Hypo internet bankarstvo
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Hypo internet bankarstvo

12.09.2005 | 16:22
JEl ima načina da proradi ActivCard reader i i nternet bankarstvo na OSX - u? Jeli ima netko da to koristi na Macu i kako?
12.09.2005 | 19:10
Instaliraj VPC i radi iz Windowsa .... a na Macu
13.09.2005 | 23:31
thanks, cuo sam za to rjesenje...al pitanje je oce li to raditi kako treba... malo mi je komplicirana instalacija tog VPC ja ... nesto drugo, no?
14.09.2005 | 17:00
Meni je bankarstvo (i ActivCard) uredno radilo pod VPC-om.
15.09.2005 | 22:13
Meni Card reader nije radio pod VPC za PBZcom@net. Uredno ga instaliram, VPC i Mac ga vide ali Win98SE(VPC) ga ne registriraju.
Ima netko ideju???
15.09.2005 | 22:49
Koja verzija VPC-a?
e-zaba (sa Card reader-om) na VPC 5 i na VPC 7 sa Win2000 radi a na VPC 6 nije htjela.
16.09.2005 | 00:32
VPC 7 i VPC 6 (prije) sa Win98SE i Win 2000, rade sve kombinacije za PBZcom@net.
Možda ti treba \"Windows update\" s obzirom da si rekao da radiš sa Win98SE.... moj je updatean skroz , a i da li si instalirao drivere sa PBZ-ove stranice ? (ne sa CD-a koji si dobio tu su stari driveri)
17.09.2005 | 21:24
Meni je radio pod 98SE, samo u Settings/USB stavi kvačicu pored readera.
19.09.2005 | 14:59
VPC je verzija 6, Win98 su apdejtirani na Win98SE, skinuo nove drajvere s PBZovih stranica, sve ponovo instalirao i restartirao ali ništa.
Mac i VPC uredno vide čitač ali Win nikako.
19.09.2005 | 15:36
Ha ... pa evo u kom grmu leži zec

Windowsi 98 se NE MOGU updejtati na SE verziju preko neta sa Software updateom .... SE je revizija koja je išla na posebnom CDu i more se preinstalirati preko postojećih Windowsa 98 ili reinstalirati na čisti disk image.

Razlika je što SE podržava USB a obični Windowsi 98 ne podržavaju USB.
  • ozren
  • Posjetitelj
19.09.2005 | 17:52
Ja nikako da natjeram VPC na internet, s Macom sam spojen na DHCP i imam IP 10.0.2.101. Ne rade niti shared networking niti Virtual Switch. Ima li neko kakav savjet? (VPC 6 i Win2000 Pro)
19.09.2005 | 19:07
A koji je Mac OS ?

Da li si u Windowsima podesio TCP/IP ? .... dao mu IP adresu, adresu routera ?
19.09.2005 | 22:01
Pa kaj to nebi ovak trebalo radit bez problema?
  • ozren
  • Posjetitelj
20.09.2005 | 00:46
Piko - jesam prvo sam ostavio automatic al to ne radi, pa sam probao rucno al ne ardi ni to , os 10.4.1

Chobac- meni to ne radi, a tebi?
20.09.2005 | 01:43
Ovak: kod mene je sve spojeno na router i ima fixnu IP adresu .... i Mac i Windowsi unutar VPC-a, .... daklem koristim Virtual switch.

Jedini podaci koje sam trebao unijeti su IP adresa u Windowsima (kod mene je 192.168.1.20) i adresa routera (kod mene 192.168.1.1) ..... Mac OS ima drugačiju IP adresu (192.168.1.23) sve ostalo je identično.

A sam router prema Internetu koristi DHCP i u njemu se odvaja konekcija na net (točnije na DSL) ali se sa strojem vidi na svojoj fixnoj adresi 192.168.1.1.
20.09.2005 | 01:50
OK, sve je to jako zabavno, ali mi nikako nije jasna jedna stvar - zar nije 10 puta jednostavnije promijeniti banku? Pa to se sredi u jednom, najviše dva dana.
20.09.2005 | 09:37
Evo mene opet
Sorry što kasnim.

Win su 98 ali su updejtirani sa CD-a, to znači nova instalacija Win98SE.
VPC je verzija 6.0, MacOS 10.4.2, a pod Network Settings koristim Shared Networking i NEMAM problema sa pristupom na Internet u Win. Jedino nemogu natjerati Win da vide čitač kartice. Kad čitač spojim na Mac on ga odmah vidi, u VPC-u se vidi i selektiram ga pod USB settings. Probao instalirati soft sa CD-a i novi soft s PBZ web, ali ništa, probao instalirati prije, pa poslije spajanja čitača na komp ali opet ništa.

Vjerojatno dpasaric ima pravo da sam odmah promijenio banku sad bi vec sve radilo, samo koju?
Jel ima neka u kojoj vode brigu o malima, jadnima, bijednima... ma zaboravite.
  • ozren
  • Posjetitelj
20.09.2005 | 16:12
u Erste, tamo nema USB citaca i kartica nego s komada papira uparujes sifre i brojeve...NetBanking is Tigeru compatible

(no nece ni tamo dugo biti Mac kompatibilni, razgovarao sam s covjekom koji im je programirao netbanking i kaze da ce i oni prihvatiti citace, USB, kartice i certifikate, a tada sumnjam da ce to raditi i na Mac-u)
20.09.2005 | 16:23
Raiffeisen radi i poslovno i privatno bankarstvo preko tokena i sve UREDNO i tako lijepo radi na macu (naravno OS X, znam i da radi na starijima). To je primjer, čim sam saznao to, odmah sam \"torpedirao\" zagrebačku da je to milina. Najbolje su mi bile njihove triper kombinacije i drski odgovori kao je macintosh \"egzotika\" i nek si nabavim PC........

KONJI!!!!
11.11.2010 | 22:12
Evo danas sam i ja postao "sretni" vlasnik Hypovog citaca i naravno da Mac opce ne trza na njega niti igdje u dokumentima koje sam dobio (par zaklamanih starnica - sramota) spominju ista drugo osim Win i IE. Naravno da smo prilikom narucivanja pitali da li radi na Macu i odgovor je bio da radi i vec vidim da ce objasnjenje kad ih sutra nazovemo biti da radi samo sto trebam staviti gore i Win sto mi se bas i ne svidja.
Uglavom, da li je netko uspio natjerati hebeni citac da radi na SLu i ako je sto treba?
12.11.2010 | 09:10
neznam, ali mislim da nema šanse, ja samo radi banaka imam prozore i ne radim ništa drugo nego plaćanja preko prozora.
Pokušao sam u nekoliko navrata natjerati moje banke da omoguće rad na Mac-u, ali mi smo Exotici i nema šanse.

Jedino riješenje bi bilo da svi navalimo na njih Mail-ovima dok ne popuste.
Jedno dva mjeseca svaki dan po 30-etak mailova i copy svima tako da nas ne mogu skinuti kao Spam.
Jer to je u najmanju ruku kao da ti nedaju ući u poslovnicu ako nisi prikladno odjeven ili zato šta si se obrijao krivim žiletima.
Ali čitam po forumima da u "normalnom svijetu" to radi i na Mac-u. Zašto i ne bi, u biti im mi internet bankarstvom štedimo čovjeka za šalterom, a "normalni svijet" zna i te kako kalkulirati.
12.11.2010 | 10:17
Ja ću ponovo pitati - zašto jednostavno ne promijenite banku u neku normalnu? I još s guštom postojećoj objasnite zašto ih napuštate.
12.11.2010 | 11:25
Ne vjerujem ni ja da ce proraditi ali cemo ih barem dobro naprati zbog toga jer su rekli da radi!
Davore s gustom bi to napravio ali ajde mi objasni kako da jednostavno preselim stambeni kredit, obrt i privatni racun?
12.11.2010 | 12:52
@ MoschuS , toćno i meni je problem prijeći zbog kredita iz Zabe, makar internet bankarstvo radi s Macom.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.11.2010 | 14:01
Znači ja imam jedan problem manje za prelazak na Maca Ja naime koristim PBZ čitač kartica koji ne treba uštekat u kompjuter, pa automatski nema problema sa drajverima.

Sve što mi treba jest računalo i internet browser
12.11.2010 | 15:41
Sank je napisao:

Sve što mi treba jest računalo i internet browser

Nemoj se samo prerano veseliti jer sam cuo da neki inzistiraju na IE
  • Dijete
  • Posjetitelj
12.11.2010 | 16:40
PBZ radi i na iphoneu.. tj. radio je zadnji put kad sam imao novaca na računu pa sam plaćao režije..
  • Sank
  • Moderator
  • 221
12.11.2010 | 16:42
MoschuS je napisao:
Nemoj se samo prerano veseliti jer sam cuo da neki inzistiraju na IE

Pa ovaj moj PBZ isprobano radi sa Safariem, Firefoxom, Chromeom, a bogme i IEom iako nebitno jer ga ne koristim već jaaako duuugo
12.11.2010 | 22:16
Nego, Davore, reci ti meni u kojoj ti to banci imaš poslovni račun s internet bankarstvom na čitač čip-kartice koji radi na Macu?
12.11.2010 | 23:10
Ja mislim da nema ni jedna banka koja radi bez čitača ili stika, barem ne za poslovne račune. Za tekuće ima token i on radi na svakom sistemu.
Ali našao sam jeda program sa kojim se može uvezati nekoliko online banking-računa, radi na mac-u, podržava sve sigurnosne postavke moram ga provjeriti, zove se AkiveBank. To bi bilo genijalno, ako radi. Sigurno neće raditi kod nas, jer je vjerovatno napravljen za "normalan svijet".
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 12 sati
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.
  • m@xym: Mi to (malu sposobnu aktivnu vojsku) već imamo. Ovih 2 mjeseca je sasvim dovoljno da mladići nauče osnove baratanja oružjem.
  • Maxxy: Vojnirok od 2 mjeseca je sprdnja. Ili lupite godinu dana, ili financirajte malu sposobnu aktivnu vojsku. Ovako se samo bacaju novci bez ikakve koristi
  • Yonkis: A što ne otvorite temu nego ovdje tipkate :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Gjuroo, m@xym, Riba, VanjusOS, Anonimci (770)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO