One more thing... u PEEK&POKE!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

One more thing... u PEEK&POKE!

19.04.2025 | 09:29
videcu ovih dana da ga kontaktiram, pa javljam sta bude.
imao je on nekoliko komada i neki Powerbook 180 al koji nije radio, pa cu videti i za to.
19.04.2025 | 23:33
Rado mi primimo i neispravne primjerke ako je nešto zanimljivo, pa se izlože kao takvi ili se prije ili kasnije pojavi još koji, pa često znamo od dva neispravna složiti jedan ispravan!
21.04.2025 | 11:17

U pozadini, 42 godine stara, neuspješna Lisa kao prvi sve-u-jednom Macintosh. U prvom planu iMac Bondi Blue star 27 godina, savršeno očuvan i ispravan. Bio je hit i spasio Apple od bankrota.

Od 1. svibnja PEEK&POKE ulazi u ljetnu sezonu i radi svaki radni dan, dobrodošli!
26.04.2025 | 19:46
Niti ja ne bih pogodio koji je Appleov proizvod dolazio u ovoj plavoj kutiji!

26.04.2025 | 19:55
Miš?
26.04.2025 | 20:02
Nope!

BTW pitao sam umjetnu inteligenciju - niti ona ne zna, tj. krivo pretpostavlja da je u pitanju plavi iPod shuffle!

No, nije, plavi iPod shuffle je dolazio u plastičnoj, prozirnoj i malecnoj, doslovno kao kutija za neki prsten.

Čuvam jedan potpuno nov, neotvoren! Možda jednog dana bude vrijedan na eBay aukcijama!

26.04.2025 | 21:34
dpasaric kaže:
Niti ja ne bih pogodio koji je Appleov proizvod dolazio u ovoj plavoj kutiji!

Ja bih pretpostavio da je neki AirPort, možda 1. generacija AirPort Expressa?
26.04.2025 | 22:40
Da, AirPort Express je, ali je vanjski omot i dalje bio bijel.
27.04.2025 | 08:24
Taaaa-daaam!

27.04.2025 | 10:51
Baš mi je žao da je Apple ukino AirPort liniju proizvoda. Ja još aktivno koristim 4 Expressa, 2 Extremea i 1 Time Capsule, ali im tražim zamjenu od kako sam pred 2 mjeseca dobio optiku... Čini mi se da je Ubiquiti dobra zamjena, ali i skupa i manje user-friendly.
29.04.2025 | 21:04
Kada se samo sjetim kako su oslikane kutije grafičkih kartica za PC - demoni, eksplozije, roboti i svemirski brodovi u kozmičkim kataklizmama!

Kod Applea je to otprilike ovako:

29.04.2025 | 21:09
da, uvek su imali stila, nadam se da ce tako i ostati.
01.05.2025 | 23:28
Zamjena baterije na iMacu G4 nakon preko dva desetljeća! Primjetite odakle je došao u PEEK&POKE…

02.05.2025 | 09:45
Jedan od najmlađih izložaka u Muzeju računala PEEK&POKE je ovaj prvi aluminijski iMac iz 2007. godine s originalnim Adobe Master Collection Creative Suite 6 aplikacijama. Sve radi!

U pozadini plakat blast-from-the-past naslovnica: Mrle i Prlja, članovi grupe LET 3, predstavili (2009.) predstavili umjetničku instalaciju - prvog androida u Hrvatskoj!

03.05.2025 | 09:08
Manekeni iz doma za umirovljenike!

Ova dva iMaca ne samo da su dizajnom suvremeni već su i potpuno ispravni nakon preko 20 godina!

Tražili su tek malo brige, nove baterije za matičnu ploču i jedan novi disk. Od jučer naš novi postav naziva "One more thing..." i službeno otvoren, svratite, ako ste Apple entuzijast sigurno će vam izvući osmijeh na lice!
03.05.2025 | 11:39
Bravo!
03.05.2025 | 20:14
jos jednom svaka cast!
pod obavezno svracam tamo uz prethodnu najavu, ako me put nanese na tu stranu.
04.05.2025 | 13:02
Apple tipkovnica iz vremena dok je još bilo moguće popraviti manje kvarove, zamijeniti membrane tipaka i temeljito ih očistiti.

Danas je sve to "iskoristi i baci". Očistio sam je hidrogen peroksidom. Bila je skroz žuta, žao mi je što nisam fotkao "prije i kasnije". Odlično je ispala!
04.05.2025 | 13:12
Slijedeću subotu sam u Ri pa bih mogao navratiti.. Davore, si tamo ili..?
04.05.2025 | 13:36
Yonkis kaže:
Slijedeću subotu sam u Ri pa bih mogao navratiti.. Davore, si tamo ili..?

Vjerojatno jesam, obično svratim od 14h do 15h, kolega muzej otvara subotom u 11, pa možeš i ranije.
05.05.2025 | 08:33
Fora je bila kod tih žičnih Apple tipkovnica da su uvijek imale dva usb porta, pretpostavlja se za miša, jer su miševi koji su dolazili uz G3, G4, G5 i prve Intel Macove imali izuzetno kratki kabel, pa bi se morali uštekati baš u tipkovnicu.

Interesantno je da su isti ti miševi ako bi se kupovali zasebno, imali daleko duži kabel. Nevjerojatno!
05.05.2025 | 08:48
ima logike.
2 usb porta na tast za slucaj i levorukih. a i lepse izgleda.
kraci kabl, taman sto se ustedi malo na duzini kabla x 1.000.000 komada = bonus za nekog od menadzera
05.05.2025 | 10:07
Ne bih rekao da ima ikakve veze s uštedom. Jednostavno - funkcionalnije ti je kad uštekaš miša u tipkovnicu i nemaš viška kabela da ti se petlja po stolu. Meni je to uvijek bolje rješenje od bežičnog miša.
05.05.2025 | 13:35
Meni je fora bio taj kratki kabel na mom iMac.

Fascinantno mi je da Apple nikada nije uspio napraviti vrhunski mis. Svaki put je funckionalost narusena radi dizajna.

Imao sam 2-3 komada (prvi sa onom kuglicom koja se lako prljala) i odustanem od svakog.

Sada sam godinama vjeran Logitech MX Masteru i ne trazim drugi.
05.05.2025 | 20:45
drlovric kaže:
Fascinantno mi je da Apple nikada nije uspio napraviti vrhunski mis. Svaki put je funckionalost narusena radi dizajna.

Imao sam 2-3 komada (prvi sa onom kuglicom koja se lako prljala) i odustanem od svakog.

Istina da nisu uspjeli složiti vrhunski miš, mada bih rekao da je Mighty Mouse (dok je ispravan) ergonomski izuzetno dobar miš, iako nije lijep kao neki drugi modeli. Da se kuglica lako prlja - to stoji, to mu je zapravo jedina prava mana.
05.05.2025 | 22:14
Točno. I ja bih rado živio s njom, na način da si svako toliko kupim novog. Ali jbg. Ukinuše ga.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, zvone, Anonimci (396)

Novo na Jabučnjaku

Teme