Softver
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Softver

26.09.2012 | 19:50
nehaj: Pomoc!!! Trebaju mi koraci kako da macbooku dignem softver, sad je na ekranu jabuka i kruzic koji se samo vrtiiiii laptop mogu samo ugasiti i upaliti stvar je ista, a dogodilo se sve kad sam u njega stavio stic za bezicni internet. Ima li tko slicnih iskustava?
26.09.2012 | 20:17
ima to, na tu temu već traži.
edit: www.jabucnjak.hr/forum/mac-os-x/72522-li...ot-on-a-new-mbp.html
26.09.2012 | 20:20
odspoji sve vanjske jedinice ( ako ih ima) pa pokušaj ponovno
26.09.2012 | 20:22
Obrati paznju gdje postavljas pitanja,ovo je dio foruma vezan za iOS a ne OS X
26.09.2012 | 20:23
Ma sve je odspojeno ali nista ne radi (
26.09.2012 | 20:24
Hvala, ne kuzim se bas novi sam u ovome
26.09.2012 | 20:40
Citao sam i trazio po forumu ali nista sto bi mi pomoglo, ovo je identicno mome problemu samo ne kuzim kako je covjek osposobio laptop
26.09.2012 | 21:08
1. Ovako, da li čuješ ton mac-a ?
2. dali čuješ 2 bipa kod startanja?
26.09.2012 | 21:20
Cuje se samo zvuk kod startanja, bez bipa
26.09.2012 | 21:26
To mi izgleda kao da su ti RAM labavi.
1. Ugasi ga.
2. Okreni ga da vidiš pozadinu.
3. Otšarafi sve šarafe na pozadini. (pazi imaju različite dužine, poredaj ih tako kako su bili u laptop-u)
4. Izvadi RAM-ove i stavi ih ispravno ponovo na njhovo mijesto (na IFixit-u ima opis kako)
5. Pokreni ga opet.
6. Ako je to bilo daj mi bod u karmu.
7. Ako nije reci da tražimo dalje.

Ako se radi o MacBook-u onda: www.ifixit.com/Guide/Repair/MacBook-Core-Duo-RAM/280/1
Ako se radi o Macbook pro onda: www.ifixit.com/Guide/Installing-MacBook-...Late-2011-RAM/7651/1
26.09.2012 | 21:31
nebih se igrao stari s time lap je star 5 dana, a i ovo je previse za mene
26.09.2012 | 21:34
ne boj se to ti je stvarno zajebancija.
26.09.2012 | 21:39
Ma stvar mora biti sa softverom, jer docim sam prikljucio stic za bezicni internet od tmobila sve se pojeb..o
26.09.2012 | 21:40
onda nosi u servis, pitaj šta je bilo. Volio bi znati da li sam bilo u pravu.
26.09.2012 | 21:45
Moze, ako bude to sto si rekao dobit ces bod u karmu u svakom slucaju hvala
26.09.2012 | 21:48
ili probaj ovo:

1. Ugasi ga.
2. Traži sledeće tipke na tipkovnici: (⌘), alt, P i R. te ćeš tipke morati pritisnuti odjedanput u koraku 4
3. Upali ga.
4. Pritisni i drži (⌘), alt, P i R.sve dok ne čuješ startni ton 2.puta.

Ako je software onda bi ovo moralo pomoći.
Ako ne onda nosi u servicio.
26.09.2012 | 21:54
Nista se ne dogada, p.m. Das tolike pare i onda se jos nerviras
26.09.2012 | 21:55
Ide u servis
26.09.2012 | 21:56
sretno.
30.09.2012 | 11:00
Pozdrav , novi sam na forumu pa nisam bas previse upucen u teme .
Zanimame slijedece : htio bih puknut lion na svoj MB . Za sada imam leopard pa neznam
Gdje kupit lion . Izmedu leoparda i liona je snow loepard . Dali je
Moram preko app store kupit snow leopard pa zatim lion ili mogu drito kupit lion ? Moze mi netko poslat link gdje to mogu obavit .

Hvala
30.09.2012 | 11:03
Da li tvoj racunar podrzava Lion???

Koji je MB u pitanju???
30.09.2012 | 11:17
2.1 2 duo, 1 GB DDR2 . 2009 god
Vidio sam da treba min 2 gb rama al bih stavio 4 gb .
02.10.2012 | 22:15
dali ima netko tko bih prodao snow leopard na cd-u ?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 sati, 54 minuta
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO