Remote control problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Remote control problem

22.09.2012 | 15:41
Imam MBP17" 2007g na kojem je sad 10.8.1 kojeg sam nadogradio sa 10.7 gdje sam već primjetio probleme- naime kad je stroj pod manjim opterečenjem počinje gubiti funkciju miša to jest kao da se mu pošemere svi parametri i radi naopačke a pisanje pošte nije moguče jer me kod pisanja svako malo vrača natrag ili briše automatski kako ja tipkam,te sam od sebe kaći fajlove i kad pomičem miš nikako da ga otkači-probao u tipkovnici resetirat no ne radi!!
Nakon nekog vremena kad ga rasteretim vrati se na normalu i funkcionira kao i prije!!
Imam prikačen i externi trakpad pa neznam dali me on ne zeza??
Jedino šta u takvim momentima reagira je njegov trackpad sa dvoklikom-pokušao sa popravkom HDD-a no javlja mi da je jedan fajl sa remote kontrola oštečen i neda se popraviti!! Nije mi jasno pa ako itko ima koju ideju molim pomoč!!
ZAHVALJUJEM!!
22.09.2012 | 17:52
izvadi bateriju pa probaj raditi samo na struju. Napuhana baterija pritišće trackpad odozdo pa se to događa.
22.09.2012 | 19:06
Hvala Smayoo no ne događa se to meni na trackpadu vec mi blutoth miš poblesavi pa neznak kako bi baterija smetala-bdw. promjenio sam je pred pola godine jer mi se originalana napuhnula!!!!
22.09.2012 | 19:47
Pogledao bateriju i stvarno je malo napuhnuta-zamjenski šit !!
Za sada radi kao i kad mi je samo od sebe poblesavilo no tipkanje po tastaturi mi je zadavalo najviše problema-javljam ako šljaka!! Za sada HVALA!!!
24.09.2012 | 10:03
Baterija se napuhne kad se pregrije. Ne mora biti (zapravo nema baš ni logike) da se napuhala zato što je zamjenska. Ako su ti to dvije napuhane baterije u 6 mjeseci, razmisli o načinu korištenja laptopa, jer je vjerojatno problem u nečem što ti krivo radiš.

Da li ostaviš laptop na suncu?
Da li ti se događa da se probudi iz sleepa dok ga nosiš u torbi pa se pregrije?
Možda imaš problema s elektronikom koja ide između magsafe konektora i baterije, pa ti ne regulira punjenje kako treba, pa se baterija pregrijava?
...
24.09.2012 | 12:25
Ma to je prva zamjenska i stalno je na jednom mjestu-stolu,stroj tu i tamo doživi neka opterečenja no mislim da je svejedno do loše kvalitete baterije ( stajala me nekih 265 Kn) za sada kad nije u stroju sve funkcionira-probat ću danas navećer staviti bateriju natrag pa ako zašteka onda nema druge nego u koš sa njom!!
P.S. Napuhnuta je nekih 1-2mm u jednu i drugu stranu!!
Svejedno puno hvala!!
24.09.2012 | 12:34
Dakle, ako je stalno stajala na stolu i uglavnom spojena na punjač, onda ti je za razmisliti da ti nije slučajno neispravna elektronika u Macu (ili u punjaču), koja bi trebala regulirati struju punjenja ovisno o temperaturi baterije.

Ako već smatraš da se baterija napuhala zato što je loša (zamjenska), što baš nema logike, upitaj se zašto se napuhala ona prva, originalna. Litijska baterija se ne napuhuje tek tako, ni od starosti, ni od nekvalitete. Nego samo od vrućine.
24.09.2012 | 13:10
Da dobro pitanje samo neznam što predlažeš dali na servis sa strojem ili zamjena punjača-imam unibody 13" pa sa njim da probam samo neznam kako da ga isprobam ili možda znaš neki tips??
24.09.2012 | 13:51
Ništa konkretno. Za početak možda Coconut Battery ili neki sličan alat pa njime prati temperaturu baterije malo pažljivije. Probaj je u raznim režimima (Charged, charging, rad samo na bateriji) i prati temperaturu svakih 5-10 minuta.

Meni je u svim uvjetima temperatura baterije više manje stabilna između 29 i 32 ºC (ovisno o vanjskoj temperaturi), pa do 35ºC kad ga dulje vrijeme (>2h) držim na krilu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 sati, 47 minuta
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Borisone, Goan25, Riba, tino1, Anonimci (791)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO