kamo na ljetovanje...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

kamo na ljetovanje...


13.03.2014 | 00:33
Elem, nešto smo neodređeno razmišljali o Korčuli (Prižba) za ovo ljeto, ali nismo još definitivno zaključili. Tražimo apartman s najmanje 4 kreveta (bolje 5) koji je definitivno na pješke do PLAŽE (ne do mora, jer i to sam viđao - 50 m do mora, ali "more" je litica visoka 30 m ), da je more *ČISTO* (za one kojima je npr. more u Crikvenici, ili npr. na Bačvicama čisto - ne, to nije to) i da nije prevelika gužva čak ni u top sezoni.

Ako netko ima dobar prijedlog, a da ubode nešto gdje nismo bili već nekoliko puta, svakako me zanima!

U načelu nas zanimaju otoci, ali ne odbijam a priori ni obalu. Samo, ako mi netko spomene Vodice, Makarsku, Brodaricu i slične destinacije - ARGH! Isto, ako netko spomene Krk, Cres, Lošinj, Rab, Pag, Hvar, Pelješac - pomučit će se da na tim (polu)otocima nađe kamen kojeg nismo prevrnuli. Osobito na Krku, Cresu i Lošinju.

Može pomoći popis otoka na kojima smo bili malo puta (ili čak nismo nijednom bili svi skupa), a boldani su oni koji su mi (dok sam popis radio) onako "zatitrali" :

Unije
Ilovik
Premuda
Molat
Dugi

Ugljan
Pašman
Žirje
Kaprije
Zlarin
Prvić (ŠI)
Krapanj
Drvenik Veli
Drvenik Mali
Šolta
Brač
Korčula
Lastovo
Vis
Šipan
Lokrum
Koločep

Hvala svima koji se jave s dobrom preporukom ili čak samo idejom!
13.03.2014 | 00:39
Pardon, zaboravih - Istra nam je super, prekrasna i jako je volimo, ali apsolutno ne dolazi u obzir jer
a) preblizu je doma
b) gužva je užasna
c) more nije ok, osim mjestimično oko Pule i gore oko Rapca (i potez Medveja-Mošćenička d, što je već doma, jbg )
d) cijene su previsoke, a ljudi su premarljivi (ne mogu se opustiti kad svi oko mene tako marljivo rade - Dalmacija mi je puno bolja za opuštanje )
e) u Istri nema kamena kojeg nismo prevrnuli već DVAPUT
13.03.2014 | 00:59
Komiža, Vis (gužva u sezoni?)
Lumbarda, Korčula
Pučišća, Brač
Pasadur, Lastovo
13.03.2014 | 01:20
Lastovo.
13.03.2014 | 01:46
Šolta nije loš izbor ako ti treba mir. Mista su manja nego na Braču pa su s tim i guzve manje. Jeftinije duplo nego otic na Hvar ili Vis a dalje da i ne govorim. Maslinica je lipo misto npr.
13.03.2014 | 04:13
Ne bi htio ici u OT, ali ja cu ove godine zaobici HR. Za iste pare (ili manje) mozes dobiti nesto bolje ili drugacije vani.

Mislim da cu ovo ljeto negdje u Tursku ali nisam jos odlucio.

Ja sam stvarno umoran od domacih ugostitelja uz obvezne komentare "ovo na svitu nema" kako bi opravdali bezobrazno visoke cijene.

Ima, ima na svitu svasta samo treba dignuti guzicu i otici

Nije meni problem platiti ako ti imas sto ponuditi, ali se osjecam ko kreten da u Konzumu placam kruh 17kn, jer je ducan sa pogledom na more
13.03.2014 | 07:53
Mljet je super i na Mljetu imam jednog gdje bi ti mogao pitati za apartman (onakav kakav hoćeš), na jezerima ima dosta mogućnosti za kupanje da si sam. Ali nema nikakvog provoda. Samo par restorana za dobru ribu i to je to.
13.03.2014 | 08:15
Ma svaki otok je dobar. Ja sam djetinjstva provodio na Pasmanu, a ugodno me iznenadilo sto se nije previse promijenio od tada, i nije daleko od kopna zlu ne trebalo.
13.03.2014 | 08:21
Silba. Sve je na pješke od mora i kupanja, jer na otoku nema auta! Zato je (i) mir i tišina….
13.03.2014 | 08:24
tino1 kaže:
Mljet je super i na Mljetu imam jednog gdje bi ti mogao pitati za apartman (onakav kakav hoćeš), na jezerima ima dosta mogućnosti za kupanje da si sam. Ali nema nikakvog provoda. Samo par restorana za dobru ribu i to je to.


U Babinim kućama je super. E sad, ne pljuneš do plaže, ali lagane šetnje (osim ako ne tegliš dodatnu opremu ->ležaljke, suncobrane, frižidere...).
13.03.2014 | 08:33
zabac kaže:
tino1 kaže:
Mljet je super i na Mljetu imam jednog gdje bi ti mogao pitati za apartman (onakav kakav hoćeš), na jezerima ima dosta mogućnosti za kupanje da si sam. Ali nema nikakvog provoda. Samo par restorana za dobru ribu i to je to.


U Babinim kućama je super. E sad, ne pluneš do plaže, ali lagane šetnje (osim ako ne tegliš dodtnu opremu ->ležaljke, suncobrane, frižidere...).


A u večer kod Jezde u Mali Raj na ribu i crnog.
13.03.2014 | 09:01
Šolta, tamo ljetujem (preko 25g) od kada znam za sebe. Doduše nisam bio zadnjih par godina zbog obaveza na poslu po ljeti. Kao što je spomenuto, Maslinica je predivno mjesto. Ako očekuješ nešto sadržaja za vidjeti, Šolta to nije. Još vidjeti, ajde, ali neki restorani i tipični turistički sadržaj to zaboravi. Šolta je (pogotovo Maslinica) mjesto za punit baterije i uživati.

topla preporuka
13.03.2014 | 09:16
www.villakoala.com

Ovo je moje mjestašce, mogu ti i tu direktno javiti datume.To je na kopnu kao sto vidis, ali je doslovno more van balkona. Imas u okolici dosta mjesta za vidjeti, imamo i gumenjak koji ako zelis, dovesti do krapnja. A mozes se njime i vozikati po uvali.

Uz to imas i moje drustvo koje te sluzi picem i kapučinom na plazi (ako sam dolje, ako ne ja, onda drugo osoblje )
13.03.2014 | 09:29
Hvala svima na prijedlozima!

Mljet - nisam ga izričito spomenuo, ali i tamo bi se teško našao onaj, jel, kamen kojeg, jel, nismo prevrnuli.

Silba - bili, vidjeli, u načelu nam se nije svidjelo - mir i sve to je OK, ali more nije OK na onoj strani koja je pristupačnija. Otvorena je na pučinu i maestral (o jugu da ne govorimo) nanese svačega na plažu, a ne čisti nitko. Olib nam se svidio više, a i Ist.

Lastovo - eh, dugo nas nije tamo bilo i svake godine razmišljam o njemu. Malo nas je strah (pogotovo Pasadura) s obzirom da nam najmlađe dijete još ne zna stabilno plivati. Obala je ipak dosta divlja.

Brač, hm, bio sam službeno ovog ljeta pa sam se provezao naokolo. Nisam vidio ništa da me baš oduševilo. Ali u Pučišćima ljetuju prijatelji pa možda...

Lumbarda - argh, pijeska za 3 života... Srećom, djeca rastu pa je sve manje interesa za takva odredišta... Inače, radije onda Saplunara na Mljetu - pijesak je puno manje muljav, teži je, brže liježe na dno i lakše se ispire. A more je čišće, gužva manja, cijene niže...

@drlovric: Volimo putovati, a mene osobno je bilo na svim kontinentima osim Afrike. Jeftinijih destinacija za ljetovanje sigurno ima puno, ali jedina koja se može mjeriti s našima po čistoći i ljepoti obale i podmorja je - Turska. A k tome je i bolja što se tiče odnosa prema gostima. Dakle, nemam ništa protiv Turske, ali ove godine - Hrvatska. I, iskreno - ja ne znam u koja si ti to mjesta išao (zvuči kao Makarska rivijera), ali imaš vrlo iskrivljeno viđenje hrvatskog turizma. Ja sam ljetovao na nekim otocima gdje sam večeru od palamida, jastoga, malog plavca i kroštula platio 80 kn po glavi, a cijene su u dućanu bile nekih 20% veće nego u "Hiper Plodinama" u Rijeci. Čak sam bio na nekim otocima gdje su neke cijene u dućanu bile NIŽE nego u Rijeci. Pa ti vidi. Mislim da nisi baš puno toga po Hrvatskoj vidio, a donio si negativan sud na temelju jedne ili dvije destinacije koje su zapravo dno turističke ponude u HR (ne po ljepoti mora ili obale, ali da po svemu ostalom).

Hvala za preporuke za Šoltu, istražit ću!

Riba, možeš nešto konkretno na Pašmanu preporučiti?

Papittovenga, isto pitanje - znaš nešto konkretnije u Komiži? Bili smo na jednodnevnom izletu s Hvara, svidjelo nam se, ali nisam vidio ništa za smještaj što bi odgovaralo željama. Uglavnom je sve po 100-200 stepenica od mora...
13.03.2014 | 09:31
stefanjos kaže:


OK, nije Brodarica, ali je odmah pokraj. Hvala ti na ponudi, i, molim bez uvrede, ali to mi je baš ono - jako konfekcijski dio HR obale.
13.03.2014 | 09:37
Konfekcijski ili konferencijski? (jos nisam tu rijec naucio )

nema uvrede, samo prijedlog, znam da stalno gosti govore da je ultra mirno s obzirom na lokaciju pa sam htio preporuciti jer znam sto trazis
13.03.2014 | 09:53
Šipan, hotel Božica.
13.03.2014 | 09:56
stefanjos kaže:
Konfekcijski ili konferencijski?


Konfekcijski - kao "industrijski standardiziran", "naštancan", "serijski ujednačen", "uniformiran"...
Inače, Šibenik mi je jako lijep grad i svaki put se rado prošetam po njemu, a često navraćam tamo jer su u Solarisu neke konferencije (ne konfekcije ), ali taj predio na jug od Šibenika mi je baš onako... beton izmakao kontroli... Zapravo u široj okolici Šibenika mi jedino dolaze u obzir otoci (na Murteru smo bili toliko puta da ne bi znao ni nabrojati, ali sam ove ostale sve nabrojao).
13.03.2014 | 09:59
Aha aha,

sada stric pravi na krapnju kucicu, ako bude na rentu tebi prvo javljam. al to za par godina. hehe
13.03.2014 | 10:01
tino1 kaže:
Šipan, hotel Božica.


Kein hotel, bitte. Hotel = Arbeit. Und gibt es zu viel unsere liebe Gäste aus Deutschland. Appartment = Urlaub.

Ozbiljno, kad mi netko kaže "hotel", meni je to asocijacija na posao. No way. Apartman. Da mogu naći lokalnog ribara i kupiti nešto fino i svježe, da napravim ručak ili večeru za svoju obitelj. Da me nitko ne čeka "na gotovs" na dnu stepenica da bi mi vojnički odbrusio "dobro jutro" svaki put kad prolazim tuda. Da se osjećam kao kod kuće. A ne kao u hotelu.

Bacio sam oko na fotke na netu. One postrojene ležaljke na betoniranoj plaži su mi užas.
13.03.2014 | 10:03
stefanjos kaže:
Konfekcijski ili konferencijski? (jos nisam tu rijec naucio )

nema uvrede, samo prijedlog, znam da stalno gosti govore da je ultra mirno s obzirom na lokaciju pa sam htio preporuciti jer znam sto trazis


Još ćeš ti svašta naučiti od nas djedova. Konfekcijski je onaj prilagođen svemu i svakomu a ne po mjeri individualca. Konfekcijska je odjeća ona koja ima brojeve za veličinu i time prilagođena svakom ko ima približno tu veličinu. Taj se izraz primjenjuje pretežno na odjeću, što ne znači da se ne može primijeniti i na sve ostale predmete pa i događaje koji su više manje predviđeni i ili namjenjeni za širu publiku ili grupu korisnika. Nadam se da sam ti mogao pomoći. Sad fino plati kavu.
13.03.2014 | 10:04
haha, svako jutro u 6:00 ja i stari cistimo taj dio plaze i vracamo sljunak u more jer ju valovi odnese. gosti su prezadovoljni, nista ne moraju raditi, samo uzivati i pitati sta god hoce. a usto im je mirno. nije beton, sljunak je
13.03.2014 | 10:05
tino1 kaže:
stefanjos kaže:
Konfekcijski ili konferencijski? (jos nisam tu rijec naucio )

nema uvrede, samo prijedlog, znam da stalno gosti govore da je ultra mirno s obzirom na lokaciju pa sam htio preporuciti jer znam sto trazis


Još ćeš ti svašta naučiti od nas djedova. Konfekcijski je onaj prilagođen svemu i svakomu a ne po mjeri individualca. Konfekcijska je odjeća ona koja ima brojeve za veličinu i time prilagođena svakom ko ima približno tu veličinu. Taj se izraz primjenjuje pretežno na odjeću, što ne znači da se ne može primijeniti i na sve ostale predmete pa i događaje koji su više manje predviđeni i ili namjenjeni za širu publiku ili grupu korisnika. Nadam se da sam ti mogao pomoći. Sad fino plati kavu.



pa prosli put mi se nisi odazvao! haha
13.03.2014 | 10:05
smayoo kaže:
tino1 kaže:
Šipan, hotel Božica.


Kein hotel, bitte. Hotel = Arbeit. Und gibt es zu viel unsere liebe Gäste aus Deutschland. Appartment = Urlaub.

Ozbiljno, kad mi netko kaže "hotel", meni je to asocijacija na posao. No way. Apartman. Da mogu naći lokalnog ribara i kupiti nešto fino i svježe, da napravim ručak ili večeru za svoju obitelj. Da me nitko ne čeka "na gotovs" na dnu stepenica da bi mi vojnički odbrusio "dobro jutro" svaki put kad prolazim tuda. Da se osjećam kao kod kuće. A ne kao u hotelu.

Bacio sam oko na fotke na netu. One postrojene ležaljke na betoniranoj plaži su mi užas.


Ako se želiš odmoriti od svega i imati pravi mir odi tamo, nećeš požaliti vjjeruj mi. To je super.
13.03.2014 | 10:09
Vjeruj mi, meni nije mir kad mi stalno zuje neke sobarice, konobari, ovi, oni... A još kad stalno dolaze zapitkivati je li sve u redu...
13.03.2014 | 10:18
e toga tu nema. Ne osjetiš da postoje.
13.03.2014 | 10:21
Elafiti su mi jako zanimljivi. Na Šipanu sam bio samo ja, jednom, davno, na kratko i vrlo bi rado išli tamo, ali hotel - NE. Ne. N. E. Ne. Radije nikamo, nego u hotel.
13.03.2014 | 12:08
Ekipa sa Šolte, di se u Maslinici ide na kupanje? Tj. gdje je plaža?
13.03.2014 | 12:09
smayo znam da imas djecu, ona se zele kupati.... ali pravi odgovor na tvoje pitanje bi bilo ljetovanje negdje u alpama

mi cemo ove godine pocetkom sedmoga na Hintertux, red ranojutarnjega skijanja, red bicikle popodne, u sve to jos malo ubaciti planinarenja.....

inace slazem se za ovo oko hotela, hoteli su mi pozeljno odrediste ako se negdje mora prespavati na noc, eventualno dvije. cak su mi od 5 zvjezdanih hotela drazi mali obiteljski pansioni ako su "sa dusom" naravno!
13.03.2014 | 12:57
smayoo kaže:
Ekipa sa Šolte, di se u Maslinici ide na kupanje? Tj. gdje je plaža?


ispred kuće od moje bake i djeda je prolaz kroz vrt i odmah si na 'grotama' dakle neki 20m od terase. Svaka kuća gotovo ima pristup moru na taj način. Grote su popločane (5 ravnih površina od nekih cca6m2 svaka) i imaju pristup moru preko nekoliko ulaza, preko mula ili na neki drugi način. Gotovo da imaš VIP pristup i nema potrebe za jurnjavom ujutro i hvatanjem mjesta.

Plaža je tek unazad par godina napravljena (pješčana) i onda se nalazi na ulasku u tzv 'Tepli bok' uvalu (to je od moje kuće otprilike oko 50m dalje)
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 34 minuta
  • Yonkis: Evo, prodajem i neke slušalice, one za u uho. iPhone i sluške, 200€. I nije to sve, one more thing...
  • Mislav2222: ima i 2K 27inca dell monitor, u top stanju na prodaju :D
  • Yonkis: prodao bih iPhone 8 Plus, mijenjao mu bateriju prije cca godinu dana, moram provjeriti, pa ako ima zainteresiranih da ne pišem oglasnik.. Zapravo pišem anyway, valjda tamo netko lurka :)
  • mbp2009: Smayoo riješio sam, nego sad nije za mene, nego nekog drugog
  • accom: O muziki nemam pojma, surfanje je o.k., gaming - isto nemam pojma. :)
  • Krehacro: Dj-ing...Netflix,surfanje i neki gaming :)
  • accom: @Krehacro: meni ne uspjeva koliko bih željeo. Ali je iPad super alat, i sve više mi je neophodan (ajde, navika). Najviše ovisi o tome, što želiš radit.
  • lucija: Dosta ih je uspjesno preslo na iPad.
  • lucija: Nisam no ima na YouTubeu dosta recenzija ljudi koji jesu.
  • Krehacro: Planiram preci sa MacBook air na iPad da koristim kao svoj primarni uredjaj...jel netko to još pokušao i kako mu ide :)?
  • smayoo: Pa zar još to nisi riješio?
  • smayoo: :D
  • mbp2009: Doslovno sam ju ja otvorio hahaha
  • smayoo: @mbp2009, imaš točno tu temu u forumu od prije par mjeseci
  • smayoo: Natrijeve baterije postoje u tzv. REDOX izvedbi već 30 godina, prvenstveno za stacionarne sustave, ali nisu bile pogodne za mobilne jer su bitno manje gustoće pohrane od litijevih, a i veće mase, jer su tekućinske. Velika im je prednost to što su ekološki neutralne, jednostavne za proizvesti i požarno nerizične.
  • m@xym: @Zdravac, OD otkrića nečega u laboratoriju do dolaska na tržište (ako se to upće dogodi) prođe između 5 i 10 godina
  • drlovric: O da. Jako veliko dan. Ljudi nisu svjesni bitnosti ali vrijeme ce polazati.
  • Zdravac: @drlovric, jesu, baš je lijepo danas pratiti HRT4 i live prijenos! :)
  • Zdravac: jel senzacionalizam ili ima nešto u ovoj tehnologiji da bi uskoro moglo i u praksu?
  • Zdravac: [link]
  • drlovric: Stigli Rafali ❤️????
  • mbp2009: Ekipa, treba mi preporuka za neki usb-c dongle za M1. Potreban je ulaz za SD karticu, HDMI ili DP (TB2), barem 2 Usb-a i ako je moguće jedan usb-c
  • smayoo: Funkcionalna zamjena je push notifikacija koja preko 5G ide po generičkom protokolu, samo aplikacija na mobitelu mora to podržavati
  • smayoo: Upozorili su me ljudi koji rade u toj branši, radi nekih telemetrijskih rješenja gdje nadzorni sustav SMSom šalje obavijesti korisniku
  • ZeljkoB: smayoo, odakle ti ova informacija za SMS?
  • smayoo: SMS poruke su phase-out. Znači, neki ih operateri više ne nude, niti omogućavaju njihovo slanje. Određen je neki krajnji rok, nakon kojeg više nijedan operater u EU nije dužan osigurati propagiranje SMS poruka. Probaj ručno promijeniti operatera (pretpostavljam da si u roamingu)
  • Matija klc: Ekipa, pomoc. Nalazim se u Rumunjskoj. Primam poruke normalno, no ne mogu poslati poruku. Pricam o obicnoj. Sve drugo radi najnormalnije. Sta napraviti?
  • MoschuS: Ma svugdje ali sve neka mala mjesta ili sela po Hr ili Slo
  • JOHN: Jesu to oni iz Imotski?
  • MoschuS: Ako netko kupuje rabljeno racunalo pripazite se prevaranata na Njuskalu i Bolhi. Otkrio sam ih par, slicni oglasi i kada ih kontaktirate salju iste/slicne racune i serijske brojeve kao potvrdu i onda odjednom obrisu oglas, naprave novi account i pokusavaju dalje uloviti nekoga.
  • Zdravac: :) Na kraju će ispasti da nas ima dosta koji vozimo motore!
  • rkrosl: prodao triumpha, kupio triumpha
  • JOHN: Honda CB650R
  • FiFi: Skoro sam ga jednom zamijenio za Bandita 1200 , ali sam ipak odustao.
  • Zdravac: ...ili Suzuki Bandit :)
  • Zdravac: E, taj motor je nekad bio moj san, da nije uletila yamaha, sigurno bih toga sad vozio :)
  • FiFi: Honda CB900F2 Hornet, 2002. Evo radim servis i nadam se registraciji prvi put nakon tri godine stajanje (djeca ti promijene raspored vožnje)
  • Riba: Problem je sto "sezona" u Irskoj trtaje tjedan dana. :-D Moram vidjeti ima li kakav nacin da ga registriram u Hr.
  • Zdravac: @ZeljkoB Odličan motor, takvi motori su baš po mom guštu! Lijep i ugodan za voziti.
  • Zdravac: @Riba Pa što čekaš, daj, zamjeni ulje, filtere i svječice, napuni bateriju, i lagano pranje. To će biti dovoljno, siguran sam! :)
  • Zdravac: Ajd, super, nisam jedini! Sad ide sezona, i gušt! Polako plan za moto trip na more...
  • ZeljkoB: Honda NC750X, ali sve manje vremena imam za voznje.....
  • Riba: Imam ja BMW 650CS, mozda ga reaktiviram nakon 10 godina stajanja u garazi. A imam i Vespu iz 1959, ta malo duze stoji. :)
  • Zdravac: Evo, ja ću prvi: YAMAHA XJ900 S Diversion, classic iz 1998., ide ko švicarski sat, čista mehanika, pouzdano do bola! :)
  • Zdravac: Jel imamo ovdje kolega ili kolegica, da voze motor? Ako da, koji?
  • zoranowsky: @air, u biti isti je pricnip, samo si sam sebi target :)
  • Air: Polako, polaku, kuda žurba, daj mi prvo link na to kako pročitati vlastite misli :)
  • smayoo: Za one koji ne znaju čitati misli - [link] :D
  • Borisone: Za one koji ne znaju čitati misli, koja je konfiguracija?
  • VanjusOS: pozdrav, treba li netko Mac mini M2, nekorišteno?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

jura22, temeljnik, tino1, Anonimci (337)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO