Pozdrav s Korčule!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Pozdrav s Korčule!

22.06.2017 | 07:34
Točnije, iz Vrbovice...

I, naravno, čestitam svima Dan antifašističke borbe!
22.06.2017 | 08:08
Joooj, šta bi dao za to sada...
Prelijepo - i pogled i terasa. Još ako je tvoje, ufff - mjesto za mirovinu provest
22.06.2017 | 08:13
Nije moje. To mi daje značajnu prednost da smo svake godine na drugom mjestu. I sva su ovakva.
  • Dijete
  • Posjetitelj
22.06.2017 | 09:52
Divota!

A sad, u kužinu!
22.06.2017 | 13:58
A, ne još danas. Danas imamo punjene paprike od doma. Sutra bolonjez. A onda u kužinu...
22.06.2017 | 14:01
Uživaj!
22.06.2017 | 16:20
Izgleda odlično. Daj još koju fotku.
22.06.2017 | 17:03

22.06.2017 | 19:18
Smayoo, ti to stari godišnji iskorištavaš ili produženi vikend? Mislim, kako god - svaka čast za odabir lokacije. Za odmorit dušu...
P.S. Koliko ti treba od Rijeke do Vrbovice - Korčule?
Plaćate li ležaljke i koliko?
22.06.2017 | 20:06
Čini mi se da je ovo jedna manja intimnija plaža i da se tu baš ne plaćaju ležaljke. Ovakve nenakrcane plaže su moje mjerilo odmora. Sve u svemu lijepo izgleda i bacaj još malo fotki kad bude volje i vremena.
Uživajte.
  • Dijete
  • Posjetitelj
22.06.2017 | 23:52
Ovdje bas udrila juzina pa je hladno i kisovito.
I bez obzira na to sam napravio neki dan filane paprike da mi zamirisi na ljeto..

Uzivaj!
23.06.2017 | 13:39
Kloba kaže:
Smayoo, ti to stari godišnji iskorištavaš ili produženi vikend? Mislim, kako god - svaka čast za odabir lokacije. Za odmorit dušu...
P.S. Koliko ti treba od Rijeke do Vrbovice - Korčule?
Plaćate li ležaljke i koliko?

S obzirom da sam sâm sebi gazda, sasvim mi je svejedno da li iskorištavam stari godišnji ili produženi vikend. Uzeo sam tjedan dana off.

Što se tiče priče o odabiru lokacije, više smo o tome (unatrag par godina, svaki put pred ljeto) pisali u onim drugim temama:

www.jabucnjak.hr/forum/razno/149840-ljetovanje-comes-again.html
www.jabucnjak.hr/forum/razno/151474-ljetovanje...-opet.html
www.jabucnjak.hr/forum/razno/151602-ljetni-pozdrav-iz.html
www.jabucnjak.hr/forum/razno/139597-opet-ljetovanje.html
www.jabucnjak.hr/forum/razno/126066-kamo-na-ljetovanje.html

Baci oko tamo, ima još puno sjajnih lokacija.

Od Rijeke do Vrbovice ispalo je ukupno 8h:
Krenuli od kuće u 23:45
Jadranskom magistralom do Masleničkog mosta, ušli na A1 oko 2:45
Od Masleničkog mosta do Ploča autocestom, stigli na trajektno pristanište oko 4:45
Trajekt Ploče-Trpanj 5:00-6:00
Vožnja Pelješcem, Trpanj-Orebić do cca 6:35
Čekanje trajekta, doručak na rivi u Orebiću
Trajekt Orebić-Dominče 7:20-7:35
Vožnja od Dominča do Vrbovice 7:35-7:45

To je mala uvala blizu grada Korčule. Ima desetak kuća, koliko kužim, to su sve rođaci. Auto parkiraš pred kućom, stepenicama se spustiš do apartmana. Plaža je 5 koraka od terase apartmana. Malena je i na njoj su samo ljudi iz tih kuća. Ležaljke su od vlasnika kuća, ne naplaćuje se korištenje.
23.06.2017 | 16:09
To je to. Nema gomile turista, možeš ostavit stvari na plaži cijeli dan, a ako treba otići do apartmana onda si tamo u par koraka.
23.06.2017 | 16:20
Ali ne bi vjerovao, većina turista iz EU (koji u zadnje vrijeme tek dolaze u Hrvatsku na ljetovanje, jer se boje ići kamo su išli ranije, radi kriminala i terorizma) ne želi to, nego fini, izbetonirani, sterilni resort, po mogućnosti ograđen zidom i žicom.
Tu u susjednoj kući je jedna obitelj iz Francuske. Otac ih je nagovorio na ovo, majka je bila za onaj Radissonov horror u Orašcu. Sad smo razmijenili par riječi na plaži. Dečki vide moje klince kako se kupaju (i rone, i plivaju, i tako...) pa pitaju nije li opasno. Što opasno? Pa, ono - morski psi, barakude, divovoske lignje, zagađenje, tsunami... Velim - nije. Jadran je vrlo pitomo more, nema opasnosti. Otac na to - evo vidiš, rekao sam ti, a majka - ne vjerujem ja njemu, on je lokalni, rekao bi bilo što samo da proda smještaj.
23.06.2017 | 17:04
Samo ti njima reci da ovo sada nije bilo sigurno. Nek zapiče oni negdje na beton i nek se poslože ko srdele. Tamo je kvaliteta mora iznimne čistoće, a umjesto riba plutaju komadi smeća i da ne kažem čega.

