Remote control problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Remote control problem

22.09.2012 | 15:41
Imam MBP17" 2007g na kojem je sad 10.8.1 kojeg sam nadogradio sa 10.7 gdje sam već primjetio probleme- naime kad je stroj pod manjim opterečenjem počinje gubiti funkciju miša to jest kao da se mu pošemere svi parametri i radi naopačke a pisanje pošte nije moguče jer me kod pisanja svako malo vrača natrag ili briše automatski kako ja tipkam,te sam od sebe kaći fajlove i kad pomičem miš nikako da ga otkači-probao u tipkovnici resetirat no ne radi!!
Nakon nekog vremena kad ga rasteretim vrati se na normalu i funkcionira kao i prije!!
Imam prikačen i externi trakpad pa neznam dali me on ne zeza??
Jedino šta u takvim momentima reagira je njegov trackpad sa dvoklikom-pokušao sa popravkom HDD-a no javlja mi da je jedan fajl sa remote kontrola oštečen i neda se popraviti!! Nije mi jasno pa ako itko ima koju ideju molim pomoč!!
ZAHVALJUJEM!!
22.09.2012 | 17:52
izvadi bateriju pa probaj raditi samo na struju. Napuhana baterija pritišće trackpad odozdo pa se to događa.
22.09.2012 | 19:06
Hvala Smayoo no ne događa se to meni na trackpadu vec mi blutoth miš poblesavi pa neznak kako bi baterija smetala-bdw. promjenio sam je pred pola godine jer mi se originalana napuhnula!!!!
22.09.2012 | 19:47
Pogledao bateriju i stvarno je malo napuhnuta-zamjenski šit !!
Za sada radi kao i kad mi je samo od sebe poblesavilo no tipkanje po tastaturi mi je zadavalo najviše problema-javljam ako šljaka!! Za sada HVALA!!!
24.09.2012 | 10:03
Baterija se napuhne kad se pregrije. Ne mora biti (zapravo nema baš ni logike) da se napuhala zato što je zamjenska. Ako su ti to dvije napuhane baterije u 6 mjeseci, razmisli o načinu korištenja laptopa, jer je vjerojatno problem u nečem što ti krivo radiš.

Da li ostaviš laptop na suncu?
Da li ti se događa da se probudi iz sleepa dok ga nosiš u torbi pa se pregrije?
Možda imaš problema s elektronikom koja ide između magsafe konektora i baterije, pa ti ne regulira punjenje kako treba, pa se baterija pregrijava?
...
24.09.2012 | 12:25
Ma to je prva zamjenska i stalno je na jednom mjestu-stolu,stroj tu i tamo doživi neka opterečenja no mislim da je svejedno do loše kvalitete baterije ( stajala me nekih 265 Kn) za sada kad nije u stroju sve funkcionira-probat ću danas navećer staviti bateriju natrag pa ako zašteka onda nema druge nego u koš sa njom!!
P.S. Napuhnuta je nekih 1-2mm u jednu i drugu stranu!!
Svejedno puno hvala!!
24.09.2012 | 12:34
Dakle, ako je stalno stajala na stolu i uglavnom spojena na punjač, onda ti je za razmisliti da ti nije slučajno neispravna elektronika u Macu (ili u punjaču), koja bi trebala regulirati struju punjenja ovisno o temperaturi baterije.

Ako već smatraš da se baterija napuhala zato što je loša (zamjenska), što baš nema logike, upitaj se zašto se napuhala ona prva, originalna. Litijska baterija se ne napuhuje tek tako, ni od starosti, ni od nekvalitete. Nego samo od vrućine.
24.09.2012 | 13:10
Da dobro pitanje samo neznam što predlažeš dali na servis sa strojem ili zamjena punjača-imam unibody 13" pa sa njim da probam samo neznam kako da ga isprobam ili možda znaš neki tips??
24.09.2012 | 13:51
Ništa konkretno. Za početak možda Coconut Battery ili neki sličan alat pa njime prati temperaturu baterije malo pažljivije. Probaj je u raznim režimima (Charged, charging, rad samo na bateriji) i prati temperaturu svakih 5-10 minuta.

Meni je u svim uvjetima temperatura baterije više manje stabilna između 29 i 32 ºC (ovisno o vanjskoj temperaturi), pa do 35ºC kad ga dulje vrijeme (>2h) držim na krilu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 4 minuta
  • Yonkis: Baš hvala na spoileru. I to ne na Alfi.
  • Djuro genijalac: Dvostruka pobjeda Mercedesa! Opet runda za sve!
  • Djuro genijalac: I ja dam napraviti od jabuka iz vrta, ali to potraje do Božića, maks, ako je dobar urod
  • smayoo: Mi od šogoricinih jabuka iz Požege :)
  • Djuro genijalac: Koji? I ja pijem sok od jabuke. U pravilu onaj iz Lidla 100% kojeg miješam s vodom pola-pola
  • smayoo: Ja ću jedan sok od jabuka, prirodni, mutni. :)
  • Djuro genijalac: Kaj pije jabučnjak? Ja plaćam rundu!
  • Djuro genijalac: Mercedes 1-2 u kvalifikacijama Melbournea!
  • Ender: ranije sam vidjao da linus koristi intel- MB Air. meni je to bilo dovoljno.
  • dpasaric: Linus voli popljuvati Apple, često i opravdano, ali kada on nešto hvali, znači da su zaista odradili dobar posao...
  • hal9000: E da sam i ovo doživio: [link]
  • Performita: Vikalica je još uvijek jednako cool kao prije! Osobito smajlići :)
  • dpasaric: Ma i to isto, ali to će valjda s novim HomePodima i s navodnim HomePadom...
  • zvone: Gdje je novi Apple TV? Nikako da stigne.
  • dpasaric: Javit ću cijene čim ih dobijemo...
  • Borisone: U Italiji Neo kreće od 699 EUR. Kod nas može biti samo više, pretpostavljlam standardnih 70-100 EUR
  • dpasaric: Osvrt na novotarije je na naslovnici, pa slobodno komentirajte!
  • Yonkis: Jeftin u USA, za studoše osnovni Neo je 500$ a koliko će biti kod nas? A tek onaj sa TouchIDom?
  • cavarovobrdo: Očekivao sam vrišteće boje iMac G3. Nekako mi je NEO uređaj za mlađariju, zato veselo. Rado se sijećam svog MacBook black plastenjaka :)
  • drlovric: Meni je Neo bas cool.....kao nekada plasticni Macbook. jeftinij je nego iPhone i odlicna ulaznica u Mac svijet.
  • invictus: Neo? Svašta oni sebi dozvole.
  • accom: ništa od boje ajvara.
  • Yonkis: [link] - Neo? Stvarno Apple, Neo?
  • Borisone: U oglasniku ako nekoga zanima MacBook Air M4 16/512
  • Air: Nadam se ne onaj kupvni crveni nego onaj domaći neodređeno narančasti :)
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.46 Seconds

Provided by iJoomla SEO