Setup Wars
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Setup Wars


31.05.2017 | 11:58
Dosta dugo sam razmišljao pokrenuti ovu temu jer nisam siguran koliko se ostali forumaši zamaraju sa izgledom radne okoline, tj. setupa.
Konačno sam nabavio zadnju komponentu koju sam namjeravao uvrstiti u svoj setup (KRK Rokit 6) pa sam odlučio podijeliti proces evolucije kroz koji je moj stol prolazio

Stara soba, bilo je bitno da su dva ekrana i LED traka iznad glave za bolje osvjetljenje.


Kupio sam novi stol jer sam planirao preseliti sve u tavanski prostor, zamislio sam sve u svijetlim, bijelim tonovima pa mi je ovaj bijeli lakirani stol super upao.


Ovdje je sve već na mjestu na kojem i treba biti, u Ikei sam kupio ove nogice i dasku koja je trebala glumiti screen stand. Zamisao je bila da se ispod drže kontroleri, interfejsi i pojačala ali sam skužio da mi nije praktično jer volim ispružiti ruke pa mi tipkovnica i miš lupaju po tome. Isto tako, pošto sma nabavio 27" monitor bilo mi je jako teško držati glavu stalno prema gore jer me vrat počeo ubijati. Sve ove žice koje su iza vidljive su mi isto dizale živce, probao sam ih vezati, stavljati kanalice ali nije to to.


Tu je već malo bolje, maknuo sam onu policu, i velike zvučnike sastrane ali onda naravno zvučna sliak nije bila kako spada. Ovi mali Logitech Z4 su ok ali nije mi to idalje bilo to. Tada sam počeo razmišljati o studijskim monitorima. Adam F5 mi se nije uklopio sa ogavnom crnom bojom pa sam ih otpisao odmah, oni fino sviraju kraj TV-a. Naručio sam Rokit 6 bijele i jedino je preostalo čekati.


Jučer ujutro stigli Rokiti. Sve sam kompletno razvalio i krenuo na novo. Uzeo sam metalni držač za kablove u Ikei koji se montira odozdo na radnu plohu stola. Na njemu su svi kablovi i adapteri koji postoje. Nemam sliku od prije ali to je bila katastrofa, sve žice su se spuštale dolje gdje idu noge i jednostavno nije bilo lijepo za gledati. Moram jedino riješiti ovaj produžni kabel koji ide prema lijevoj strani stola i crni adapter za ledice montirati da se ne vidi, nadam se da bi to onda bilo to





Komentari, sugestije, vaši setupi?
31.05.2017 | 15:57
Bila je jednom davno slična tema...
Najvažniji dio mog setupa je Aeron stolica. Sve ostalo je opcija.

IMG_7272.JPG
31.05.2017 | 21:07
Obožavam ovakve teme, jer mi uvijek daju neku fora ideju.

Moja slika je sa prošlog setupa, sad sam premjestio u novu sobu koja je dedicirani office room, pa kad bude gotovo (ne uskoro) uploadam i novu sliku.


ScreenShot2017-05-31at22.05.49.png
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.08.2017 | 01:08
Ne bas uredan setup, ali takav sam kakav sam...


IMG_1639.JPG




Pokraj klavira je Randall, omiljeno pojacalo mojih susjeda... ne vidi se na fotki, al vrijedan je spomena :B

Pogled na drvece iznad sobe... uskoro zavrsavam strop i stavljam pomicno pokrivalo na krovne prozore da zamracim kad je potrebno...


IMG_1640.JPG





Stolac je Life, a stol je rucno izradjeni, ali nizak za moj ukus pa sam mu dodao malo da nadjem pravu visinu jer kombiniram rad sjedeci i stojeci. Uskoro mu radim nove noge. Duge, graciozne noge...


IMG_1641.JPG



Sve se to krije iza ovih zatvorenih bijelih vrata...


IMG_1625.JPG



Stavljam ove ostale fotke kao dio Ljetovanje comes again teme, jer dok ste vi ljetovali, ja sam postavljao pod, rusio zidove, stavljao sank i drva na zidove i s vremena na vrijeme, uzivao u pogledu na zaljev...
Drvo na podu je Matai, 13 - 14cm sirine, skinuli smo ga iz stare vile, 100 godina star pod. Bio je pravi izazov ocistit ga od kompaktnog sloja prljavstine i voska te jos veci izazov postaviti ga jer nije skroz ravan. Imat cemo ga neko vrijeme ovako, pa cemo ga mozda jednog dana izsmirglat... al mozda, jer fakat super izgleda ovako patinast.. jedino sto cemo sigurno napravit je "izravnat ga" ne znam hrv izraz.. izravnat sa glodalicom? obrijat rubove?
Premaz ce biti mjesavina pcelinjeg voska, maslinovog ulja i lavande, kao sto premazujemo stolove i sank (sank je isto matai)...
Drvo na zidu je takodjer matai, ali jos grublji, sirine 10cm... Drvo ispod sanka je neki bor...

Sljedece na redu je kuhinja pa kad to zavrsimo, krecemo u zavrsavanje svih nezavrsenih sitnica koje se vide okolo...


IMG_1610.JPG


IMG_1617.JPG


I onaj kauc koji smo kupili raspadnuti i obnovili ga... Sad vrijedi 15 puta vise od ulozenog, ali ostaje u obitelji jer nas je obogatio za iskustvo restauracije...


IMG_1642.JPG
27.08.2017 | 09:31
Tema je super, imali smo nešto slično prije, ali je palo u zaborav. Osobno mi je postav radne okoline izuzetno važan, mora biti dovoljno komotan, upotrebljiv, a i estetski ugodan ako je moguće.

Tvoj setup Energyman mi se čini kao kvalitetan, upravo zato jer je prošao kroz te evolucijske faze i vremenom se pročistio u ono što je funkcionalno, ali i tebi ugodno.

Nemam fotku baš zadnjeg setupa kod mene, ali osim generacija strojeva nije se ništa bitno mijenjalo u rasporedu i infrastrukturi!







28.08.2017 | 13:54
Osobno, najviše mi se sviša dpasaricev layout. No, to su desktopi, pa mi je bliži Smayoo sa svojim, također jako lijepim rasporedom.
Nego Smayoo, kako si došao do te stolice i koliko te bacila u minus?
I naravno, vrijedi li toliko? Zanima me, jer razmišljam o nečemu sličnom...
P.S. Ja bih mogao staviti i svoju sliku, ali to je doslovce laptop sa standom koji držim na polici za knjige jer mi daje prostora u sobi, pošto mi je prošli stol za kompjutor bio OGROMAN. Bio je namijenjen za PC desktop, pa kada je došao Apple laptop, a navedeni PC sam prodao - stol je samo gutao prostor sobe.
Pa sam ga kod idućeg farbanja zidova odlučio više ne vraćati.
Dijete, ti si stvarno kreativac totalni. I sam svoj majstor, vidim. Ako je ovo na slici monitor kojeg si spomenuo na Vikalici, pa izgleda kao nov!
28.08.2017 | 15:41
smayoo kaže:
Bila je jednom davno slična tema...
Najvažniji dio mog setupa je Aeron stolica. Sve ostalo je opcija.

IMG_7272.JPG


Kako si uspio tako zguliti (ispolirati u sredini) touchpad
28.08.2017 | 15:48
Mislim kako je više masno od kože nego guljotina.
28.08.2017 | 20:45
Pa... i kod mene se odonda nešto promijenilo.

Radniprostor.jpg
28.08.2017 | 21:40
jzelko kaže:
Pa... i kod mene se odonda nešto promijenilo.


Nema kreme (oprosti, ali što ćeš kad sve što jednom vidim zapamtim)

*****


Ok, da samo ne zezam iskopao sam 2-3 svoje starije pa slobodno opletite

On topic - MBP 15"

MBP.jpeg



Off topic - TP T430

T430.jpeg



Mišonja - MX Master

Mionja.jpg



Razno - stolica: Markus (Ikea), stol: Silkeborg s tri ladice (Jysk), tipkovnica: IBM model M, zvučnici: Genius SP-HF800A, monitor: Lenovo ThinkVision L220x

Markus.jpg


Trenutno je mini adaptacija stana u punom zamahu, pa je radno mjesto Logitech Comfort Lapdesk i ćošak koji uhvatim


EDIT: Stara tema koju je otvorio @cariblanco je ovdje.
28.08.2017 | 21:55
smayoo kaže:
Bila je jednom davno slična tema...
Najvažniji dio mog setupa je Aeron stolica. Sve ostalo je opcija.

IMG_7272.JPG


Dobar ti je setup, ali mi sline cure na stolac. Mislim imam i ja profi stolac od 3 i nešto k kn, ali aeron je priča za sebe. Mislim da ti je to najpametnija investicija, jer vjerovatno dosta sjediš za kompom. Mnogi ljudi tome ne pridodaju neku preveliku važnost, a sjede dosta za računalom, pa kad obole onda im je kasno. Problem s oboljenjima koja su vezana za računala, su dosta podmukla. Mogli bi ih nazvati da su tihe ubojice, jer ih ne primjetite na vrijeme, a kad ih primjetite već je kasno. Zato je tu jako važna preventiva i smayoo svaka čast na stolcu
28.08.2017 | 23:29
IMG_1364.JPG

Ovak to nekak izgleda 16/7.... ostalih 8/7 niti ja ga ne gledam

Da ga uredujem za slikanje, mislim da ne bi bilo posteno, on je ovakav kakav jest
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.08.2017 | 00:38
Moonlike kaže:
[attachment=5932]

Da ga uredujem za slikanje, mislim da ne bi bilo posteno, on je ovakav kakav jest :-)


Istina! :)
29.08.2017 | 07:07
Kloba kaže:
Nego Smayoo, kako si došao do te stolice i koliko te bacila u minus?

Kupio sam je. U Rijeci, u Veleopremi, za 1k€ + PDV, na firmu, novu, s 5 godina jamstva. Veličina C, s kotačićima za tvrdu podlogu i lumbalnom potporom.

Bertone kaže:
Kako si uspio tako zguliti (ispolirati u sredini) touchpad?

Miša koristim samo tada kad sam za stolom, a to je cca 20% vremena. Na terenu koristim isključivo touchpad.
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.10.2017 | 02:00
dpasaric kaže:





Davore,
koji ti je sistem na ovom stroju di imas iSight? I da li ti radi?

Thx.
11.10.2017 | 08:08
Znate ono kada za nešto saznate što je i kako izgleda, pa počnete to primjećivati i prepoznavati negdje?
Uglavnom, od Smayiinog posta sam prvi puta čuo za Aeron, stolica mi se stvarno sviđala, pa sam otišao prvo na njihovu stranicu. Onda sam išao gledati kakva je situacija s njima kod nas. Između ostalog, pogledao sam i na Njuškalu, ima jedan tip šta ih prodaje baš sve, od najjeftinije za model A za najlakše ljude bez lumbalne potpore po 1000 €, do executive modela C za najteže osobe, i kromiranih odmarališta za ruke presvučenih kožom te krom osnove, po 3000 €.
Da ne duljim, na Netflixu sam pogledao seriju Designated Survivor sa Kieferom Sutherlandom. Svugdje, ali SVUGJDE, se vidi ta stolica.
Mislim da nakon iPada i Sony PS Proa pada HM Aeron, makar za tri godine...
  • Dijete
  • Posjetitelj
11.10.2017 | 09:40
Dijete kaže:
dpasaric kaže:





Davore,
koji ti je sistem na ovom stroju di imas iSight? I da li ti radi?

Thx.


Povlacim pitanje... radi...
13.10.2017 | 10:24
Znam da Jobs nije bio neki altruist, ali sjećam se keynotea kada je te iSight kamere podijelio svima u dvorani nakon predstavljanja.
Tada sam još bio teški PC-aš, i baš oko te godine (možda godinu kasnije) sam sastavljao skupu mašinu, i MAK (svi stariji znate o kome pričam) me gleda sa Apple titanium laptopom (kojeg je nekako dobio od tadašnjeg zastupnika, sjećam se da se pohvalio - ne novog, nego slabo korištenog, jer je ovaj uzeo sebi najnoviji model) i nikada neću zaboraviti kako mi je rekao "koja si neznalica, davati u te PC kante toliku lovu kada možeš imati ovo..."
Ali nije se moglo igrati Doom 3, Far Cry i te igrice na njemu, i mada mi je izgledao prekrasno, nisam uopće Jabuku uzimao u obzir.
No ipak, kada bi dolazio kod njega ili kod grafičara da nešto iskemijaju na Macovima Pro (prvo su imali plastične G modele, a kasnije metalne rupičaste od naprijed - sve znate) - slinio sam već tada samo za ljepotom hardwarea.
Takvo kučište si u PC svijetu mogao samo sanjati...
  • Dijete
  • Posjetitelj
13.10.2017 | 11:18
Mak je jednom dofural 17" Powerbook na mek kavu u kaptol centar... ja sam u ruksaku imao 12" iBook... popio sam dva Guinessa i espresso... bila je to super mek kava...
13.10.2017 | 12:31
Dijete kaže:
Mak je jednom dofural 17" Powerbook na mek kavu u kaptol centar... ja sam u ruksaku imao 12" iBook... popio sam dva Guinessa i espresso... bila je to super mek kava...

, da McCoffee, veliš
Ja sam ga samo preko Večernjaka znao.
On je radio nešto u info grafici, ili tako nekom odjelu, ne baš u samoj grafici - mada je sve znao.
Osim po ljubavi prema Apple-u, kojeg sam kao tvrtku upoznao preko njega početkom milenija - znao sam ga i po dolascima u Gradsku (rubriku Zagreb), kada bi ili rekao za neku temu o kojoj bi se treba nešto pisati, ili bi dofurao lude fotke koje bi sam okinuo prilikom dolaska na posao.
Evo još dva primjera koja pamtim s tim Gospodinom.
Kako nam je (meni i još jednom mladom kolegi, znat će on o kome pričam) pričao o iPodu, jer sam ja noć prije pokrivao (sektori u Gradskoj su mi bili Medvednica i promet), izvlačenje brojeva za prvu Snježnu kraljicu (2005. godina) na Trgu bana Jelačića. Točno se sjećam, nagrada je bila valjda 4. generacija iPoda, a voditelj eventa Fodor.
Tada Apple nije bio mainstream, i nitko u Hrvatskoj (osim rijetkih) nije znao što je iPod.
Još je Fodor pitao ljude, i toga koji je osvojio nagradu po ne znam kojem sistemu: "znate li šta je iPod?". Ovaj odgovora "ne." Fodor njemu:"ne znam ni ja, ali sada ga imate!"; s onim svojim glupastim cerekanjem.
Uglavnom, drugi dan listamo novine i tražimo svatko svoje žvrljotine i na prvom katu sjedi MAK za baš tom mrcinom koju ti - Dijete - opisuješ, i počne nam objašnjavati koji je to klinac čovjek osvojio. Kako je to izvrsna stvar: ima kapacitet do 64 GB (tada su HDD-ovi kućnih usera imali po 80 GB), tu ti stane muzika, slike, ovo, ono - zapravo novi tip walkmana u kojega stane 32000 pjesama.
Priča druga:
Spustio se u Gradsku (tada je sjedio na katu, a Gradska je bila u prizemlju) da bi urednici dao sliku koju je okinuo pri dolasku na posao, vozeći se u vlaku. Slika je bila izvrsna, slikana iz vlaka. koliko je oštra bila, ili je imao izvrstan fotoaparat, ili je vlak stajao.
Tip sa lukom i strijelom (izgledom profesionalnim), kraj njega drugi (možda trener, frend; pitaj Boga), nekih 15-ak metara od njih meta, a pet metara iza mete dječačić se bezbrižno ljulja na ljuljački.
Slika IZVRSNA (mislim, to je ono kada uloviš trenutak, jer ovaj je baš nišanio), kada smo pogledali sliku nismo mogli ne pomisliti "gle kretena, pogodit će klinca!"
Sutradan je bila u novinama, naravno...
31.10.2017 | 12:17
Malo
Prilozi:
31.10.2017 | 12:34
Super izgleda, Saint!
31.10.2017 | 13:03
I super je iskorišten prostor.
15.05.2019 | 12:48
Konačno složio potkrovlje i preselio Minija gore Sada najvjerojatnije u radnu sobu dolazi novi član, novi Mini - space gray!!!
Prilozi:
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 44 minuta
  • drlovric: Prvi i zadnji put sam HR reprezentaciju gledao na Poljudu protiv Brazila. Davno je to bilo.
  • Kloba: I zaključno da se i ja priljučim - samo da se nešto novo i zanimljivo događa! :D
  • Kloba: Ma što se atmosfere tiče, nema do Poljuda. Još samo da nisu u svađi s HNS-om, svaka reprezentacija tamo se smrzne kada dođe. Samo šta ćeš kada kafići u koju zalaze Torcidaši otvoreno stavljaju znakove "ne poslužujemo osobe koje su došle gledati reprezentaciju". U tom stilu. Ne vole HNS nikako.
  • Kloba: Evo link [link]
  • Kloba: drlovric, pa spomenuo sam to ako ti je promaklo. Točnije, zacrtali su si da za 112. rođendan Hajduka (11. 02. 2023.) dosegnu probjku od 112 tisuća članova. A kako su ranije stigli sa 60 preko sto, nije bilo nerealno to očekivati. A po podacima za 2022., ako ne griješim, Real je imao 120 tisuća članova
  • drlovric: Ma nema veze, samo nek se nesto desava :D
  • cariblanco: Badava će trčati bili i plavi, kad će bijeli biti prvi ;)
  • drlovric: Poljud bi bio pun da je i duplo veci. Ne postoji na daleko losiji klub sa lojalnijim navijacima :)
  • drlovric: @Kloba: Hajduk ima 100 K clanova. Neki dan su pustili ulaznice u prodaju. Otvorio sam na 3 racunala, 7 browsera, logirao se u svaki (kao clan) da uspijem ugrabiit ulaznicu. I nisam uspio. Srecom je brat raido istu stvar u Njemackoj, pa nam je kupio on. Za 2h rasprodat stadion, serrver padao......lista cekanja po sat i po da udjes u sucelje da bi kupio kartu. I to sve ako si clan. Ostali nisu mogli
  • Kloba: Aha, hvala ti na informaciji!
  • Borisone: Ako imaš i LAN i WIFi aktivan na Mac-u, prioritet ti je po defaultu da promet ide prvo po LAN-u.
  • Borisone: To ti je propusnost WiFi-a usko grlo.
  • Kloba: Što se brzine neta tiče, kada laptop spojim LAN-om na ruter, iako mi je u postavkama i dalje Wi-Fi mreža kao opcija spajanja - brzina je 950 Mbps. Kada iskopčam LAN kabel, doslovno deset sekundi nakon ovog rezultata - brzina padne na 200 do 300 Mbps-a. Nije nam jasno! :D
  • Kloba: A Hajduk je ipak najtrofejniji i najstariji hrvatski klub. Bio bi red da se i oni vrate na staze stare slave. Zanimljivost mi je da imaju registriranih navijača više od 110 tisuća, u rangu Real Madrida. Respect, u svakom slučaju. :)
  • Kloba: Štose nogometa tiče, nisam pratio HNL osim u tekstovima pa ne znam tko je više zaslužio ove godine. Rijeka ili Hajduk. Ako je Rijeka dala više, neka bude Rijeka. Zarad one krađe kada ih je Gračan trenirao, ako se dobro sjećam.
  • Kloba: Star možda godinu dana, refurbished kupljen od A1.
  • Kloba: Mobitel je iPhone SE 2022.
  • Kloba: Ljudi, imam pitanje u vezi brzine interneta. Kako sada imam gigabit download u teoriji, u praksi mi je to na laptopu oko 940 Mbps. No na mobu, koji je spojen na isti Wi-Fi (5G) ne pokazuje više od 450 Mpbs download. Ima li neki razlog tomu?
  • cariblanco: I ja kao Dinavovac, bi Volvo da Rijeka osvoji naslov, jer je to zaslužila
  • drlovric: Dinamo j ezapoceo kao drzavni projekt, da se podigne nacionalna svijest u novonastaloj drzavi. Kasnije je prepusten kriminalnoj skupini na upravljanje, koja je radi osobnih interesa obesmislila cijelu ligu. Srecom ta vremena su iza nas. Mislim da je ove godine Rijeka najvise zasluzila da bude prvak, jer igraju najbolji nogomet.
  • Kloba: Iskreno, radi dobrobiti hrvatskog klupskog nogometa, htio bih da ili Hajduk ili Rijeka ili Osijek osvoje ovu sezonu. Da se stvori nova velika četvorka u ovoj maloj zemlji.
  • Kloba: Pa valjda ćeš ove godine slaviti. Dugo niste bili ovako blizu. ;)
  • drlovric: Za Hajduk. Zato sam ovako mlad i pogubio zivce :D
  • cariblanco: za koga navijaš...naše ;)
  • drlovric: Za vikend sam u Splitu. Ostajem par dana. Ako neko od Jabucara dolszi gledati najveci nogometni derbi u Hrvata, tu sam za pice, kavu, rucak…
  • smayoo: Nažalost, je... :(
  • Djuro genijalac: [link]
  • Djuro genijalac: Kaj je umrla Slađana Milošević?
  • smayoo: RIP Slađana Milošević :(
  • Yonkis: [link] iPhone prodan na aukciji za 130.000 dolara
  • Yonkis: macOS Sonoma 14.4.1: fixes USB hubs connected to external displays may not be recognized; Apps that include Java may quit unexpectedly
  • Soffoklo: Fora. Creating a Macintosh-inspired Mac Studio iPad dock. [link]
  • abajo: Kloba: [link]
  • Kloba: Ekipa, može li me neko upititi n stranicu da si skinem macOS Catalina kako bih nanovo reinstalirao komjuter? Taj OS mi je najnovji koji ovaj moj Retina iz 2013. može "progutati". Kako se svi razumijete u ove stvari više od mene, bio bih zahvalan!
  • cariblanco: Na kraju sam skužio koliko je sati, po svitanju...ono fakat čudno ?
  • cariblanco: Istina je da Paragvaj mjenja vrijeme koji je blizu, ali ja imam Argentinski sim :D
  • cariblanco: Sad na mobu s našim sim_om je 7.25 a na mobu s Argentinskim sim_om je 8.25 ! S tim da Argentina nema promjenu verbena ?
  • cariblanco: Jurors imam dilemma, koliko je sati ? koliko mi je poznato mi nismo premjenili vrijeme, mjenjamo ga sljedeći vikend
  • Zdravac: MKBHD pratim i ja, ok je lik, realno recenzira, ne sipa hvalospjeve
  • Kloba: Ma bez daljnjeg. Čovjek si je osigurao egzistenciju, pa i vrlo luksuzan stil života već sada. Ima video u kojem pokazuje svoj studio, linkao sam ga tu svojevremeno. Ma preludo. A tek onaj Mr. Beast? Taj živi u studiu. Opsjednut YT-om.
  • drlovric: Zaradio j eon puno vise na otm videu. Pogledaj samo broj pregleda :)
  • Kloba: NIsam ni ja znao. A šta ćeš, cijena napretka. Za šta je dao 40 somova, sliku CD-a i iTunesa... :)
  • Yonkis: Kloba, što nisi odmah rekao kako je završio unboxing i aktiviranje iPhonea :)
  • Kloba: MKBHD kupio originalni, nikada otvoreni first gen iPhone na aukciji u Chicagu za 32 tisuće dolara. Sa dostavom, porezima, i dodacima na sve ispalo ga je 40 tisuća. Video je tu: [link]
  • Yonkis: [link] - Justice Department sues Apple, alleging it illegally monopolized the smartphone market
  • Kloba: I ja brže na net, nađem video naslova 7 Ways To Fix PS5 Error Code CE-117773-6 :) I prvi "way2 mi pomogne, skužim da je do njih
  • Kloba: Uglavnom, kada sam htio skinuti save sa clouda PS Plua za Horizon 2, javi mi grešku Error Code CE-117773-6
  • Kloba: EON Premium sam uzeo, ne vjerujem koje sve kanale imam. Ruske, Ukrajinske, pa klasika CNN, BBC, Sky, ovo ono. Ali i puno iz regije
  • Kloba: Ma sve radi što se telemacha i EONA tiče. SONY nije radio, imao je problem kod njih. Sad je sve OK
  • drlovric: Kloba: I ja sam to dobio nedavno. Telemach Fiber Duo Premium nesto.... Kod mene sve radi odlicno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gjuroo, IgorD, miomika, Riba, Anonimci (469)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Poruke

Anketa

Kupujete li profesionalni Mac?

Čekam novi modularni Mac Pro - 48.5%
Novac nije problem, kupujem iMac Pro - 0.7%
Kupujem Valjak, baš je lijep i tih! - 0%
Kupujem polovni Mac Pro tower - 11.8%
Nadogradit ću postojeći Mac Pro tower - 2.9%
Običan iMac 27" mi je dovoljan za posao - 5.9%
Skromnih sam potreba, Mac mini je zakon! - 7.4%
Radim na terenu, mora biti MacBook Pro - 3.7%
Ne diram ništa, stari Mac služi me odlično - 10.3%
Kupujem PC kantu i prelazim na Windowse! - 8.8%

Ukupno glasova: 136
Anketa je završena dana: 08 Svi 2018 - 12:17
Page Speed 1.31 Seconds

Provided by iJoomla SEO