Nego, kako to da ste išli po noći? Znam da je ugodnije jer ne prži. Ja u vožnji sve teže uspijevam ostat budan po noći.
23.06.2017 | 17:44
Kad idemo tako daleko na jug, uvijek preferiram noću, osobito kad nam se potrefi da je taj dan prometna špica. Istina, nekad mi to nije teško padalo, ali da se još uvijek. Kava, sugovornik, redovne pauze... nema problema. Ali, kad sam uparkirao u Pločama u trajekt i ugasio motor, bome sam slatko zaspao. Ko beba!
23.06.2017 | 20:36
IMG_7448-1.JPG
23.06.2017 | 23:13
Ljudi su domišljati.
Sad nek netko kaže da punašniji nisu sigurni.

Ja recimo po noći a i po danu, ako me ulovi umor, moram se pod obavezno maknut s autoceste i to pogotovo ako je slab promet. Zakljucam u sekundi. Kad sam s ženom, onda je je lakše. Otvorim temu gdje mi digne tlak , a ako to ne uspije onda se mijenjamo za mjesta.
23.06.2017 | 23:49

Moja draga uvijek ima teme za razgovor. S njom nikad nije dosadno. Čak i da mi ne digne tlak.
  • Dijete
  • Posjetitelj
24.06.2017 | 10:05
smayoo kaže:

Moja draga uvijek ima teme za razgovor. S njom nikad nije dosadno. Čak i da mi ne digne tlak.

A vidi smjeska!
Cini mi se da si u boljoj kondi nego zadnji put kad sam te vidio...

Al mi drago da se smjeskas!
25.06.2017 | 07:57

Evo ta čuvena Pupnatska luka. Malo sam razočaran. Tako ti je to. Postavili su mi prevelika očekivanja.
25.06.2017 | 08:06
Razvikana. Ima osa puno. Prednost je birtija. Recimo Vaja je lijepa ali nema nicega www.google.hr/maps/place/Vaja+Bay,+20264...17.0044541,16z/data=!4m2!3m1!1s0x134a5ca9a4b71fc3:0x707584ee02089120?hl=en-hr
Pristup je jako los.
Przina i Bilin zal su pjescane (ima birtija).
Meni je merak Proizd www.google.hr/maps/place/Proizd/@42.9853...16.6153386,13z/data=!4m2!3m1!1s0x134a76d98e56800f:0xa67eac0557d3e926?hl=en-hr
25.06.2017 | 08:16
Mda, birtija.
Gazda je ok čovjek, sve je to lijepo, ali radi tek od 11 makar je tu, jer nema struje, a ne isplati mu se palit agregat za 2 kave meni i supruzi.
25.06.2017 | 08:21
Za takve prilike je mofao turske kuhari na plinskom stednjaku.
25.06.2017 | 08:45
Eeeee, Dalmacija je to...
25.06.2017 | 09:14
Ali ima svoje cari.
25.06.2017 | 09:54
Pa naravno! Zato joj se uvijek i vraćamo!
25.06.2017 | 11:36
smayoo kaže:

Evo ta čuvena Pupnatska luka. Malo sam razočaran. Tako ti je to. Postavili su mi prevelika očekivanja.

A kaj nije štimalo?
25.06.2017 | 16:42
Ma, štimalo je sve (osim što mi je odmah oduševljenje splasnulo kad sam vidio ležaljke i suncobrane, ali jbg, ako želiš da netko čisti smeće i održava wc, nema druge) nego sam jednostavno u tom trenutku mogao nabrojati najmanje 10
sličnih uvala na Jadranu koje su spektakularno ljepše i ugodnije. Svi pričaju o Pupnatskoj luci kao da je ne znam kakvo čudo pa sam to, valjda, i očekivao. Neznamkakvočudo.
25.06.2017 | 16:44
I ležaljke bi mi puno manje smetale da su neke drveno-platnene, a ne ove naštancane plastične
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 18 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, BigMac, drpongrac23, marioart, Riba, Anonimci (801)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO