One more thing... u PEEK&POKE!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

One more thing... u PEEK&POKE!

19.04.2025 | 09:29
videcu ovih dana da ga kontaktiram, pa javljam sta bude.
imao je on nekoliko komada i neki Powerbook 180 al koji nije radio, pa cu videti i za to.
19.04.2025 | 23:33
Rado mi primimo i neispravne primjerke ako je nešto zanimljivo, pa se izlože kao takvi ili se prije ili kasnije pojavi još koji, pa često znamo od dva neispravna složiti jedan ispravan!
21.04.2025 | 11:17

U pozadini, 42 godine stara, neuspješna Lisa kao prvi sve-u-jednom Macintosh. U prvom planu iMac Bondi Blue star 27 godina, savršeno očuvan i ispravan. Bio je hit i spasio Apple od bankrota.

Od 1. svibnja PEEK&POKE ulazi u ljetnu sezonu i radi svaki radni dan, dobrodošli!
26.04.2025 | 19:46
Niti ja ne bih pogodio koji je Appleov proizvod dolazio u ovoj plavoj kutiji!

26.04.2025 | 19:55
Miš?
26.04.2025 | 20:02
Nope!

BTW pitao sam umjetnu inteligenciju - niti ona ne zna, tj. krivo pretpostavlja da je u pitanju plavi iPod shuffle!

No, nije, plavi iPod shuffle je dolazio u plastičnoj, prozirnoj i malecnoj, doslovno kao kutija za neki prsten.

Čuvam jedan potpuno nov, neotvoren! Možda jednog dana bude vrijedan na eBay aukcijama!

26.04.2025 | 21:34
dpasaric kaže:
Niti ja ne bih pogodio koji je Appleov proizvod dolazio u ovoj plavoj kutiji!

Ja bih pretpostavio da je neki AirPort, možda 1. generacija AirPort Expressa?
26.04.2025 | 22:40
Da, AirPort Express je, ali je vanjski omot i dalje bio bijel.
27.04.2025 | 08:24
Taaaa-daaam!

27.04.2025 | 10:51
Baš mi je žao da je Apple ukino AirPort liniju proizvoda. Ja još aktivno koristim 4 Expressa, 2 Extremea i 1 Time Capsule, ali im tražim zamjenu od kako sam pred 2 mjeseca dobio optiku... Čini mi se da je Ubiquiti dobra zamjena, ali i skupa i manje user-friendly.
29.04.2025 | 21:04
Kada se samo sjetim kako su oslikane kutije grafičkih kartica za PC - demoni, eksplozije, roboti i svemirski brodovi u kozmičkim kataklizmama!

Kod Applea je to otprilike ovako:

29.04.2025 | 21:09
da, uvek su imali stila, nadam se da ce tako i ostati.
01.05.2025 | 23:28
Zamjena baterije na iMacu G4 nakon preko dva desetljeća! Primjetite odakle je došao u PEEK&POKE…

02.05.2025 | 09:45
Jedan od najmlađih izložaka u Muzeju računala PEEK&POKE je ovaj prvi aluminijski iMac iz 2007. godine s originalnim Adobe Master Collection Creative Suite 6 aplikacijama. Sve radi!

U pozadini plakat blast-from-the-past naslovnica: Mrle i Prlja, članovi grupe LET 3, predstavili (2009.) predstavili umjetničku instalaciju - prvog androida u Hrvatskoj!

03.05.2025 | 09:08
Manekeni iz doma za umirovljenike!

Ova dva iMaca ne samo da su dizajnom suvremeni već su i potpuno ispravni nakon preko 20 godina!

Tražili su tek malo brige, nove baterije za matičnu ploču i jedan novi disk. Od jučer naš novi postav naziva "One more thing..." i službeno otvoren, svratite, ako ste Apple entuzijast sigurno će vam izvući osmijeh na lice!
03.05.2025 | 11:39
Bravo!
03.05.2025 | 20:14
jos jednom svaka cast!
pod obavezno svracam tamo uz prethodnu najavu, ako me put nanese na tu stranu.
04.05.2025 | 13:02
Apple tipkovnica iz vremena dok je još bilo moguće popraviti manje kvarove, zamijeniti membrane tipaka i temeljito ih očistiti.

Danas je sve to "iskoristi i baci". Očistio sam je hidrogen peroksidom. Bila je skroz žuta, žao mi je što nisam fotkao "prije i kasnije". Odlično je ispala!
04.05.2025 | 13:12
Slijedeću subotu sam u Ri pa bih mogao navratiti.. Davore, si tamo ili..?
04.05.2025 | 13:36
Yonkis kaže:
Slijedeću subotu sam u Ri pa bih mogao navratiti.. Davore, si tamo ili..?

Vjerojatno jesam, obično svratim od 14h do 15h, kolega muzej otvara subotom u 11, pa možeš i ranije.
05.05.2025 | 08:33
Fora je bila kod tih žičnih Apple tipkovnica da su uvijek imale dva usb porta, pretpostavlja se za miša, jer su miševi koji su dolazili uz G3, G4, G5 i prve Intel Macove imali izuzetno kratki kabel, pa bi se morali uštekati baš u tipkovnicu.

Interesantno je da su isti ti miševi ako bi se kupovali zasebno, imali daleko duži kabel. Nevjerojatno!
05.05.2025 | 08:48
ima logike.
2 usb porta na tast za slucaj i levorukih. a i lepse izgleda.
kraci kabl, taman sto se ustedi malo na duzini kabla x 1.000.000 komada = bonus za nekog od menadzera
05.05.2025 | 10:07
Ne bih rekao da ima ikakve veze s uštedom. Jednostavno - funkcionalnije ti je kad uštekaš miša u tipkovnicu i nemaš viška kabela da ti se petlja po stolu. Meni je to uvijek bolje rješenje od bežičnog miša.
05.05.2025 | 13:35
Meni je fora bio taj kratki kabel na mom iMac.

Fascinantno mi je da Apple nikada nije uspio napraviti vrhunski mis. Svaki put je funckionalost narusena radi dizajna.

Imao sam 2-3 komada (prvi sa onom kuglicom koja se lako prljala) i odustanem od svakog.

Sada sam godinama vjeran Logitech MX Masteru i ne trazim drugi.
05.05.2025 | 20:45
drlovric kaže:
Fascinantno mi je da Apple nikada nije uspio napraviti vrhunski mis. Svaki put je funckionalost narusena radi dizajna.

Imao sam 2-3 komada (prvi sa onom kuglicom koja se lako prljala) i odustanem od svakog.

Istina da nisu uspjeli složiti vrhunski miš, mada bih rekao da je Mighty Mouse (dok je ispravan) ergonomski izuzetno dobar miš, iako nije lijep kao neki drugi modeli. Da se kuglica lako prlja - to stoji, to mu je zapravo jedina prava mana.
05.05.2025 | 22:14
Točno. I ja bih rado živio s njom, na način da si svako toliko kupim novog. Ali jbg. Ukinuše ga.
16.06.2025 | 20:54
Uptime na 22 godine starom iMacu G4 - bez restarta 329 dana, samo radi...

17.06.2025 | 06:56
A što je točno radio tokom tih malo manje od godinu dana?
17.06.2025 | 07:32
Većinu vremena radi kao iTunes jukebox!
17.06.2025 | 10:03
Uključi i screen saver da ga još malo natovariš
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 15 sati
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!
  • pontmax1: Ima li šampanjac ili samo Pepsi bez šećera :D
  • Yonkis: Sretan Božić svima!
  • vjeko1: Sretan Božić svima!
  • jura22: Sretan Božić i blagoslovljeni mi bili svi bez obzira na sve!
  • Gjuroo: Sretan Božić, ekipa!
  • zoranowsky: Sretan Božić svima! :)
  • Djuro genijalac: Sretan Žićbo!
  • Bertone: Sretan Božić!
  • dpasaric: Sretan Božić! :)
  • smayoo: Sretan Božić! :)
  • drpongrac23: Svima koji slave, čestit i blagoslovljen Božić!!!
  • drpongrac23: U peći na drva, naravno, legendarnom Smederevcu!
  • drpongrac23: Da li su svi pripremili purice, janjetinu, odojke, mlince za sutra?!?! Moja je purica nasoljena i čeka jutarnje pečenje!!!
  • imenso: Evo molio bih ako imate 2-3 minute vremena i volju proslijediti dalje za riješiti jednu anketu: [link] Potpuno je anonimno
  • Bertone: Aaaa tooo,... baš sam tutlek :) ... vidi se OK, evo pikčr: [link] ... i sorry na lošoj kvaliteti slike, jbg, nemam sad pri ruci bolju :)
  • smayoo: Mislim da je @iAntu zanimalo kako se vide gravirana slova kad je isključeno osvijetljenje od ispod, dok je dnevno svjetlo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO