.06.2017 | 19:18
Smayoo, ti to stari godišnji iskorištavaš ili produženi vikend? Mislim, kako god - svaka čast za odabir lokacije. Za odmorit dušu...
P.S. Koliko ti treba od Rijeke do Vrbovice - Korčule?
Plaćate li ležaljke i koliko?
22.06.2017 | 20:06
Čini mi se da je ovo jedna manja intimnija plaža i da se tu baš ne plaćaju ležaljke. Ovakve nenakrcane plaže su moje mjerilo odmora. Sve u svemu lijepo izgleda i bacaj još malo fotki kad bude volje i vremena.
Uživajte.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
22.06.2017 | 23:52
Ovdje bas udrila juzina pa je hladno i kisovito.
I bez obzira na to sam napravio neki dan filane paprike da mi zamirisi na ljeto..

Uzivaj!
23.06.2017 | 13:39
Kloba kaže:
Smayoo, ti to stari godišnji iskorištavaš ili produženi vikend? Mislim, kako god - svaka čast za odabir lokacije. Za odmorit dušu...
P.S. Koliko ti treba od Rijeke do Vrbovice - Korčule?
Plaćate li ležaljke i koliko?

S obzirom da sam sâm sebi gazda, sasvim mi je svejedno da li iskorištavam stari godišnji ili produženi vikend. Uzeo sam tjedan dana off.

Što se tiče priče o odabiru lokacije, više smo o tome (unatrag par godina, svaki put pred ljeto) pisali u onim drugim temama:

www.jabucnjak.hr/forum/razno/149840-ljetovanje-comes-again.html
www.jabucnjak.hr/forum/razno/151474-ljetovanje...-opet.html
www.jabucnjak.hr/forum/razno/151602-ljetni-pozdrav-iz.html
www.jabucnjak.hr/forum/razno/139597-opet-ljetovanje.html
www.jabucnjak.hr/forum/razno/126066-kamo-na-ljetovanje.html

Baci oko tamo, ima još puno sjajnih lokacija.

Od Rijeke do Vrbovice ispalo je ukupno 8h:
Krenuli od kuće u 23:45
Jadranskom magistralom do Masleničkog mosta, ušli na A1 oko 2:45
Od Masleničkog mosta do Ploča autocestom, stigli na trajektno pristanište oko 4:45
Trajekt Ploče-Trpanj 5:00-6:00
Vožnja Pelješcem, Trpanj-Orebić do cca 6:35
Čekanje trajekta, doručak na rivi u Orebiću
Trajekt Orebić-Dominče 7:20-7:35
Vožnja od Dominča do Vrbovice 7:35-7:45

To je mala uvala blizu grada Korčule. Ima desetak kuća, koliko kužim, to su sve rođaci. Auto parkiraš pred kućom, stepenicama se spustiš do apartmana. Plaža je 5 koraka od terase apartmana. Malena je i na njoj su samo ljudi iz tih kuća. Ležaljke su od vlasnika kuća, ne naplaćuje se korištenje.
23.06.2017 | 16:09
To je to. Nema gomile turista, možeš ostavit stvari na plaži cijeli dan, a ako treba otići do apartmana onda si tamo u par koraka.
23.06.2017 | 16:20
Ali ne bi vjerovao, većina turista iz EU (koji u zadnje vrijeme tek dolaze u Hrvatsku na ljetovanje, jer se boje ići kamo su išli ranije, radi kriminala i terorizma) ne želi to, nego fini, izbetonirani, sterilni resort, po mogućnosti ograđen zidom i žicom.
Tu u susjednoj kući je jedna obitelj iz Francuske. Otac ih je nagovorio na ovo, majka je bila za onaj Radissonov horror u Orašcu. Sad smo razmijenili par riječi na plaži. Dečki vide moje klince kako se kupaju (i rone, i plivaju, i tako...) pa pitaju nije li opasno. Što opasno? Pa, ono - morski psi, barakude, divovoske lignje, zagađenje, tsunami... Velim - nije. Jadran je vrlo pitomo more, nema opasnosti. Otac na to - evo vidiš, rekao sam ti, a majka - ne vjerujem ja njemu, on je lokalni, rekao bi bilo što samo da proda smještaj.
23.06.2017 | 17:04
Samo ti njima reci da ovo sada nije bilo sigurno. Nek zapiče oni negdje na beton i nek se poslože ko srdele. Tamo je kvaliteta mora iznimne čistoće, a umjesto riba plutaju komadi smeća i da ne kažem čega.

Nego, kako to da ste išli po noći? Znam da je ugodnije jer ne prži. Ja u vožnji sve teže uspijevam ostat budan po noći.
23.06.2017 | 17:44
Kad idemo tako daleko na jug, uvijek preferiram noću, osobito kad nam se potrefi da je taj dan prometna špica. Istina, nekad mi to nije teško padalo, ali da se još uvijek. Kava, sugovornik, redovne pauze... nema problema. Ali, kad sam uparkirao u Pločama u trajekt i ugasio motor, bome sam slatko zaspao. Ko beba!
23.06.2017 | 20:36
IMG_7448-1.JPG
23.06.2017 | 23:13
Ljudi su domišljati.
Sad nek netko kaže da punašniji nisu sigurni.

Ja recimo po noći a i po danu, ako me ulovi umor, moram se pod obavezno maknut s autoceste i to pogotovo ako je slab promet. Zakljucam u sekundi. Kad sam s ženom, onda je je lakše. Otvorim temu gdje mi digne tlak , a ako to ne uspije onda se mijenjamo za mjesta.
23.06.2017 | 23:49

Moja draga uvijek ima teme za razgovor. S njom nikad nije dosadno. Čak i da mi ne digne tlak.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
24.06.2017 | 10:05
smayoo kaže:

Moja draga uvijek ima teme za razgovor. S njom nikad nije dosadno. Čak i da mi ne digne tlak.

A vidi smjeska!
Cini mi se da si u boljoj kondi nego zadnji put kad sam te vidio...

Al mi drago da se smjeskas!
25.06.2017 | 07:57

Evo ta čuvena Pupnatska luka. Malo sam razočaran. Tako ti je to. Postavili su mi prevelika očekivanja.
25.06.2017 | 08:06
Razvikana. Ima osa puno. Prednost je birtija. Recimo Vaja je lijepa ali nema nicega www.google.hr/maps/place/Vaja+Bay,+20264...17.0044541,16z/data=!4m2!3m1!1s0x134a5ca9a4b71fc3:0x707584ee02089120?hl=en-hr
Pristup je jako los.
Przina i Bilin zal su pjescane (ima birtija).
Meni je merak Proizd www.google.hr/maps/place/Proizd/@42.9853...16.6153386,13z/data=!4m2!3m1!1s0x134a76d98e56800f:0xa67eac0557d3e926?hl=en-hr
25.06.2017 | 08:16
Mda, birtija.
Gazda je ok čovjek, sve je to lijepo, ali radi tek od 11 makar je tu, jer nema struje, a ne isplati mu se palit agregat za 2 kave meni i supruzi.
25.06.2017 | 08:21
Za takve prilike je mofao turske kuhari na plinskom stednjaku.
25.06.2017 | 08:45
Eeeee, Dalmacija je to...
25.06.2017 | 09:14
Ali ima svoje cari.
25.06.2017 | 09:54
Pa naravno! Zato joj se uvijek i vraćamo!
25.06.2017 | 11:36
smayoo kaže:

Evo ta čuvena Pupnatska luka. Malo sam razočaran. Tako ti je to. Postavili su mi prevelika očekivanja.

A kaj nije štimalo?
25.06.2017 | 16:42
Ma, štimalo je sve (osim što mi je odmah oduševljenje splasnulo kad sam vidio ležaljke i suncobrane, ali jbg, ako želiš da netko čisti smeće i održava wc, nema druge) nego sam jednostavno u tom trenutku mogao nabrojati najmanje 10
sličnih uvala na Jadranu koje su spektakularno ljepše i ugodnije. Svi pričaju o Pupnatskoj luci kao da je ne znam kakvo čudo pa sam to, valjda, i očekivao. Neznamkakvočudo.
25.06.2017 | 16:44
I ležaljke bi mi puno manje smetale da su neke drveno-platnene, a ne ove naštancane plastične
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 20 minuta
  • Gjuroo: RIP
  • Pongy75: RIP Bare - Napustio nas je jedan od najvećih
  • Yonkis: RIP Goran Bare
  • Riba: Pomalo, sutra tek idem po G5. :)
  • markoveic: riba, kako radi Morphos?
  • Riba: Cider!
  • smayoo: Živ ti nama bio još 100 godina! :)
  • markoveic: nakon xx godina navartio da vidim dal ste zivi, i zivi ste.... Evo mene molji ljudi dosa san vam na bevandu...sok od jabuke :)
  • Borisone: MBA13 M4 u oglasniku ako nekom treba povoljno.
  • dpasaric: Godišnjica smrti Jobsa, preko milijun ljudi je do sada ostavilo poruku na stranici koju Apple i dalje održava: [link]
  • Soffoklo: Vše o svemu ovdje - [link]
  • Soffoklo: CoreGraphics propust, za koji je objavljen PoC s malicioznim PDF-om, zakrpan je u iOS-u/iPadOS-u 26.7.1, macOS-u Tahoe 26.7.1 i Sequoia 15.8.1.
  • Junuz: Yonkis, dobro je dok te neupozorava.Znači da si vitalan pa sva 4 parametra
  • Junuz: Yonkis, nemožeš zanemariti poruke ove vrste, iskaču upozorenje.Medicinski gledano to ti je defacto massimo.Da nedetaljišem da je gps valjda stalno upaljen, nema veze zgrada drveće itd pogotovo u poređenju sa amazfit i xiaomi do trex 2 koje sam imao.Meni nesmeta puniti naveče pred spavanje.Ostalo procijeni sam.
  • Yonkis: Imam AW9 ali me samo zanimalo čime tj na koji način te upozorilo. Da znam i ja gledati jer dosta sam toga “isključio” ili zanemarujem. :)
  • Junuz: Yonkis, app zdravlje.Defaultna na watchu.Istina sat te prvih sedam dana skuplja podatke i radi kalibraciju.No za vrijeme boravka sam testirao dostupne funkcije i komparaciju sa medicinskim uređajima gdje je podudaranje u rezultatima umalo ili identičnoć
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO