Poklanjam-Mijenjam-Potrazujem (Nisu oglasi)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Poklanjam-Mijenjam-Potrazujem (Nisu oglasi)

06.01.2023 | 11:11
@iMo, Files je stock aplikacija. Ako ti je iPad na hrvatskom, onda se zove "Datoteke"
08.01.2023 | 23:58
... Ups! Oprostite! Imam tu aplikaciju. Njezina ikonica je stalno na donjoj traci pa je nisam doživljavao kao aplikaciju.
09.01.2023 | 00:03
... Nisam još pokušao prebacivati datoteke s tom aplikacijom ali me unaprijed zanima i što mislite o aplikaciji s donje poveznice, koju su mi preporučili u jednom servisu za mobitele, koju također nisam isprobao?...

www.3u.com/
09.01.2023 | 00:22
3uTools je aplikacija koja se instalira na kompjuter (Mac ili Win) i služi između ostalog za prebacivanja datoteka sa iOS uređja (iPhone, iPad) na kompjuter i obrnuto.

Dobra stvar je to što možeš lako prebacivati muziku na iPhone & iPad bez potrebe sa iTunes-om (potrebni su mu iTunes driveri).

To ti ne može pomoći za direktno prebacivanje datoteka sa iPad-a na USB disk, iz očitih razloga (osim naravno, ako ne spojiš disk i iPad na kompjuter, pa onda koristiš 3uTools).
09.01.2023 | 01:18
m@xym, Hvala na odgovoru.

Imam još jedno potanje ali predlažem da nastavimo razgovor o ovome ispod teme s donje poveznice, jer ovo prelazi okvire ove rubrike.

Lightning to USB Camera Adapter
www.jabucnjak.hr/forum/ipad/210684-light...-camera-adapter.html
09.01.2023 | 10:35
Potrazujem minidisc player
09.01.2023 | 13:03

Da MiniDisc... Sorry, nemam. Ali kad stigneš do 5.25" flopica, javi se.
09.01.2023 | 13:13
smayoo kaže:

Da MiniDisc... Sorry, nemam. Ali kad stigneš do 5.25" flopica, javi se.

Bit ce i to.

sad malo miksam istrazujem starije formate i to. Gramofon i gramofonske ploce ostaju. To mi je bas gust. A ovo ostalo u prolazu igrom. Ali minidisc me interesira i iz svirackih razloga pa mi je bas zapelo za oko!
09.01.2023 | 14:00
Koristio sam ga za backupove na nekim procesnim računalima, tamo negdje, do 2000. g. Medij je govno. Nepouzdan skroz i osjetljiv ko mimoza. Zato i nije zaživjelo.
09.01.2023 | 14:50
smayoo kaže:
Koristio sam ga za backupove na nekim procesnim računalima, tamo negdje, do 2000. g. Medij je govno. Nepouzdan skroz i osjetljiv ko mimoza. Zato i nije zaživjelo.

Je citao sam, ali fascinira me kako je u japanu dosta popularan bio, isto kao laserdisc. To bi isto volio probat pogledati i sve, ali to je malo teze pribavit.
  • kupus
  • Posjetitelj
09.01.2023 | 15:40
stefanjos kaže:

Je citao sam, ali fascinira me kako je u japanu dosta popularan bio, isto kao laserdisc.

Techmoan se gleda?
09.01.2023 | 18:22
Imao sam davno SONY MDS-JE480, u srebrnoj boji, nažalost crkao je i na kraju je završio u smeću. Nisam ga ni pokušavao popraviti, s obzirom da sam se tada prešaltao na mp3, a imao sam i CD pržilicu u Intel iMac-u.

Uglavnom, to se čudo grijalo ko ludo, teško sam nabavljao prazne mini-diskove, a bili su skupi, pretjerano skupi. S druge strane, na mini-disc se moglo snimati npr. s CD-a i raditi si kompilacije, moglo se raditi i prijelaze između pjesama, reklo bi se mixati, bila je tu i fade in i fade out opcija, normalizacija glasnoće…

Dan danas mi nije jasno zašto taj format nije zaživio, npr. zamijenio CD. Nudio je sve što i CD + mogućnost miksanja pjesama. Možda skupe i nepouzdane disketice.
09.01.2023 | 18:34
kupus kaže:
stefanjos kaže:

Je citao sam, ali fascinira me kako je u japanu dosta popularan bio, isto kao laserdisc.

Techmoan se gleda?

izmedu ostalog

drpongrac23 kaže:
Uglavnom, to se čudo grijalo ko ludo, teško sam nabavljao prazne mini-diskove, a bili su skupi, pretjerano skupi. S druge strane, na mini-disc se moglo snimati npr. s CD-a i raditi si kompilacije, moglo se raditi i prijelaze između pjesama, reklo bi se mixati, bila je tu i fade in i fade out opcija, normalizacija glasnoće…

jako kul, hvala na insightu
09.01.2023 | 20:22
smayoo kaže:

Ja sam imao MiniDisc player u autu i nije bilo nikakvih problema sa pouzdanoscu. Meni su se pokazali izuzetno robusni za tu namjenu, pogotovo sto si tada mogao birati jos izmedju kazete i CD-a.
Mozda nije pogodan za neglazbene podatke, ali to me nije niti zanimalo.
09.01.2023 | 20:24
drpongrac23 kaže:
Imao sam davno SONY MDS-JE480, u srebrnoj boji, nažalost crkao je i na kraju je završio u smeću. Nisam ga ni pokušavao popraviti, s obzirom da sam se tada prešaltao na mp3, a imao sam i CD pržilicu u Intel iMac-u.

Ja sam imao MDS-JE510. Sjajan uredjaj, imam jos 6-7 MiniDiscova po ladicama.
09.01.2023 | 20:36
Ovo mi najvise na pamet se vrti. Imam staru hondu del sol 98o godiste, u nju smo stavili moderniji CD player (orginalno nije bilo nista, bar kad smo kupili auto). I vrti mi se po glavi tuknut unutra MD autoradio pa da cijeli bude japanac.
09.01.2023 | 20:41
Ovakvog sam ja imao, prodaje se za 25 eura.

www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/auto.../2315298840-172-8993
09.01.2023 | 20:43
Riba kaže:
Ovakvog sam ja imao, prodaje se za 25 eura.

www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/auto.../2315298840-172-8993

polako, prvo moram naci deck/walkman da napravim koji disc haha
09.01.2023 | 20:49
Pih, kupi si jeftino vrhunske originale!

www.ebay.com/itm/325492011755?hash=item4...b:g:BGUAAOSwrOdjuyOc
09.01.2023 | 20:50
Riba kaže:

nije ni to losa ideja
09.01.2023 | 20:53
... Sony Mini Disc koristio sam jedno vrijeme za snimanje izjava i raznih predavanja. Koliko se sjećam, snimke su bile vrlo kvalitetne, a koristio sam mali Aiwa mikrofon orašastog oblika, koji se mogao raspoloviti.

Zbog nekih manjkavosti (cijena i kapacitet disketa, trajanje baterije i brzina presnimavanja na računalo) Mini Disca tražio sam uređaj prikladnijih karakteristika. Tako sam nakon nekog vremena nabavio i počeo koristiti iPod s odgovarajućim mikrofonom na koji nisam imao druge zamjerke osim što sam i s njim trebao vrlo pažljivo rukovati kod snimanja zbog pomičnog diska. No jednostavnost rukovanja i ostale prednosti bile su pravi preporod i olakšanje u radu tako da je bio mojnsuputnik sve do zasluženog umirovljenja, kada su se pojavili naznake kvara te više nije bio pouzdan za posao.

Iako se ne koristi, Mini Disc snimač je i dalje dio novinarske opreme, ispravan je i čuva se zajedno s manjom arhivom audiozapisa na Mini Disc disketama.

iPod nije ispravan ali ga čuvamo radi arhivske vrijednosti opreme.

335B3DC2-C73F-4EB9-805D-D91FF3C11FC1.jpeg
09.01.2023 | 20:57
Je li ti negdje u ladici
09.01.2023 | 21:10
... Nije moje. Vezan je uz posao.
09.01.2023 | 21:22
iMo kaže:
... Nije moje. Vezan je uz posao.

Uff so close. Steta
09.01.2023 | 21:48
Što će ti MD?
Propala je to tehnologija.
Ako hoćeš retro, kazete su onda daleko bolje.
10.01.2023 | 09:22
jura22 kaže:
Što će ti MD?
Propala je to tehnologija.
Ako hoćeš retro, kazete su onda daleko bolje.

Gramofon sam si kupio, tape deck sam si isto nabavio (i to po smijesnoj cijeni pred par godina). Gramofon je svaki dan u koristenju, tapedeck nesto rjede, a sada je na redu naci minidisc reproduktor (ali u walkman formatu) ima i deck na njuskalu za 300 kn ali radije bi walkman stil.
  • kupus
  • Posjetitelj
11.01.2023 | 13:21
Nemam štogod pametno za dodat, osim podrška za MD. Ako bude koji album po normalnoj cijeni, predbilježujem se!
12.01.2023 | 14:59
kupus kaže:
Nemam štogod pametno za dodat, osim podrška za MD. Ako bude koji album po normalnoj cijeni, predbilježujem se!

Ako ga nabavim, snimim ti svoj album na jedan disc
  • kupus
  • Posjetitelj
16.01.2023 | 16:43
stefanjos kaže:

Ako ga nabavim, snimim ti svoj album na jedan disc

Može Čuvat ću ga kao Neo svoj(e).

14.11.2023 | 08:56
Apple Thunderbolt Display 27", neispravan (vrlo vjerojatno je krepalo napajanje), poklanjam. Sve drugo na njemu je čitavo i uredno. Radio je vrijedno i neumorno gotovo svaki radni dan, puno radno vrijeme dok nije, eto, prije mjesec dana - odustao. Imamo još jedan, koji je imao iste simptome (mrak na ekranu, ne radi ni punjenje na magsafe konektoru) još prije dosta godina i jedan vrstan i strpljiv serviser ga je popravio zamjenom čipa na pločici napajanja (dakle, rad lemilicom na SMD tiskanoj pločici, nije za svakoga), ali taj serviser se više ne javlja, očito mu je to ipak previše gnjavaže.

Elem, ako ga netko želi, lokacija je Rijeka, mogu ga dovesti u Zagreb kad dolazim. Javite u roku od par dana, prije nego pozovem ekipu koja besplatno odvozi EE otpad...
Moderatori: Bertone

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 10 sati
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.60 Seconds

Provided by iJoomla SEO