One more thing... u PEEK&POKE!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

One more thing... u PEEK&POKE!

19.04.2025 | 09:29
videcu ovih dana da ga kontaktiram, pa javljam sta bude.
imao je on nekoliko komada i neki Powerbook 180 al koji nije radio, pa cu videti i za to.
19.04.2025 | 23:33
Rado mi primimo i neispravne primjerke ako je nešto zanimljivo, pa se izlože kao takvi ili se prije ili kasnije pojavi još koji, pa često znamo od dva neispravna složiti jedan ispravan!
21.04.2025 | 11:17

U pozadini, 42 godine stara, neuspješna Lisa kao prvi sve-u-jednom Macintosh. U prvom planu iMac Bondi Blue star 27 godina, savršeno očuvan i ispravan. Bio je hit i spasio Apple od bankrota.

Od 1. svibnja PEEK&POKE ulazi u ljetnu sezonu i radi svaki radni dan, dobrodošli!
26.04.2025 | 19:46
Niti ja ne bih pogodio koji je Appleov proizvod dolazio u ovoj plavoj kutiji!

26.04.2025 | 19:55
Miš?
26.04.2025 | 20:02
Nope!

BTW pitao sam umjetnu inteligenciju - niti ona ne zna, tj. krivo pretpostavlja da je u pitanju plavi iPod shuffle!

No, nije, plavi iPod shuffle je dolazio u plastičnoj, prozirnoj i malecnoj, doslovno kao kutija za neki prsten.

Čuvam jedan potpuno nov, neotvoren! Možda jednog dana bude vrijedan na eBay aukcijama!

26.04.2025 | 21:34
dpasaric kaže:
Niti ja ne bih pogodio koji je Appleov proizvod dolazio u ovoj plavoj kutiji!

Ja bih pretpostavio da je neki AirPort, možda 1. generacija AirPort Expressa?
26.04.2025 | 22:40
Da, AirPort Express je, ali je vanjski omot i dalje bio bijel.
27.04.2025 | 08:24
Taaaa-daaam!

27.04.2025 | 10:51
Baš mi je žao da je Apple ukino AirPort liniju proizvoda. Ja još aktivno koristim 4 Expressa, 2 Extremea i 1 Time Capsule, ali im tražim zamjenu od kako sam pred 2 mjeseca dobio optiku... Čini mi se da je Ubiquiti dobra zamjena, ali i skupa i manje user-friendly.
29.04.2025 | 21:04
Kada se samo sjetim kako su oslikane kutije grafičkih kartica za PC - demoni, eksplozije, roboti i svemirski brodovi u kozmičkim kataklizmama!

Kod Applea je to otprilike ovako:

29.04.2025 | 21:09
da, uvek su imali stila, nadam se da ce tako i ostati.
01.05.2025 | 23:28
Zamjena baterije na iMacu G4 nakon preko dva desetljeća! Primjetite odakle je došao u PEEK&POKE…

02.05.2025 | 09:45
Jedan od najmlađih izložaka u Muzeju računala PEEK&POKE je ovaj prvi aluminijski iMac iz 2007. godine s originalnim Adobe Master Collection Creative Suite 6 aplikacijama. Sve radi!

U pozadini plakat blast-from-the-past naslovnica: Mrle i Prlja, članovi grupe LET 3, predstavili (2009.) predstavili umjetničku instalaciju - prvog androida u Hrvatskoj!

03.05.2025 | 09:08
Manekeni iz doma za umirovljenike!

Ova dva iMaca ne samo da su dizajnom suvremeni već su i potpuno ispravni nakon preko 20 godina!

Tražili su tek malo brige, nove baterije za matičnu ploču i jedan novi disk. Od jučer naš novi postav naziva "One more thing..." i službeno otvoren, svratite, ako ste Apple entuzijast sigurno će vam izvući osmijeh na lice!
03.05.2025 | 11:39
Bravo!
03.05.2025 | 20:14
jos jednom svaka cast!
pod obavezno svracam tamo uz prethodnu najavu, ako me put nanese na tu stranu.
04.05.2025 | 13:02
Apple tipkovnica iz vremena dok je još bilo moguće popraviti manje kvarove, zamijeniti membrane tipaka i temeljito ih očistiti.

Danas je sve to "iskoristi i baci". Očistio sam je hidrogen peroksidom. Bila je skroz žuta, žao mi je što nisam fotkao "prije i kasnije". Odlično je ispala!
04.05.2025 | 13:12
Slijedeću subotu sam u Ri pa bih mogao navratiti.. Davore, si tamo ili..?
04.05.2025 | 13:36
Yonkis kaže:
Slijedeću subotu sam u Ri pa bih mogao navratiti.. Davore, si tamo ili..?

Vjerojatno jesam, obično svratim od 14h do 15h, kolega muzej otvara subotom u 11, pa možeš i ranije.
05.05.2025 | 08:33
Fora je bila kod tih žičnih Apple tipkovnica da su uvijek imale dva usb porta, pretpostavlja se za miša, jer su miševi koji su dolazili uz G3, G4, G5 i prve Intel Macove imali izuzetno kratki kabel, pa bi se morali uštekati baš u tipkovnicu.

Interesantno je da su isti ti miševi ako bi se kupovali zasebno, imali daleko duži kabel. Nevjerojatno!
05.05.2025 | 08:48
ima logike.
2 usb porta na tast za slucaj i levorukih. a i lepse izgleda.
kraci kabl, taman sto se ustedi malo na duzini kabla x 1.000.000 komada = bonus za nekog od menadzera
05.05.2025 | 10:07
Ne bih rekao da ima ikakve veze s uštedom. Jednostavno - funkcionalnije ti je kad uštekaš miša u tipkovnicu i nemaš viška kabela da ti se petlja po stolu. Meni je to uvijek bolje rješenje od bežičnog miša.
05.05.2025 | 13:35
Meni je fora bio taj kratki kabel na mom iMac.

Fascinantno mi je da Apple nikada nije uspio napraviti vrhunski mis. Svaki put je funckionalost narusena radi dizajna.

Imao sam 2-3 komada (prvi sa onom kuglicom koja se lako prljala) i odustanem od svakog.

Sada sam godinama vjeran Logitech MX Masteru i ne trazim drugi.
05.05.2025 | 20:45
drlovric kaže:
Fascinantno mi je da Apple nikada nije uspio napraviti vrhunski mis. Svaki put je funckionalost narusena radi dizajna.

Imao sam 2-3 komada (prvi sa onom kuglicom koja se lako prljala) i odustanem od svakog.

Istina da nisu uspjeli složiti vrhunski miš, mada bih rekao da je Mighty Mouse (dok je ispravan) ergonomski izuzetno dobar miš, iako nije lijep kao neki drugi modeli. Da se kuglica lako prlja - to stoji, to mu je zapravo jedina prava mana.
05.05.2025 | 22:14
Točno. I ja bih rado živio s njom, na način da si svako toliko kupim novog. Ali jbg. Ukinuše ga.
16.06.2025 | 20:54
Uptime na 22 godine starom iMacu G4 - bez restarta 329 dana, samo radi...

17.06.2025 | 06:56
A što je točno radio tokom tih malo manje od godinu dana?
17.06.2025 | 07:32
Većinu vremena radi kao iTunes jukebox!
17.06.2025 | 10:03
Uključi i screen saver da ga još malo natovariš
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 8 sati
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Bertone, Riba, tino1, Anonimci (394)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.70 Seconds

Provided by iJoomla SEO