One more thing... u PEEK&POKE!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

One more thing... u PEEK&POKE!

19.04.2025 | 09:29
videcu ovih dana da ga kontaktiram, pa javljam sta bude.
imao je on nekoliko komada i neki Powerbook 180 al koji nije radio, pa cu videti i za to.
19.04.2025 | 23:33
Rado mi primimo i neispravne primjerke ako je nešto zanimljivo, pa se izlože kao takvi ili se prije ili kasnije pojavi još koji, pa često znamo od dva neispravna složiti jedan ispravan!
21.04.2025 | 11:17

U pozadini, 42 godine stara, neuspješna Lisa kao prvi sve-u-jednom Macintosh. U prvom planu iMac Bondi Blue star 27 godina, savršeno očuvan i ispravan. Bio je hit i spasio Apple od bankrota.

Od 1. svibnja PEEK&POKE ulazi u ljetnu sezonu i radi svaki radni dan, dobrodošli!
26.04.2025 | 19:46
Niti ja ne bih pogodio koji je Appleov proizvod dolazio u ovoj plavoj kutiji!

26.04.2025 | 19:55
Miš?
26.04.2025 | 20:02
Nope!

BTW pitao sam umjetnu inteligenciju - niti ona ne zna, tj. krivo pretpostavlja da je u pitanju plavi iPod shuffle!

No, nije, plavi iPod shuffle je dolazio u plastičnoj, prozirnoj i malecnoj, doslovno kao kutija za neki prsten.

Čuvam jedan potpuno nov, neotvoren! Možda jednog dana bude vrijedan na eBay aukcijama!

26.04.2025 | 21:34
dpasaric kaže:
Niti ja ne bih pogodio koji je Appleov proizvod dolazio u ovoj plavoj kutiji!

Ja bih pretpostavio da je neki AirPort, možda 1. generacija AirPort Expressa?
26.04.2025 | 22:40
Da, AirPort Express je, ali je vanjski omot i dalje bio bijel.
27.04.2025 | 08:24
Taaaa-daaam!

27.04.2025 | 10:51
Baš mi je žao da je Apple ukino AirPort liniju proizvoda. Ja još aktivno koristim 4 Expressa, 2 Extremea i 1 Time Capsule, ali im tražim zamjenu od kako sam pred 2 mjeseca dobio optiku... Čini mi se da je Ubiquiti dobra zamjena, ali i skupa i manje user-friendly.
29.04.2025 | 21:04
Kada se samo sjetim kako su oslikane kutije grafičkih kartica za PC - demoni, eksplozije, roboti i svemirski brodovi u kozmičkim kataklizmama!

Kod Applea je to otprilike ovako:

29.04.2025 | 21:09
da, uvek su imali stila, nadam se da ce tako i ostati.
01.05.2025 | 23:28
Zamjena baterije na iMacu G4 nakon preko dva desetljeća! Primjetite odakle je došao u PEEK&POKE…

02.05.2025 | 09:45
Jedan od najmlađih izložaka u Muzeju računala PEEK&POKE je ovaj prvi aluminijski iMac iz 2007. godine s originalnim Adobe Master Collection Creative Suite 6 aplikacijama. Sve radi!

U pozadini plakat blast-from-the-past naslovnica: Mrle i Prlja, članovi grupe LET 3, predstavili (2009.) predstavili umjetničku instalaciju - prvog androida u Hrvatskoj!

03.05.2025 | 09:08
Manekeni iz doma za umirovljenike!

Ova dva iMaca ne samo da su dizajnom suvremeni već su i potpuno ispravni nakon preko 20 godina!

Tražili su tek malo brige, nove baterije za matičnu ploču i jedan novi disk. Od jučer naš novi postav naziva "One more thing..." i službeno otvoren, svratite, ako ste Apple entuzijast sigurno će vam izvući osmijeh na lice!
03.05.2025 | 11:39
Bravo!
03.05.2025 | 20:14
jos jednom svaka cast!
pod obavezno svracam tamo uz prethodnu najavu, ako me put nanese na tu stranu.
04.05.2025 | 13:02
Apple tipkovnica iz vremena dok je još bilo moguće popraviti manje kvarove, zamijeniti membrane tipaka i temeljito ih očistiti.

Danas je sve to "iskoristi i baci". Očistio sam je hidrogen peroksidom. Bila je skroz žuta, žao mi je što nisam fotkao "prije i kasnije". Odlično je ispala!
04.05.2025 | 13:12
Slijedeću subotu sam u Ri pa bih mogao navratiti.. Davore, si tamo ili..?
04.05.2025 | 13:36
Yonkis kaže:
Slijedeću subotu sam u Ri pa bih mogao navratiti.. Davore, si tamo ili..?

Vjerojatno jesam, obično svratim od 14h do 15h, kolega muzej otvara subotom u 11, pa možeš i ranije.
05.05.2025 | 08:33
Fora je bila kod tih žičnih Apple tipkovnica da su uvijek imale dva usb porta, pretpostavlja se za miša, jer su miševi koji su dolazili uz G3, G4, G5 i prve Intel Macove imali izuzetno kratki kabel, pa bi se morali uštekati baš u tipkovnicu.

Interesantno je da su isti ti miševi ako bi se kupovali zasebno, imali daleko duži kabel. Nevjerojatno!
05.05.2025 | 08:48
ima logike.
2 usb porta na tast za slucaj i levorukih. a i lepse izgleda.
kraci kabl, taman sto se ustedi malo na duzini kabla x 1.000.000 komada = bonus za nekog od menadzera
05.05.2025 | 10:07
Ne bih rekao da ima ikakve veze s uštedom. Jednostavno - funkcionalnije ti je kad uštekaš miša u tipkovnicu i nemaš viška kabela da ti se petlja po stolu. Meni je to uvijek bolje rješenje od bežičnog miša.
05.05.2025 | 13:35
Meni je fora bio taj kratki kabel na mom iMac.

Fascinantno mi je da Apple nikada nije uspio napraviti vrhunski mis. Svaki put je funckionalost narusena radi dizajna.

Imao sam 2-3 komada (prvi sa onom kuglicom koja se lako prljala) i odustanem od svakog.

Sada sam godinama vjeran Logitech MX Masteru i ne trazim drugi.
05.05.2025 | 20:45
drlovric kaže:
Fascinantno mi je da Apple nikada nije uspio napraviti vrhunski mis. Svaki put je funckionalost narusena radi dizajna.

Imao sam 2-3 komada (prvi sa onom kuglicom koja se lako prljala) i odustanem od svakog.

Istina da nisu uspjeli složiti vrhunski miš, mada bih rekao da je Mighty Mouse (dok je ispravan) ergonomski izuzetno dobar miš, iako nije lijep kao neki drugi modeli. Da se kuglica lako prlja - to stoji, to mu je zapravo jedina prava mana.
05.05.2025 | 22:14
Točno. I ja bih rado živio s njom, na način da si svako toliko kupim novog. Ali jbg. Ukinuše ga.
16.06.2025 | 20:54
Uptime na 22 godine starom iMacu G4 - bez restarta 329 dana, samo radi...

17.06.2025 | 06:56
A što je točno radio tokom tih malo manje od godinu dana?
17.06.2025 | 07:32
Većinu vremena radi kao iTunes jukebox!
17.06.2025 | 10:03
Uključi i screen saver da ga još malo natovariš
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 54 minuta
  • ZoPaj: iPhone Book i iPhone Book Neo
  • Yonkis: Preklopni iPhone, bit će kad tad, samo kako će se zvati? [link]
  • Yonkis: Apple prvih 50 godina [link]
  • Bertone: MA pusti ga, cendra bez veze, da mu je bilo bitno probudio bi se u pet :D
  • Djuro genijalac: A jbg, sori
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.81 Seconds

Provided by iJoomla SEO